Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: رازی در پزشکی بسیار نوآور بود و از طبیب‌های پیش از خود پیروی نمی‌کرد؛ زیرا روش‌های خاص خود را داشت. یکی از این روش‌ها، نحوه انتخاب محلی در شهرری برای ساخت بیمارستان بود.

«محمدبن زکریای رازی» که سال۲۴۴ هجری خورشیدی در شهرری به دنیا آمده بود و دوره کودکی و جوانی‌اش را همین‌جا با فراگیری علومی چون فلسفه، ریاضیات، نجوم، شیمی و ادبیات سپری کرده بود، طب را در یکی از بیمارستان‌های بغداد آموخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس ریاست بیمارستان معتضدی را بر عهده گرفت تا اینکه پس از مرگ معتضد، خلیفه عباسی به ری بازگشت.

دکتر «حسین کریمان» در کتاب «ری باستان» احتمال داده که رازی پس از بازگشت به کشور، بیمارستان خودش را در روستای چالطرخان شهرری ساخته است و برای این کار، گوسفندی کشت و ۴شقه کرد. سپس هر شقه را در گوشه‌ای از شهر قرار داد تا سرعت فاسد شدن گوشت را بسنجد. در نهایت بیمارستان را در این روستا بنا کرد چون بسیار خوش آب و هوا بود. روستای چالطرخان در ۱۲کیلومتری شهرری قرار دارد و وجود آثار ارزشمند تاریخی به‌ویژه آتشکده ری با قدمت ۱۸۰۰سال در زمین‌های این روستا نشان می‌دهد که چنین ادعایی بیراه نیست. برای رسیدن به این روستا کافی است ۱۲ کیلومتر در جاده ورامین رانندگی کنید. بعداز قلعه‌نو، به یک جاده فرعی می‌رسید که در ورودی آن تابلویی با اسم روستا خودنمایی می‌کند.

رازی تا پایان عمر در این بیمارستان به درمان بیماران مشغول بود و ریاست آن را برعهده داشت. این بیمارستان علاوه بر اینکه محلی برای درمان بیماران بود، مرکز تجمع دانشمندان، حکما و پزشکان محسوب می‌شد. او در تشخیص بیماری و درمان بیماران هم روش ویژه‌ای داشت. هر بیماری که به بیمارستان وارد می‌شد، ابتدا از سوی «شاگردان شاگردان» معاینه می‌شد. اگر آنها نمی‌توانستند امراض را تشخیص دهند، بیماران را به شاگردان اصلی رازی ارجاع می‌دادند و اگر آنها هم در این کار عاجز می‌شدند، بیمار نزد رازی فرستاده می‌شد. این شیوه‌ سازمان‌دهی پزشکان، از یادگارهای رازی است که هنوز هم در بیمارستان‌های آموزشی جهان اجرا می‌شود.

رازی، طبیب و اندیشمندی توانا و از افتخاران علمی کهن دیار ری بود و با اندوخته‌های ارزشمند علمی خود، زمینه پیشرفت علم داروسازی را در ایران فراهم و با اکتشافاتی ماندگار، نام خود را در جهان جاودانه کرد.

کد خبر 658553 برچسب‌ها بیماری - بیمارستان منطقه ۲۰ پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری بیمارستان منطقه ۲۰ پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از کارگران شهرری

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جلب رضایت مردم اساس کار مسوولان کردستان است
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • قدردانی از کارگران شهرری
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی