Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@23:58:19 GMT

۲ هدف معدنی کشور که در خراسان جنوبی کشف شد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۶۹۶۷

۲ هدف معدنی کشور که در خراسان جنوبی کشف شد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر علمی بخش زمین‌شناسی پهنه مطالعاتی خراسان ‌جنوبی گفت: انتقال تجربیات زمین‌شناسان مجرب به نسل جدید و ارائه توانمندی فنی و علمی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، دو هدف تحقق یافته در پروژه معدن خراسان‌ جنوبی است.

علیرضا کریمی‌باوندپور، امروز دوشنبه ۲ اسفند به رسانه‌های گروهی گفت: پروژه پهنه مطالعاتی خراسان‌ جنوبی ما را به دو هدف بسیار بزرگ و آرزوی بسیاری از کارشناسان این سازمان نزدیک کرد و توانست فاصله بزرگی که بین کارشناسان قدیمی و زمین‌شناسان جوان وجود داشت را پر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: در پروژه پهنه مطالعاتی خراسان‌جنوبی توانستیم آموزش‌ها و تجربیات لازم را به نسل جوان زمین‌شناسان در همه مراکز زمین‌شناسی کشور منتقل کنیم و درحال‌حاضر می‌توانیم امیدوار باشیم که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در آینده می‌تواند با قدرت تمام و با کیفیت مطلوب، این کار را ادامه دهد.

مدیر علمی بخش زمین‌شناسی پهنه مطالعاتی خراسان‌جنوبی درباره دومین هدف و دستاورد بزرگ این پروژه، تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در پهنه خراسان‌جنوبی نشان داد بسیار چابک‌تر و پر توان‌تر می‌تواند یک پروژه را با سطح کیفی بسیار خوب و در زمان مناسب به سرانجام برساند.

باوندپور اظهار کرد: پروژه‌های گذشته حداقل ۱۸ ماه طول می‌کشید و زمان انتظار برای پاسخ‌های آزمایشگاهی ماه‌ها به طول می‌انجامید و نیز زمان داوری ۶ ماه تا یک سال بود؛ اما اکنون در خراسان‌ جنوبی در یک دوره زمانی هشت ماهه همه این فعالیت‌ها در حال انجام دادن هستیم.

مدیر علمی بخش زمین‌شناسی پهنه مطالعاتی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: دستیابی به این هدف مهم نشان از قدرت و توان فنی و علمی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور دارد که می‌تواند با یک برنامه‌ریزی درست، پروژه‌ها را در زمان مناسب با سطح کیفی بسیار بهتر به سرانجام برساند.

پروژه ایجاد تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر جدید معدنی خراسان‌جنوبی از ۲۵ مهر ماه سال ۱۴۰۰ با حضور کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از سراسر ایران در پهنه بیرجند آغاز به کار کرد و فعالیت‌های مطالعاتی به منظور تهیه ۲۰ نقشه زمین‌شناسی در مقیاس یک‌پنجاه‌هزارم در سه لایه مطالعاتی زمین‌شناسی، ژئوشیمیایی و زمین‌شناسی اقتصادی به زودی پایان خواهد یافت. خراسان‌جنوبی به عنوان نخستین استان اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی انتخاب شد و پس از ماه‌ها بررسی و تحلیل فنی در کمیته راهبردی مشترک معدنی با حضور مدیران و متخصصان این بخش‌ها، در نهایت چهار شهرستان بیرجند، زیرکوه، قاینات و سربیشه و بیش از ۸۵ روستا در خراسان‌جنوبی را به عنوان نخستین هدف اجرای این برنامه در سال ۱۴۰۰ معرفی و پس از انجام برنامه‌ریزی‌های لازم در ۲۵ مهر ماه اقدامات اجرایی این طرح به طور رسمی آغاز شد که مساحتی افزون بر حدود ۱۵ هزار کیلومتر مربع را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بر همین اساس با پیگیری‌ها و رایزنی‌های متعدد انجام شده، تیمی متشکل از ۱۸۰نفر متخصصان زمین‌شناسی به استان خراسان‌جنوبی برای مدت یک سال عازم شدند تا در چهار شهرستان بیرجند، زیرکوه، قاینات و سربیشه اکتشافات وسیع را انجام دهند که هدف این طرح علاوه بر معرفی ظرفیت‌های معدنی استان، کمک به توسعه اکتشافات و نیز جلب و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و شرکت‌های خصولتی و دولتی است.

درحال‌حاضر ۷۰۰ پروانه معدنی در خراسان جنوبی صادر شده که ۲۳۰ مورد آن غیرفعال است. این استان با توجه به ساختار زمین‌شناسی آن از ذخایر غنی معدنی با تنوع قریب به ۵۰ نوع ماده معدنی برخوردار است که زغال‌سنگ، منیزیت، خاک‌های صنعتی، سنگ‌های تزیینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، مرمریت، بازالت، طلا، مس، سیلیس، فلورین، پتاس، سرب و روی از مهم‌ترین مواد معدنی در این استان پهناور هستند که نیاز به اکتشاف و مطالعه دارند تا ظرفیت‌های پنهان این خاک زرخیز نمایان شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زمین شناسی معادن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بخش زمین شناسی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۶۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی

 آیت الله عبادی در دیدار مسئول موسسه بینش مطهر کشور ضمن گرامیداشت هفته معلم و سالروز شهادت علامه استاد آیت الله مطهری گفت: آثار شهید مطهری بیش از گذشته ترویج و مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی افزود: اساتید باید به صورت کلاسیک آثار و اندیشه‌های استاد مطهری، امام راحل، رهبر معظم انقلاب و سایر شخصیت‌ها را در برنامه‌های کاری و درسی قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: مجلس و مسئولان فرهنگی وظیفه دارند تا آثار این استاد بزرگوار را در جزو برنامه‌های درسی قرار دهند. 

مسئول موسسه بینش مطهر کشور نیز با اشاره به اینکه امروز در کشور بیش از هزار نفر از اساتید و حوزه‌های علمی مورد تایید برای ترویج آثار و اندیشه‌های استاد مطهری در کشور فعالیت می‌کنند گفت: در این خصوص ۳۰ نفر از اساتید در خراسان جنوبی هستند که با هزار و ۲۰۰ دانش پژوه فعالیت می‌کنند.

هاشمی افزود: استفاده از کتاب‌های استاد مطهری و همچنین ۵ نفر از مراجع بزرگ کشور و بهره گیری از دیدگاه‌های آنان برای اقشار مختلف کودکان، نوجوانان و دانشجویان در برنامه کاری ما است.

وی گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند آثار شهید مطهری در مراکز فرهنگی نیز باید گسترش یابد و جزو برنامه‌های درسی آنان باشد که بنیان فکری افراد را تقویت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • تعامل دستگاه‌های اجرایی با شوراها افزایش یابد
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است