Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ متاسفانه مشکلات حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به قدری در زنجان افزایش یافته که رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان اعلام کرد که مدیرکل ویژه میراث‌فرهنگی باید برای زنجان انتخاب شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، استان زنجان دارای آثار تاریخی و ارزشمندی است و هرساله گردشگران زیادی به این استان جهت بازدید آثار و اماکن تاریخی و گردشگری سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ولی واقعیت این است که این استان در سال‌های گذشته نتوانسته در راستای حفظ و نگهداری اماکن تاریخی خود خوب عمل کند و به عبارتی دیگر در جذب گردشگر ضعیف عمل کرده است. از سوی دیگر هنوزم که هنوز است مراکز اقامتی استان زنجان به حد ایده‌آل نرسیده و طبق گفته رئیس اتحادیه، زنجان با کمبود هتل مواجه است.

با اینکه این استان می‌تواند همانند استان‌های اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و همدان اقتصاد اصلی خود را از حضور گردشگران به ویژه گردشگران علاقه‌مند به آثار تاریخی تامین کند ولی مسئولان استانی خصوصاً در 8سال گذشته در این زمینه عملکرد مطلوبی نداشته‌اند.

حتی ضرغامی وزیر گردشگری در سفر اخیر خود به همراه تیم دولت به استان زنجان در جمع خبرنگاران تاکید کرد استان زنجان در هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ظرفیت‌های زیادی دارد ولی مسئولان استانی در سال‌های گذشته نتوانسته‌اند از این ظرفیت استفاده کنند.

به طور مثال گنبد سلطانیه که یکی از 26 آثار جهانی ثبت شده در کشورمان است و مسئولان استان باید از این ظرفیت خارق‌العاده در راستای تقویت اقتصاد استان استفاده کنند ولی سال‌هاست که این گنبد در سایه عدم رسیدگی مسئولان استان خاک می‌خورد.

عدم رسیدگی به محوطه‌سازی و زیباسازی گنبد از یک سو و عدم رسیدگی به بنای داخلی گنبد از سوی دیگر سبب شده است که گردشگران، زیاد تمایلی به حضور در شهر سلطانیه نداشته باشند.

گلایه نماینده مردم ابهر در مجلس از تداوم حضور مدیران ناکارآمد؛ "هرچه سریع‌تر مسببان وضع موجود تغییر کنند" نماینده مردم زنجان در مجلس: مسببان وضع موجود باید هر چه سریع‌تر تغییر کنند بررسی علل ناکامی ورزش استان زنجان در 8سال گذشته/ آیا "مسببان وضع موجود" کنار می‌روند؟

همینطور نبود مراکز اقامتی و تفریحی در شهر سلطانیه تمایل سفر گردشگران به سلطانیه را به صفر رسانده است و معلوم نیست بالاخره سلطانیه چه زمانی متحول خواهد شد.

وضعیت گنبد سلطانیه به قدری اسفناک است که حتی ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی در بازدید از گنبد سلطانیه از وضعیت بد نگهداری این آثار تاریخی و جهانی انتقاد کرد و گفت: در بدو ورود به محوطه گنبد تذکرات لازم را به مسئولان میراث‌فرهنگی زنجان دادم؛ متاسفانه نگهداری این اثر تاریخی شرایط مطلوبی را ندارد.

انتقاد وزیر گردشگری از وضعیت بد حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری در زنجان

وی اضافه کرد: متاسفانه استان زنجان از ظرفیت‌های خود در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به خوبی استفاده نمی‌کند و نیازمند تحول در این حوزه است؛ مدیر ترسو به درد وزارت گردشگری نمی‌خورد.

همچنین این مسئول از مطرح کردن مشکلات گنبد سلطانیه در دولت خبر داد و گفت: برای احیای این آثار باستانی بودجه‌ای را در نظر خواهم گرفت.

از سوی دیگر حجت‌الاسلام حسن شجاعی نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های گذشته به حفظ و نگهداری گنبد سلطانیه توجهی نشده و گویا مسئولان میراث فرهنگی استان زنجان اعتقادی به تقویت حوزه گردشگری سلطانیه ندارند.

وی با بیان اینکه گنبد سلطانیه به راحتی می‌تواند اقتصاد استان زنجان را قوی و پویا کند، گفت: سال‌های سال است که مسئولان میراث فرهنگی و راه و شهرسازی توجهی به ارتقای شهر سلطانیه ندارند. با اینکه سال گذشته از معاون وزیر بودجه لازم برای اجرای طرح سلطانیه گرفته شد ولی یک سری از بی‌کفایتی‌ها سبب شد این بودجه جذب نشود.

تحول در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس (رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان) با تاکید بر اینکه نیازمند تحول در حوزه میراث‌فرهنگی در زنجان هستیم، گفت: باید یک مدیرکل ویژه میراث‌فرهنگی در زنجان انتخاب شود که نابه‌سامانی‌ها و کم‌کاری‌های اخیر را بهبود ببخشد. مطالبه نخست ما از استاندار و وزیر گردشگری این است که یک مدیر کاربلد در اداره‌کل میراث‌فرهنگی منصوب کند.

از سوی دیگر حسین رحمانی فرماندار شهرستان سلطانیه در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های گذشته از سوی مسئولان استانی توجهی به این آثار گرانبها (گنبد سلطانیه) نشده است.

یکی دیگر از آثار گردشگری استان "پل میربهاءالدین" است؛ این پل در قسمت جنوبی شهر زنجان ابتدای جاده زنجان - بیجار با حدود 100 متر طول و 11 متر ارتفاع و دارای سه دهنه بر روی رودخانه زنجانرود قرار گرفته است.

این پل به علت زیبایی و بافت تاریخی آن می‌توانست به یک منطقه گردشگری زیبا تبدیل شود اما متاسفانه این پل در این روزها بیشتر محلی برای انباشت زباله شده و گویا مسئولان اطلاعی ندارند که این محل یک آثار ملی به‌شمار می‌رود.

این پل که متعلق به دوره قاجاریه است و در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده ولی عدم توجه درست مسئولان میراث فرهنگی به این اثر تاریخی سبب شده که پل میربهاءالدین غرق در آشغال و زباله باشد.

دقیقا همچین آثارهایی در استان‌های همانند اصفهان و آذربایجان شرقی به محل جذب گردشگران تبدیل شده ولی در استان زنجان این محل‌های تاریخی بیشتر تبدیل به تجمع آشغال و زباله شده است.

رخشتویخانه که یکی از آثار گردشگری خوب استان زنجان است ولی متاسفانه چند سالی است که توجه خاصی از سوی مسئولان میراث فرهنگی نشده است.

 ترکیدگی لوله آب در ضلع جنوبی این اثر تاریخی و بالا آمدن آب قنات‌ها در تابستان امسال خطر بزرگی برای فروریختن این اثر تاریخی بود که خوشبختانه این بار هم به خیر گذشت ولی معلوم نیست در آینده چه مشکلاتی این اثر تاریخی را تهدید و شاید این اثر تاریخی را به مرز نابودی بکشاند.

همینطور وضعیت در دیگر آثار تاریخی و گردشگری استان زنجان همینگونه است و توجهی به این موضوعات نشده است؛ در حوزه‌ صنایع دستی هم وضعیت به همین روال است و صنعتگران زنجانی از عدم توجه مسئولان گلایه‌های زیادی دارند.

البته ناگفته نماند که استاندار جدید زنجان تاکید زیادی به تقویت موضوع گردشگری و میراث‌فرهنگی دارد و معتقد است که اقتصاد استان باید با گردشگر بچرخد. وی همچنین تاکید کرده که باید به سمت احیای این حوزه حرکت کنیم.

به هرحال این‌ها فقط بخشی از مشکلات حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان بود که اگر بخواهیم به مشکلات این سه حوزه به‌شکل مشروح بپردازیم شاید در قالب یک گزارش خبری گنجانده نشود.

متاسفانه سال‌های سال است که زنجان به معبر گردشگری تبدیل شده و فعلاً کسی نتوانسته معبر گردشگری را به مقصد گردشگری تبدیل کند.

اگرچه اقدامات نسبتاً خوبی در چند سال گذشته توسط یحیی رحمتی مدیرکل اسبق میراث فرهنگی صورت گرفت ولی با آمدن امیر ارجمند مدیرکل میراث فرهنگی در سال 98 همه این اقدامات خوب (آرزوی مقصد گردشگری) پَر کشید.

انتقادهای زیادی هم بابت عملکرد این مدیرکل وجود دارد که طبق گفته رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان باید هرچه سریعتر مدیرکل ویژه میراث فرهنگی برای زنجان انتخاب شود.

البته انتظار می‌رفت جابه‌جایی در حوزه میراث‌فرهنگی کمی زودتر انجام شود چرا که در آستانه فرا رسیدن عید نوروز قرار داریم و تحول در این حوزه انتظار نخست شهروندان زنجانی است. 

انتهای پیام/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گنبد سلطانیه استانداری زنجان گنبد سلطانیه استانداری زنجان رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان مسئولان میراث فرهنگی حوزه میراث فرهنگی مسببان وضع موجود سال های گذشته اثر تاریخی میراث فرهنگی مسئولان استان نماینده مردم گنبد سلطانیه آثار تاریخی سوی دیگر صنایع دستی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۸۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهر میمند در استان فارس قابلیت تبدیل شدن به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.

مریم جلالی جمعه، ۷ اردیبهشت‌ماه در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویدادها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 وی ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم. این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است؛ یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که از گلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فردای روشنی دارد، اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

 معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

وی به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان آرایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی با بیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه روز جمعه با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی