Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-01@22:54:24 GMT

طرح مشکلات سیاه نمایی نیست

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۱۳۳۷

خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه طرح مشکلات سیاه‌نمایی نیست بلکه درخواست برای بازگشت به ریل حکمرانی صحیح است، گفت: امروز در ایران به جای مانع‌زدایی، شاهد مانع‌تراشی‌های تازه هستیم.

مسعود خوانساری رییس پارلمان بخش خصوصی تهران در ششمین دوره مراسم امین الضرب، گفت: شش سال گذشته در ضمن برگزاری مراسم امین الضرب و انتخاب کارآفرینان برتر کشور، رصد دقیقی از فضای کسب و کار کشور صورت پذیرفته و متاسفم امروز به شما اعلام کنم «هرسال دریغ از پارسال».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی در این مدت، نه تنها موانع کسب و کار برداشته نشده که دست‌انداز‌های جدیدی هم اضافه شده و جاده سنگلاخ کارآفرینی، ناهموارتر از گذشته شده است.

او در ادامه سخنان خود جمله تحریم‌های خارجی، خود تحریمی‌ها، رشد نرخ تورم، افزایش حجم نقدینگی، سیلاب کسری بودجه دولتی و بی‌انضباطی مالی و در یک کلام فضای نامساعد کسب و کار از جمله مشکلات فعالان اقتصادی دانست و گفت: هر کدام از این موارد چنان قدرتی دارد که یک اقتصاد سالم و پویا را زمین گیر کند. اما از همه این‌ها مهم‌تر و بلکه مقدم بر تمامی آنها، حکمرانی نامطلوب است.

بازگشت به منطق حکمرانی صحیح
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: وضعیت کنونی نگران‌کننده است؛ نه تنها از منظر اقتصاد که حتی از زاویه دید سیاسی- اجتماعی هم شرایط کشور را باید جدی گرفت. امروز شاهدیم که نماد‌های نارضایتی اقتصادی در رفتار‌های عمومی مردم آشکار شده و هر روز بیشتر می‌شود. در واقع آستانه تاب‌آوری و واکنش‌پذیری جامعه به شدت کاهش یافته است.

خوانساری با تاکید بر اینکه مسئله اول امروز ایران بازسازی اقتصاد، بر مبنای عمل به مولفه‌های حکمرانی مطلوب، فاصله گرفتن از رفتار‌های غیرکارشناسی، بخشی‌نگری است، افزود: حاصل رفتار‌های چند دهه گذشته ریزش سرمایه اجتماعی است که باید با تغییر ریل رفتارها، مانع از ادامه این وضعیت شد.

او در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اشاره به مشکلات موجود در جامعه، سیاه‌نمایی نیست و از زبان بیگانه هم بیان نمی‌شود بلکه درد دل کسانی است که با وجود تمام ناملایمات، پای این کشور ایستاده‌اند، کسب و کارشان را رها نکرده و همچنان به تولید ادامه می‌دهند. آنان امروز یک تقاضای آشکار از حاکمیت دارند و آن بازگشت به منطق حکمرانی صحیح و در تراز کشور‌های توسعه یافته است.

ناسازگار‌های سازمانی، قیمتگذاری دستوری و پافشاری بر اقتصاد دولتی و عدم واگذاری امور به بخش خصوصی بخشی از مشکلاتی است که یک کارآفرین ایرانی باید روزانه به جنگ آن‌ها برود
رییس اتاق بازرگانی تهران با طرح این سوال که چطور سنگاپور، مالزی، چین، ترکیه و بسیاری دیگر کشور‌ها از مهلکه فقر و تباهی نجات یافتند و به دل توسعه قدم گذاشتند؟ چه کیمیایی در رفتار آنها، پنهان است که برایشان راه را هموار می‌سازد؟ گفت: با اطمینان می‌توان گفت که راه چاره برای گذر از این شرایط، برنامه ریزی دقیق و عمل به حکمرانی صحیح است.

به گفته او، امروز فعالان اقتصادی در مرکز طوفان‌هایی ایستاده‌اند که هر وزش بادی، شرایط آن‌ها را بیش از بیش متلاطم می‌کند. دستیابی به توافق یا عدم آن، برخورد‌های سلیقه‌ای در وزارت‌خانه‌ها، نبود عزم جدی برای حل مسائل جاری، ناسازگاری‌های سازمانی بخصوص در نهاد‌هایی مانند گمرک، تامین اجتماعی، سازمان مالیاتی، بانک‌ها و چندین دستگاه دیگر، همچنین قیمت گذاری‌های دستوری و پافشاری بر اقتصاد دولتی و عدم واگذاری کار‌ها به بخش خصوصی همگی نمونه‌های آشکاری از مسائلی است که یک کارآفرین ایرانی باید روزانه به جنگ آن‌ها برود

کوچ جوانان و سرمایه‌گذاران کارآفرین به کشور‌های دیگر باید یک تلنگر جدی برای سیاستگذاران و دولتمردان محسوب شود و به جای تلاش برای ساده‌انگاری آن یا پوشاندنش در پستو و انکار باید با پذیرش این واقعیت تلخ به دنبال ریشه یابی و برطرف کردن موانع باشند

افزایش مهاجرت کارآفرین‌ها و سرمایه گذاران
خوانساری همچنین با بیان اینکه بعد از مهاجرت نخبگان دانشگاهی و علمی؛ بسیاری از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران هم که خسته و ناامید از چشم‌انداز اصلاح شرایط شده‌اند، در حال خروج از کشورند، ادامه داد: نکته نگران‌کننده‌تر این است که این اتفاق در نسل جوان کارآفرین استارت‌آپی به سرعت رو به افزایش است. تنها کافی است از مدیران استارت‌آپ‌های برتر ایرانی سوال کنید که چند نفر از نیروهایشان را در ماه‌های گذشته به دلیل مهاجرت از دست داده‌اند تا به عمق تاسف بار این موضوع پی ببرید.

به گفته رییس پارلمان بخش خصوصی، کوچ جوانان و سرمایه‌گذاران کارآفرین به کشور‌های دیگر باید یک تلنگر جدی برای سیاستگذاران و دولتمردان محسوب شود و به جای تلاش برای ساده انگاری آن یا پوشاندنش در پستو و انکار باید با پذیرش این واقعیت تلخ به دنبال ریشه یابی و برطرف کردن موانع باشند.

خوانساری ادامه داد: امروز در ایران به جای مانع‌زدایی، هر روز شاهد مانع‌تراشی‌های تازه هستیم و متاسفانه سیاستگذاران به جای بهبود فضای کسب و کار با تدوین، صدور و تصویب برخی بخشنامه‌ها و قوانین مسیر کار و کارآفرینی را پیچیده‌تر از قبل می‌کنند. در این شرایط است که جوان کارآفرین یا سرمایه‌گذار وقتی با ویزای استارت‌آپی یا سرمایه‌گذاری کشوری دیگر و مشوق هایشان مواجه می‌شود؛ نه برای ماندن در کشور که برای ساخت آینده خود در کشوری دیگر برنامه‌ریزی می‌کند.

«عمل نکردن مسئولان به وعده‌هایشان» مهم‌ترین نارضایتی بخش خصوصی
او افزود: یک نظرسنجی که اخیراً توسط مرکز پژوهش‌های مجلس صورت گرفته نشان می‌دهد، مهم‌ترین نارضایتی سرمایه‌گذاران «عمل نکردن مسئولان به وعده‌هایشان» است، صد‌ها و عده‌ای که برای بهبود شرایط در سال‌های گذشته داده شده، اما در انتها نه تنها به بهبود وضعیت منتهی نشده که متاسفانه در بسیاری از مواقع بر خلاف آن عمل شده و شرایط کار را پیچیده‌تر از گذشته کرده است.

رییس اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: بخش خصوصی ایران از تبار امین‌الضرب‌ها است. از بازماندگان ملک‌التجارهاست. خود را وارث افرادی مانند معین‌التجار بوشهری و صاحب تاریخی ۱۳۸ ساله می‌داند. همین است که امروز و همزمان با باریدن باران مشکلات از زمین و آسمان، این کارآفرینان خستگی‌ناپذیر، سر جای خود ایستاده‌اند و رنج‌ها را به موفقیت تبدیل می‌کنند.

او معتقد است: کارآفرین متعهد ایرانی، اگرچه در سکوت است، ولی بی‌اعتنا به موضوعات پیرامون خود نیست. به شما قول می‌دهم که این کارآفرینان اگر در کشور دیگری زیست می‌کردند و اگر موقعیت افرادی مانند بیل گیتس، وارن بافت و دیگران را داشتند، قطعا می‌توانستند از آنان سرآمدتر شوند.

/بازار

برچسب ها: طرح مشکلات ، سیاه نمایی ، مانع‌زدایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qlk

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: طرح مشکلات سیاه نمایی مانع زدایی سرمایه گذاران سیاه نمایی بخش خصوصی کسب و کار کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به فکر تلفات تصادفات در جاده تایباد ـ خواف باشید

امام جمعه اهل سنت شهرستان تایباد گفت: اولویتمان جاده‌های ترانزیتی تایباد - خواف است که روزانه حداقل ۷۰۰ دستگاه تریلر در آن تردد می‌کند و سال‌هاست مردم ما را به خاک و خون می کشد. ️ - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  تایباد، مولانا غلام‌نبی توکلی در جمع اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای تابعه شهرستان تایباد، اظهارداشت: نهاد شوراها یکی از نهاد بسیار بزرگ و مهمی است که در انقلاب اسلامی شکل گرفت، شورا یکی از احکام اسلام است که قرآن کریم با صراحت به آن دستور می‌دهد.

وی افزود:کار اگر با مشورت نبود و با تک روی همراه بود، کاری از پیش نمی رود، قانون اساسی در چند اصل به موضوع شوراها پرداخته است و این نشان می دهد که قانون اساسی برگرفته از آیات قرآن کریم است و اصل شورا نیز از همین موضوع شکل گرفته است.

مولانا توکلی گفت: اعضای شورا افرادی هستند که از متن مردم انتخاب می شوند تا صدای مردم را به گوش مسئولان محلی و استانی برسانند، مانند آنچه نمایندگان شوراها تا امروز انجام دادند؛ مسئله اصلی شوراها، از مردم بودن و برای مردم بودن است و در این راه نباید از بیان مشکلات مردم چشم پوشی کنند.

خطیب جمعه شهرستان تایباد تاکید کرد: چهار سال حضور در شورا اگر با تشریح مشکلات مردم و حل آنها همراه نباشد، کم کاری است، شوراهای روستا مسئولیت مهمی دارند، آنها باید دهیار را به حرکت درآورند.

وی ادامه داد: امروز مشکلات شهرها و روستاها را شنیدیم و این مشکلات اساسی بود و میهمانان جلسه امروز این مشکلات را به مدیران استانی منتقل خواهند کرد ولی پیگیری برای حل آنها ضروری است.

مولانا توکلی خطاب به مدیرکل امور شهری و شوراهای اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: آنچه از مشکلات بیان شد، حرف ما نیز هست و اولویتمان جاده‌های ترانزیتی تایباد - خواف  است که روزانه حداقل 700 دستگاه تریلر در آن تردد می‌کند و سال‌هاست مردم ما را به خاک و خون می کشد. ️

وی اضافه‌کرد: بیمارستان تایباد باید سریعتر وارد پروسه بودجه‌گذاری شود، فرماندار ما زمین را نهایی کرد ولی ورود به جریان اجرایی نیاز به بودجه گذاری در پایتخت دارد.

محور برنامه‌های اقتصادی و اشتغال توسط شوراها رقم بخورد

‍مهدی شیردل، فرماندار و رئیس شورای اداری شهرستان تایباد نیز اظهارداشت: ️از سال 1400 تا امروز 180 درصد پایه حقوقی کارگران افزایش داشته است با این حال باید بر امور بازار و معیشت بیشتر فعالیت شود و سرپل این نظارت و ارتباط شوراهای اسلامی هستند.

و️ی افزود: مردم سالاری دینی از اصول نظام جمهوری اسلامی ایران است، افتخار ما این است که در حوزه خدمات عمومی مانند آب، برق، گاز، تلفن، سالن های ورزشی، طرح های هادی با مشارکت شوراها به انجام رسید. ️

شیردل تصریح کرد:در حوزه صنایع مادر اشتغال آنچنانی ایجاد نمی‌شود، آنچه باید به آن توجه داشت توجه به بخش های پسینی و پیشینی است. یعنی شورای کاریز یا تایباد به موضوع کلان سرمایه گذاری در منطقه اقتصادی دوغارون توجه کند و محور فعالیت های شهرستان میز زعفران و  پسته باشد. ️

فرماندار و رئیس شورای اداری شهرستان تایباد گفت:محور برنامه ریزی اقتصادی و ایجاد اشتغال توسط شوراها باید رقم بخورد، ما در سنگ گرانیت 2 میلیارد تن و در سنگ آهن 30 میلیون تن ظرفیت برداشت داریم که باید به آن توجه شود. ️

وی ادامه داد:اولویت اصلی ما شروع بیمارستان است، در فرایندهای اجرایی این کار زمان بر است، لذا حمایت و همراهی خود را پای کار آورده و در سفر دور دوم ریاست جمهوری اسلامی به این امر سرعت بخشیم. ️موضوع جاده به دلیل اینکه بستر فعالیت های اقتصادی است، از اولویت‌ها است‌ و پیگیر آن هستیم.

ش️یردل عنوان کرد:یکی از گلایه های مردمی، ساخت و ساز در حومه و مشکلات آب و برق است، در طرح های توسعه این مشکل برطرف خواهد شد اما شوراها باید در پیشنهاد طرح های توسعه بازه زمانی 5 ساله در نظر داشته باشند و اگر در حوزه دولتی مشکلاتی بود، ما آماده همکاری هستیم.

شهردار تایباد،شهردار نمونه در استان است

برامکی، مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای خراسان رضوی نیز اظهارداشت: ️در بحث شوراها اختلاف سلیقه طبیعی است، در شوراهایی که همدلی بیشتر است، دهیار موفق تر است.

و️ی افزود: یکی از اتفاقاتی که در رویداد شهردار برتر رخ داد؛ در شهرهایی که شوراها منسجم تر بود، شهردار موفق تر بود و شهردار تایباد یک شهردار نمونه در استان است چرا که تغییرات شهر بسیار محسوس بود و این نشان از همدلی بین شورا و شهرداری است. ️

برامکی تصریح کرد:هرچه میزان درآمد پایدار افزایش پیدا کند، عملکرد شهرداری رشد بیشتری خواهد داشت، بنابراین باید مطابق قانون شوراها و شهرداری ها به سمت ایجاد درآمد پایدار حرکت کنند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • به فکر تلفات تصادفات در جاده تایباد ـ خواف باشید
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان