Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که تعدادی از کارشناسان ادغام ۲ سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها را پایانی بر محافظت از محیط زیست می‌دانند, عده‌ای معتقدند که این ادغام منجبر به یکپارچه شدن حفاطت از منابع طبیعی کشور خواهد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم ؛  موضوع ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها در برخی مقاطع در کشور مطرح بوده و این موضوع مخالفان و موافقان زیادی داشته است اما به نظر می‌رسد به دنبال نامه رئیس سازمان محیط زیست مبنی بر ادغام این 2 سازمان, این موضوع جدی‌تر از دوره‌های قبل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در رابطه با این موضوع, داوود نیک‌کامی, رئیس پژوهشکده خاک و آبخیزداری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در برنامه رادیو گفتگو، اظهار کرد: سازمان جنگل‌ها و مراتع مسئولیت حفظ و حراست از جنگل‌ها و منابع طبیعی و آب و خاک کشور در 150 میلیون هکتار از عراضی کشور را عهده‌دار است.

وی ادامه داد: سازمان جنگل‌ها سازمانی عریض و طویل است و اگر بخواهیم مسئولیت‌ حفاظت از مناطق تحت پوشش سازمان محیط زیست را نیز به آن اضافه کنیم, مجموعه بزرگی تشکیل خواهد شد که مدیریت آن بسیار دشوار خواهد بود.

رئیس پژوهشکده خاک و آبخیزداری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: رسالت وزارت جهاد کشاورزی تولید غذا است و برای رسیدن به این هدف باید از منابع حداکثر استفاده را بکند و این مورد با وظیفه سازمان جنگل‌ها که وظیفه آن حفاظت و یا بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی است در تضاد است.

نیک‌کامی گفت: روند کنونی منابع طبیعی کشور نشان می‌دهد که شرایط مدیریتی هر 2 سازمان باید تغییر پیدا کند اما ادغام نباید به صورت مطرح شده باشد و باید وزارت منابع طبیعی تشکیل شود.

علیرضا شاهپری, رئیس امور ساختارهای سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با اقدامات این سازمان در رابطه با طرح ادغام محیط زیست و منابع طبیعی توضیح داد: به پیشنهاد سازمان محیط زیست در تاریخ 1400/10/25, رئیس سازمان محیط زیست پیشنهادی مبنی بر ادغام این 2 سازمان به رئیس جمهور داده است. پس از ابلاغ این نامه رئیس جمهور محترم به سازمان استخدامی دستور داد این موضوع بررسی, کارشناسی و نتیجه آن اعلام شود.

وی اضافه کرد: سازمان استخدامی پس از دستور رئیس جمهور تا امروز چند جلسه با نمایندگان سازمان محیط زیست, سازمان جنگل‌ها و مراتع داشته و در جلسه‌ای دیگر از نمایندگان 2 سازمان مذکور, سازمان برنامه و بودجه, وزارت نیرو, وزارت جهاد کشاورزی, مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و دانشگاه‌ها و تشکل‌های محیط زیستی برگزار کرده است.

رئیس امور ساختارهای سازمانی سازمان اداری و استخدامی اظهار کرد: نتیجه‌ای که تا امروز به دست آمده این است که سازمان جنگل‌ها که وظیفه حفاظت از منابع طبیعی را عهده‌دار است نباید زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی که یک سازمان بهره‌بردار است فعالیت کند و این سازمان در حال حاضر جایگاه مناسبی ندارد اما اگر قرار است ادغامی صورت گیرد, باید زیرساخت‌های آن در کشور فراهم شود.

نورالله کوچ‌پیده, کارشناس منابع طبیعی ضمن اعلام موافقت خود با خروج سازمان جنگل‌ها از تحت مدیریت بودن وزارت جهاد کشاورزی, بیان کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد سازمان جنگل‌ها و سازمان محیط زیست کارایی لازم را ندارند و امروزه همه کارشناسان عقیده دارند یکی از چالش‌های محیط زیست و منابع طبیعی مدیریت چندگانه این سازمان‌هاست.

وی اظهار کرد: در زمینه مدیریت منابع طبیعی, تجارب سایر کشورها می‌تواند الگوی مناسبی برای ما باشد؛ به عنوان مثال حدود 20 سال پیش وضعیت عرصه‌های طبیعی در کشور ترکیه با کشور ما یکی بود اما از زمانی که حفاظت از محیط زیست, گردشگری, حفاظت از جنگل , مرتع و آب این کشور تحت عنوان وزارت جنگلداری و امور آب گرد هم آمدند, اوضاع این کشور بهبود پیدا کرد.

کارشناس منابع طبیعی ادامه داد: در آمریکا نیز مدیریت منابع آب و هواشناسی زیر نظر جنگل‌بانی است و در هندوستان نیز وزارت منابع طبیعی و محیط زیست تأسیس شده که عملکرد آن به شدت تأثیرگذار بوده است.

کوچ‌پیده گفت: در موارد زیادی وظایف این 2 سازمان با هم هم‌پوشانی دارد که در صورتی که مدیریت یکپارچه بین 2 سازمان صورت گیرد, عملکرد 2 سازمان در انجام این وظایف بهبود پیدا خواهد کرد. لزوم مدیریت یکپارچه در این 2 سازمان موضوعی است که در برنامه چهارم و پنجم توسعه‌ای نیز به آن اشاره شده است.

وی افزود: این مسئله که منابع طبیعی نباید تحت نظر وزارت جهاد باشد موردی است که همه کارشناسان با آن موافق هستند اما اینکه بخواهد با الگوی اعلام‌شده فعلی با سازمان محیط زیست ادغام شود جای بحث دارد ‌و باید در این زمینه کارشناسی بیشتری صورت گیرد.

رسول اشرفی‌پور, رئیس شورای جنگل‌ها و مراتع سازمان طبیعی و آبخیزداری کشور, مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد و گفت: موضوع ادغام سازمان‌ها جدا از صرف وقت و انرژی از دولت و مجلس, در شرایط فعلی جامعه جزو اولویت‌های کشور نیست.

وی تصریح کرد: رویکرد و رسالت این 2 سازمان در مواردی شبیه هم است اما تفاوت در وظایف آن‌ها بیشتر از این هم‌پوشانی‌هاست, سازمان محیط زیست حفاظت از محیط زیست را به منظور حفاظت انجام می‌دهد اما سازمان جنگل‌ها کار حفاظت را به منظور بهره‌برداری پایدار از آن انجام می‌دهند که این 2 مورد کاملا متفاوت از یکدیگر هستند.

رئیس شورای جنگل‌ها و مراتع سازمان طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: سازمان محیط زیست یک سازمان حاکمیتی است و نباید به بخش اجرا ورود پیدا کند. تجارب سایر کشورها نیز نشان می‌دهد سازمان محیط زیستی موفق است که فقط وظایف نظارتی و حاکمیتی دارند نه وظایف اجرایی.

اشرفی‌پور گفت: در کشور ما مدل درستی برای بررسی عملکرد سازمان‌ها وجود ندارد و تا زمانی که این ارزیابی‌ها انجام نشود, نمی‌توان گفت چه سازمانی ناکارآمد بوده و در نتیجه نمی‌توان بحث تغییر ساختار تشکیلاتی آن را مطرح کرد.

در ادامه دکتر هادی کیادلیری, رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات در این موضوع اظهارنظر کرد و گفت: من با تغییر ساختار موافق هستم اما نه به شکلی که پیشنهاد شده است؛ مشکل عملکرد سازمان‌ها فقط مربوط به وظایف و ساختارها نیست و ابتدا نیاز است که در این 2 سازمان تغییر نگرش صورت گیرد.

وی ادامه داد: تغییر در ساختارها بدون تغییر در نگرش‌ هیچ تاثیری ندارد و هر نوع ادغامی باید با تغییر در نگرش همراه باشد. ادغام این 2 سازمان باید به‌گونه‌ای باشد که محیط زیست در سازمان جنگل‌ها ادغام نشود و  باید وزارت منابع طبیعی با حضور سازمان جنگل‌ها و بخش‌های اجرایی سازمان محیط زیست انجام شود و ادغام این 2 سازمان به شکلی که مطرح شده است, منجر به نابودی محیط زیست کشور خواهد شد.

 رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان جنگل‌ها زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی کاملا اشتباه است و در واقع نابودی جنگل‌ها توسط کشاورزی و دام‌پروری تحت نظر وزات جهاد انجام می‌شود.

"ادغام سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها" تصمیمی صحیح یا غلط؟! درخواست سلاجقه برای ادغام سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها! مسئله آب باید مبنا توسعه کشور قرار گیرد/ منابع طبیعی نباید زیر مجموعه وزارت کشاورزی باشد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست محیط زیست و سازمان جنگل ها وزارت جهاد کشاورزی ادغام این 2 سازمان سازمان محیط زیست سازمان جنگل ها جنگل ها و مراتع منابع طبیعی ادغام سازمان محیط زیست صورت گیرد سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۱۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فیلم سینمایی زندگی شهید محیط زیست، «هوشنگ نصیری» در راستای ترویج فرهنگ ایثار، میهن‌دوستی و توجه به محیط‌زیست تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی اظهار کرد: زندگی شهید هوشنگ نصیری با هدف اشاعه فرهنگ شهادت و توجه به مقوله محیط زیست در قالب یک فیلم ساخته خواهد شد.

وی افزود: این فیلم سینمایی با همکاری معاونت استان‌های سازمان صداوسیما، مرکز صداوسیمای استان خوزستان و اداره کل محیط‌زیست استان خوزستان و با راهبری معاونت آموزش و مشارکت‎‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‎ زیست ساخته خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شهید نصیری از اولین شهدای محیط زیست در جنگ تحمیلی هستند که با توجه به ویژگی های فردی و اخلاقی نیازمند توجه ویژه به‌عنوان الگوی فرهنگی و محیط زیستی بودند.

مرادی با اشاره به اهدای یک جلد کلام‌الله مجید به خانواده شهید محیط‎ زیست، هوشنگ نصیری توسط مقام معظم رهبری تأکید کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نشانه تکریم و احترام به شهدای محیط زیست، سال گذشته در کنگره بزرگداشت شهدای محیط‌زیست در اهواز یک جلد مصحف شریف را به خانواده این شهید بزرگوار اهدا کردند که توجه جدی افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرد و این امر باعث شد تا ایده اولیه تهیه این فیلم در معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی ایجاد شود.

وی تهیه فیلم، مستند، کتاب و سایر محصولات فرهنگی از زندگی شهدای محیط‌بان را از راهبردهای اصلی معاونت آموزش و مشارکت‎های مردمی در سازمان حفاظت محیط‌زیست دانست و اضافه کرد: شهدای محیط‌‎بان در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و وطن دوستی قرار دارند و ما باید به‎ عنوان متولیان حوزه فرهنگ و آموزش در انعکاس سبک زندگی، باورها و تلاش‌های این عزیزان در حفاظت از محیط‌زیست کشور تلاش بیشتری داشته باشیم.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بودجه این فیلم سینمایی مستند توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأمین خواهد شد، گفت: در تهیه این فیلم از عوامل درجه یک و حرفه‌ای سینمای کشور استفاده خواهد شد تا تأثیرگذاری و ماندگاری این مجموعه سینمایی در اذهان عمومی جدی و عمیق باشد.

کد خبر 749130

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله