Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@14:23:59 GMT

اختلالات ژنتیکی، مهمترین آسیب سگ‌های ولگرد

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۲۰۶۶

اختلالات ژنتیکی، مهمترین آسیب سگ‌های ولگرد

به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط‌زیست، رضا فرجی افزود: درباره موضوع های تخصصی حیات وحش از اظهارنظرهای غیرکارشناسی در رسانه ها خودداری شود و این دفتر به منظور اطلاع رسانی و تنویر افکارعمومی آمادگی پاسخگویی به رسانه های گروهی را دارد.

وی اظهار داشت: سگ ها به عنوان گونه جانوری مهاجم برای زیستگاه های طبیعی محسوب می شود و موجب  بروز مضرات و خطرهایی از قبیل رقابت با گونه های بومی، انتقال بیماری و تخریب اکوسیستم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به گزارش های فراوان مستند در سازمان حفاظت محیط زیست، سگ های بدون صاحب و رها شده در طبیعت منجر به حمله گروهی و شکارگونه های حیات وحش کم توان از جمله بره های قوچ، میش، آهو و جبیر و همچنین بزغاله های کل و بز و برخی از گونه های بزرگ جثه از جمله مرال می شوند.

وی ادامه داد: گزارش های متعددی از حمله گروهی و کشتن گونه های شاخص گربه سانان از جمله یوز، پلنگ، کاراکال، سیاه گوش، گربه پالاس، گربه شنی، گربه جنگلی و گربه وحشی و سایر گونه ها توسط حملات گونه های مهاجم در محیط زیست کشور وجود دارد.

فرجی «اختلالات ژنتیکی» با سگ سانان حیات وحش از مهم ترین آسیب های سگ های ولگرد و بدون صاحب در طبیعت  عنوان کرد و گفت: «اختلالات ژنتیکی» می تواند منجر به تهدید خلوص ژنتیکی گرگ خاکستری و شغال طلایی و از طرفی به هیبرید خطرناک گرگاس بیانجامد که بر خلاف خصوصیات رفتاری حیات وحش، انسان گریز نیستند و با نزدیکی به جوامع انسانی منجر به آسیب و حتی مرگ و میر کودکان می شوند.

وی با اشاره به این که با افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب که در سال های اخیر و با عدم آگاهی عموم حاصل خطرات غذارسانی به آن ها است، گفت: وجود سگ های بدون صاحب موجب افزایش بیماری های مشترک از قبیل هاری، سالک، کیست هیداتیک و انواع بیماریهای عفونی و انگلی در جامعه می شود و این در حالی است که در اغلب کشور های پیشرفته در جهان نسبت به کنترل جمعیت این حیوانات آسیب رسان تمهیدات ویژه ای اتخاذ شده و در برخی کشور های اروپایی نظیر هلند و آلمان جمعیت آن ها به صفر رسیده است.

فرجی گفت: سگ های بدون صاحب به عنوان مهم ترین مخازن بیماری در طبیعت محسوب می شود و نقش غیر قابل انکاری در انتقال بیماری های مشترک با حیات وحش دارند که از جمله بیماری هایی که در سال های اخیر جمعیت حیات وحش را تهدید می کند، می توان به بیماری دیستمپر سگ سانان اشاره کرد. همچنین با افزایش جمعیت این حیوانات با غذارسانی، عدم جمع آوری و کنترل جمعیت، با افزایش بیماری هایی  نظیر هاری که چرخه انتقال آن ها بین حیات وحش و سگ ولگرد مشترک است، مواجه هستیم.  

سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش  گفت: غذارسانی به عنوان یک عمل نادرست و مخرب  منجر به افزایش سایرگونه های ناقل بیماری ازجمله موش های شهری می شود که می تواند آسیب های جبران ناپذیری به وضعیت سلامت انسان در شهرها و روستاها وارد سازد. غذا رسانی در اغلب کشور های پیشرفته با سیستم بهداشتی قوی  جرم تلقی و افرادی که این عمل خلاف و آسیب رسان به محیط زیست و سلامت و امنیت جامعه را  انجام  می دهند مشمول جرائم سنگین می شوند

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اختصاصی ایرنا مراکز جمع آوری سگ های ولگرد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اختصاصی ایرنا سازمان حفاظت محیط زیست اختصاصی ایرنا بدون صاحب محیط زیست حیات وحش گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد

فرارو- نورهان کاناتار زن ۶۵ ساله که در منطقه کازان شهر آنکارا زندگی می‌کند، طبقه همکف و باغ خانه خود را به خانه گربه‌های خیابانی تبدیل کرده است.

به گزارش فرارو، مادر سه فرزند، از خانه‌اش در مرکز شهر به خانه‌ای دو طبقه که در کازان خریده نقل مکان کرد تا فضای زندگی بزرگ‌تری برای گربه‌هایش فراهم کند. حالا او یک طبقه از خانه مستقل خود را به خانه‌ای برای گربه‌های ولگرد تبدیل کرد.

خانم نورهان در زمستان از ۶۰ گربه در طبقه همکف خانه اش نگهداری می‌کرد و پس از گرم شدن هوا در نقاطی از باغ خانه از آن‌ها مراقبت می‌کند.

این زن که زندگی خود را وقف گربه‌ها کرده و ۱۲ سال است برای آن‌ها مادر بوده است، گفت که زمانی از حیوانات می‌ترسید، اما پس از اینکه گربه‌هایی برای او از استانبول آوردند بر ترس خود غلبه کرد و در خانه خود را به روی گربه‌های خیابانی باز کرد.

وی با بیان اینکه با افزایش تعداد گربه‌ها باغ و یک طبقه از خانه‌ای را که در کازان خریده بود را برای نگهداری آن‌ها اختصاص داده، گفت: بیش از ۱۰۰ گربه وجود داشت، من گربه‌های زیادی را به فرزندی پذیرفتم. من به تنهایی از آن‌ها مراقبت می‌کنم.

نورهان با بیان اینکه روز خود را با غذا دادن به گربه هایش و دادن دارو به گربه‌های بیمار شروع می‌کند، خاطرنشان کرد که با اطلاعاتی که از دامپزشکان به دست آورده تقریباً به یک تکنسین دامپزشکی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه همسرش مخارج گربه‌ها را بر عهده گرفته است، افزود: من صفحه‌ای به نام «گربه‌های خاله نورهان» در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده ام.

این زن ۶۵ ساله با بیان اینکه مدتبی به بیماری پارکینسون مبتلا بوده گفت: گربه‌ها در دوران بیماری برای من بسیار خوب بودند.

نورهان با بیان اینکه گربه‌های مرده‌اش را در زمین خالی پشت خانه‌اش دفن کرده است، گفت: خیلی غمگین هستم، خیلی گریه می‌کنم، یکی از آن‌ها اخیرا مرده است، خیلی ناراحتم، خدا کمکمان کند، مردم باید درس بگیرند. مردن خیلی سخت است.

دیگر خبرها

  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد