Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر به شکل رسمی ‌برای شما تشخیص افسردگی داده نشده است، ولی مشکوک به درگیری با آن هستید، نشانه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید به دنبالش باشید.

به گزارش برنا؛ ارتباط بین افسردگی و سلامت قلب یک خیابان دوطرفه است. بنا بر تحقیقات موسسه قلب، ریه و خون آمریکا افسردگی خطر مشکلات قلبی را تا ۶۴ درصد بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجمن قلب آمریکا همچنین گزارش داده است یک نفر از هر ۵ نفر با بیماری قلبی، افسردگی جدی را تجربه کرده است. حالا واقعا افسردگی و مشکلات قلب در هم تنیده شده‌اند؟

در اینجا ۴ راه را که افسردگی بر اساس گفته کارشناسان بر سلامت قلب تأثیر می‌گذارد، می‌خوانید:

افسردگی خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد

دکتر راشمی ‌پارمار، روانشناس کودک و بزرگسال با گرایش سلامت ذهن، در کالیفرنیا می‌گوید: «افسردگی نه فقط به دلیل تأثیرات روانی، بلکه همچنین از نظر فیزیولوژی عامل خطرساز شناخته‌شده‌ای برای بیماری‌های قلبی عروقی است. بیماری‌های قلبی عروقی، گروهی از بیماری‌ها که روی قلب و رگ‌های خونی تأثیر می‌گذارند، به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها قاتل شماره یک در آمریکا محسوب می‌شوند و همین‌طور خاموش‌ترین آنها.

مشکلات قلبی که نوعی از بیماری‌های قلبی عروقی هستند، اغلب با شرایطی به نام آترواسکلروز ایجاد می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد افراد با افسردگی با خطر بیشتر  بیماری قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز روبه رو می‌شوند. افسردگی احتمال این را که سبک زندگی سالم برای قلب داشته باشید کاهش می‌دهد

افسردگی می‌تواند حتی بلند شدن از تختخواب را مشکل کند، چه برسد به ورزش و درست کردن یک وعده غذایی سالم در روز.

آرویند نیرولا، متخصص قلب در موسسه قلب و عروق MemorialCare در مرکز پزشکی Orange Coast در کالیفرنیا می‌گوید در حقیقت افراد با افسردگی بیشتر به عادت‌های غذایی بد، ورزش نکردن، افزایش وزن و کشیدن سیگار متمایل می‌شوند: «تمام این موارد عوامل خطرساز فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و بیماری‌های قلبی هستند.»

افسردگی ممکن است شما را از کمک گرفتن برای علائم بیماری‌های قلبی بازدارد

فرض کنیم همین حالا برای شما تشخیص افسردگی داده شده و علائمی ‌مثل افزایش طپش قلب یا درد در ناحیه سینه را حس می‌کنید. این علائم در کنار فکر مواجهه با یک تشخیص جدی خطر برای سلامتی، می‌تواند برای هرکس ترسناک باشد. ولی برای افراد افسرده حتی گرفتن یک وقت از دکتر برای صحبت درباره این علائم می‌تواند طاقت‌فرسا باشد.

دکتر ارنستو لیرا دلاروسا، روانشناس بالینی در نیویورک، می‌گوید: «افراد با علائم افسردگی ممکن است انرژی و انگیزه گرفتن وقت از یک دکتر و رفتن به مطب او را نداشته باشند.»

با این وجود همچنان بسیار مهم است اگر علائم جدیدی در خود می‌بینید به دکتر مراجعه کنید. افسردگی و مشکلات قلبی حتی گاهی می‌توانند علائم مشترک داشته باشند. علامتی که فکر می‌کنید می‌تواند به افسردگی مرتبط باشد، ممکن است علت‌های زمینه‌ای دیگری داشته باشد. دکتر ریگود تادواکر، متخصص قلب در مرکز سلامت سینت جانز در سانتا مونیکای کالیفرنیا می‌گوید: «علائم افسردگی و بیماری قلبی معمولا همپوشانی دارد. مثل خستگی و اضطراب. به همین دلیل بیمارانی که این علائم را دارند و عوامل خطرساز برای بیماری‌های قلبی در آنها وجود دارد، باید به موقع توسط پزشک بررسی شوند.»

افسردگی می‌تواند به دنبال یک تشخیص بیماری قلبی به وجود بیاید و آن را بدتر کند

اگر به تازگی حمله قلبی یا جراحی قلب داشته‌اید یا برای شما تشخیص مشکل قلبی داده شده است، طبق تحقیقات کلینیک کلیوند، غیرشایع نیست که به دنبال آن دچار افسردگی شوید. دکتر دلاروسا می‌گوید: «داشتن مشکلات قلبی ممکن است به معنای مراجعه بیشتر به دکتر، تغییرات در سبک زندگی و مصرف دارو برای مدیریت مشکل باشد و استرس را برای تطابق با این شرایط جدید زندگی بیشتر کند. افسردگی اگر درمان نشود می‌تواند شرایط قلب را بدتر کند و خطر حمله قلبی را افزایش دهد. افسردگی درمان‌نشده به خصوص می‌تواند برای افراد با سنین بالاتر خطرسازتر باشد.

ساده‌ترین راه برای تشخیص مشکلات روانی در نوجوانان | با این راهکارها به آنها کمک کنید چطور بفهمیم دچار افسردگی هستیم؟

اگر به شکل رسمی ‌برای شما تشخیص افسردگی داده نشده است، ولی مشکوک به درگیری با آن هستید، نشانه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید به دنبالش باشید. طبق تحقیق انجمن روانشناسی آمریکا، اگر هر کدام از این علائم را دست‌کم برای ۲ هفته تجربه کرده‌اید، ممکن است به آن دچار باشید:

خلق و خوی پایین احساس گناه یا بی‌ارزشی به‌سختی می‌توانید روی چیزی تمرکز کنید یا تصمیم بگیرید علاقه‌تان را به فعالیت‌هایی که قبلا از آنها لذت می‌بردید، از دست داده‌اید بی‌قراری یا ناتوانی در نشستن یک جا بی‌خوابی یا خواب زیاد کند شدن حرف زدن یا حرکت فکر یا اقدام به خودکشی خستگی و نداشتن انرژی کم کردن یا زیاد کردن غیر عمدی وزن چطور از ذهن و قلبمان محافظت کنیم

کمک گرفتن برای درمان افسردگی به طرز شگفت‌آوری مهم است تا از ناراحتی‌های قلبی جلوگیری شود. (به‌خصوص اگرمشکلات قلبی داشته باشید) درمان استاندارد افسردگی شامل مراجعه به متخصص سلامت روان برای روان‌درمانی است که به آن گفت‌وگودرمانی هم می‌گویند و در بعضی موارد شامل دریافت دارو می‌شود. به خاطر داشته باشید اگر دکتر دارویی برای شما تجویز کرد با او در باره این که چطور برای یک دوره طولانی این مصرف این داروها را ادامه دهید.

در کنار این فعالیت‌های خودمراقبتی که به شما کمک می‌کنند مواظب سلامتی‌تان باشید، راهکار دیگری است که می‌توانید با استفاده از آن با افسردگی‌تان کنار بیایید. خیلی از فعالیت‌های می‌توانند فعالیت‌های خودمراقبتی به حساب بیایند. از جمله:

رفتن به تختخواب و بیدار شدن در یک ساعت مشخص روزانه دست‌کم به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی انجام دادن خوردن خوراکی‌های مغذی مثل میوه و سبزیجات داشتن گفت‌وگوی مثبت با خود دوش گرفتن روزانه مدیتیشن مطالعه

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلامت قلب افسردگی مشکلات فیزیولوژی سبک زندگی وزن سیگار فشار خون انرژی بیماری قلبی پزشک جراحی قلب دارو استرس درمان ذهن استاندارد افسردگی بیماری های قلبی عروقی برای شما تشخیص بیماری قلبی مشکلات قلبی مشکلات قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۲۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند