Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ طرح تحول کشاورزی ایران با عنوان طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، با گذشت بیش از دو دهه از طرح آن توسط مقام معظم رهبری، با مسائلی از جمله بحث مالکیت اراضی و مسائل مربوط زمین کشت مواجه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، تأمین غذا برای مردم در هر کشوری از دغدغه‌های اصلی مسئولان و مدیران دولتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که زمین و فعالیت‌های کشاورزی همیشه مهمترین منبع تأمین غذا می‌باشند، لذا بهره برداری درست و پایدار، حفظ و نگهداری اراضی کشاورزی برای نسل‌های آینده ضروری بوده و نیازمند داشتن اطلاعات و آمار دقیق و به روز از میزان اراضی، سطوح زیر کشت، نوع کشت و مشخصات مالکین و بهره‌برداران به منظور اعمال مدیریت و برنامه ریزی صحیح از این منبع ارزشمند است.

طرح تحول کشاورزی ایران با عنوان طرح 550 هزار هکتار با گذشت بیش از دو دهه از ابراز آن توسط مقام معظم رهبری، با مسائلی از جمله بحث مالکیت اراضی و مسائل مربوط زمین کشت مواجه شده است که طرح کاداستر برای رفع آن مسائل را در پراهمیت کرده است.

در این خصوص محمدرضا میاناب، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز در خصوص طرح کاداستر زمین‌های کشاورزی استان، اظهار داشت: کاداستر، در واقع فعالیتی است در جهت تهیه نقشه با استفاده از عکس‌های هوایی، زمینی، دریایی و تصاویر ماهواره‌ای یا نقشه برداری زمینی است.

وی افزود: پس از تهیه نقشه، با وضعیت واقعی و موجود املاک تطبیق داده می‌شود و پس از اضافه کردن کلیه اطلاعات ثبتی، حقوقی‌ و توصیفی و پس از کنترل نهایی، نقشه بروزرسانی می‌شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان تصریح کرد: اراضی بسیاری در جلگه خوزستان فاقد تسطیح و زهکشی و سیستم‌های نوین آبیاری هستند که در صورت تحقق این امر اراضی دیم و اراضی کم بازده نیز به چرخه تولید اقتصادی ملحق شده و شاهد افزایش چشمگیری در تولید محصولات زراعی و باغی استان خواهیم بود .

وی در ادامه گفت: از طرفی هم عدم تعیین وضعیت مالکیت و بهره برداری اراضی کشاورزی استان خوزستان و عدم وجود نقشه‌های دقیق و اسناد مالکیت معتبر موجب بروز مشکلات مالکیت بین کشاورزان از یک سو  و بین کشاورزان و دولت از سوی دیگر گردیده است که همه ساله باعث درگیری‌ها و تنش‌های اجتماعی و مراجعات متعدد به محاکم قضایی شده است.

خوزستان سیلابی می‌شود؛ آغاز بارش باران در اهوازرئیس راهداری کشور: رفع عقب ماندگی‌ها در استان خوزستان نیازمند تصمیم جهادی و اعتبار ویژه استکمبودی برای بازار میوه شب عید در استان خوزستان نداریم / برنج هندی کیسه 10 کیلویی 185 هزار تومان

میاناب اذعان داشت: با وجود این مسائل همه ساله بسیاری از اراضی کشاورزی یا بلا استفاده باقی می‌ماند و یا از چرخه تولید اقتصادی خارج گشته و نهایتاً موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور می‌گردد.

وی افزود: لذا ضرورت دارد که نقشه‌های دقیق مالکیت کاداستر اراضی کشاورزان، اراضی دولتی و عرصه‌های منابع طبیعی با مختصات UTM درسطح استان تهیه و به عنوان اصلی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

اهداف و دستاوردهای مورد انتظار در طرح کاداستر اراضی استان خوزستان

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در خصوص اهداف مورد انتظار در طرح کاداستر، بیان داشت: تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی از مهمترین اهداف این طرح است که مسائل بسیاری را برای مردم و دولت و دستگاه قضا به وجود آورده است.

وی ادامه داد:  برنامه ریزی جهت مدیریت یکپارچه اراضی، ساماندهی و تعیین تکلیف اراضی تصرف شده سنواتی و اختلاف و رفع تداخلات ناشی از اجرا مقررات موازی، فراهم شدن بستر پایش و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، صدور اسناد مالکیت تک برگ و پاسخ به استعلام دستگاه‌های ذیربط با دقت و سرعت بالا از دیگر اهداف اجرا این طرح است.

میاناب در خصوص آخرین وضعیت اجرا این طرح طرح استان خوزستان گفت: برای اجرا کامل این طرح برنامه‌هایی اجرا شده است از جمله تشکیل کارگروه هماهنگی استانی و کمیته فنی اجرایی طرح کاداستر، ایجاد اداره مهندسی و حدنگاری، اقدامات ترویجی و آموزشی به مردم در این راستا، عقد 7 فقره قرارداد تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی با مقیاس یک در 2 هزار با استفاده از عکس های هوایی و تهیه نقشه به روش مستقیم زمینی به میزان 210000  هکتار با شرکت‌های مهندسین مشاور نقشه برداری.

وی در انتها افزود: عقد 35 فقره قرارداد رفع تداخلات اراضی ملی و غیرملی درسطح استان خوزستان نیز از جمله این برنامه‌های در سطح استان بود.

انتهای پیام/ 331/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی استان خوزستان اراضی کشاورزی طرح کاداستر تهیه نقشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۴۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید

آفتاب‌‌نیوز :

امروزه در بسیاری از شرکت‌ها با رشد جمعیت و نیازمندی به ساخت مسکن، استفاده از روش‌های نوین ساختمان‌سازی پیش از هرچیزی به چشم می‌خورد. متاسفانه به دلیل عدم زیر ساخت‌های موجود، در برخی از کشور‌ها استفاده از روش‌های نوین در ساخت و ساز صورت نگرفته و همچنان از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کنند که با مشکلات و چالش‌های بسیاری همراه است؛ برای مثال، استفاده از مصالح سنتی مثل تیرچه بلوک، موزائیک، آجر مجوف قطعات بتنی و... اجرای کار طولانی شده، هزینه ساختمان بالا رفته و هزینه تمام شده ساخت افزایش خواهد یافت. از طرفی ساختمان‌هایی که با روش‌های سنتی ساخته می‌شوند، مقاومت کمی در برابر زلزله داشته و ایمنی تضمین شده‌ای ندارند. از این رو، به منظور افزایش عمر سازه، بالا رفتن کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های نهایی، به کارگیری روش‌های نوین در ساختمان سازی ضرورت دارد.

اهمیت استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی

به نقل از شرکت قالب گستر سپنتا تولید کننده قالب‌های فلزی بتن بدیهی است که با پیشرفت صنعت ساختمان، زمینه رشد هر کشوری فراهم می‌شود. با وجود موضاعات و روش‌های بسیاری که برای ساخت و ساز مدرن و ساخت خانه‌های سبز پیشنهاد شده، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش‌های سنتی هستیم که طبق آمار‌های اعلام شده، همین موضوع نشان دهنده استفاده کم از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است. ساخت و ساز فرایندی زمانبر، پرهزینه و حتی حادثه‌زا است؛ از این رو، جهت کاهش وزن سازه و پایین آمدن هزینه‌های ساخت، باید فناوری‌های ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین به کارگیری این روش‌ها، استفاده درست از منابع را به دنبال خواهد داشت و منجر به کاهش انرژی و مصالح مصرفی می‌شود.

روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران

یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش‌های نوین ساختمان سازی، سبک سازی سازه بوده که با کاهش نیرو‌های لرزه‌ای وارده همراه است. در سبک سازی از مصالح جدیدی استفاده شده که در نهایت منجر به بالا رفتن ایمنی ساختمان خواهند شد. سپنتا در ادامه مهمترین و شناخته شده‌ترین روش‌های نوین در ساختمان سازی ایران اشاره خواهد کرد:

۱. سیستم تیلت آپ (Up-Tilt)

بدون شک از بهترین و پرکاربردترین روش‌های ساختمان سازی در ایران، سیستم تیلت آپ یا Up-Tilt نام دارد که در ساخت سازه‌های اداری و تجاری مانند فروشگاه‌ها، ساختمان‌های صنعتی، مجتمع‌های اداری و... از این تکنیک استفاده می‌شود. سیستم تیلت آپ شامل ۳ نوع سیستم جعبه‌ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان‌های کوتاه تا ۴ طبقه کاربرد دارد. از جمله مزایای Up-Tilt؛

افزایش استحکام سازه در برابر بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان و... پایین آوردن هزینه‌های ساختمان سازی در انبوه سازی افزایش سرعت ساخت سازه به شکل چشمگیر مقاومت بالا در برابر نشست، اکسیداسیون، ترک، آتش سوزی و... به کارگیری تعداد کمتر نیروی انسانی ۲. سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار

از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران می‌توان به استفاده از سیستم ICF یا قالب‌های ماندگار اشاره کرد. این سیستم مرکب بوده که از دو بخش بتن مسلح و پنل‌های پلی استایرن تشکیل شده است؛ بتن مسلح به عنوان عضو باربر و پنل‌ها به عنوان قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می‌کنند. دلیل نامگذاری این سیستم با نام قالب‌های ماندگار، به این علت است که قالب‌ها بعد از بتن ریزی در جای خود مانده و جزئی از دیواره محسوب می‌شوند

به دلیل نفوذناپذیری پلی استایرن، مقاومت سازه در برابر شرایط جوی افزایش می‌یابد. استفاده از این سیستم، کاهش وزن سازه را به دنبال دارد. قالب‌های ماندگار، مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند. برای بتن ریزی، نیازی به قالب بندی نیست. به دلیل عایق بودن پلی استایرن، در تمام فصول سال قابل اجرا هستند.

۳. سیستم JK، روشی نوین در صنعت ساخت و ساز

از دیگر روش‌های نوین ساختمان سازی که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل یک بافت فولادی بوده که بتن سبک به درون آن ریخته می‌شود و باعث افزایش هرچه بیشتر مقاومت ساختمان خواهد شد. اجزای تشکیل دهنده سیستم JK شامل پانل، ییم و بتن سبک است؛ پانل به کار رفته در سیستم، شبکه‌ای از جنس ورق گالوانیزه بوده که نقش اسکلت را به عهده دارد. ییم‌ها هم از چهار مفتول هم امتداد که دوتا در بالا و دوتا در پایین قرار دارد، تشکیل شده‌اند که توسط یک مفتول زیگزاگی بهم وصل هستند. از جمله مزایای سیستم JK به عنوان یکی از بهترین روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران است.

سرعت اجرای بالا عایق صوتی، حرارتی و رطوبت سیستم قالب تونلی و لارج پنل سبک‌تر از سازه‌های متداول عدم نیاز به اسکلت فولادی یا بتنی ۴. سیستم پانل‌های سه بعدی

جالبه بدانید سیستم پانل‌های سه بعدی که شامل پانل‌های دیواری و سقفی هستند، جزء روش‌های نوین در ساختمان سازی به حساب می‌آیند. این سیستم از یک لایه عایق پلی استایرن منبسط شده در وسط و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده که پس از نصب، بر روی شبکه‌های فلزی بتن پاشیده می‌شود. پانل‌های دیواری جداکننده بوده و نقش باربری دارند در حالی که نقش پانل‌های سقفی، انتقال بار به پانل‌های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است به دلیل مشکلاتی مانند سختی بتن پاشی به سطح زیرین، گاهی برای ایجاد سقف این سیستم از روش دیگری مثل تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

۵. سیستم ترونکو

و، اما آخرین فناوری از روش‌های نوین ساختمان سازی در ایران، سیستم ترونکو است. در این سیستم از لوله‌های توخالی در مقطع دایره‌ای با جنس گالوانیزه استفاده شده که مانند عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می‌کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کم است. سیستم ترونکو برای ساختمان یک الی دو طبقه کاربرد داشته و از قالب‌های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شده شامل اعضای قائم با مقاطع مختلف، تیر‌های قوطی شکل و بادبند‌های ضربدری تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • آغاز احداث متروی رباط کریم/اجرای طرح بعد از تملک اراضی و هماهنگی با متروی تهران و تأیید نقشه‌ها
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است