Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@03:34:16 GMT

پرداخت وام بافت فرسوده به چه ملک‌هایی تعلق می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۵۱۴۳

پرداخت وام بافت فرسوده به چه ملک‌هایی تعلق می‌گیرد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، با پیشرفت صنعت ساختمان‌سازی هنوز در کرمانشاه محله‌هایی وجود دارد که خانه‌ها و مغازه‌ها بسیار قدیمی هستند،کوچه‌های باریک و تودرتو که از لحاظ ایمنی در شرایط بحرانی امکان امدادرسانی به آن‌ها وجود ندارد، در بافت فرسوده خطر ریزش ساختمان، آتش‌سوزی و.... وجود دارد.

به گفته فضل‌الله رنجبر فرماندار کرمانشاه، ۳۶ محله دارای بافت فرسوده در شهرستان کرمانشاه شناسایی شده که ۱۴ محله باید در اولویت بستری و نوسازی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۳۰ درصد شهر کرمانشاه را بافت فرسوده و حاشیه‌نشین تشکیل می‌دهد که نیازمند بازسازی هستند، اما در سال‌های گذشته مالکان و ساکنان این مناطق تمایلی برای بازسازی واحدهای خود نداشته‌اند، این در حالی است که بافت فرسوده این شهر به گونه‌ای است که امکان ارائه بسیاری از خدمات را غیرممکن یا دشوار کرده و در صورت بازسازی براساس اصول شهرسازی به طور قطع امکانات بیشتری در اختیار ساکنان آن قرار می‌گیرد.

بهزاد باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه اخیرا نرخ تسهیلات احیای بافت فرسوده کرمانشاه را اعلام کرد، وی از پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ٩.۵ درصد برای ساخت مسکن در بافت فرسوده خبر داد.

وی از هم استانی‌ها خواست از طریق ثبت‌نام در سامانه www.udrc.ir وزارت راه و شهرسازی و پس از تأیید توسط اداره کل راه و شهرسازی برای اخذ این تسهیلات اقدام کنند.

*شرط اول برای دریافت وام فرسوده

شرط اول برای دریافت وام فرسوده برای مالکان متقاضی، به گفته عبدالرضا غفوری معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه، واقع بودن بنا در محدوده بافت فرسوده است؛ به عبارت دیگر تنها مالکانی که بنای آن ها در محدوده قرار دارد، می‌توانند اقدام به دریافت وام بافت فرسوده کنند.

وی به خبرنگار فارس، گفت: این طرح به سیاست‌های کلی وزارت راه و شهرسازی در راستای احیای بافت فرسوده شهری و تکالیف قانونی که برای دستگاه‌های مختلف تعریف شده برمی‌گردد که در راستای بخشنامه‌ جدیدی به استان‌ها ابلاغ شده است.

*سقف تسهیلات نوسازی بافت فرسوده افزایش یافت 

غفوری اضافه کرد: از محل بند(ب) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تسهیلات خوب و قابل توجهی بابت نوسازی بخش مسکونی شهری پیش‌بینی شده که انتظار می‌رود استقبال مالکان ساکن در بافت فرسوده نسبت به تسهیلات قبلی بهتر باشد.

وی با بیان اینکه هر واحد ساختمان دارای بافت فرسوده، مشمول تنها یک فقره وام بافت فرسوده خواهد بود، گفت:  تسهیلاتی به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی از محل بند (ب) با نرخ سوده ۹.۵ درصدی و باز پرداخت ۷ ساله(مجموع دوران مشارکت یعنی ساخت و فروش اقساطی) قابل پرداخت است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه افزود: علاوه بر مبلغ فوق بانک‌های عامل برای کلانشهرها ۱۰۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها ۵۰ میلیون تومان دیگر از محل منابع داخلی خود به متقاضیان پرداخت می‌کنند و بر این اساس تسهیلات مذکور برای کلانشهر ۴۰۰ میلیون و برای سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان اعلام شده که نرخ سود تسهیلات براساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار خواهد یود.

وی عملیاتی شدن این موضوع را در گرو موضوعات مختلفی دانست و گفت: باید موضوعات مختلفی دست به دست هم بدهند تا شاهد احیای منطقه و یا محله فرسوده باشیم که یکی از این موضوعات نوسازی واحدهای مسکونی است که در این خصوص شهرداری‌های بیشترین وظیفه را برعهده دارند و در کنار آن دستگاه‌های خدمات‌رسان به لحاظ خدمات زیربنایی آب و فاضلاب، برق و روشنایی معابر و... و همچنین خدمات روبنایی که واقعا ضرورت احیای این بافت‌ها است وظایفی برعهده دارند.

غفوری یادآور شد: تنها با تخریب و نوسازی مسکونی بافت فرسوده تا زمانی که خدمات مورد نیاز آن منطقه و محله فراهم نشود، احیا نمی‌شود. ضرورت دارد دستگاه‌های متولی خدمات روبنایی در قالب یک طرح و اقدام مشترک ورود پیدا کنند.

وی اظهار کرد: این موضوع را طی یکی دو سال گذشته در دستور کار قرار دادیم و برای هر اداره وظایفی تعریف شد که متأسفانه به دلیل مشکلات اعتباری تنها چند اداره محدود یک‌سری کارهای سطحی را انجام دادند.

غفوری افزود: همکاران شرکت بازآفرینی شهری ایران حال با توجه به جهش ۲.۵ برابری که در تسهیلات نسبت به سال گذشته صورت گرفته از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیر هستند تا با تزریق اعتبارات مناسب از باب تسهیلات زیربنایی و روبنایی پروژه‌های محرک بافت را در مناطق تعریف کنند تا شاهد احیای این بافت‌ها باشیم.

این مسؤول معتقد است، کار کردن در بافت‌های فرسوده سخت است چون که علاوه بر کارهای فیزیکی نیاز به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی هم احساس می‌شود.

وی گفت: با ابلاغ این بخشنامه و پیگیرهای کشوری و استانی خوش‌بین هستیم که در آینده نزدیک و میان مدت با اولویتی که براساس ضوابط مربوطه در راستای ستاد بازآفرینی شهری قابل پیگیری است؛ شاهد شکوفایی این مناطق و محلات باشیم.

وی در خصوص چگونگی اقدام متقاضیان، گفت: پیرو ابلاغیه‌هایی که توسط وزارت راه‌وشهرسازی به استان‌های صادر شده این تسهیلات هم‌اکنون قابل پرداخت است بدین صورت که متقاضیان بعد از مراجعه به سامانه و ثبت‌پروژه و تعریف آن، اگر محدوده مالکیت در محدوده بافت فرسوده و هدف بازآفرینی شهری به تأیید برسد بلافاصله به بانک عامل ارجاع و تسهیلات قابل پرداخت است.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه فارس بافت فرسوده 300 میلیون تسهیلات خدمات زیر بنایی روبنایی بازآفرینی شهری راه و شهرسازی میلیون تومان بافت فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه

محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه در نشست امروز (هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، که با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، کرمانشاه را از استان‌های حادثه‌خیز کشور دانست و گفت : با توجه به شرایط اقلیمی این استان، مجموعه‌ای از حوادث طبیعی در آن رخ می‌دهد. 

وی افزود: زلزله، سیلاب، حوادث کوهستان، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، پدیده ریزگرد‌ها و ... از جمله حوادث طبیعی در کرمانشاه است که زلزله سال ۱۳۹۶ و سیلاب سال ۱۳۹۸ از جمله مهمترین این حوادث بود. 

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: علیرغم اینکه کوه‌های کرمانشاه زیبایی‌ها و جذابیت‌های زیادی دارند، اما در حال حاضر رتبه دوم حوادث کوهستان را در کشور داریم که البته طبق هدفگذاری صورت گرفته آمار حوادث کوهستان در استان تا پایان سال باید به شکل محسوسی کاهش پیدا کند. 

وی گفت: با توجه به بالا بودن آمار حوادث کوهستان در استان، انتظار می‌رود طبق توافقات صورت گرفته بزودی راه‌اندازی مرکز تخصصی امداد و نجات کوهستان در کرمانشاه به مرحله اجرایی برسد. 

وی اضافه کرد: از طرفی بارندگی‌های مناسب در فصل زمستان و بهار باعث شده تا تراکم پوشش گیاهی را در مراتع استان داشته باشیم که با گرم شدن هوا این پوشش گیاهی خشک شده و احتمال حریق در آنها بسیار بالا می‌رود. 

صحرایی تاکید کرد: کرمانشاه مناطق کوهستانی و صعب العبور زیادی دارد که در زمان آتش‌سوزی کار را برای اطفای حریق سخت می‌کند، با این‌حال از طریق مجموعه‌ای از اقدامات صورت گرفته، آمار حریق در استان به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. 

وی ورود ریزگرد‌ها از خارج از مرز‌ها به داخل استان کرمانشاه در فصل گرم را نیز به عنوان یکی از بحران‌های طبیعی در این استان نام برد و افزود: طی یکی دو دهه اخیر با پدیده‌ای به نام ریزگرد‌ها مواجه شده‌ایم که در بازه‌های زمانی مختلف شدت و ضعف داشته و مشکلاتی را برای شهروندان ما بوجود آورده است. 

استاندار کرمانشاه با اشاره به تردد سالانه میلیون‌ها زائر اربعین از محور‌های کرمانشاه، عنوان کرد: پدیده زیبای اربعین هرسال در حال گسترش است و مزیت‌های فراوانی برای استان به همراه دارد. در عین حال به واسطه تردد میلیونی زائرین از محور‌های استان باید زمینه‌ای فراهم کنیم که ترددی ایمن داشته باشند که در این رابطه هم اقداماتی در استان اجرایی شده، اما حمایت و همراهی مسئولین کشوری را نیز نیازمندیم. 

وی ادامه داد: در کنار همه مخاطرات و بحران‌هایی که باید برای مقابله با آنها در استان برنامه‌ریزی شود، ما وارث برخی از مشکلات در استان هستیم که در گذشته به درستی مدیریت نشده و به سرانجام نرسیده‌اند و امروز با آنها مواجهیم.

صحرایی از بازسازی مناطق زلزله‌زده غرب استان به عنوان یکی از مشکلات نام برد و گفت: علیرغم اینکه در سال‌های گذشته جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده گرفته شد، اما هنوز ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه زیادی هستند که بازسازی نشده‌اند و قابلیت استفاده هم ندارند. برخی از این ساختمان‌ها ۶۰ تا ۸۵ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارند، اما نیمه کاره مانده‌اند. 

صحرایی خواستار اختصاص بودجه‌ای برای بازسازی ساختمان‌های دولتی، عمومی، مذهبی و عام‌المنفعه در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شد و گفت: اولویت برای بازسازی این ساختمان با واحد‌هایی خواهد بود که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند. 

وی تصریح کرد: از طرفی پروژه راه آهن کرمانشاه را داریم که با وجود اینکه مراسم افتتاح آن برگزار شده، اما هنوز تکمیل نیست و هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است. 

وی از رودخانه آبشوران به عنوان یک فرصت برای گردشگری و در عین حال تهدیدی برای امنیت شهروندان کرمانشاه نام برد و عنوان کرد: اگر این رودخانه ساماندهی و رفع بحران شود، علاوه بر اینکه تهدیدی برای امنیت شهروندان نیست، به یک جاذبه گردشگری تبدیل می‌شود. 

استاندار کرمانشاه یادآورشد: این رودخانه در حال حاضر از نظر بهداشتی، منظر شهری، ساخت و ساز ساختمان‌های اطراف و تردد شهروندان از کنار آن یک تهدید است و به یک دغدغه برای کرمانشاه تبدیل شده است. 

وی احداث خط انتقال پساب شهر کرمانشاه به صنایع و واحد‌های تولیدی را از دیگر اقدامات ضروری برای شهر کرمانشاه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در بسیاری از استان‌های برخودار، پساب شهری پس از تصفیه به شهرک‌های صنعتی انتقال داده می‌شود که انتظار می‌رود با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این اقدام در کرمانشاه صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه طبق برآورد‌های انجام شده برای عبور از این بحران‌ها و ایمن‌سازی کرمانشاه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، عنوان کرد: برای تکمیل ساختمان‌های نیمه کاره مناطق زلزله زده حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان و سایر مشکلات استان حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم سازمان مدیریت بحران کشور از محل منابع خود این اعتبارات را به استان بدهد. 

استاندار کرمانشاه تبدیل کرمانشاه به قطب امداد و نجات منطقه غرب کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: امیدواریم بزودی کرمانشاه به عنوان قطب امداد و نجات منطقه‌ای در کشور معرفی شود.

هر سال ۲۰ درصد از بافت فرسوده کرمانشاه بازسازی می‌شود

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه گفت: در سطح شهر کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه نامناسب وجود دارد که در بافت مرکزی و حاشیه شهر قرار گرفته‌اند که بازسازی آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده هر ساله حدود ۲۰ درصد از بافت فرسوده شهر کرمانشاه را بازسازی خواهیم کرد. 

نوروزی در خصوص جمع‌آوری آب‌های سطحی در شهر کرمانشاه هم گفت: سال گذشته ۴۶ نقطه آبگیر در سطح شهر کرمانشاه شناسایی شد که رفع آنها به اعتبارات بسیار بالایی نیاز دارد. 

کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده دارد

 رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در گزارشی با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه ۲۰۸۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد، عنوان کرد: ۱۲۲۸ هکتار از این آمار مربوط به شهر کرمانشاه است که حدود ۳۴۰ هکتار آن بافت تاریخی است و محدودیت‌های میراثی برای بازسازی آنها وجود دارد. 

وی افزود: با این‌حال برای سایر بافت‌های فرسوده شهر کرمانشاه ۱۹ بسته تشویقی در نظر گرفته شده تا مردم منازل و واحد‌های مسکونی خود را بازسازی کنند. 

وی خواستار افزایش سهم استان برای پرداخت تسهیلات بازسازی واحد‌های مسکونی فرسوده و کاهش میزان نرخ سود این تسهیلات شد تا مردم برای بازسازی واحد‌های خود ترغیب شوند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • (تصاویر) زندگی در بافت فرسوده کرمانشاه
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی