Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@08:41:56 GMT

۳ دلیل افزایش دوباره فوتی‌های کرونا

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۵۴۲۸

۳ دلیل افزایش دوباره فوتی‌های کرونا

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت فعلی پیک ششم کرونا در کشور، گفت: این تصور که واکسن قرار است به تنهایی معجزه کند غلط است؛ واکسن تنها یکی از مولفه‌های مقابله با اپیدمی است و سایر مولفه‌ها هم باید جدی گرفته شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر حمید سوری درباره وضعیت موجود کرونا در کشور، گفت: انتظار داشتیم ۲ تا ۴ هفته بعد از شروع پیک و فراوانیِ ابتلا شاهد افزایش موارد بستری و مرگ باشیم که متاسفانه این موضوع رخ داد و به احتمال زیاد این روند افزایشی تا حدود ۱۰ روز دیگر ادامه می‌یابد ولیکن امیدوار هستیم که شرایط مدیریت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افرود: برای مدیریت شرایط بخشی از مسئولیت به عهده مردم و گروه‌های آسیب‌پذیر است که لازم است خود مراقبتی را افزایش دهند. خودمراقبتی فقط شامل کسانی که واکسن نزدند نیست، بلکه کسانی هم که واکسن زدند، ولی آسیب پذیری بالایی دارند مانند سالمندان، بیماران زمینه‌ای و... باید به شدت مراقبت‌های لازم را لحاظ کرده و کمتر در سطح جامعه تردد کنند تا چند هفته اوج پیک را رد کنیم.

نظام بیماریابی فعال نداریم

او تاکید کرد: وقتی از پیک بیماری صحبت می‌کنیم مهم است که از ابتلا حرف می‌زنیم یا از بستری و مرگ و میر. در مورد ابتلا در کشور نمی‌توان خیلی قطعی صحبت کرد؛ چون موارد ابتلایی که جست‌وجو می‌کنیم بخشی از کل مبتلایان جامعه است؛ چون ما نظام بیماریابی فعال نداریم و تنها کسانی شناسایی می‌شوند که به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می‌کنند. با توجه به اینکه ابتلا به امیکرون معمولا شدت کمی دارد و ممکن است در برخی افراد هم بدون علامت بروز کند، عملا همین افراد بدون علامت سبب انتشار بیماری به گروه‌های دیگر می‌شوند که از زیر ذره‌بین نظام سلامت هم خارج هستند.

احتمال ادامه روند افزایشی مرگ‌های کرونایی تا دو هفته آتی

سوری ادامه داد: در مورد موارد مرگ و میر روند افزایشی چند روزی است که آغاز شده و احتمالا تا دو هفته آینده هم ادامه داشته باشد. البته مدت زمان اعلام شده وابسته به مداخلات ما است که با افزایش خود مراقبتی پیک زودتر وارد فاز کاهشی می‌شود و تعداد مرگ و میر هم کم می‌شود، اما اگر جامعه به حال خود رها شود و تنها بر واکسیناسیون و خدمات درمانی تکیه کنیم، مسلما با افزایش موارد ابتلا روبرو خواهیم بود.

در شناسایی کانون‌های آلودگی کووید۱۹ چندان موفق نبوده و نیستیم

او با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون، تصریح کرد: البته علی‌رغم اهمیت تززیق واکسن و ارائه خدمات درمانی، اما نباید از سایر مولفه‌های پیشگیری غافل شد و باید برای آن‌ها زمان بیشتری صرف کرد. در کشور ما به سایر مولفه‌های پیشگیری از جمله شناسایی زودرس موارد بیماری، بیماریابی فعال، تقویت روش‌های افزایش کنترل و مدیریت رعایت پروتکل‌ها، شناسایی دقیق کانون‌های آلودگی و... کم توجهی می‌شود. در شناسایی کانون‌های آلودگی کووید۱۹ چندان موفق نبوده و نیستیم، می‌گذاریم فراوانی موارد ابتلا و بستری افزایش یابد سپس می‌گوییم این نقطه کانون آلودگی است؛ در حالی که آلودگی باید زمانی شناسایی شود که به افزایش بستری و مرگ نرسیده است و این امر از طریق بیماریابی فعال امکان‌پذیر است.

لزوم احیای تیم‌های واکنش سریع کرونا

وی با اشاره به اینکه تیم‌های واکنش سریع بی‌دلیل منحل شدند، تاکید کرد: این تیم‌ها باید احیا شوند تا هرچه سریع‌تر کانون‌های بیماری را شناسایی کرده و در ابتدای گسترش بیماری آن‌ها را کنترل کنند. ما توانایی کاهش آسیب اپیدمی را به شرطی داریم که اصول اولیه و اساسی پیشگیری را مهم بدانیم و به آن‌ها توجه کنیم.

از تست گریزی اُمیکرون تا تست‌های منفی کاذب

این اپیدمیولوژیست، گفت: شناسایی موارد ابتلا بر اساس میزان مراجعات است و خودمان به سراغ مردم نمی‌رویم. از طرفی نسبت موارد منفی کاذب تست‌ها زیاد است، زیرا این تست‌ها در اغلب موارد توانایی تشخیص امیکرون را ندارند یا امیکرون، تست گریز است. لازم است تست‌های تولید داخل که قیمت کمتری هم دارند را بیشتر اشاعه دهیم.

۳ علت افزایش دوباره فوتی‌های کرونا

او درباره علت افزایش موارد فوت طی روز‌های اخیر، بیان کرد: علت این موضوع عدم وجود مراقبت فعال، مراقبت خانگی و شناسایی دیرهنگام بیماران است. از طرفی گروه‌های پرخطر مورد توجه خاص نیستند. توجه کنید که واکسیناسیون مهم است، اما به تنهایی برای مدیریت شرایط کفایت نمی‌کند. این تصور که واکسن قرار است به تنهایی معجزه کند غلط است. درصدی از فوتی‌ها هم واکسن زده‌ها هستند؛ البته این اصلا به معنای عدم کارایی واکسن نیست. تزریق واکسن الزامی است، چون در صورت عدم تزریق آن مرگ و میر‌ها خیلی بیش از چیزی بود که الان داریم. نکته اساسی این است که واکسن تنها یکی از مولفه‌های مقابله با اپیدمی است و سایر مولفه‌ها هم باید جدی گرفته شوند. مگر طی دو هفته آتی که با افزایش موارد روبرو خواهیم بود چند نفر دیگر را می‌توان واکسینه کرد؟ اگر فعال عمل نکنیم بازهم شاهد افزایش موارد خواهیم بود.

وی در پیش بینی از شرایط بیماری طی ماه‌های آتی، اظهار کرد: تجربه اروپا و غرب که زودتر از ما پیک امیکرون را همزمان با ایام کریسمس تجربه کردند، نشان می‌دهد که این ایام تعطیلات تاثیر منفی بر کووید۱۹ داشت که امیدواریم در کشور ما چنین نشود. اما می‌دانیم که کننترل جمعیت بعد از دو سال کار راحتی نیست و مهمترین نکته مراقبت از گروه‌های آسیب پذیر یا پرخطر است که جمعیت زیادی ندارند. با کمبود زمان و مشکلات بیماری، سرمایه گذاری روی این تعدادِ کمتر، بیشتر نتیجه بخش خواهد بود؛ اما این به معنای عدم توجه به گروه‌های دیگر نیست. طی روز‌های آتی با چهارشنبه سوری، شب عید، خریدها، دید و بازدید‌ها و... مواجه هستیم که در همه این موارد رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی کاهش یافته و احتمال افزایش انتقال بیماری به وجود می‌آید.

اساس رنگبندی شهر‌ها اشتباه است

او با تاکید بر اهمیت شناسایی سطح خطر شهرها، گفت: اساس رنگبندی‌ها گمراه کننده و اشتباه است و نمی‌تواند کمک کننده هم باشد. اکنون شهر‌هایی داریم که از نظر رنگبندی اصلا با سایر شاخص‌هایی که برای اپیدمی ذکر می‌کنیم همخوانی ندارند؛ پس باید ارزیابی خطر با روش درستی انجام شود که سطح خطر به درستی برآورد شود و سپس متناسب با سطح خطر، هوشمندانه نقطه‌زنی کنیم. مثلا بگوییم در تهران فلان منطقه سطح خطر بالاتری دارد که متناسب با آن باید مدارس تعطیل شود و... و. اینکه بخواهیم در تاریکی تیر‌های خود را هدر دهیم به جایی نمی‌رسیم. باید مانند موشک، محل تجمع دشمن که اینجا کووید۱۹ است را شناسایی کرده و نقطه‌زنی کنیم.

لزوم آسیب شناسیِ آنچه که در دو سال قبل، گذشت

سوری با اشاره به تجربیات دوساله مدیریت کرونا، افزود: باید آسیب‌شناسی عمیقی از آنچه که در دو سال قبل گذشت، داشته باشیم. ما روز‌های تلخ و شیرین و تجربیات موفق یا کمتر موفق زیادی داشتیم. از طرفی کشور‌هایی داریم که کارنامه‌شان از ما بهتر بوده است البته؛ این به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های انجام شده در کشور نیست، ولی می‌توانستیم شرایط بهتری داشته باشیم.

اهمیت ادامه اجرای طرح شهید سلیمانی

او ادامه داد: یکی از مواردی که توجه کافی به آن صورت نگرفته است ادامه اجرای طرح شهید سلیمانی است که متاسفانه به نظر می‌رسد خیلی اراده‌ای برای انجام آن نیست؛ در حالی که باید به عنوان سنگ بنای پیشگیری به آن توجه شود، زیرا دارای مولفه‌های مهمی مانند مشارکت اجتماعی، استفاده از فناوری‌های هوشمند، بیماریابی فعال و... است و این عدم توجه یکی از ضعف‌های ما است. ما در این ایام پیوست رسانه‌ای مناسبی نداشتیم و رسانه‌ها خیلی کلی به مسائل پرداختند و به خاطر همین برخی کارشناسان حرف‌های ضد و نقیض می‌زنند و بعضا شعار‌هایی می‌دهیم که عملیاتی نمی‌شود.

اهمیت تقویت مرکز مدیریت بیماری‌ها در کشور

وی افزود: ساختار نظام سلامت ما برای اینکه بتواند در شرایط بحرانی به خوبی عمل کند نیاز به اصلاح و بازنگری دارد. اگر کشوری مانند کره جنوبی، سنگاپور و... را می‌بینیم باید بدانیم رمز موفقیتشان آمادگی مقابله با اپیدمی بوده است در حالی که ما تا مدت‌ها بلاتکلیف بودیم. ما نیاز به یک مرکز مدیریت بیماری‌ها و CDC قوی داریم که اکنون وجود ندارد. شرایط کشور باید بر اساس شرایط بومی به درستی تحلیل شود، مشابه تجربه خوبی که در استان سیستان و بلوچستان داشتیم. چرا از این تجربه برای سایر استان‌ها استفاده نشد؟ خیلی راحت از تجربیات موفق این چنینی گذر کردیم.

چرا تیم‌های واکنش سریع و کمیته‌های اپیدمیولوژی منحل شدند؟

سوری تاکید کرد: تجربه تیم‌های واکنش سریع بسیار موفق بود که به راحتی آن را کنار گذاشتیم و هیچ دلیل هم مطرح نیست که چرا تیم‌های واکنش سریع و کمیته‌های اپیدمیولوژی منحل شد. آنقدر بی‌محلی کردند که استعفا دادم و کنار کشیدم و این درحالی بود که من داشتم کاملا رایگان کار می‌کردم و دلیلی برای اینکه عملکرد خوب نبوده، نداشتند. کارکرد تیم واکنش سریع مانند آتش نشانی است که باید قبل از اینکه آتش یک منطقه وسیع را درگیر کند، سعی کند تا در اوایل شعله‌ور شدن، آن را متوقف کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد در سطح جهان ادامه اپیدمی به نفع برخی باشد و خیلی دوست ندارند تمام شود. گردش مالی و اقتصادی ناشی از پاندمی خیلی بالا است. در طول تاریخ نمونه‌ای نداریم که یک مداخله بیولوژیک سودآور باشد. فقط به شرکت فایزر نگاه کنید؛ این شرکت ۳۷ میلیارد دلار در یک سال گذشته سود داشته است، آیا میتوان گفت این شرکت دوست دارد این پاندمی تمام شود؟ در زمینه دارو دیدید که رمدسیویر و فاویپیراویر چقدر بی‌دلیل فروش داشتند؛ پس گاهی اوقات تقاضا‌های القایی در اپیدمی‌ها گردش مالی بالایی به همراه دارد و این در حالی است که دولت‌ها و ملت باید ضرر بدهند، اما عده‌ای هم دارند سود می‌برند. باید مراقبت کرد که در گردش اقتصادی چند ۱۰ میلیاردی که بیماری پدید آورده کشور‌ها قربانی تبلیغات و القائات شوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: واکسن کرونا اومیکرون تیم های واکنش سریع بیماریابی فعال سایر مولفه ها افزایش موارد موارد ابتلا مرگ و میر سطح خطر تیم ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۵۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است

پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد، اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی با همشهری‌آنلاین به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار پزشکی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد