Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر «غلامرضا صالحی جوزانی» عصر روز سه شنبه در آیین تودیع و معارفه رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در کرج مستقر است، افزود: از بین پنج فناوری نوین در دنیا، بیوتکنولوژی به عنوان مهمترین فناوری نوین به شمار می رود به طوریکه بازار این فناوری در دنیا ۵۵۰ میلیارد دلار است و پیش بینی می شود که تا پنج سال آینده نیز بازار بیوتکنولوژی کشاورزی به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ کشاورزی در ۲۰ فناوری تحول ایجاد می کند، یادآور شد: بیوتکنولوژی کشاورزی می تواند در موضوعاتی همچون هیدروپونیک، جلبک، کشاورزی عمودی، نانوتکنولوژی، کشاورزی با آب دریا و در بیابان و حتی تولید گوشت مصنوعی می تواند به خوبی عمل کند.

وی افزود: ماموریت ما این است که از فناوری های نوین در امنیت غذایی استفاده و تمام فنون و علومی مربوط به حوزه بای تکنولوژی و علوم زیستی را در اینجا کار می کنیم چراکه از لحاظ نیروی انسانی جزو برترین های کشور هستیم.

سرپرست جدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: در حال حاضر سعی می کنیم اولویت های اصلی وزارت‌خانه را دنبال کنیم که از جمله آن ها تحقیق برای تولید گیاهان متحمل به خشکی، تنوع زیستی و سلامت است.

صالحی جوزانی  افزود: هم اکنون سالانه ۱۷ رقم انواع گیاهان زراعی و باغی سالم سازی می شود به طوریکه در حال حاضر ۶ میلیون ریزبوته سیب زمینی را تولید کرده ایم.

وی بیان داشت: از این طریق تاکنون ۴۱ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در این مدت داشتیم به طوریکه با انتقال دانش فنی تولید کشت بافت سیب تاکنون یک میلیون پایه رویشی تولید شده که در ۲۰ هکتار از باغات جایگزینی داشته است.

وی گفت: با ارقام گذشته میانگین تولید در سال حدود ۲۰ تن در هکتار بود که با این پایه ها میانگین تولید به ۶۰ تن در هکتار رسیده است به طوریکه در مجموع ۸۰۰ هزار تن افزایش عملکرد دارد.

۲۰ هسته اولیه گیاهان باغی سالم سازی شد

صالحی جوزانی افزود: با همکاری موسسه تحقیقات علوم باغبانی ۲۰ هسته اولیه گیاهان باغی در حال سالم سازی است و ۲۰ رقم دیگر نیز در برنامه است.

وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۴ در زمینه افزودنی های خوراک دام سالانه ۱۰ میلیون دلار واردات داشتیم که اکنون ۱۵ محصول به شکل صنعتی تولید می شود وسالی ۱۵۰ تن تولید می شود.

سرپرست جدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه تاکنون ۵۰۰ تن افزودنی های خوراک دام به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار تولید شده، اضافه کرد: این تحقیقات و تولیدات افزایش درآمد کشاورز و مرغدار را در پی دارد.

صالحی جوزانی به تولید انبوه قارچ تریکودرما توسط محققان پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: این قارچ هم اکنون در سطح ۱۲۰ هکتار تولید می شود که این محصول علاوه بر اینکه هم کود زیستی هم سم زیستی است قارچی بسیار اثربخش نیز به شمار می رود.

وی به سالم سازی نیشکر نیز اشاره کرد و افزود: با تولید هسته ای اولیه ارقام نیشکر توانستیم در شرکت توسعه نیشکر حدود ۸۰ هزار هکتار نیشکر به شکل انبوه تولید کنیم.

سرپرست جدید پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تولید خوراک دام و تجاری سازی خرمای مجول نیز اشاره کرد و اظهار داشت: همچنین لاین های والدینی بذور هیبرید کلزا، خیار، سبزی و صیفی که پیش از این وارد می شد در حال تولید است که امیدواریم با انرژی و تولید انبوه این بذور یکی از کارهای اثربخش را در بخش داشته باشیم.

وی با اشاره به تولید گیاهان جایگزین متحمل به کم آبی و شوری مثل ساریکونیا و گراس های سردسیری که متحمل به خشکی هستند یا سوربن به عنوان گیاهان جدید، گفت: ثبت نخستین رقم لیمو ترش به نام «پرنیان» نشان می دهد که پژوهش ها در زمینه ارقام زراعی و باغی هم می تواند کار بشود.

صالحی جوزانی با بیان اینکه در سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی دو هزارنفر هیات علمی فعال هستند، افزود: یک سامانه علم سنجی در این سازمان داریم که از ۴۵ نیروی هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی ۱۵ نفرش جزو ۳۰ نفر اول سازمان تحقیقات هستند.

امروز از خدمات ۱۱ ماهه «صابر گلکاری» قدردانی و «غلامرضا صالحی جوزانی» به عنوان سرپرست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی معرفی شد.

برچسب‌ها محققان ایرانی کشاورزی پژوهشگر فناوری استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محققان ایرانی کشاورزی پژوهشگر محققان ایرانی کشاورزی پژوهشگر فناوری استان البرز پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سالم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند

به گزارش خبرآنلاین ،پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آنها را پوست می گیریم.

سلامت نیوز در خبری نوشت:با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آنها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آنها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. آنها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول های قرمز خون کمک می کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تنها بافت لذت‌بخشی به آن می دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آنها را به درستی می شویید تا همه آلودگی ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آنها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذاهای دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آنها را کاملا بشویید تا آلودگی ها و آفت کش های آن را از بین ببرید!

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900663

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است