Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا جیحانی کارشناسان بازار در سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی در مورد عوامل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن گفت: اوراق تسه مسکن در حقیقت برای تسهیل روند دریافت وام مسکن کسانی است که قصد خرید مسکن دارند اما سپرده‌گذاری قبلی نداشتند.

وی افزود: سالیان گذشته این اوراق از طریق آگهی در روزنامه‌ها و دلالانی که اطراف بانک‌ها بودند، معامله می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن برای آنکه بتوان قیمت اوراق را مدیریت کرد و فضا نیز شفاف‌تر شود، بانک مسکن به عنوان متولی اوراق تسهیلات مسکن که به اصطلاح به آن «تسه» گفته می‌شود، در نظر گرفته شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بانک مسکن نیز اوراق تسه را وارد تابلو فرابورس کرده و فرآیند عرضه و تقاضا آغاز شد، گفت: در این فرآیند، افرادی که سپرده‌گذاری می‌کنند، اوراق را دریافت کرده و سپس به افراد دیگری می‌فروشند.

وی ادامه داد: در زمان حاضر قیمت اوراق تسه به قدری افزایش پیدا کرده که از نظر اقتصادی فشاری را بر کسانی که می‌خواهند خانه خریداری کنند وارد می‌کند، از سوی دیگر  صرفه اقتصادی وام‌های بانک مسکن را به شدت کاهش داده است.

جیحانی در خصوص علل افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن گفت: چند دلیل برای این افزایش قیمت وجود دارد، یک دلیل این است که در سال گذشته، بازدهی سپرده‌گذاری  برای کسانی که سپرده‌گذاری کرده و اوراق دریافت می‌کنند، کاهش یافته بود و در نتیجه طرف عرضه کاهش یافته بود. از سوی دیگر با توجه به فرآیند قیمتی بازار مسکن و ایجاد تقاضا در املاک کوچک و ارزان قیمت، تقاضای این اوراق افزایش پیدا کرد، در نتیجه این دو عامل شاهد بودیم که عرضه و تقاضای این اوراق که روی تابلوی فرابورس حتی تا دو برابر افزایش پیدا کرد و این مسئله سبب بروز مشکل برای کسانی شد که قصد دریافت وام را داشتند.

وی اظهار کرد: بانک مسکن برای کاهش فشاری که به متقاضیان وام وارد می‌شد، در امتیاز خود از صدور اوراق، 50 درصد تخفیف اعمال کرد، اما این اقدام آنچنان تاثیری نگذاشت و نتوانست قیمت را بشکند چرا که تقاضای سنگینی برای اوراق وجود داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در ماه‌های آینده(نه در کوتاه مدت) و با توجه به افزایش سودآوری این اوراق، عرضه افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: از سوی دیگر به دلیل رکود بازار مسکن  در دو ماه اخیر، تقاضای خرید کاهش پیدا کرده است در نتیجه قیمت اوراق نیز به سمت تعادل خواهد رفت اما قیمت آن در حال حاضر منطقی نیست.

وی در خصوص امکان بازگشت قیمت اوراق تسهیلات مسکن به محدوده 70 تا 80 هزار تومان گفت: بحث کاهش قیمت اوراق تسه به جز عرضه و تقاضا به عوامل دیگری از جمله  نرخ وام بانک مسکن، نرخ اوراق آزاد در بازار اقتصاد کشور و بازدهی بازارهای موازی نیز بستگی دارد، اما اینکه قیمت‌ها بخواهد به 70 تا 80 هزار تومان بازگردد زمان خواهد برد و ممکن است در بهار یا تابستان سال آینده شاهد این مسئله باشیم./ تسنیم

منبع: فردا

کلیدواژه: وام مسکن اوراق تسهیلات مسکن اوراق تسهیلات مسکن قیمت اوراق تسه افزایش پیدا سپرده گذاری بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۵۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تولید ناخالص داخلی ضعیف ایالات متحده و افزایش تورم در این کشور به نفع فلز در بحبوحه کاهش تقاضای دلار است؛ به طور کلی، طلا در یک محیط ریسک گریز در برابر دلار آمریکا در حال سود بردن است.

قیمت هر اونس طلای جهانی براساس دلار آمریکا پس از انتشار داده‌های اقتصاد کلان ایالات متحده آمریکا نوساناتی را تجربه کرد. این کشور تخمین اولیه تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول را منتشر کرد که نشان می‌دهد اقتصاد با سرعت سالانه ۱.۶ درصد در سه ماه منتهی به مارس رشد کرده است، که ۲.۵ درصد مورد انتظار را از دست داده و بسیار ضعیف‌تر از ۳.۴ درصد ثبت شده در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ است.

علاوه بر این، دفتر تحلیل اقتصادی (BEA) گزارش داد که شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه ماهه رشد کرد که بسیار بالاتر از ۱.۸ درصد قبلی و بزرگترین افزایش در یک سال بود. در چند کلمه، رشد کاهش یافت، اما در حالی که تورم افزایش یافت، اقتصاد به رشد خود ادامه داد. چنین سناریویی کاهش احتمالی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را بیشتر به تاخیر می‌اندازد. در ابتدای هفته گذشته دلار آمریکا افزایش یافت. با این حال، دلار نتوانست حرکت خود را حفظ کند زیرا داده‌های اقتصادی ایالات متحده در طول هفته ناامیدکننده بود.

در حال حاضر هر اونس طلای جهانی ۸ دلار و ۶۲ سنت افزایش قیمت را تجربه کرده‌است و به قیمت ۲ هزار و ۳۳۹ دلار در هر اونس رسیده‌است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899714

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی