Web Analytics Made Easy - Statcounter

 آیا کشور ما با توجه به شرایط آب و هوایی و کمبود کاغذ به این تکنولوژی و صنعت نیازمند نیست؟

 کاغذ یکی از اقلام حساس صنعتی در ایران است که از لحاظ اقتصادی (درآمدی)، اجتماعی و سیاسی (اشتغال) و فرهنگی (مطالعه) بسیار اهمیت دارد. شرایط آب و هوایی خشک، محدودیت آب، سطح پوشش کم جنگلی و سرمایه‌گذاری بالا سبب گشته تا تولید کاغذ در ایران شرایط مطلوب را پیدا نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، تکنولوژی جدید می تواند محصولی که اصطلاحاً به آن کاغذ سنگی می گویند را بدون نیاز به آب و درخت و با سرمایه بسیار کمتر تولید کند.

 مواد اولیه

با توجه به منابع و معادن بسیار غنی سنگ‌آهک و مواد اولیه مورد نیاز در ایران و قیمت پایین آنها بسیار منطقی و اقتصادی است که این صنعت در کشور با استفاده از تکنولوژی به روز و مناسب راه اندازی و توسعه یابد تا علاوه بر کمک به تولید کاغذ و رفع نیاز بازار داخلی نیاز کشورهای همسایه مرتفع و سبب ورود ارز به کشور شود.

 هزینه تولید

 هزینه تولید این نوع کاغذ در ایران نسبت به کشورهای اصلی تولیدکننده مانند چین ۳۰ درصد پایین تر می باشد و این موضوع تضمین کننده این صنعت است. همچنین در صورت بهره وری از تکنولوژی مناسب قیمت تمام شده کاغذ سنگی در انواع مختلف حدود ۱۵ درصد از هزینه تولید کاغذ سلولزی در ایران پایین تر خواهد بود. بنابراین در صورت استفاده از ماشین آلات مناسب از صاحب تکنولوژی که کیفیت مطلوب کاغذ را تضمین می کند (وزن و شکل مشابه کاغذهای سلولزی) میتوان نیاز کشور را بدون تخریب جنگل ها و مصرف آب برطرف کرد و همچنین به دلیل هزینه تولید پایین به سود مورد انتظار دست یافت.

توسعه جهانی

برنامه های توسعه و حمایتی کشورهای صنعتی و تولیدی مانند آلمان، آمریکا، ژاپن، استرالیا، پرتغال، ترکیه، هند، تایوان و چین دلیل دیگری برای اثبات استفاده از این صنعت می باشد.

یک انجمن معدنی در ترکیه قصد دارد در پروژه جدیدی کاغذ سنگی تولید کند که مقدمات آن از قبل آغاز شده است. این انجمن با ۴۵۰ میلیون یورو بودجه از اتحادیه اروپا، کارخانه هایی را در سه شهر مختلف ترکیه تأسیس می کند. خانم یاسمین بال ، نایب رئیس انجمن و متخصص معدن و همچنین مشاور انرژی، گفت که آنها در حال حاضر روی پروژه ای برای ایجاد کاغذ از سنگ کار می کنند. وی افزود: ما با برداشتن ضایعات سنگ معادن غیر فعال و پودر کردن آنها با مقدار کمی مواد اولیه پلاستیکی و رزین، کاغذ تولید می کنیم. ما امکان سنجی علمی آن را آماده کرده ایم.

این پروژه ها پیش بینی می کند که کارخانه هایی در استانبول ، افیون در غرب مرکز کشور ترکیه و استان مرسین جنوبی تأسیس شود. بر اساس آنچه انجمن به اشتراک گذاشته است ، تولید قرار است در ۲۹ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شود.

خانم بال با تأکید بر اینکه پروژه کاغذ سنگی با معیارهای اتحادیه اروپا سازگار است، گفت که جهت تاسیس این کارخانه ها برای هر کدام ۱۵۰ میلیون یورو از بودجه اتحادیه اروپا تامین می شود. ترکیه در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد یورو کاغذ وارد می کند و می افزاید: "وقتی کارخانه ها راه اندازی شوند ، میزان واردات کاهش می یابد."

تولید کاغذ سلولزی دارای فرآیندی است که از آب آشامیدنی زیاد استفاده می شود، در حالی که این پروژه استفاده از آب و درختان را در تولید آن حذف می کند.

پروژه کاغذ سنگی برای معدن پایدار و محیط زیست نیز به خانم امینه اردوغان بانوی اول ترکیه ارائه می شود که از حامیان قوی پروژه زباله صفر است که تحت رهبری وی آغاز شد.

چرا در ایران با تمام پتانسیل ها و شرایط مطلوبتر نباید این صنعت توسعه یابد؟

تا به امروز چند شرکت در کشور نسبت به راه اندازی ظرفیتهای کوچک این صنعت اقدام نموده اند اما متأسفانه انتخاب ماشین آلات از سازندگانی بوده است که از فناوری مطلوب (بلوئینگ و رولینگ) برخوردار نبوده اند در نتیجه امکان تولید کاغذهای سبک که نیاز بازار است را ندارند. این شرایط بهانه ای شده است برای برخی از افراد که تمایلی به پا گرفتن این صنعت در کشور نداشته و از این موضوع به نفع منافع شخصی خود سوء استفاده می کنند و با اطلاع رسانی اشتباه چه سهواً و چه عمداً آدرس اشتباه داده  تا از توسعه این صنعت و تکنولوژی که در تمام دنیا در حال رشد می باشد جلوگیری کنند در صورتی که موج این صنعت به دلیل حفاظت محیط زیست به قدری بزرگ و تواناست که دیر یا زود جایگاه خود را در کشور باز خواهد کرد.  گویی این اتفاق نسخه درمانی برای کشور ماست.

 بیائید از خاک ثروت تولید کنیم. از قطع درختان جلوگیری و به رفع بحران آب کمک کنیم. بیائید از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری کرده و مانع از خروج ارز برای واردات شویم. بیایید مصرف سرانه کاغذ کشور را افزایش داده و سبب رشد فرهنگ و اقتصاد شویم.

" تغییر تدبیر انسانهای خردمند است "

کد خبر 1605861

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل نوبخت اژدری در جلسه منتخبان جدید هیات مدیره تعاونی زنبورداری استان اردبیل، تعداد کل زنبورستان‌های این استان را بر اساس اطلاعات گردآوری شده در شماری پاییز سال گذشته سه هزار و ۷۱۴ مورد اعلام کرد.
وی بیان کرد: استان اردبیل سال گذشته با تولید هفت هزار و ۴۳۸ تن عسل در رتبه چهارم کشوری استحصال این محصول قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: بر اساس اطلاعات سرشماری فعالیت زنبورداری استان اردبیل در پاییز سال گذشته، زنبورداران استان با بیش از ۵۰۲ هزار و ۹۶۹ کلنی در حال تولید عسل در استان هستند.
وی میانگین تولید عسل در کلنی‌های مدرن را ۱۴.۷ کیلوگرم و میانگین تولید در کلنی‌های سنتی را ۶.۷ کیلوگرم اعلام کرد و ادامه داد: استان اردبیل قطب کشاورزی و تولید محصول عسل کشور به شمار می‌رود.
اژدری اظهار کرد: ۳۵ درصد اشتغال استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی این استان است و این آمار نشان می‌دهد که یک سوم سهم اشتغال استان مرتبط با فعالیت تولیدی کشاورزی است.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستان‌های استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشور‌های عراق، ترکیه، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • تولید اقلام استراتژیک امدادی مورد نیاز در حوادث توسط هلال احمر