Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی جوادیان زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سعی داریم این مشکل را که گاهی گزارش می شود با تعامل حل کنیم و اخطارهای متعدد دادیم که جلوی تخلف را بگیریم.

وی با این حال تاکید کرد: البته فروش آب چاه‌های کشاورزی توسط ادارات به دلیل بی اطلاعی و ناآگاهی است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد در ادامه گفت: با نصب کنتور هوشمند روی برخی از چاه های کشاورزی، خاموشی اجباری این منابع آبی زراعی منتفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مدیریت چاه ها و آب حاصل از آن را بر عهده کشاورزان دانست و افزود: خاموشی تنها برای چاه های بدون کنتور است.

وی بدون ذکر تعداد چاه های کنتور دار اظهار کرد: در سال‌های گذشته به دلیل نبود ابزارهای اندازه‌گیری و افت سطح آب سفره‌های زیر زمینی، خاموشی اجباری چاه‌های کشاورزی را در فصل پاییز و زمستان داشتیم.

جوادیان زاده یادآور شد : طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی ( تعادل بخشی آب ) مربوط به کل کشور است و این طرح در استان های همجوار هم اجرا می‌شود. 

وی با اشاره به عوارض برداشت بی رویه از منابع آب استان، خاطرنشان کرد: برداشت بی رویه از منابع آب باعث ظهور فروچاله، فرونشست، تخریب اراضی و بروز پدیده لوله زایی شده است.

وی با اشاره به برخی از پیامدهای فرونشست زمین افزود: از نظر متخصصان، تهدید بنیادی این است که ایجاد چنین پدیده‌هایی منجر به از دست رفتن قابلیت احیای آبخوان و سفره آب زیرزمینی می شود؛ با وجود چنین پدیده ای اگر روزی بارندگی به میزان سابق باز گردد، این آب‌ها مسیری برای نفوذ در زیر زمین ندارند و میزان تغذیه حاصل از بارندگی به حداقل ممکن خواهد رسید، موضوعی که در تشدید سیلاب‌ها نیز مؤثر است.

افزون بر  سه هزارو ۶۰۰حلقه چاه کشاورزی در استان یزد  وجود دارد و این درحالی است که وضعیت آب ۱۶ دشت استان ناپدار شده و دشت یزد- اردکان و ابرکوه، بحرانی تر است.

برچسب‌ها یزد آبرسانی بافق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد آبرسانی بافق یزد آبرسانی بافق چاه های کشاورزی چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد

داریوش حسن‌نژاد اظهار داشت: در راستای حفاظت و حراست از منابع آب استان به‌خصوص منابع آب زیرزمینی که با افت مداوم مواجه هستند، پروژه‌های طرح احیا و تعادل بخشی در دست اقدام هستند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به پروژه تقویت استقرار گروه‌های حفاظت و نظارت بر منابع آبی در سطح استان به تعداد ۱۸ گروه و ۴۵ نفر اشاره کرد که وظیفه این اکیپ‌ها گشت‌زنی مداوم در سطح دشت‌های استان برای جلوگیری از بروز تخلفات از جمله جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از انتقال غیرقانونی آب به اراضی خارج از اراضی تحت شرب چاه‌ها، جلوگیری از تغییر نوع مصرف چاه‌های صنعتی جهت مصارف کشاورزی و جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها است.

وی افزود: دو پروژه انسداد چاه‌های غیرمجاز در سطح استان از طریق واگذاری به پیمانکار واجد شرایط و در سقف اعتبارات و تخصیص پروژه به‌صورت سالانه در حال انجام است که در این راستا تعداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ با حجم صرفه‌جویی ۱۱.۷ میلیون مترمکعب پر و مسلوب المنفعه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۹۳ دستگاه کنترل هوشمند بر روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری نصب شده است و از تعداد هفت هزار و ۶۷۳ حلقه چاه‌های کل استان، ۳۰ درصد مجهز به دستگاه کنترل هوشمند شده است.

حسن‌نژاد در خصوص چاه‌های صنعتی، بیان داشت: تعداد ۱۵۰ حلقه چاه صنعتی به کنتور هوشمند تجهیز شده است که ۱۰ درصد کل چاه‌های صنعتی را تشکیل می‌دهد، از سوی دیگر سامانه پایش از راه دور کنتورها در حال راه‌اندازی است که تعدادی از شرکت‌های کنتور ساز، سامانه پایش را تحویل داده‌اند و تعدادی دیگر در حال تکمیل آن هستند

وی گفت: چاه‌های فاقد کنتور برابر بند ب تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ مکلف به پرداخت آب‌بها بر اساس پروانه بهره‌برداری و مبالغ اعلام شده هستند؛ ازاین‌رو توصیه می‌شود مالکین چاه‌ها برای ارائه خدمات بهتر جهت خرید و نصب کنتور هوشمند به شرکت آب منطقه‌ای لرستان مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • فرصت برای تعیین تکلیف املاک ادارات کرمان
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان