Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی تاکید کرد: فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاهی رشته‌های کشاورزی باید دانش خود را به‌روز کنند.

شهرام شفیعی روز چهارشنبه، چهارم اسفندماه، در نشست خبری، از عضویت ۱۴ هزار و ۷۰۰ شخص حقیقی و ۶۰۰ عضو حقوقی در این سازمان خبر داد و اظهار کرد: صدور پروانه‌ها و مجوزهای واحدهای کشاورزی هم‌چون گاوداری، مرغداری، دامداری‌‍‌های کوچک روستایی، داروخانه‌های گیاهپزشکی، کیلینیک‌های گیاهپزشکی، آزمایشگاه‌های تجزیه آب و خاک و تغذیه دام، پرورش قارچ خوراک و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در اختیار سازمان نظام مهندسی کشاورزی است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از وظایف سازمان نظام مهندسی کشاورزی، ارائه مجوز به شرکت‌های خدمات کشاورزی غیردولتی است و در این راستا تاکنون ۱۰۱ مجوز تشکیل این شرکت‌ها برای استقرار در دهستان‌های استان اخذ شده است. دولت در راستای تاسیس این شرکت‌ها حمایت لازم را در کسب مجوز و ارائه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی جهت تهیه تجهیزات مراکز ارائه می‌دهد.  

وی افزود: لازمه استقرار مهندسان کشاورز در شرکت‌های خدمات کشاورزی غیردولتی و اخذ مجوز تاسیس، کسب رتبه و دریافت پروانه اشتغال از سازمان نظام مهندسی است تا فعالیت این مهندسان در عرصه‌های تولیدی به صورت قانونمند انجام بگیرد.

شفیعی با تاکید بر این‌که سیاست این سازمان ایجاد ارتباط بین مهندسان متخصص و کشاورزان است، افزود: شرکت‌های خدمات کشاورزی غیردولتی در دهستان‌ها مستقر هستند تا کشاورزان دسترسی راحتی به مهندسان داشته باشند و از این طریق خدمات کشاورزی هم‌چون تهیه بذور موردنیاز، یادآوری تقویم کشت، زمانبندی کوددهی و ... نیز بهتر ارائه می‌شود. 

وی با اشاره به اجرای طرح «قرارداد سهم بری دانش از تولید» در شرکت‌های خدمات کشاورزی غیردولتی استان، ادامه داد: بر این اساس، هیچ ریالی از کشاورز دریافت نمی‌شود و فقط یک قرارداد بسته می‌شود تا پس از عمل به توصیه‌های مهندس کشاورز، وی در تولید مازاد کشاورز شریک شود.( مثلا وقتی میزان کشت یک کشاورز، دو تن در هکتار است، بعد از امضای قرارداد، چهار تن در هکتار کشت کند، دو تن مازاد را با مهندس شریک خواهد بود و ۴۰ درصد آن به مرکز خدمات کشاورزی می‌رسد). 

مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی، کانون انتقال و اشاعه‌ی دانش و اطلاعات در محیط کشاورزی است

وی ادامه داد: مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی، کانون انتقال و اشاعه‌ی دانش و اطلاعات در محیط کشاورزی بوده و ما نیز تلاش می‌کنیم تا فناوری‌های بخش کشاورزی از این طریق عمومیت یافته و تفاوت بین تولیدکنندگان برتر و میانگین تولید یک منطقه روز به روز کاهش یابد.

شفیعی با بیان این‌که هدف دیگر از تشکیل مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی نیز تسهیلگری سیاست‌ها و برنامه‌های کشاورزی و توسعه روستایی دولت است، اظهار کرد: قبلا خدمات کشاورزی به صورت رایگان ارائه می‌شد اما اکنون با توجه به تربیت مهندسان و متخصصان این حوزه و لزوم انتقال فناوری‌ها و دانش به روز به بدنه کشاورزی، بایستی خدمات کشاورزی در قبال دریافت هزینه ارائه شود. مردم و کشاورزان نیز باید به این موضوع وافق باشند. 

وی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات رایگان به کشاورزان باعث عدم توجه این قشر به اصول کشت بر مبنای دانش به روز می‌شود و از طرفی حضور مهندسان کشاورز در مزارع و باغات و در کنار کشاورزان می‌تواند صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی با اشاره به عدم توانمندسازی و مهارت آموزی فارغ التحصیلان کشاورزی در دانشگاه‌ها، ادامه داد: ماده ۲۳ قانون افزایش بهره وری کشاورزی که بنا بر آن، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مراکز آموزشی که مبادرت به آموزش رشته‌های مرتبط با بخش کشاورزی و منابع طبیعی می‌کنند، موظفند از طریق مراجع ذی ربط قانونی و با کاهش دروس غیرتخصصی دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی به میزان یک ترم درسی (۲۰ واحد درسی)، درس عملی کارورزی متناسب با واحدهای کسر شده و حداکثر به مدت شش ماه در یکی از مزارع دولتی، خصوصی و یا عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری را زیر نظر اساتید مربوط با هماهنگی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی کشور و یا موسسات استانی، جایگزین کنند. صدور گواهی پایان تحصیلات مقطع تحصیلی برای این دانشجویان منوط به تایید دوره عملی کارورزی توسط این مؤسسات است.» عملیاتی نشده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: متاسفانه دانشگاه‌ها بنا بر بالا بودن هزینه‌های اجرای این ماده و از طرفی عدم رغبت به انجام این کار، در راستای مهارت آموزش و عملیات کشاورزی به دانشجویان اقدام نکرده و در واقع فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی فقط در حد تئوری و نه عملی به مسائل کشاورزی آگاهی می‌یابند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، مهارت آموزی به فارغ التحصیلان را بر خود وظیفه می‌داند و در این راستا تلاش می‌کند تا با برگزاری دوره‌های مهارت آموزی، مهندسان آچار به دست کشاورزی را تربیت کند.

راه اندازی مراکز مهارت آموزی غیردولتی

وی از راه اندازی مراکز مهارت آموزی غیردولتی در زیر مجموعه این سازمان خبر داد و گفت: تولیدکنندگان برتر حوزه‌های مختلف شناسایی شده و با هر یک جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی برای فارغ التحصیلان قرارداد می‌بندیم. در این راستا، مهندسان کشاورز بایستی پیش از دریافت پروانه اشتغال، حداقل یک دوره مهارتی را طی کنند تا بتوانند مثلا به عنوان مدیر فنی در کنار کشاورزان فعالیت کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با بیان این‌که این سازمان، یک مجموعه فنی است، افزود: تیم مرکز انتقال تکنولوژی‌های نوین در سازمان نظام مهندسی کشاورزی مستقر بوده و حلقه ارتباط بین شرکت‌های دانش‌ بنیان و تولیدکنندگان است. برخی مراکز از جمله مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، مرکزی برای تولید دانش اساتید این دانشگاه و سپس انتقال آن به بهره برداران سطح استان است.

وی در خصوص چالش‌های این سازمان نیز ادامه داد: اشتغال دولتی برای رشته‌های مهندسی کشاورزی آنچنان مطرح نیست و بایستی متخصصان این حوزه در میدان عمل فعالیت کنند. اما متاسفانه اساسی ترین مشکل ما و چالش بدنه کشاورزی امروز این است که فارغ التحصیلان کشاورزی، نتوانسته‌اند خودشان را به روز کرده و به مسائل فنی و عملی ورود کنند.

وی با انتقاد از این‌که برخی از اساتید رشته‌های کشاورزی، اقدام به به روز رسانی دانش فنی خود نمی‌کنند، گفت: دانشجویان رشته‌های کشاورزی نیز از حق مطالبه گری خود در این خصوص امتناع کرده و آن‌ها نیز از به روز رسانی دانش خود دوری می‌کنند.  

شفیعی گفت: چالش دیگر بخش کشاورزی نیز سنتی بودن این حوزه است. در این راستا خلا بزرگی که مشاهده می‌شود این است که نظام بهره برداری کشاورزی نتوانسته جایگاه خود را بیابد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از اخذ موافقت اصولی تاسیس واحدهای مرغداری سطح استان به تعداد ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه مرغ، صدور پروانه تاسیس ۱۷ هکتار گلخانه و ۳۲ فقره پروانه بهره برداری به مساحت ۹۴ هکتار طی ۹ ماهه نخست سال خبر داد.

اجرای طرح مردم بنیان در سازمان نظام مهندسی کشاورزی

وی هم‌چنین از اجرای طرح مردم بنیان توسط این سازمان خبر داد و گفت: کشاورزان زحمتکش، تجارب بسیار ارزشمندی در طول سال‌ها فعالیت خود در بخش کشاورزی کسب کرده‌اند که ما می‌توانیم همسو با به روز رسانی دانش کشاورزی، از این تجارب نیز استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی اقتصاد کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی شرکت های خدمات کشاورزی غیردولتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی فارغ التحصیلان مهارت آموزی بخش کشاورزی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است

ایسنا/فارس نشست دیدار مدیریت شهری شیراز و هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در ساختمان سپهبد شهید سلیمانی شهرداری شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز در این دیدار اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگر پذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای با وجود بارش شدید باران، سپری شد.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم همدل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

وی در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و  فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت و سپس افزود: بیش از ۲ هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، گفت: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

محمود صفایی با بیان اینکه شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است، افزود: منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد.

وی بیان کرد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

آرش فرج‌زاده با تصریح اینکه در واقع دو برابر کار یکسال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، گفت: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ تقریبا نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملا شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آن‌ها را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و افزود: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهم‌ترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

مهدی قلندری با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

وی همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در ۶ ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تاسیسات خبر داد و گفت: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان کرد و گفت: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

ستار خورشیدی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت‌ اشاره و تصریح کرد: یکی از ارکان سالم‌ سازی، ایجاد شفافیت است.

وی با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، اظهار کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آن‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس تصریح کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی