Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان این‌که ارز ۲ میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال ۱۴۰۰ در ۶ ماهه نخست سال به اتمام رسید، گفت: در مورد داروخانه‌های منتخب هیچ‌گونه انحصاری ایجاد نشده است. - اخبار اجتماعی -

دکتر حمیدرضا اینانلو مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ درباره برخی اظهارات مطروحه مبنی بر وجود رانت در این سازمان، اظهار کرد: دسترسی بیماران به اقلام سلامت‌محور یکی از وظایف اصلی سازمان غذا و دارو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند سال گذشته اختصاص ارز ترجیحی به برخی از کالاهای سلامت محور با هدف حمایت از بیماران و تسهیل دسترسی به دارو و تجهیزات در دستور کار دولت وقت قرار گرفت.

وی افزود: متاسفانه با گذشت زمان، رفته رفته موضوع تشدید تحریم‌ها و محدودیت منابع ارزی، تامین ارز صنایع دارویی را با مشکلاتی مانند کندی در تخصیص ارز و عدم تامین ارز مرغوب مواجه کرد و باعث ایجاد اختلال در تامین داروی مورد نیاز برخی بیماران شد.

اینانلو  با اشاره به اینکه ارز دارو و تجهیزات در بودجه سال 97 حدود 3.9 میلیارد دلار بود، عنوان کرد: در آن زمان شرایط ارزی به نسبت پایدارتر بود و پاندمی کرونا نیز وجود نداشت، اما در بودجه سال 1400 ارز دارو و تجهیزات پزشکی 2 میلیارد دلار دیده شده است. از سوی دیگر و پس از گذشت سه سال به طور طبیعی مصرف دارو و تجهیزات پزشکی افزایش پیدا کرد و در دو سال اخیر نیز علاوه بر تمام این مسائل شیوع کرونا باعث افزایش مصرف برخی داروها و تجهیزات پزشکی نیز شد.

ارز 2 میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال 1400 در 6 ماهه اول سال به اتمام رسید

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ارز 2 میلیارد دلاری دارو و تجهیزات سال 1400 در 6 ماهه اول سال به اتمام رسید، گفت: طبیعی است که با این میزان تخصیص ارز، با کمبود مقطعی برخی داروها مواجه شدیم و برای تامین پایدار دارو و تجهیزات برای نیمه دوم سال، درخواست 1.5 میلیارد دلاری داشتیم که با مساعدت رئیس جمهور، فعلاً 700 میلیون دلار تخصیص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی مجبور به نظارت بیشتر بر زنجیره تامین دارو هستیم تا دارو به موقع به دست مصرف کننده واقعی برسد؛ چراکه ارز ترجیحی و حاشیه سود پایین برخی اقلام سلامت محور یارانه‌ای و اختلاف قیمت آن با ارز آزاد باعث شده است که برخی از این داروها به صورت قاچاق معکوس از زنجیره تامین خارج شود.

اینانلو تصریح کرد: براساس آنچه گفته شد به عنوان ناظر و تامین کننده دارو و تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو مجبور هستیم تا نظارت و مدیریت بیشتری به زنجیره تامین داشته باشیم به همین دلیل داروهای مخصوص بیماران خاص در داروخانه های دولتی و خصوصی منتخب توزیع می‌شود.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه در مورد داروخانه‌های منتخب هیچ‌گونه انحصاری ایجاد نشده است، توضیح داد: آیین نامه‌ای برای تعیین داروخانه‌های منتخب وجود دارد که هر داروخانه ای بر اساس شاخص های موجود این آیین نامه امتیازات لازم را کسب کند، جزء داروخانه منتخب محسوب می شود و می تواند برخی از داروهای سهمیه ای را عرضه کند.

وی خاطرنشان کرد: در نیمه دوم سال علی‌رغم تامین ارز ترجیحی به میزان کمتر از نیاز حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مجبور به مدیریت و اولویت بندی بودیم تا بتوانیم کمبودها را مدیریت کنیم، چنانچه این اولویت بندی و برنامه ریزی ها انجام نمی‌شد، شاهد بالا بودن تعداد کمبودها بودیم. در واقع سازمان غذا و دارو به دنبال توزیع هدفمند دارو است تا در اختیار بیماران واقعی قرار گیرد، متأسفانه اخیراً برخی افراد غیرمطلع با اظهار نظرهای غیرکارشناسی درصدد تخریب دولت و سازمان غذا و دارو هستند.

کاهش موارد سرپایی کرونا در کشور/ 2 هفته دیگر به قله موج ششم کرونا می‌رسیممدیرکل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو منصوب شدتأمین داروهای موردنیاز بیماران SMA برای سال آینده/ خرید 30 میلیون دوز واکسن کرونا از تولیدکنندگان داخلی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو دارو و تجهیزات پزشکی داروخانه های منتخب میلیارد دلاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد

به گزارش   ایفدانا، سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکو‌های اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکو‌ها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

????معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکو‌های اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکو‌های مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه دارو‌های خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته دکتر محمدی مجوز فعالیت سکو‌های اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند،   دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکو‌های متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکو‌ها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکو‌ها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکو‌های اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید