Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری اریا- رضا علیخانی، گفت: امروزه در استان، از کلیدی ترین نکات در ارتباط ﺑﺎ ﭘﺴﻤﺎﻧﺪ، مسئله‌ ﺳﻼﻣﺖ و اﯾﻤﻨﯽ اﺳﺖ، باید به گونه ای موضوع پسماند ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺷﻮد ﮐﻪ کمترین ضرر و تهدید را ﺑﺮای مردم داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ‎

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری، رضا علیخانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در جلسه مدیریت پسماند استان با بیان این که مدیریت پسماند یکی از مسائل حیاتی و استراتژیک در جوامع کنونی کشورها محسوب می شود که در پی توسعه اجتماعی و گسترش تعاملات انسان با محیط زیست شکل گرفته است، افزود: ﻣﺤﻴﻂ‌‌ﺯﻳﺴﺖ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪﺍﻱ ﭘﻴﭽﻴﺪﻩ و با دامنه گسترده اﺯ مسائل و عوامل ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ناشی از ﺗﻜﺎﻣﻞ ﺗﺪﺭﻳﺠﻲ طبیعت شکل گرفته ‌ﺍﺳﺖ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ از نقش اساسی در تعیین سرنوشت انسان برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     
وی یادآور شد: در این رابطه ابعاد توسعه پایدار را می‌توان در چهار گروه اجتماعی، اقتصادی، بنیادی و زیست‌محیطی طرح نمود. در این راستا تولید انواع پسماند در زندگی انسان ها امری اجتناب ناپذیر بوده و بی شک عدم توجه کافی به این موضوع می‌تواند تأثیر زیادی در تخریب محیط‌زیست و طبیعت داشته باشد.      
علیخانی با اشاره به این که سیستم کلان مدیریت پسماند، از مدیریت های مختلف اعم از تولید پسماند، تفکیک زباله در محل تولید، جمع آوری زباله، انتقال پسماندها، دپوی زباله ، تفکیک فنی و اقتصادی پسماند و تعیین تکلیف نهایی پسماند تشکیل شده است، اظهار داشت: در این خصوص شبکه جمع آوری مویرگی پسماند، حمل و نقل پسماند و تعیین تکلیف زباله از مهمترین زیرسیستم های این شبکه در چرخه لجستیکی سبز محسوب می شود.     
معاون عمرانی استاندار، گفت: برنامه ریزی برای تعیین تکلیف زباله از مسائل فنی و حساس در شرایط فعلی می باشد که با توجه به شرایط حاکم بر استان مازندران از لحاظ پیوستگی شهرها و روستاها و نیز نزدیک بودن آبهای زیرزمینی به سطح و برخورداری این سرزمین از اراضی جلگه ای و حاصلخیز و مجاورت با دریا و برخورداری از رودخانه ها باید در احداث صنایع مرتبط با وضعیت بومی استان جهت تبدیل زباله به مواد فرآوری شده و حل مشکل شیرابه اقدام اساسی و جدی به عمل آید.          
علیخانی با تاکید بر این که امروزه در استان، از کلیدی ترین نکات در ارتباط ﺑﺎ ﭘﺴﻤﺎﻧﺪ، مسئله‌ ﺳﻼﻣﺖ و اﯾﻤﻨﯽ اﺳﺖ، افزود: باید به گونه ای موضوع پسماند ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺷﻮد ﮐﻪ کمترین ضرر و تهدید را ﺑﺮای مردم داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. در این راستا با توجه به اهمیت برگشت پذیری مواد و لزوم ﭘﺎﯾﺪاری زﯾﺴﺖ محیطی از ﻃﺮﯾﻖ ﺑﺎزﯾﺎﻓﺖ و اﺳﺘﻔﺎده ﻣﺠﺪد آن و ﺑﺎزده اﻗﺘﺼﺎدی، مدیریت اقتصادی پسماند توام با مسائل زیست محیطی حائز اهمیت است .           
وی با بیان این که در طیف مدیریتی پسماند، بهترین حالت این مدیریت اجتناب از تولید پسماند و بدترین حالت آن دفن پسماند در محیط است، ابراز داشت: در این طیف، استفاده مجدد از بازیافت و نیز تبدیل پسماند به انرژی در بهترین حالت این طیف قرار دارد که از لحاظ بهره وری از درجه زیست پذیری و اقتصادمحوری بالایی نسبت به سوزاندن پسماند برخوردار می باشند.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: برنامه ریزی برای تعیین تکلیف زباله از مسائل فنی و حساس در شرایط فعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۰۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی

اسدالله عباسی امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) بمناسبت هفته زمین پاک در آیین اهدای (کارت شهریار) همیار پسماند در شهر لاهیجان حضور یافت و با دانش‌آموزان فعال در حوزه تفکیک زباله از مبدا گفتگو صمیمی داشت.

 استاندار گیلان در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نقش آموزش در مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدا را بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: برگزاری چنین مراسماتی با مشارکت شهرداری و آموزش و پرورش، بسیار در مدیریت پسماند و آموزش به دانش آموزان دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه خانواده و دانش آموزان باید مسئله تفکیک زباله از مبدا را جدی گرفته و آن را اجرایی کنند، گفت: تفکیک زباله از مبدا یکی از مهم‌ترین راه‌های کاهش تولید زباله و مدیریت پسماند در گیلان است که با تلاش دولت سیزدهم در گیلان و با اقدامات صورت گرفته توسط فرمانداران، بخشداران و دهیاران در تمامی شهرستان‌های استان، هم‌اکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ روستا در این استان موفق شدند تفکیک زباله از مبدا را آغاز و اجرایی کنند.


نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر لزوم توجه به  خطرات زیست محیطی در صورت عدم رعایت تفکیک زباله از مبدا و مدیریت پسماند بیان کرد: باید فرهنگ مدیریت پسماند را در بین دانش آموزان و خانواده‌های ایرانی جا انداخت، زیرا اگر آنان بدانند که انجام چنین کاری چه میزان در کاهش مشکلات زیست محیطی مفید است قطعا به انجام آن روی خواهند آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • برنامه ریزی برای تسریع در تعیین تکلیف خودرو‌های رسوبی
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست