Web Analytics Made Easy - Statcounter

لقمان قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروژه ایستگاه پمپاژ آق تقه مراوه‌تپه حدود ۱۰ سال پیش با صرف هزینه تقریبی ۳۰۰ میلیارد ریال در جوار رودخانه اترک به منظور ذخیره آب مورد نیاز هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی دشت تقر این شهرستان احداث و نیمه کار و بلا استفاده رها شده بود.

وی، احداث آب بندان یا بند خاکی با ظرفیت ذخیره ۵۰۰ هزار متر مربع آب و ایجاد ۹ کیلومتر خط انتقال برای رساندن آب به اراضی دشت تقر از دیگر اقدامات انجام شده در این ایستگاه پمپاژ برشمرد و بیان داشت: این پروژه ظرفیت خوبی برای سرسبز کردن و تامین آب مورد نیاز اراضی زراعی منطقه است که باید تعمیر و تکمیل آن مورد توجه جدی مسوولان جهاد کشاورزی مراوه‌تپه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قربانی اضافه کرد: در راستای استفاده از مزایای ایستگاه پمپاژ احداث شده توسط کشاورزان، هم اکنون در ۳۰۰ هکار از اراضی دشت تقر سیستم آبیاری قطره‌ای احداث و در ۵۰ هکتار دیگر نهال درختان مثمر غرس شده است اما به سبب تکمیل نشدن پروژه و نیاز به تعمیر داشتن موتور پمپ‌ها، بلا استفاده مانده و بند خاکی نیز درحال خشک شدن است.

تاسیسات بلا استفاده ایستگاه پمپاژ آق تقه مراوه‌تپه

فرماندار مرواه‌تپه گفت: براساس برآوردهای اولیه ایستگاه پمپاژ آق تقه برای تعمیر و تکمیل بین یک تا چهار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با تامین آن و آبگیری بند خاکی می‌توان شاهد دشتی سرسبز و پرمحصول بود که علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان منطقه از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری خواهد کرد. 

وی افزود: در صورت راه‌اندازی این پروژه فراموش شده، آب مورد نیاز دام عشایر منطقه تامین و حتی می‌توان زمینه پرورش ماهی و ایجاد باغات مثمر و توسعه گردشگری مراوه‌تپه کمک کرد.

به گفته قربانی، دشت تقر که در زبان محلی معنی "خشک و لم یزرع" می‌دهد، دشتی وسیع بین ۲ روستای مرزی "آق تقای و نارلی آجی سو" قرار دارد.

آب بندان خشک آق تقه مراوه‌تپه 

در همین پیوند مدیر جهادکشاورزی مراوه‌تپه  به خبرنگار ایرنا گفت: کارشناسان آب و خاک این مدیریت درحال برآورد دقیق هزینه مورد نیاز برای تعمیر و تکمیل ایستگاه پمپاژ آق تقه هستند و پس از آن برنامه‌ریزی برای تامین اعتبار مورد نیاز انجام خواهد شد.

علی وزیری افزود: بدون تردید با تعمیر و تکمیل این ایستگاه پمپاژ علاوه بر تامین آب مورد نیاز هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی دشت تقر، تغییر در شرایط اقلیمی این دشت با افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از ورود آفات بویژه ملخ مراکشی با مبارزه بیولوژیکی با این آفت رخ خواهد داد.

شهرستان مراوه‌تپه با افزون بر ۶۷ هزار نفر جمعیت، ۴۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس مراوه تپه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس مراوه تپه وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس مراوه تپه تعمیر و تکمیل آب مورد نیاز مراوه تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۰۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • بهسازی ایستگاه پمپاژ نخل تقی عسلویه
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است
  • سند ۱۷۱ هکتار از اراضی ملی پردیس صادر شد
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند