Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روش‌های مدرن اگرچه ابزار استفاده گران است و لیکن به دلیل کاهش ۹۸ درصدی ضریب خطا و افزایش کیفیت تست؛ صرفه‌جویی ارزی، دقت و سرعت ارائه اطلاعات، پایش یکپارچه اطلاعات به صورت کشوری و منطقه‌ای بسیار مورد توجه است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در عصر حاضر نقش آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در حفظ و ارتقاء سطح نظام سلامت جامعه به ویژه نظام تشخیص و مراقبت از بیماری‌ها نقش اساسی و محوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیشرفت و توسعه پزشکی و دخالت عناصر مختلف در تفکیک، تعیین و تشخیص بیماری ها، نیاز روز افزون پزشکان به در اختیار داشتن فناوری‌های مدرن در کسب نتایج آزمایشگاه‌های دقیق طبی کاملا محسوس و ضروری است.

بر اساس دیدگاه سازمان بهداشت جهانی و کارشناسان خبره بررسی‌های اپیدرمی و بهداشتی بدون استفاده از آزمایشگاه‌های تشخیص با فناوری‌های مدرن دشوار است با توجه به اهمیت موضوع و جهت کنکاش بیشتر مسئله به بهانه فراگیری کرونا به عنوان مرموزترین بیماری قرن به سراغ دکتر آزاده رسولی پژوهشگر دانشگاه یورک کانادا، متخصص علوم آزمایشگاهی می‌رویم.

دکتر رسولی فارغ التحصیل بیوشیمی از دانشگاه پیام نور صاحب بیش از ۳۱ مقاله بین المللی ISI می‌باشد. ۱۵ مقاله ایشان در کنگره‌های بین المللی داخلی و خارجی ارائه گردیده. انجام چندین طرح مهم پژوهشی در دانشگاه‌های آزاد، پیام نور و انستیتو پاستور بخشی از خدمات علمی ارزنده ایشان است. وی در حال حاضر مشغول انجام مطالعات پژوهشی در دانشگاه یورک کانادا می‌باشد.

خبرنگار پایگاه خبری صبای سلامت، با وجود عصر ارتباطات با وی تماس می‌گیرد. اگرچه مشغله اش بسیار است لیکن به دلیل اهمیت موضوع دعوت ما را برای مصاحبه با خشنودی می‌پذیرد. اندکی بعد از هماهنگی‌های مرسوم با ایشان تلفنی وارد گفتگو می‌شویم.

وی در ابتدا با بیان مقدمه‌ای با اشاره به اهمیت علوم آزمایشگاهی و جایگاه آن در کشور می‌گوید: با توجه به بیماری‌های گوناگون و فراگیر به ویژه انواع بیماری‌های ویروسی مانند سارس، کووید و غیره، علوم آزمایشگاهی نقش موثری در تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف ایفا می‌کند. ایشان معتقد است اگر چه رشته‌های علوم آزمایشگاهی برای فارغ التحصیلان با توانایی و مهارت کار بر روی تجهیزات آزمایشگاهی از بازار کار و جایگاه خوبی برخوردار است لیکن مخاطرات فراوان شغلی و آلودگی زیستی موجب افزایش فشار مضاعف بر روی کارکنان و شاغلان این بخش گردیده است.

از این متخصص علوم آزمایشگاهی در خصوص کیت‌های آزمایشگاهی و کاربرد آن سوال می‌کنیم می‌گوید: کیت‌ها از تجهیزات بسیار مهم و ضروری، تحقیقات طبی برای شناسایی و تشخیص علمی بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این کیت‌ها عموماً توسط کمپانی‌ها و شرکت‌های معتبر و توسط متخصصین بر اساس نیاز و اهداف آزمایشگاه‌ها تولید می‌شود. وظیفه کیت‌ها در یک کلام به صورت ساده ارائه وضعیت سلامت و یا بیماری افراد در کمترین زمان و بالاترین دقت و کارایی به پزشک است.

از دکتر آزاده رسولی در خصوص روش‌های تشخیص سنتی و جدید توضیح می‌خواهیم چنین پاسخ می‌دهد: با توجه به شیوع بیماری‌های واگیردار مختلف، جهت تشخیص سریع، کاهش محدودیت زمانی، کاهش هزینه ها، نیاز به ابزار‌های مناسب در این حوزه می‌باشد.

از طرفی به دلیل بیماری در کشور و حتی منطقه ضرورت نیاز به یک سیستم هوشمند سریع، پایش و رصد احساس می‌شود و این از طریق بروز کردن و تجهیز فنی آزمایشگاه‌ها با فن آوری مدرن امکان پذیر است. از این رو متد‌های جدید همراه با معرف‌های تشخیص و زیرساخت آزمایش باید به سرعت جایگزین بسیاری از روش‌های قدیمی و سنتی شوند.

مهمترین فاکتور‌های مورد اشاره در این خصوص عبارتند از: ارزان و مقرون به صرفه، قابل اعتماد و سریع باشد و همچنین مخاطرات در زمینه ایمنی زیستی و سلامتی آن‌ها مورد توجه قرار بگیرد. قابل انجام در تمامی جوامع اعم از توسعه یافته و سایر کشور‌ها باشد. از همه مهمتر قابلیت انتقال اطلاعات و آنالیز داده‌ها را در میان تکنسین‌ها دارا باشد.

دکتر رسولی با اشاره به روش تشخیص الایزا معتقد است اگر چه این یک روش آسان در نظر گرفته می‌شود، اما از نظر حساسیت نسبت به تکنیک‌های جدید بسیار متفاوت و سطح پایین است.

به گفته وی الایزا به عنوان یک روش ایمونواسی، آنتی بادی‌های خاص را با آنزیم‌های کاتالیزوری موثر ترکیب می‌کند تا تشخیص بسیار اختصاصی و حساس برخی آنالیت‌های خاص را ارائه دهد، پس نمی‌توان از آن برای تمامی آنالیت‌ها بطور اختصاصی استفاده نمود. از سوی دیگر روش مرسوم الایزا زمان‌بر است و به یک صفحه خوانش تقریباً ۲۰ هزار دلاری جهت ارائه نمایش نیاز دارد.

در روش‌های مدرن اگرچه ابزار استفاده گران است ولیکن به دلیل کاهش ۹۸ درصدی ضریب خطا و افزایش کیفیت تست؛ صرفه‌جویی ارزی، دقت و سرعت ارائه اطلاعات، پایش یکپارچه اطلاعات به صورت کشوری و منطقه‌ای بسیار مورد توجه است. در حال حاضر این روش در کشور‌های توسعه یافته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در خاتمه دکتر رسولی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه از یک سو و شرایط پاندمی کرونا از سوی دیگر نقش شرکت‌های تخصصی در تامین و تجهیز آزمایشگاه‌ها به فناوری نوین را بسیار حائز اهمیت می‌داند. وی خواستار توجه حمایت دولت بویژه وزارت بهداشت و درمان و همچنین قوه مقننه از این شرکت‌ها گردید.

ما نیز از ایشان تشکر می‌کنیم و آرزو می‌کنیم شاهد خدمات ارزنده پژوهشی دکتر رسولی در ایران باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آزمایشگاه سیستم هوشمند پایش بیماری علوم آزمایشگاهی آزمایشگاه ها دکتر رسولی بیماری ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۱۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن بیان این مطلب افزود:  آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند؛ مشکل نخست این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد بنابر این آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

دکتر شهروز همتی

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد بنابر این آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو، دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطعنامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان، مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی، مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران