Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،در تصویربرداری فراطیفی، اطلاعات طیفی بسیار زیادی از نمونه، ثبت می‌شود که هدف اصلی آن، به دست آوردن اثر طیفی نمونه در هر پیکسل از تصویر است.

دوربین فراطیفی، نوعی سیستم اندازه‌گیری و تشخیص از راه دور است که با ثبت تصاویر از این نوع، اطلاعات ویژه‌ای را از یک محصول یا پدیده ارائه می‌کند

تصویر از 500 باند

تصویر فراطیفی از تعداد زیادی تصاویر طیفی از نمونه در طول موج‌های مختلف تشکیل شده است و آن‌طور که پیمان سلطانی مدیرعامل شرکت پرتو افزار صنعت عنوان می‌کند، در این شکل، تصاویر به‌صورت لایه‌لایه کنار یکدیگر چیده شده‌اند که به‌اصطلاح به آن، مکعب داده‌ها می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوربین‌های معمولی و رنگی، در 3 باند سبز، قرمز و آبی تصویر می‌گیرند که این 3 باند، فارغ از تصویر، می‌توانند اندازه‌گیری محدودی انجام دهند. دوربین فراطیفی مانند دوربین رنگی است با این تفاوت که به جای 3 باند، می‌تواند از 500 باند تصویر بگیرد.

نمایش مشخصات، از راه دور

این تعداد زیاد تصویر در طول موج‌های مختلف، غیر از شکل و ظاهر، می‌تواند مشخصات دیگری را نیز تشخیص دهد و تمام این امکانات را از راه دور و بدون نزدیک شدن به جنس انجام می‌‎دهد.

این دوربین درواقع نوعی طیف‌سنج است که از هر نقطه جنس، اطلاعات طیفی به دست آورده و آن را در اختیار متقاضی قرار می‌دهد.

کاربرد در شاخه‌های مختلف علوم و صنایع

این کاربرد ویژه سبب شده تا کارکردهای این دستگاه در شاخه‌های مختلفی از علوم و صنایع نظیر صنایع غذایی، کشاورزی، پزشکی، زیست‌شناسی، نظامی و . . . مورد استفاده قرار بگیرد.

از جمله کارکردهای این دوربین می‌توان به بحث تقلب غذایی اشاره کرد. مثلا اگر با این دستگاه، از گوشت چرخ‌کرده عکس بگیریم، می‌تواند توزیع گوشت، میزان چربی و دیگر اقلامی که در آن گوشت وجود دارد را نشخیص داده و درصد آن را اعلام کند.

یک‌پنجم قیمت نمونه‌های مشابه خارجی

در حال حاضر تنها دو شرکت آمریکایی و فنلاندی به‌عنوان تولیدکنندگان بزرگ این دستگاه شناخته می‌شوند. تولید ایران‌ساخت این دوربین سبب شده تا ایران در زمره کمتر از 10 کشوری قرار بگیرد که به فناوری بومی تولید این دستگاه نائل آمده است.

دوربین فراطیفی ایران‌ساخت با قابلیت رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی، یک‌پنجم آن نمونه‌ها قیمت‌گذاری شده و به لحاظ حرفه‌ای نیز از همان مقدار کیفیت و دقت تصویربرداری برخوردار است.

ایجاد اشتغال برای 8 نفر

این دستگاه هم‌اکنون تجاری‌سازی شده و 30 پژوهشگاه، مشغول کار بر روی آن هستند. هم‌چنین برخی تلاش‌ها در زمینه همکاری‌های بین‌المللی برای ارتقای دستگاه در حال پیگیری است.

تولید این دوربین، 8 نفر را به شکل مستقیم و برای 8 نفر به شکل غیرمستقیم، ایجاد اشتغال کرده است.

سلطانی با اعلام حمایت معاونت علمی در بحث تولید و توسعه این دوربین گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ضمن اعطای تسهیلات، زمینه‌های شرکت دادن این دستگاه را در نمایشگاه ایران‌ساخت فراهم کرده و به خریداران آن کمک می‌کند تا بتوانند به شکل راحت‌تری این دوربین را تهیه کنند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش بنیان خبرخوب راه دور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، توانمندی‌های صادراتی فناوران فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی را در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی قرار داد.

این نمایشگاه، بزرگترین رویداد تجاری در ایران است که به منظور ارتباط با بازار‌های بین‌المللی و معرفی توانمندی‌های صادراتی صنایع ایران برگزار می‌شود و رویداد فرصتی استثنایی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌کند تا محصولات خود را به تجار و بازرگانان بین‌المللی معرفی کنند و به این ترتیب، ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها را پر کرده و به سمت افزایش صادرات حرکت کنند.

 خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت) نیز به عنوان یک پل ارتباطی میان تولیدکنندگان ایرانی و بازرگانان خارجی میزبان بازدیدکنندگان است و امکان برقراری تعاملات تجاری و شبکه‌سازی را فراهم می‌کند.

همچنین طی پنج روز برگزاری این نمایشگاه که از روز شنبه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شده، شاهد جلسات اختصاصی B۲B بین بازدیدکنندگان خارجی و شرکت‌های ایرانی، گردهمایی‌های صنعت محور با بازدیدکنندگان خارجی، تور‌های تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، معرفی دسته محصولات منتخب ایران، معرفی محصولات منتخب صنایع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرم افزار اختصاصی، دسترسی به مترجم و سایر موارد ارائه نیز خواهیم بود.

امروز، در روز دوم این نمایشگاه هیأت تجاری قطر و ترکیه، با هدف گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی از آی هیت بازدید کردند. هیئت‌های مذکور از محصولات و دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های مختلف از  ۱۵ گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی‌مهندسی، پتروشیمی، صنایع خلاق از جمله انیمیشن، بازی بازدید کردند.

معاون وزیر صنایع قطر طی نشستی در حاشیه این بازدید دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی را در بالاترین سطح فناوری دانست و آمادگی قطر را جهت انعقاد قرارداد‌های تجاری با ایران اعلام کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ترکیه هم حین بازدید از آی‌هیت شگفت‌زدگی خود را از کیفیت محصولات ایرانی بیان کرد و افزود: در حال حاضر کشور ما در حال انجام فعالیت‌هایی در زمینه تولید محصولات دفاعی است ولی ایران این مراحل را به بهترین شکل ممکن به اتمام رسانده است.

وی در پایان اشاره کرد: دوست داریم با ایران در تمام زمینه‌ها تجارت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه  ایران اکسپو ۲۰۲۴ حاضر هستند و دستاورد‌های خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان