Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا فرهاد ایزدجو روز چهارشنبه در نشست شورای کشاورزی خوزستان در سرسرای اداری معاونت امور هماهنگی اقتصادی استانداری، با ارایه وضعیت ذخایر بحرانی ذخایر آب در پشت سدهای خوزستان پیشنهاد کرد با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی ، کشت محصولات آب بَر همچون شلتوک و ذرت در تابستان آینده در همه حوضه های آبی خوزستان ممنوع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشنهاد ممنوعیت کشت محصولات آب بَر در خوزستان 

وی پیشنهاد کرد تا ممنوعیت کشت محصولات آب بَر در تابستان آینده در مصوبه امروز شورای کشاورزی خوزستان گنجانده شود و رسانه‌ها در این باره نیز اطلاع رسانی مناسبی داشته باشند.
ایزدجو از کشاورزان خوزستان به ویژه حوضه کرخه خواست از اجاره کردن زمین برای کشت محصولات آب بر همچون شلتوک به دلیل امکان نداشتن تامین پایدارآب خودداری کنند.
وی گفت: کشت خودسرانه محصولات "آب بَر" به ویژه شلتوک در حوضه کرخه وضعیت تامین حقابه تالاب هورالعظیم را بسیار سخت خواهد کرد از این رو کشاورزان استان باید به فکر کشت محصولات جایگزین باشند تا از وضعیت کم آبی و خشکسالی عبور کنیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه شماری از ساکنان روستایی اطراف کرخه که از این رودخانه برای آب آشامیدنی استفاده می‌کنند از شرکت آب و فاضلاب خوزستان خواست برای تامین پایدار آب آشامیدنی از طریق شبکه ، اقدام لازم را انجام دهد چون احتمال اینکه در تابستان سال آینده رودخانه کرخه در مناطق پایین دست واقع در غرب خوزستان به طور کلی خشک شود وجود دارد.
وی گفت: آب آشامیدنی ۵۲ درصد جمعیت خوزستان از رودخانه کرخه تامین می شود بنابراین تامین پایدار آب آشامیدنی در اولویت نخست و آب کشاورزی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.  
جایگزینی و تعیین الگوی کشت محصولات کم آب از دیگر پیشنهادهای مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان برای تابستان سال آینده بود.

سال زراعی گذشته با وجود اعلام رسمی ممنوعیت کشت شلتوک در خوزستان ولی حدود ۸۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به ویژه غرب استان زیرکشت این محصول رفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از تعیین الگوی کشت تابستانه در حوضه های آبی خوزستان منطبق با وضعیت ذخایر آب سدهای استان خبر داد.
خدارحم امیری زاده افزایش سهمیه سوخت بخش کشاورزی را خواستار شد و از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خوزستان خواست سهمیه سوخت کشاورزان استان را دست کم ۲۰ درصد افزایش دهد.
ضرورت تشکیل کارگروه حمل محصولات بهاره همچون گندم ، چغندرقند و کلزا و تامین کمباین مورد نیاز برداشت محصولات، از دیگر پیشنهادها و درخواست های رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان بود.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی خوزستان(اهواز) در پاسخ به درخواست افزایش ۲۰درصدی سهمیه سوخت بخش کشاورزی استان ، تحقق این درخواست را با توجه به اینکه نیاز کشاورزی استان در سامانه سوخت شرکت متبوع ثبت شده غیرممکن بیان کرد.
نعمت‌اله نجفی افزود: پیش از شروع فصل زراعی جاری ، سهمیه سوخت منطبق با اعلام سطح زیرکشت محصولات تعیین شده بنابراین هرگونه افزایش سهمیه سوخت منوط به تصمیم وزارت نفت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز از جهادکشاورزی خواست مستندات و توجیهات لازم برای افزایش سهمیه سوخت را به صورت مکتوب به استاندار خوزستان اعلام کند تا به وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منعکس شود.
آقارضا فتوحی افزود: درست نیست استان خوزستان با ذخایر فرآورده های نفتی و فشاری که کشاورزان از ناحیه کم آبی متحمل می شوند با مشکل دیگری به نام کمبود سوخت رو به رو شود.
مسعود اسدی رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان نیز در این نشست با تایید ناکافی بودن سهمیه سوخت کشاورزان مدعی شد تعداد زیادی از کشاورزان خوزستانی سوخت ماشین آلات خود را از کامیون داران به صورت آزاد می خرند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان در جمع بندی این نشست خواستار اجرای طرح های جلوگیری از خروج آب به دریا در پایین دست رودخانه ها شد تا از آب موجود بهره برداری بیشتری شود.
قرار شد نشست شورای کشاورزی خوزستان تا ۲ هفته آینده با دستورمشخص از جمله بررسی آخرین وضعیت ذخایر آب کشاورزی و تدابیر لازم برای کاهش آثار تنش آبی به ریاست استاندار خوزستان برگزار شود.  

برچسب‌ها کشاورزی خشکسالی اراضی کشاورزی خوزستان سازمان آب و برق خوزستان کارون اهواز پروندهٔ خبری تلاش ها برای رفع تنش آبی در خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی خشکسالی اراضی کشاورزی کشاورزی خشکسالی اراضی کشاورزی خوزستان سازمان آب و برق خوزستان کارون اهواز استاندار خوزستان فرآورده های نفتی کشاورزی خوزستان کشت محصولات آب ب آب آشامیدنی سهمیه سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان

به گزارش تابناک به نقل از  ایلنا، در ادامه درگیری های سریالی با کادر درمان در مناطق مختلف خوزستان، سرنشینان یک خودروی بدون پلاک، با سلاح گرم و سرد به ماشین یک پزشک طرحی در کرخه حمله کردند.

گزارش های دریافتی از شهرستان کرخه در خوزستان از تیراندازی به یک پزشک طرحی در یازدهم اردیبهشت ماه 1403 خبر می‌دهد. 

برخی از منابع مطلع می گویند: یکی از پزشکان شاغل در یک مرکز درمانی در کرخه در حین خروج از درمانگاه توسط سرنشینان یک خودروی بدون پلاک که سر و صورت خود را پوشیده بودند، مورد حمله دسته جمعی قرار گرفت. 

آنها افزودند: در ابتدا با چوب و چماق به خودروی پزشک حمله کرده و سپس اقدام به تیراندازی و رعب و وحشت عمومی کردند. 

این افراد با ابراز خرسندی در خصوص عدم صدمه دیدگی پزشک گفتند: شرایط در مراکز درمانی خوزستان به گونه ای شده است که اگر فکری عاجل نشود، هیچ پزشکی جرات آمدن و طبابت در مناطق خوزستان را نخواهد داشت. 

در همین خصوص علی رضا نجفی با تایید این خبر به ایلنا گفت: برای برخی پزشکان و کادر مراکز درمانی چند مورد ایجاد مزاحمت گزارش شده است که از طریق  فرمانداری کرخه در حال پیگیری موضوع هستیم. 

در آخرین گزارش های دریافتی که به دست ایلنا رسیده است، موارد متعددی از درگیری میان همراهان بیمار با کادر درمان و اورژانس در مناطقی مانند اهواز، لالی و در آخرین مورد آن در بیمارستان حاجیه نرگس ماهشهر در اواسط فروردین ماه نیز گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • شلیک به یک پزشک در خوزستان
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی