Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@15:56:20 GMT

تولید انرژی تجدیدپذیر برای شهرها از پوست‌ موز

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۴۵۴۴۲

تولید انرژی تجدیدپذیر برای شهرها از پوست‌ موز

دانشمندان سوئیسی کشف کرده‌اند که فرآوری پوست موز با نورهای قوی بهترین راه برای تولید زیست‌توده‌های سازگار با محیط‌زیست است و می‌تواند فوراً آن را به انرژی تجدیدپذیر تبدیل کند. این روش جدید می‌تواند در تولید انرژی سالم برای شهرها بسیار موثر واقع شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در شرایطی که شهرهای اروپایی با هدف کربن‌صفر شدن تا سال ۲۰۵۰ در حال افزایش اقتصاد هیدروژن خود هستند، دانشمندان دریافته‌اند که فرآوری پوست موز، بلال ذرت، دانه‌های قهوه و پوست نارگیل با کمک نور روشی جدید برای استخراج هیدروژن و راهکاری چشمگیر برای افزایش ذخایر گازی زیست‌توده‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد هیدروژن به مجموعه روش‌هایی گفته می‌شود که بر جایگزینی انرژی حاصل از هیدروژن با انواع سوخت‌های فسیلی اشاره دارد که ترکیب این انرژی با اکسیژن سوختی پاک برای وسایل نقلیه موتوری فراهم می‌آورد.

با توجه به سیاست هیدروژن اتحادیه اروپا، در صورت رعایت معیارهای پایداری خاص، هیدروژن "تجدید پذیر" را می‌توان از زیست‌توده‌ها (مواد گیاهی و حیوانی) تهیه کرد. یکی از نگرانی‌های اصلی مربوط به زیست‌توده‌ها این است که هنگام سوختن، CO2 بالایی را تولید می‌کنند. با توجه به توضیحات تیم دانشمندان سوئیسی می‌توان تمام محصولات حاصل از تکنیک فتوترمال (مبتنی بر نور و گرما) را اقتصادی و ایمن کرد. این مواد با استفاده از یک لامپ فلاش زنون قابل تبدیل به محصولات نهایی مفید در کمترین زمان ممکن است.

تولید زیست‌توده با استفاده از نور و گرما

در حال حاضر دو مسیر اصلی برای تبدیل شیمیایی زیست‌توده‌ها با استفاده از گرما عبارت است از گازی شدن و تجزیه در اثر حرارت که به آن پیرولیز گفته می‌شود. در گازی شدن، مواد آلی تا دمای یک‌هزار درجه سانتی‌گراد متلاشی و به گاز سنتز تبدیل می‌شود که ترکیبی از هیدروژن، متان، مونوکسید کربن و دی اکسید کربن است و به عنوان سوخت زیستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این فرآیند بقایای جامد کربن به نام "بیوچار" یا زغال چوب (زغال حاصل از زیست‌توده‌های گیاهی که از آن به‌عنوان کود استفاده می‌شود) باقی می‌ماند. در پیرولیز یا گرماکافت نیز زیست‌توده‌ها در دمای پایین ۴۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتی‌گراد در ظروف بدون اکسیژن تجزیه می‌شود که این عملیات به راکتورهای بسیار خاصی نیاز دارد که بتواند دما و فشارهای بالا را تحمل کند.

فوتوپریلوز، روشی جایگزین در تولید زیست‌توده

امروزه برای تولید زیست‌توده‌ها روش ساده‌تری به شکل فوتوپریلوز با استفاده از یک لامپ زنون در دسترس است که مشابه با آنچه در استودیوهای عکاسان قدیم دیده می‌شد، نور سفید درخشانی از خود ساطع می‌کند. در این روش، یک شات قدرتمند می‌تواند تبدیل زیست‌توده را تنها در چند میلی‌ثانیه انجام دهد.

در روش فوتوپریلوز ابتدا پوست موز (و به ادعای متخصصان بلال ذرت، دانه‌های قهوه و پوست نارگیل) در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۴ ساعت خشک، سپس قبل از قرار دادن در راکتور فولاد ضد زنگ، آسیاب و الک می‌شود تا به صورت پودر ریز درآید. هر کیلوگرم زیست‌توده خشک می‌تواند حدود صد لیتر هیدروژن و ۳۳۰ گرم بیوچار تولید کند که تا ۳۳ درصد وزن توده اصلی پوست موز خشک‌شده را تشکیل می‌دهد.

این تقسیم زیست‌توده طبیعی به گاز و زغال چوب راه‌حلی هوشمند، سریع و سازگار با محیط‌زیست برای تولید هیدروژن محسوب می‌شود. زغال چوب نیز ارزشمند است زیرا می‌توان آن را برای بهبود سلامت گیاه به خاک اضافه یا به عنوان یک استراتژی جذب کربن، ذخیره کرد. متخصصان امیدوارند که با گسترش این روش آن را به زباله‌های صنعتی مانند لاستیک‌ها نیز تعمیم دهند و حتی راه را برای فوتوپیرولیز خورشیدی هموار کنند یعنی در این فرآیند به‌منظور دستیابی به پایداری بیشتر به جای استفاده از نور زنون از انرژی خورشید بهره ببرند.

کد خبر 555943

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زیست توده بیومس تولید انرژی تجدید پذیر انرژی تجدیدپذیر انرژی های تجدید پذیر توسعه انرژی های تجدیدپذیر منابع تجدیدپذیر انرژی تولید زیست توده پیرولیز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تولید زیست توده زیست توده ها پوست موز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۵۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مهمترین موضوع در اجرای هر طرح صنعتی و تولیدی حفاظت از محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی‌آبادی پیش از ظهر امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جریان سفر به استان مرکزی و حضور در سی و دومین همایش سالانه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اراک، اظهار کرد: حفاظت و صیانت از سلامت جامعه و مردم در موضوع آب و خاک و هوا که سه عنصر مهم سلامت انسان و زمین است در گرو فعالیت حفاظت محیط زیست است.

وی با بیان اینکه در صورتی که به این مهم متعهد نباشیم انسان الهی نیستیم، افزود: رفع مخاطرات زیست‌محیطی واحدهای تولیدی و صنعتی در اولویت قرار دارد و مهندسان مکانیک کشور باید دو چالش مهم آب و هوای کشور را رفع کنند.

وزیر صمت با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های شهر اراک است، خاطرنشان کرد: مهندسان مکانیک در یک بازه زمانی اقدام به تأسیس یک نیروگاه برای تأمین برق کردند که این نیروگاه حتی اگر گاز مصرف و از مصرف مازوت خودداری کند، باز هم با پدیده اینورژن و گازهای گلخانه‌ای همراه است؛ بنابراین امروز این مهندسان برای رفع این آلودگی باید راهکار کاربردی و ایده ارائه دهند.

علی‌آبادی با بیان اینکه برای کاهش آلودگی هوا تمام اتوبوس‌ها و خودروها در اراک باید برقی شود، تصریح کرد: جهش تولید بدون مشارکت مردم و تولید جذاب محقق نمی‌شود، به همین دلیل باید تولید جذاب شود و بسیاری از اقدامات انجام و موانع پیش روی بخش تولید با ارائه راهکار مناسب رفع شود.

وی اضافه کرد: ایران اسلامی امروز صاحب فناوری در بخش‌های مختلف است و مهندسان مکانیک در بخش‌های مختلف درخشیده‌اند، اما انتقاداتی نیز وجود دارد.

وزیر صمت ادامه داد: مهندسی مکانیک امروز در ترکیب با سایر علوم جلوه‌های تازه‌ای از بیومکانیک، بی و مکاترونیک را خلق کرده‌اند، وقت آن رسیده است که یک گام به جلو حرکت کنیم چراکه دنیا در آستانه تحول تازه و حرکت به سمت هوشمندی است.

علی‌آبادی با بیان اینکه کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر استان مرکزی طرحی ارزشمند و ابتکاری منطقی و ریشه‌ای است، تاکید کرد: این کنسرسیوم در راستای فرمایشات رهبری شکل گرفته است و برای تأسیس نهاد مالی و منابع لازم برای اقدامات پیش‌بینی شده لازم است از تمام مردم استان مرکزی دعوت شود تا در آن عضو شوند.

وی گفت: افراد حتی با سرمایه‌های بسیار ناچیز نیز می‌توانند عضو این کنسرسیوم شوند و پروژه‌های بزرگی را انجام دهند.

وزیر صمت با بیان اینکه این وزارتخانه از شرکت‌هایی که در زمینه صادرات فعالیت دارند همه جانبه حمایت می‌کند، افزود: تمام امکانات مادی و معنوی این وزارتخانه در اختیار صادرکنندگان است تا محصولات خود را بفروشند و صادر کند، البته ارز را باید صادرکنندگان و تولیدکنندگان با تولید و صادرات خلق کنند.

کد خبر 751478

دیگر خبرها

  • تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • حفاظت از محیط زیست مهم‌ترین اصل فعالیت‌های تولیدی است
  • صدور هشدار هواشناسی سطح زرد؛ هوای خراسان جنوبی دوباره بارانی می‌شود
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ