Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید هادی سیدافقهی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا درباره پیگیری سیاست همسایگی توسط دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: دستاوردهای گسترده سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک سفرهای رئیس جمهور به کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و روسیه به خوبی در رسانه‌ها تبیین نشد.

وی با انتقاد از کسانی که برای سفر رئیس جمهور به روسیه در داخل و خارج کشور حاشیه سازی کردند، افزود: حجم حملات رسانه‌ای علیه سفر رئیس جمهور به روسیه نشان‌دهنده اهمیت راهبردی این سفر در ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل منطقه به تهیه پیش نویس توافقنامه راهبردی در کنار گشایش اعتبار ۱۰ میلیارد دلاری برای ایران و توسعه همکاری های دو کشور در حوزه تروریسم، انرژی و انتقال فناوری در طول سفر آیت الله رئیسی به مسکو را یادآور شد و گفت: دستاوردهای سفر تا حدی برجسته بود که مخالفان از روی استیصال، طول میز گفت‌وگو بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور ایران را برای حاشیه سازی مستمسک قرار دادند که بیشتر به شوخی شبیه بود.

دیدارهای دیپلماتیک آیت‌الله رئیسی در کاهش تنش‌ها موثر بود

سیدافقهی، سفر رئیس جمهور به عشق آباد و شرکت در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی(اکو) را یادآور شد و خاطرنشان کرد: دیدارهای آیت الله رئیسی با سران کشورهای حاضر در نشست اکو در کاهش تنش ها با همسایگان موثر بود.
وی، دیدار آیت الله رئیسی با الهام علی‌یف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در حاشیه اجلاس اکو را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: این دیدار مانع از آن شد که توطئه‌ چینی‌ها برای ایجاد شکاف بین دو کشور به نتیجه برسند. احیای توافق سواپ گاز بین ایران، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان یک دستاورد مهم سفر به عشق آباد بود.  

این کارشناس حوزه سیاست خارجی به دیدار آیت الله رئیسی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در حاشیه اجلاس اکو اشاره کرد و افزود: مسائل افغانستان، سوریه و دیگر مسائل دوجانبه ومنطقه ای در این دیدار بررسی شد و در نزدیک کردن دیدگاه های مقامات ارشد دو کشور به یکدیگر موثر بود.

سیدافقهی درباره دیدار اخیر آیت الله رئیسی از قطر نیز گفت: آمریکایی ها در دوره های مختلف اجازه ندادند روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس پایدار و رو به افزایش باشد واین سفر می تواند مقدمه ای برای بهبود روابط با کشورهای این منطقه باشد.

وی با بیان اینکه ایران و قطر از ابتدای انقلاب روابط خوبی داشته اند، افزود: ایرانی های مقیم قطر بخش مهمی از جمعیت این کشور هستند و در مراکز مهم اقتصادی و سیاسی آن نفوذ زیادی دارند و گسترش روابط با دوحه برای ایران اهمیت راهبردی زیادی به لحاظ امنیتی، سیاسی و اقتصادی دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل، تحریم قطر توسط عربستان و متحدانش را یادآور شد و گفت: تحریم قطر یک شوک به امنیت منطقه بود و حتی عربستان قصد حمله نظامی به دوحه را داشت که با تلاش های منطقه ای، این طرح خنثی شد. باز گذاشتن کریدورهایی هوایی و دریایی و حمایت های اقتصادی، دیپلماتیک و سیاسی ایران، راه نفس کشیدن قطری ها را باز کرد و مانع از قطع شدن ارتباط آنها با جهان خارج شد.

ایران ثابت کرد دشمن کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیست

سیدافقهی افزود: ایران در جریان تنش بین قطر و چهار کشور عرب دیگر، به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ثابت کرد که دشمن آنها نیست و حاضر است مثل قطر و عمان با بقیه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، رابطه سالم و معتدل داشته باشد.

وی با بیان اینکه زمینه برای توسعه روابط تهران-دوحه در همه زمینه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آماده است، گفت: ۱۴ قرارداد در سفر رئیس جمهور به دوحه امضا شد. این قراردادها غیر از یادداشت‌تفاهم‌هایی است که بعد از کار کارشناسی، تبدیل به توافقنامه خواهند شد.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا افزود: قطر بازار بسیار خوبی برای فروش کالاهای ایرانی است و دو کشور زمینه های خوبی برای تبادل فناوری و همکاری در حوزه توریسم، انرژی، عمرانی، سدسازی، ورزشی، فرهنگی و سیاسی دارند.

سیدافقهی، نقش ایران، قطر و روسیه در مجمع صادرکنندگان گاز را یادآور شد و افزود: این مجمع نقش مهمی در موازنه بازار انرژی در همه حوزه های تولید، قیمت گذاری و توزیع دارد.

وی به بحران اوکراین و تاثیر آن بر حوزه انرژی اشاره کرد و افزود: احتمال قطع صادرات گاز روسیه به اروپا وجود دارد و کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز لازم است از هم اکنون تدابیر لازم را در این حوزه اتخاذ کنند.

روابط تهران-دوحه الگوی خوبی برای ارتباط با دیگر کشورهاست

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه قطر به خاطر امکانات مالی و دیپلماسی متوازن، متعادل و منطقی روابط بسیار گسترده ای با جهان دارد، گفت: با قطر در مسائل منطقه ای، وجوه مشترک زیادی داریم و در مسئله یمن، نظراتمان بسیار به هم نزدیک است. مسائل فلسطین، لبنان، عراق و سوریه از جمله مسائل مورد توجه تهران و دوحه بوده و در این کشورها نقش‌آفرین هستند.

سیدافقهی، قطر را میانجی صادق و جدی مذاکرات برجام عنوان کرد و افزود: امیر قطر برای کمک به احیای برجام اعلام آمادگی کرده و این کشور می تواند بسیار بهتر از اروپایی ها نقش میانجی را در مذاکرات ایفا کند.

وی، قطر را نیازمند گسترش روابط با ایران دانست و گفت: دولت سیزدهم نیز ثابت کرد آماده گسترش همکاری های سیاسی، امنیتی، منطقه ای و اقتصادی با قطر است.

این کارشناس مسائل بین الملل، مذاکرات ایران با امارات و عربستان را یادآور شد و افزود: مذاکرات با سعودی ها و اماراتی ها هم به زودی شروع می شود و امیدواریم که روابط تهران-دوحه الگویی برای روابط دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با ایران شود.

سیدافقهی، نقش قطر و عمان به عنوان کشورهای میانه رو در میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را برجسته دانست و افزود: قطر و عمان می توانند به عنوان اعضای شورای همکاری خلیج فارس، مانع اقدامات دیپلماتیک و سیاسی این شورا علیه ایران شوند.

برچسب‌ها قطر سید ابراهیم رییسی عربستان سعودی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قطر سید ابراهیم رییسی عربستان سعودی قطر سید ابراهیم رییسی عربستان سعودی ایران کارشناس مسائل سفر رئیس جمهور روابط تهران دوحه آیت الله رئیسی یادآور شد خلیج فارس منطقه ای دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۸۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۱درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.

وی افزود: با پیگیری‌های فراوان و با وجود همه محدودیت‌ها، اقدام‌های زیادی همچون افزایش تعداد دکل‌های در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدل‌های حرارتی میدان ابوذر به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راه‌اندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راه‌اندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راه‌اندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژه‌های توسعه‌ای جاری این شرکت تعیین تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راه‌اندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیش‌بینی می‌شود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهره‌برداری باشد.

سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفت‌خام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفت‌خام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.

وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکت‌ها، استفاده از ظرفیت نهایی چاه‌های نفت و گاز است، گفت: به‌دلیل ماهیت تولید نفت از میدان‌های دریایی و پیچیدگی‌های آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های لجستیکی و آب‌وهوایی، بضاعت و نیز مشکل‌های پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدان‌ها در سال‌های اخیر با دشواری‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده که با افزایش ناوگان دکل‌های دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمان‌بر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • حسن روشن: نام باشگاه استقلال را نباید تغییر داد
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • انتقاد از تغییر نام استقلال
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • پایان لیگ برتر کانوپولو بانوان با قهرمانی تیم اصفهان خروشان
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • نام استقلال در لیگ قهرمانان آسیا عوض می‌شود!