Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات مثل فیس بوک در بحث حکمرانی فضای سایبری با دو چالش بزرگ مواجهند که در این گزارش به این چالش ها می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ امروزه شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات نقش مهمی در حکمرانی فضای سایبری ایفا می کنند و این حقیقتی غیرقابل انکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بزرگترین این شرکت ها فیس بوک است؛ فیس بوک در سال 2017 به رکورد 2 میلیارد کاربر فعال ماهانه در شبکه اجتماعی دست یافت و روند افزایش تعداد کاربران آن همچنان ادامه داشته و در سال 2020 به بیش از 2 میلیارد و 600 هزار نفر رسیده است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| راهبردهای دولت انگلیس برای امنیت سایبری چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|کشورهای غربی چگونه از کاربران فضای مجازی محافظت می‌کنند؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|اصول و راهبردهای اساسی حاکم بر جهاد تبیین در فضای مجازی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| مقابله با جرائم سایبری؛ اولویت اساسی چرخه سیاست‌گذاری در اتحادیه اروپا

گرچه در شرایط فعلی دستاوردهای غول های فناوری اطلاعات و ارتباطات مثل پلتفرم فیس بوک، در بسیاری از کشورها تبدیل به یک زیرساخت اساسی برای حفظ روابط اجتماعی، تجارت و کنش گری سیاسی شده است ولی این شرکت ها با دو چالش اصلی روبرو هستند؛ در وهله اول این پلتفرم ها بخصوص فیس بوک تحت فشارهای شدید نظارتی در جهان قرار گرفته است. قوانین سختگیرانه حمایت از حریم خصوصی در حوزه قضایی اروپا همچون مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا و قانون حریم خصوصی مصرف کننده کالیفرنیا در آمریکا توانایی فیس بوک در جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های کاربران را به شدت محدود می کند. در نتیجه این دسته از قوانین منجر به کاهش ارزش پلتفرم فیس بوک نزد سفارش دهندگان تبلیغات می شود. فیس بوک با تجزیه و تحلیل داده های کاربران اقدام به شخصی سازی تبلیغات کرده و بازدهی فروش کالاها و خدمات سفارش دهندگان را به وسیله تبلیغات هدفمند افزایش می دهد. در یک مواجهه سهمگین تر، نهادهای نظارتی و مقام های قضایی در چندین کشور خواستار تجزیه فیس بوک به دلیل فعالیت های انحصار طلبانه آن هستند.

چالش دوم، ملاحظات و چالش های اجتماعی و اقتصادی است؛ در این باره باید گفت طول عمر پلتفرم های مختلف اصلی در معرض تهدید تغییر روند تمایلات اجتماعی نسبت به پلتفرم ها و رقابت های جهانی قرار دارد. مطالعات انجام شده نشان می دهد، تمایل به استفاده از پلتفرم های مبتنی بر وب به تدریج نسبت به پلتفرم های مبتنی بر سیستم عامل تلفن های همراه در جامعه کاربران به ویژه کاربران جوان رو به کاهش است. در واقع در بازارهای اشباع تر مانند ایالات متحده و کانادا میزان نفوذ فیس بوک در میان کاربران جوان که علاقمند به استفاده از پلتفرم هایی که فقط قابل استفاده در تلفن همراه هستند مانند اینستاگرام، اسنپ چت و تیک تاک رو به کاهش است.

در خصوص مسائل اقتصادی نیز باید گفت این شرکت ها در رقابت های نفس گیر اقتصادی و تجاری مواجهند؛ برای نمونه فیس بوک با رقیبان بزرگی مانند پلتفرم وی چت با بیش از یک میلیارد کاربر و شبکه های اجتماعی با گرایش های سیاسی مانند سیگنال و پارلر روبه رو است. علاوه بر این شیوه کنونی فعالیت شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک با یک جنبش رو به رشد اجتماعی و سیاسی مواجه است که معتقد بر کوتاهی این پلتفرم در مبارزه بی طرفانه با اخبار جعلی و محتوای نفرت برانگیز است. تحریم فیس بوک توسط تبلیغ دهندگان در پی اعتراضات جنبش اجتماعی سیاه پوستان (با شعار: جان سیاه پوستان مهم است) آینده تجاری فیس بوک را به دلیل عدم پاسخگویی کافی به نگرانی های کاربران و مشتریان خود در خصوص عدالت اجتماعی به خطر انداخته است.

در مجموع می توان سیر تکاملی پیشرفت های فنی اجتماعی و رگولاتوری ممکن است شرکت های بزرگ فناوری را مجبور کند اولویت استراتژیک خود را از بستر عمومی و درآمدزایی از داده های کاربران به وسیله تبلیغات درون سامانه ای به یک پیام رسان خصوصی که از طریق اعمال تجاری و تراکنش های ملی کسب درآمد می کند تغییر دهد. اظهارات اخیر مارک زاکربرگ مالک فیس بوک را می توان گامی در همین راستا ارزیابی کرد:

«من معتقدم نسل آینده ارتباطات به شکل فزاینده ای به یک سرویس خصوصی و رمزنگاری شده تبدیل خواهد شد که در آن افراد می توانند مطمئن باشند آنچه به همدیگر می گویند محرمانه است و پیام ها و محتوای مبادله شده آنها در جایی ذخیره نمی شود. این آینده ای است که ما امیدواریم به ایجاد آن کمک کنیم. ما قصد داریم این شیوه جدید را به روشی که در بستر آن واتساپ توسعه یافته ایجاد کنیم. تمرکز بر اساسی ترین و خصوصی ترین شکل استفاده از پلتفرم ها یعنی پیام رسانی. ما خواهان آن هستیم که تا حد ممکن پیام رسانی را ایمن کنیم و سپس راه های بیشتری برای تعامل افراد در رأس آن ایجاد کنیم.»

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی فناوری اطلاعات تهدید یا فرصت حکمرانی فضای فضای مجازی فیس بوک پلتفرم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود

صالح اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی در شرایط امروز کشور اظهار کرد: امروز در کشور دو کلان مسئله ناظر به فضای مجازی داریم که باید بر روی آن کار کنیم.

وی افزود: کلان مسئله اول همبستگی اجتماعی و کیان ایران است بعضاً در فضای مجازی شاهد اخبار و مطالب نادرست هستیم که بحث همبستگی اجتماعی و سرمایه اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و می‌تواند باعث مشکلاتی در کشور شود.

وی با بیان اینکه کلان مسئله دوم خانواده ایرانی است، تصریح کرد: خانواده ایرانی به مثابه یک کل منسجم است که یکی از محورهای اصلی آن تربیت است اما به نظر می‌رسد این نهاد اجتماعی در نسبت با فضای مجازی دچار اعوجاج شده است.

اصغری اضافه کرد: فضای مجازی یکی از فرصت‌های خانواده‌ها محسوب می‌شود که متأسفانه شاهد آن هستیم بعضاً مخاطرات آن در خانواده پررنگ شده است.

وی با بیان اینکه باید فعالیت‌های ترویجی را در قالب کمپین‌های مردمی جلو ببریم، اضافه کرد: ما در سازمان مرکز سواد مجازی سازمان سراج تلاش می‌کنیم گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی را که دغدغه بهبود شرایط اجتماعی-خانوادگی را در مدل خرد را دارند همراهی کنیم و نیازهای آنان را برطرف کنیم.

مسؤول مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: جنس فعالیت‌های اجتماعی ارگانیک و مردم برای مردم را باید تقویت کنیم.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: حاکمیت و دولت عزم خوبی برای حل مسائل حوزه رسانه و فضای مجازی دارند اما الگوی مردم برای مردم یک الگوی مکمل محسوب می‌شود.

وی گفت: نباید و نمی‌توانیم به عنوان یک جامعه پویا منتظر باشیم تا همه اقدامات از سوی ساختارهای دولتی انجام شود بلکه باید توان خود در سطح خرد تقویت کرده و با احساس مسؤولیت اجتماعی نسبت به مسائلی همچون خبر جعلی دغدغه داشته باشیم.

اصغری تاکید کرد: در جامعه باید الگوهای موفق کوچک را توسعه و رسانه‌ای نمائیم.

وی در پایان با بیان اینکه فضای مجازی ما باید انسجام اجتماعی را افزایش دهد نه اینکه این فضا باعث دو قطبی شدن جامعه و اختلاف در جامعه شود، ادامه داد: ایجاد کمپین ملی مواجهه با خبر جعلی یکی از فعالیت‌هایی است که امسال به آن می‌پردازیم.

کد خبر 6088323

دیگر خبرها

  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • ترجیح می‌دهیم فیلترمان کنند تا اینکه پلتفرم خود را بفروشیم
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند