Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «محمد جمشیدی» با اشاره به گفتگوی تلفنی شب گذشته رؤسای جمهوری اسلامی ایران و روسیه، محور گفت‌وگوی آیت‌الله رئیسی و پوتین را مذاکرات هسته‌ای و پیگیری روند اجرایی توافقات دوجانبه در سفر ماه گذشته رئیس‌جمهور کشورمان به مسکو عنوان کرد. 

وی افزود: بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مختلف گفت‌وگوهای مختلفی وجود دارد که نمونه آن گفت‌وگو با رئیس‌جمهور فرانسه بود که در روزهای اخیر انجام شد و گفت‌وگو با پوتین هم از حدود ۵ روز قبل برنامه ریزی شده بود و کسانی که با فضای دیپلماتیک آشنا هستند، می‌دانند هماهنگی گفت‌وگوهای دیپلماتیمک خصوصاً بین رؤسای جمهور امری زمان‌بر است و اینگونه نیست که در همان روز یا همان ساعت تماس برقرار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، یکی از موضوعات مطرح شده از سوی پوتین در تماس شب گذشته آیت‌الله رئیسی را «تحولات حوزه اروپای شرقی و اوکراین» عنوان کرد و با تبیین موضع رسمی جمهوری اسلامی در این خصوص گفت: سیاست اعلامی و اعمالی دولت جمهوری اسلامی ایران تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان است. 

جمشیدی افزود: دولت توانسته در ۶ ماه گذشته به وضوح نشان دهد که با همه کشورها سیاست تعاملی دارد و رئیس‌جمهور طی این مدت چهار سفر به کشورهای خارجی داشته و توافقات متعددی نیز در راستای تقویت توان اقتصادی کشور و ایجاد پیوندهای زیرساختی بین ایران و کشورهای مختلف صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعامل حداکثری با همه کشورهای دنیاست، در عین حال خاطر نشان کرد که نسبت به تحولات امنیتی و راهبردی که هم در منطقه و حوزه پیرامونی و هم دیگر نقاط جهان در حال وقوع است، کاملاً هوشیار هستیم.   

جمشیدی برای نمونه یادآور شد که مسائل مربوط به قفقاز که به نقاط بحرانی نزدیک می‌شد، با نقش آفرینی فعال ایران و برخی کشورهای دیگر مدیریت شد و تحولات افغانستان نیز از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد، یک تحول ژئوپولتیک بسیار مهم بوده است».

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه آمریکایی‌ها در حال طراحی‌های امنیتی جدیدی در مناطق مختلف در غرب آسیا و خلیج فارس و هم در شرق آسیا و اروپا هستند، اظهار داشت: آنچه در اوکراین در حال وقوع است، در واقع یک تحولی است که دارای ریشه‌های ژئوژلتیک و هویتی است.

جمشیدی توضیح داد: بعد از جنگ جهانی دوم و دوران جنگ سرد، ناتو با هدف ایجاد وحدت نظامی در بین کشورهای غربی با محوریت آمریکا تلاش داشت مقابل اتحاد جماهیر شوروری بایستد و بعد از فروپاشی شوروی و پیمان ورشو، ناتو به حیات خودش ادامه داد که این مسأله یکی از نگرانی‌های عمده رئیس‌جمهور روسیه است.

وی افزود: ناتو در حالی که ادعا داشته دنبال امنیت کشورهای غربی است، طی ۳۰ سال گذشته در مناطق مختلف توسعه یافته و بر خلاف تعهدات امنیتی که با روسیه داشته، ۵ مرحله در اروپا توسعه نظامی پیدا کرده و حتی در حوزه خلیج فارس هم به دنبال شراکت‌های جدید است و امروز هم بحث حضور ناتو در شرق آسیا برای مهار چین مطرح است.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه دغدغه امنیتی روس‌ها برای ما و کسانی که با روابط بین الملل آشنایی دارند کاملاً قابل درک است، در عین حال گفت: تأکید کرده‌ایم که راه‌حل رفع این دغدغه، دیپلماسی و گفت‌وگوست و در این میان باید منافع مردم و جان و مال غیرنظامیان محترم شمرده شود.

منبع: الف

کلیدواژه: معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۶۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد.

بیشتر بخوانید: تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهادها و دیگر سخت افزارهای نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزارهای در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعاهای مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228431 برچسب‌ها آمریکا

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند