Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@08:40:07 GMT

اقدامات لازم قبل و بعد از آزمایش پروستات

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۷۹۶۷

اگر فکر می‌کنید که دچار بیماری‌های مرتبط با پروستات شدید یا با علائم خطر بیماری‌های پروستات مواجه هستید، بهتر است که آزمایشات و تست‌های لازم جهت بررسی پروستات را انجام دهید.

خبرگزاری میزان - خبرآنلاین نوشت: سرطان پروستات از آن دست بیماری‌هایی است که به آهستگی در بدن رشد می‌کند، بنابراین شاید نسبت به دیگر انواع سرطان، بیماران شانس بهبودی بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع آزمایش پروستات می‌تواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند. روش تست پروستات با توجه به نوع آزمایش می‌تواند متفاوت باشد. از انواع این آزمایشات می‌توان به آزمایش پروستات Free PSA، آزمایشات پروستات PSA و آزمایش ادرار پروستات اشاره کرد.

پیش از آزمایش چه اقداماتی باید انجام داد؟

اگر هموروئید (بواسیر)، پارگی مقعد یا سایر مشکلات مقعدی دارید، با پزشک در میان بگذارید. اگر دارو و مکمل بخصوصی مصرف می‌کنید، قبل از انجام آزمایش PSA، به پزشک خود اطلاع دهید. آخرین انزال پیش از انجام تست نیز می‌تواند بر سطح PSA تأثیر بگذارد. از پزشک خود بپرسید که آیا باید قبل از انجام آزمایش، از فعالیت جنسی خودداری کنید یا نه. در طول انجام تست، سعی کنید به طور طبیعی نفس بکشید و آرام باشید تا روند آزمایش برایتان آسان‌تر سپری شود.

بعد از انجام آزمایش،  خون شما باید برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده شود، بنابراین نتایج PSA شما فوراً در دسترس نخواهد بود. زمانی که نتایج حاصل شد، پزشک به شما اطلاع خواهد داد.

گزارش آزمایشگاه میزان PSA خون را به این صورت نشان می‌دهد:

طبیعی: زیر۴ ng/mL.

متوسط: ۴ تا ۱۰ ng/mL.

بالا: بالای ۱۰ ng/mL

پزشک علاوه بر بررسی میزان PSA در خون شما، سرعت تغییر این میزان (اعداد) را نیز ارزیابی خواهد کرد. عوامل بسیاری می‌توانند بر PSA تأثیر بگذارند، بنابراین نتایج آزمایش نیازمند تجزیه و تحلیل دقیق توسط متخصص است.

اگر نتیجه آزمایش PSA غیرطبیعی باشد، به این معنا نیست که حتماً سرطان پروستات دارید. در موارد بسیار پیش آمده که مردان با سطح PSA بالا سرطان پروستات نداشتند.  طبق تحقیقات، تنها حدود ۲۵ درصد از مردانی که به دلیل سطح بالای PSA بافت‌برداری (بیوپسی) انجام می‌دهند، سرطان پروستات دارند.

اقدامات لازم پس از آزمایش

اگر پزشک در طول معاینه به موردی بر بخورد که موجب نگرانی است، آن را با شما در میان می‌گذارد. تورم پروستات، به‌خصوص با افزایش سن، امری شایع است. در صورت غیر عادی بودن تست PSA، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش را مجدداً انجام دهد؛ اگر مشکوک به سرطان پروستات باشید، تست‌های تشخیصی دیگری را توصیه می‌کند. به عنوان مثال، سونوگرافی ترانس‌رکتال از امواج صوتی برای ارائه تصاویری از پروستات شما استفاده می‌کند. در این آزمایش، پزشک ابزارکی را وارد راست‌روده (مقعد) می‌کند. آزمایش حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

بیوپسی (نمونه‌برداری یا بافت‌برداری) همچنین می‌تواند به تأیید یا رد سرطان کمک کند. برای بیوپسی، پزشک از یک سوزن برای برداشتن چند تکه بافت از پروستات استفاده می‌کند. ممکن است برای راهنمایی سوزن در جهت مناسب از سونوگرافی ترانس‌رکتال استفاده شود. نمونه بافت زیر میکروسکوپ معاینه می‌شود تا علائم سرطان مشخص شود.

بیوپسی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. ممکن است بعد از عمل، مقداری حساسیت و خونریزی جزئی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: روند بروز سرطان در ایران افزایشی است/شایع‌ترین سرطان‌های زنان و مردان ایرانی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

برچسب ها: سرطان درمان سرطان پروستات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سرطان درمان سرطان پروستات سرطان پروستات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۷۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • تمامی چاه‌های آب باید استاندارد باشند
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • تمهیدات لازم از هم اکنون برای مواکب اربعین اندیشیده شود
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی