Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: گلستان به سبب برخورداری از ویژگی‌های اقلیمی و جغرافیایی به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی در حوزه زراعت، باغداری، شیلات و دام و طیور محسوب می‌شود. براساس آخرین آمار جهاد کشاورزی سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات در این استان تولید شده که علاوه بر تامین نیاز استان و برخی از استان‌های هم جوار، امکان صادرات این محصول هم فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پتانسیل بالقوه و نوظهور گلستان طی سالیان اخیر، زمینه صادرات استان را افزایش داده است اما صادرات در بسیاری از این حوزه‌ها از جمله شیلات و آبزی پروری، میگو، محصولات باغی و تولیدات حوزه گوشت قرمز و مرغ نیازمند ایجاد زیرساخت‌های ویژه‌ای مانند سردخانه و واگن‌های یخچال دار برای حمل و صادرات است.

علی رغم اینکه بخشی از این محصولات، توسط تریلرهای یخچالدار حمل می‌شود اما به علت نبود واگن‌های یخچال دار تاکنون کشور و گلستان نتوانسته، از ظرفیت مسیر ریلی اینچه برون- ترکمنستان برای صادرات اقلام فاسدشدنی و غذایی استفاده کند.

حجم بالای تولید و آماده بودن بستر ریلی و قیمت اندک جابجایی کالا از طریق راه آهن فرصت مغتنمی را در اختیار گلستان قرار داده تا با تهیه و بکارگیری واگن‌های یخچالدار صادرات ارزان و ایمن را به سوی کشورهای CIS داشته باشد.

یکی از موضوعاتی که در حال حاضر توجه چندانی به آن نشده مقوله خرید یا تهیه واگن‌های یخچالدار است، امری که می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات استان را در بخش کشاورزی برطرف کند. از نمونه بارز این مسأله می‌توان به تولید سیب زمینی در گلستان اشاره کرد که همه ساله بخشی از محصول تولیدی استان هدر رفته یا همانند سال گذشته تبدیل به خوراک دام می‌شود، در حالی که اگر امکان به کارگیری واگن‌های یخچالدار فراهم بود، هم امکان صادرات و ارزآوری فراهم می‌شد و هم دسترنج چند ماهه کشاورزان از بین نمی‌رفت.

با همه این مباحث مدیران، بازرگانان و فعالان اقتصادی گلستان باید برای حل برخی از مشکلات موجود در حوزه صادرات ریلی آستین همت را بالا بزنند که خرید این واگن‌ها و یا ایجاد زیرساخت‌های مانند سردخانه در معابر ورودی و خروجی بار در گمرک اینچه برون یکی از موارد است.

واگن یخچال دار نیاز صادرات گلستان

یکی از سیب زمینی کاران گلستانی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: همه ساله صدها تن سیب‌زمینی تولید شده در گلستان فاسد و یا خوراک دام می‌شود.

محمدرضا مقصودلو افزود: در حال حاضر که کارخانه صنایع تبدیلی سیب زمینی مانند چیپس در گلستان نداریم، باید محصول را به سایر استان‌ها و یا خارج از کشور صادر کنیم اما امکانات و زیرساخت‌های حمل و نقل برای این کار فراهم نیست.

خط ریلی به تنهایی برای افزایش صادرات کافی نیست بلکه باید زیرساخت های آن هم فراهم شود وی ادامه داد: سیب زمینی محصولی است که در گرمای هوا فاسد شده و برای جابجایی به محیطی سرد مانند تریلر یا واگن یخچالدار نیاز دارد.

مقصودلو بیان کرد: قیمت بالای جابجایی سیب زمینی با تریلرهای یخچال دار، سبب می‌شود که حمل آن به این وسیله صرفه اقتصادی نداشته باشد و اگر امکان جابه‌جایی این محصول با واگن یخچالدار فراهم شود بخش زیادی از مشکلات برطرف خواهد شد.

وی اضافه کرد: قیمت جابجایی کالا با راه‌آهن ارزان‌تر است و تعاونی‌های مردمی و محلی هم می‌توانند نسبت به انتقال تولیدات خود از این طریق اقدام کنند در حالی که این زیرساخت‌ها و امکانات وجود ندارد.

مقصودلو گفت: ایجاد سردخانه‌های بزرگ برای نگهداری محصولات کشاورزی و زیرساخت‌های صادراتی از جمله خواسته‌های کشاورزان از دولت جدید است.

ایجاد زیرساخت‌ها ریلی به توسعه صادرات می‌انجامد

نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان هم در خصوص صادرات ریلی و ضرورت تأمین واگن‌های یخچال دار به خبرنگار مهر گفت: هزینه حمل و نقل در قیمت تمام شده کالا، نقش اساسی دارد و ارزان‌ترین حمل و نقل مربوط به حمل و نقل دریایی بوده و بعد از آن ریلی و بعد ترانزیت زمینی با تریلی و کامیون را شامل می‌شود.

امیر یوسفی بیان کرد: وقتی امکانات و زیرساخت‌های ریلی برای بازارهای داخلی و خارجی وجود داشته باشد، هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

یوسفی ادامه داد: خط ریلی اینچه برون و گمرک و خط ارتباطی که با آن کالاها را به چین و کشورهای آسیای میانه و روسیه حمل می‌کنیم می‌تواند در صادرات کالا موثر باشد و هزینه‌ها را کاهش دهد اما لازمه آن این است که واگن‌های مجهز و استاندارد داشته که شرایط نگهداری کالا را تا رسیدن به مقصد فراهم کنند.

وی ادامه داد: برخی از محصولات فاسدشدنی توسط واگن‌های یخچال دار حمل می‌شود که خط ریلی ما در این زمینه وضعیت مطلوبی ندارد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان توضیح داد: برخی از کالاها و محصولات مانند سبزی و صیفی جات و برخی از اقلامی که منجمد هستند با واگن‌های معمولی امکان صادرات ندارند و باید با استفاده از تجهیزات به روز امکان صادرات آنها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: خط ریلی به تنهایی برای افزایش صادرات کافی نیست و باید انبار، سوله، محوطه‌های تخلیه و بارگیری و ماشین‌آلات مکانیزه برای تسریع در روند بارگیری ایجاد شود.

شرکت فورواردر قوی نداریم

رئیس اتاق بازرگانی گرگان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در زمینه واگن‌ها و کانتینرها یخچالدار که قابل نصب بر روی تریلر هستند در کشور و گلستان دچار مشکل و چالش بوده و همچنین شرکت‌های فورواردر قوی برای صادرات نداریم.

علی محمد چوپانی افزود: از طرف دیگر خط سیر منظمی از سوی کشور به سمت کشورهای اوراسیا و بالعکس نداریم تا مشخص شود که در روزهای خاص بارهای کانتینری با ظرفیت مشخص واگن، به سمت کشورهای هدف حرکت می‌کند که خود این مسأله سبب شده شرکت‌ها از آن استقبال نکنند زیرا هزینه کانتینری برای آنها گران تمام می‌شود.

وی اعلام کرد: اگر خط سیر منظم داشته باشیم و دو بار در هفته، واگن‌های یخچال دار را به کشورهایی هدف مانند ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان، بلاروس روسیه و غیره حرکت دهیم، بازرگانان متوجه این ظرفیت شده و هم برای شرکت فورواردر توجیه اقتصادی دارد و می‌تواند از یک طرف بار ارسال کرده و از طرف دیگر کانتینر خالی بیاورد در این صورت هزینه برای این شرکت کاهش می‌یابد.

چوپانی بیان کرد: ما در این اقدام زیرساختی ضعیف هستیم و باید راه چاره‌ای برای آن بیندیشیم.

امکان صادرات ریلی با واگن یخچال دار

برای اطلاع از امکانات زیرساختی راه آهن برای صادرات با مدیرکل راه‌آهن شمال شرق دو گفتگو کردیم، محسن اعتماد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: خط عریض برای ورود واگن یخچال دار و صادرات از این طریق در اینچه برون وجود دارد اما تجار تاکنون در این زمینه درخواستی نداده اند.

وی افزود: از لحاظ هزینه، حمل کالا با واگن یخچال دار با واگن عادی تفاوتی ندارد و برای آن تعرفه‌های مشخص وجود دارد.

اعتماد بیان کرد: در حال حاضر زیرساخت‌های لازم مانند سردخانه در مرز اینچه برون ایجاد نشده ولی در صورت وجود متقاضی امکان ایجاد این زیرساخت‌ها فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال خط عریض برای ورود واگن‌های یخچال دار به اینچه برون ایجاد شد، عنوان کرد: از این زیرساخت می‌توان برای صادرات محصولات کشاورزی و شیلاتی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اگر می‌خواهیم رشد ۸.۱ درصدی در اقتصاد گلستان اتفاق بیفتد باید از همه فرصت‌ها استفاده کرده و راهکارهای جدیدی برای به کارگیری تمامی امکانات و ظرفیت‌ها بیندیشیم که یکی از مهم‌ترین آنها ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی است.

کد خبر 5433121

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان صادرات کالا حمل و نقل ریلی محسن اعتماد اداره کل راه آهن شمالشرق اتاق بازرگانی گرگان امیر یوسفی صادرات و واردات واگن سازی ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا تبریز همدان لیگ برتر فوتبال ایران واکسن کرونا عکس استانها اردبیل اشتغال حکم انتصاب خبرنگار مهر گفت واگن های یخچال دار ایجاد زیرساخت ها واگن یخچال دار امکان صادرات برای صادرات اینچه برون سیب زمینی حمل و نقل راه آهن واگن ها خط ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ شهریار شهریاری گفت: در ماه نخست امسال حدود ۴۵ هزار تُن کالای غیرنفتی از گمرکات استان صادر شد.
وی ادامه داد: ارزش کلال‌های صادراتی ۲۷ میلیون و ۳۹۸ هزار دلار برآورد می‌شود.

شهریاری افزود: صادرات فروردین امسال به لحاظ وزنی نیز ۳۶ درصد بیشتر شد.

وی کشور قزاقستان را مقصد بیشترین کالا‌های صادرات استان عنوان و اضافه کرد: کامپوند پلی اتیلن، پسته فندقی، پلی استایرن، پنیر، تخم مرغ، خوراک آبزیان، سیب درختی، رب گوجه‌فرنگی، لوله‌هاو پروفیل، مفتول آهنی هم عمده کالا‌های صداراتی استان بود.

دیگر خبرها

  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان