Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان، نداشتن زمین کافی برای رشد و توسعه صنعت است، بطوری که متوسط وسعت شهرک‌های صنعتی مازندران کمتر از ۵۰ هکتار است و این باعث تضعیف صنعت در این استان می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ کمبود زمین در مازندران برای استارت فعالیت های صنعتی چالشی بر سر راه تولیدکنندگان و صنعت گران است، واحدهای تولیدی به دلیل کمبود زمین و بالا بودن قیمت از حرکت می ایستند و توسعه صنعت با مانع روبه رو می شود، البته نبود زیرساخت های لازم چون تصفیه خانه، گازرسانی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. در برخی از شهرک ها خود قوز بالای قوز فعالیت های صنعتی شده ویا سرمایه گذارها را پر می دهد و یا فعالیت های آنان را محدود می کند.
یکی از چالش های پیش روی تولیدکنندگان، نداشتن زمین کافی برای رشد و توسعه صنعت است، بطوری که متوسط وسعت شهرک های صنعتی مازندران کمتر از 50 هکتار است و این باعث تضعیف صنعت در این استان می شود.
توسعه هر واحد تولیدی نیازمند توسعه اراضی صنعتی است تا بتوان ادوات و صنایع مربوط به آن واحد را در آن مستقر کرد.
متاسفانه در مازندران همانند دیگر نقاط کشور، قیمت زمین بسیار بالا است و وقتی در منطقه‌ای کارخانه‌ای احداث شود، قیمت اراضی مجاور نیز افزایش می‌یابد و دیگر امکان توسعه سطح اراضی صنعتی آن واحد تولیدی نیز کاهش پیدا می‌کند.
یاسر امینی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران گفت: صنایعی را خالی ببینیم دستور فسخ میدهم و در این خصوص تعارف نخواهیم داشت؛ چرا که ما متقاضی برای سرمایه گذاری بسیار داریم ولی برخی ها مجوز گرفتند و منتظرند متقاضی به انان رجوع کند تا با قیمت بالایی بفروشند و این یعنی فساد و خوب نیست.
وی از خلع 33 هکتار زمین راکد خبر داد و افزود:با برنامه ریزی به شناسایی زمنی های راکد و فسخ آنان پرداختیم تا به سرمایه گذاران واقعی و دارای اهلیت  کار واگذار کنیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با بیان اینکه در سه موضوع پیگیر شهرک صنعتی بابکان هستیم، عنوان کرد: سه موضوعی  که پیگیر آن هستیم تا حل شود، درب ورودی، تعریض جاده و تصفیه خانه است.
وی ادامه داد: تصفیه خانه خیلی مهم است و هرگونه مشکلی در این حوزه به محیط زیست ارجاع داده می شود و باید مشکل آن حل شود، واحدهای متخلف که به محیط زیست آسیب می رسانند اخطار می زنیم و قانونی با آنها برخورد خواهد شد.
امینی یکی از موضوعاتی مهم و حائز اهمیت را جاده دسترسی شهرک صنعتی جمشیدآباد دانست و اظهار کرد: یکی از برنامه های ما آزادسازی زمین بود که حکمش از دادگاه از طریق رئیس کل دادگستری پیگیری کردیم و در کارگروه مطرح شد و با پیگیری توانستیم زمین را بگیریم.
وی تصریح کرد:با همکاری معاونت فنی تامین اعتبار را انجام شد تا بتوانیم آن دو قسمت را به هم وصل کنیم تا مسیر برای شهرک جمشیدآباد آزاد شود و قطعا این مسیر مستقیم شرایط خوبی را فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران شهرک صنعتی آمل رایکی از شهرک های بزرگ کشور خواند و بیان کرد: با توجه به حجم بالای متقاضی برای سرمایه گذاری جزوه شرکت های خوب مازندران و کشور بوده است که تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استان دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 4 پروژه عمرانی با هزینه 30 میلیارد ریال در شهرک های صنعتی آمل در حال اجراست.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز توسعه شهرک صنعتی را یکی از اهداف این مجموعه دانست و اظهار کرد: به دنبال توسعه شهرک صنعتی هستیم و حتی با نماینده آمل در خصوص توسعه شهرک های صنعتی این شهرستان صحبت‌هایی کردیم.
وی از واگذاری بخشی از زمین های شرکت دیزل به شهرک صنعتی خبر داد و اظهار کرد: زمینهای در فاز دوم شناسایی شد، قسمتی از زمین دیزل با پیگیری‌های که انجام شد در جلسه شورای استانی مصوبات کردیم قسمتی از زمین را جدا کنیم و در جهت توسعه شهرک صنعتی داده شود، نقشه تفکیک آن هم انجام شد و قرار است جلسه ای با مدیرعامل داشته باشیم .
سید عباس حسینی، فرماندار آمل نیز گفت: یکی از مشکلاتی که در استان داریم این است که برای برنامه ها زمان در نظر گرفته نمی شود، که هر کسی براساس صورت جلسه در زمان معین وظیفه اش را انجام نداد پاسخگو باشد.
وی تولیدکنندگان را جهادگران اقتصاد خواند و افزود: تولیدکنندگان جهادگران اقتصاد هستند، باید در شرایط فعالیت آنان را هموار کنیم و بعنوان مسئول باید پاسخگو باشیم.
فرماندار آمل تصریح کرد: بخاطر شرایط منطقه شهرک صنعتی رینه صنایعی که حجیم هستند نمی توانند دوان بیاورند ولی صنایع فناورایانه می توانند به خوبی ایفای نقش کنند و واحدهای فناورایانه می توانند در ان هوای ارام توسعه خوبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه مدل مدیریتی باید مشارکتی باشد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم کاری انجام شود، باید کف میدان بیایم و کنار مردم باشیم، به فرموده مقام معظم رهبری برای خدمت به مردم و حفظ نظام باید غیرت دینی داشته باشیم.
حسینی شهرک صنعتی آمل را از فاخرترین مجموعه های استان خواند و عنوان کرد: هم به لحاظ کارشناسی و هم توان عملیاتی  در شرایط خوبی هستیم، انتظار می رود در این شرایط که تولیدکنندگان در میدان جنگ اقتصادی هستند مردم در این دولت حرف جدید بشوند و روی خدمت را ببینند .
وی با تاکید اینکه شهرک های صنعتی آمل نیازمند نگاه ویژه هستند، تصریح کرد: صاحبان واحدهای صنعتی به گفته مقام معظم رهبری فرماندهان جنگ اقتصادی هستند، ما باید مسیر رشد و توسعه انان را هموار کنیم تا با انگیزه بالایی فعالیت کنند.
به گزارش بلاغ، مازندران ۳۹ شهرک صنعتی دارد که حدود 2 هزار و 300 واحد صنعتی با اشتغال زایی مستقیم 80 هزار نفر است و با استقرار چهار درصد واحد صنعتی کشور یازدهمین استان و 8/3 درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد،  که بیشترین سهم آن با 400 واحد صنعتی فعال متعلق به شهرستان آمل است .
موارد بیان شده نشان از اهمیت اراضی صنعتی برای توسعه فعالیت‌های تولیدی در استان دارد که نیازمند توجه بیشتر دولت مردان است، کمبود اراضی صنعتی، نبود حمایت ها در واگذاری اراضی و مشکلاتی که طبیعی پیش روی تولیدکنندگان است، موجب شده تا توسعه فعالیت صنعتی و استقرار صنایع جدید در استان با چالش جدی روبرو شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنعتی مازندران شهرک های صنعتی شهرکهای صنعتی اراضی صنعتی شهرک صنعتی توسعه شهرک صنعتی آمل پیش روی شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • مهارت بالای ماریو بالوتلی در چالش گل کوچک / فیلم
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • مشکلات و موانع تولیدکنندگان شهرک های صنعتی استان تهران بررسی شد
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی