Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه چند موضوع که جزو خطوط قرمز ایران است هنوز لاینحل مانده و نظرات ایران تامین نشده، گفت: بازگشت آمریکا به توافق بدون تضمین، وارد شدن به یک فضای ناپایدار و موقتی است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت مذاکرات ایران و چهار عضو برجام درخصوص احیای توافق و بازگشت آمریکا، گفت: گفت‌وگوها مقدار زیادی جلو رفته و یک متن اولیه آماده شده، این متن به توافق نزدیک است؛ اما هنوز چند مساله باقی مانده که تا زمانی که این مسائل حل نشود نباید انتظار داشته باشیم توافق انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یعنی موضوعات زیادی تا الان در توافق مطرح بوده که به یک راه‌حل‌هایی درمورد آن رسیده شده است اما چند موضوع که جزو خطوط قرمز ایران است هنوز لاینحل مانده و نظرات ایران تامین نشده و بنای جمهوی اسلامی ایرانی این است که بر خطوط قرمز خود استوار باشد.

عمویی اضافه کرد: موضوعات چند دسته اصلی دارند، یک بحث این است که طرف مقابل هنوز برای حفظ بخشی از تحریم‌هایی که در دوره ترامپ گذاشته، مقاومت می‌کند. برای ما مهمترین نکته این است که هر اقدامی که ذیل کمپین فشار حداکثری صورت گرفته و بنای آن بر این بوده که ایران تحت فشار مسیر حرکت خود را تغییر دهد، عناصر این کمپین یعنی تحریم‌هایی که ذیل آن انجام شده باید برداشته شود.

وی افزود: این خواسته اساسی بود که به تیم مذاکره کننده ابلاغ شده و در قانون اقدام راهبری هم در مورد آن صحبت شده است و یکی از موضوعات بحث تحریم است. 

نماینده تهران در مجلس همچنین خاطرنشان کرد: موضوع دیگر مساله تضمین است، من اشاره کردم یکی از تجربیات ما در دوره برجام این بود که طرف مقابل علیرغم تعهداتی که می‌دهد آن‌ها را اجرا نمی‌کند و از این جهت یک خواسته منطقی این است که ما از طرف مقابل تضمین بگیریم. در گفت‌وگوها هم طرف‌های حاضر بر اصل «منطقی بودن خواسته ایران برای گرفتن تضمین» اذعان دارند، اما وقتی که وارد مکانیزم می‌شوند طرف آمریکایی به عنوان طرف خطاکاری که از توافق خارج شده و اکنون می‌خواهد به توافق برگردد و باید تضمین بدهد، برای اجرای این تضمین‌ها مقاومت می‌کند.

عمویی در رابطه با انعطاف ایران در حوزه تضمین برای پیش‌برد مذاکرات، عنوان کرد: ما برای این مساله راهکارهای مختلفی ارائه کردیم یعنی هم تضمین سیاسی، هم تضمین حقوقی، هم تضمین اقتصادی و هم حوزه فنی انواع راهکارهای تضمینی بود که ما ارائه کردیم. همه این پیشنهادها از طریق کانال‌هایی که وجود دارد به طرف مقابل ابلاغ شده اما آن ها هنوز ابتکار عملی برای پذیرش این پیشنهادات ندارند. ما هم فکر می‌کنیم بازگشت آمریکا به توافق بدون تضمین وارد شدن به یک فضای ناپایدار و موقتی است.

وی اضافه کرد: برای راستی آزمایی مکانیزم هایی پیشنهاد شده و فکر می‌کنم که در این مساله راهکارها شفاف‌تر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در تشریح نگرانی های ایران در مذاکرات، گفت: موضوع دیگری که در مذاکرات باقی مانده بحث عواملی است که ممکن است این توافق را ناپایدار کند. از دید ما هدف این مذاکرات این است که روند تجارت خارجی ایران عادی شود، یعنی ایران مانند هر کشور دیگری در دنیا بتواند کالا خرید کند یا بفروشد چه این کالا نفت باشد، چه بشردوستانه باشد و جه تولیدات داخل باشد.

این عضو کمیسیون امنتی ملی گفت: موضوعاتی که ممکن است این توافق را دچار چالش کند و ادعاهای سیاسی که ممکن است درباره همکاری های ما با آژانس مطرح شود، باید به نحوی مورد حل و فصل قرار گیرد. البته به دلیل فشارهای سیاسی که طرف مقابل به شکل مرسوم در عرصه مذاکرات اعمال می کند تاکنون پاسخ هایی که در رابطه با این ادعاها از سوی ایران داده شده، نادیده گرفته شده است اما به هر حال در نهایت این مسئله باید به نحوی در مذاکرات حل و فصل شود. 

عمویی در پاسخ به این سوال که چه میزان این احتمال وجود دارد که ما لغو همه تحریم ها بدون تضمین را بپذیریم؟ تصریح کرد: مسئله ای که هست این است که چه تحریم اساسی باقی بماند و یا تضمینی در قبال تعهدات طرف مقابل گرفته نشود موجب ناپایدار شدن این توافق خواهد شد. 

عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که در ارتباط با خطوط قرمز ایران آیا اساسا نرمشی از طرف مقابل صورت گرفته یا خیر؟ گفت: مطالبات ما تاکنون در موضوعات مختلف ارائه شده و در همین رابطه بخش زیادی از تحریم ها رفع خواهد شد اما هنوز درباره بخشی دیگری از آنها که طرف مقابل اراده ای برای برداشتن آنها نشان نداده، مقاومت صورت می گیرد. 

وی ادامه داد: ما در داخل برجام 6 دسته تحریم موضوعی و 745 تحریم فرد، شرکت یا نهاد داشتیم که باید همه اینها رفع شود. اما در دوره ترامپ دو دسته تحریم موضوعی دیگر در حوزه فلزات، همکاری های مالی و بانکی و حوزه انرژی اضافه شد که شامل  حدودا 800 مورد تحریم جدید ذیل کمپین فشار حداکثری می شود.

عمویی خاطرنشان کرد: در حال حاضر درباره تحریم های برجامی به نظر می آید که طرف مقابل آمادگی رفع آن را دارد ولی در ارتباط با تحریم های دوره ترامپ بهانه می آورند و مدعی هستند که این تحریم ها مرتبط با برجام نیست. با این حال ما تاکنون   توانستیم طرف مقابل را مجاب به رفع بخش قابل توجهی از تحریم ها کنیم. 

این عضو کمیسیون امنیت ملی درباره علل لغو جلسه مجلس با امیرعبدالهیان گفت: مجلس به صورت خاص روند مذاکرات را رصد می کند. ما جلسات مختلفی را چه با کارشناسان و چه با افراد مطلع که در مذاکرات حضور دارند، برگزار کرده ایم و این روند ادامه خواهد داشت. با این حال رئیس مجلس عضو شورای امنیت ملی و کمیته هسته ای است و اطلاعات لازم را به مجلس شورای اسلامی منتقل می کند و نمایندگان نیز در همین راستا مورد مشورت قرار خواهند گرفت.

وی خاطرنشان کرد: البته مکانیزم رسمی مجلس این است که پس از انقعاد هر توافقی باید این توافق به مجلس شورای اسلامی ارائه شود و  مورد بررسی و تصمیم گیری در مجلس  قرار گیرد که مسئله به صراحت در ماده 7 قانون راهبردی نیز مورد اشاره قرار گرفته است. 

عمویی در پاسخ به این سوال که اینکه گفته می شود با انعقاد توافق احیای برجام، غنی سازی ایران به  زیر 5 درصد خواهد رسید، گفت: اگر توافقی صورت بگیرد به این عنوان که تحریم ها برداشته شود و ما در یک پروسه راستی آزمایی به این نتیجه برسیم که تحریم ها در عمل برداشته شده، ایران به تعهدات سابق خود در برجام بازخواهد گشت. بنابراین با توجه به اینکه ایران در برجام متعهد شده که به مدت 10 سال غنی سازی را در محدوده 3.67 درصد نگه دارد، ما به شرط رفع تحریم ها مجددا باید این محدودیت ها را اعمال کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برجام برجام عضو کمیسیون امنیت ملی خطوط قرمز ایران طرف مقابل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است

عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه شش فرد و نهاد ایرانی که به ادعای آنها با سپاه پاسداران مرتبط هستند و همچنین درخواست پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی گفت: معتقدم تحریم سپاه توسط اروپا و آمریکا یک امر بدیهی است، چون اگر تحریم نکنند باید در نوع عملکرد سپاه شک کرد. 

وی اظهار کرد: عملکرد موفق سپاه باعث شده تا اتحادیه اروپا و کشور‌های دیگر علیه آن موضع بگیرند البته ما نباید نسبت به این موضوعات احساس رنج کنیم و ذهنمان را درگیر کنیم، چون نقطه قوت سپاه این است که کشور‌های غربی آن را تحریم می‌کنند و این امر سلامت کار سپاه را می‌رساند.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس بیان کرد: تحریم‌ها اثری بر سپاه ندارد و اگر بحث شدت عملکرد آمریکایی‌ها در قبال سپاه باشد ما در مذاکرات گفتیم که نیرو‌های مرکزی سنتکام را به‌عنوان یک تهدید تلقی کردیم و مجلس قبلی سنتکام را به‌عنوان یک نیروی تروریستی شناخته است.

گلرو تاکید کرد: دستگاه دیپلماسی باید رایزنی کند و دنیا را درباره عملکرد و ماهیت کار سپاه توجیه کند البته وزیر خارجه رایزنی‌های خوبی با دنیا در خصوص تحولات اخیر فلسطین داشته است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: جایگاه سپاه آن‌قدر قوی است که هیچ تحریمی بر سپاه اثر ندارد.

رئیس گروه دوستی پارلمانی فلسطین در مجلس گفت: تحولات دانشجویی در آمریکا نقطه آغازین فروپاشی لیبرالیسم غربی و آمریکایی است، چون جامعه آمریکا از اصالت خود خارج شده است و طیف‌های وسیعی که شدیدا به سیاست‌های آمریکا معترض هستند آینده نظام آمریکا را رقم می‌زنند و تحولات شگرفی در درون آمریکا رقم می‌خورد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • کارگران مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • تضمین آتش بس دایمی رکن اساسی مذاکرات است
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!