Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@16:58:16 GMT

کاشی‌های امامزاده اسماعیل به سرقت نرفته است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۸۶۵۲

کاشی‌های امامزاده اسماعیل به سرقت نرفته است

ایسنا/اصفهان معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان درباره‌ ابهامات مطرح شده پیرامون سرقت بخشی از کاشی‌های امامزاده اسماعیل، توضیحاتی را بیان کرد.

خبر تخریب گنبد و کاشی‌های امامزاده اسماعیل اصفهان از حدود یک سال گذشته، رسانه‌ای شد که پیرو آن رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان آمادگی اوقاف برای مرمت این بنا را با نظارت میراث فرهنگی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز عکس‌هایی از بنای امامزاده اسماعیل در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد هنوز اقدام جدی‌ای برای مرمت این بنای تاریخی صورت نگرفته و گویا بخشی از کاشی‌های دیوار یکی از ورودی‌ها نیز سرقت شده است.

 سید مهدی موسوی، معاون  اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا و در پاسخ به ابهامات موجود اظهار کرد: میراث فرهنگی از حدود دو ماه گذشته موضوع مرمت بنای امامزاده اسماعیل خیابان هاتف اصفهان را در دستور کار قرار داده و پیرو آن نامه نگاری‌هایی با اداره اوقاف مبنی بر همکاری در مرمت این اثر انجام گرفت.

او با توضیح اینکه اداره میراث فرهنگی برای این پروژه، نامه درخواست اعتبار به وزارتخانه را نیز ابلاغ کرده است، ادامه داد: از آنجایی که اداره اوقاف توانایی مالی برای انجام این کار را دارا بود، تأمین بودجه با همکاری اداره اوقاف انجام شد.

موسوی درباره جزئیات مرمت این بنا گفت: در ادامه اداره اوقاف، عباس فتاحی را به منزله پیمانکار مأمور کرد و میراث فرهنگی نیز غلامرضا عنایتی را به‌عنوان استادکار در نظر گرفت.

او با اشاره به این که عملیات رطوبت‌زدایی در اطراف قبور این محوطه نیز از مدتی پیش در حال انجام بوده است، افزود: کار مرمت گنبد و کاشی نیز به این پروژه افزوده شد و اکنون عملیات مرمت در حال انجام است. 

موسوی در پاسخ به ابهامی که درباره سرقت بخشی از کاشی‌های امامزاده اسماعیل به وجود آمده خاطرنشان کرد: طرح‌برداری و چیدمان کاشی طبله شدن انجام گرفته و تمام کاشی‌ها زیر نظر پیمانکار، برای مرمت به کارگاه فرستاده شده تا پس از مرمت دوباره به امامزاده منتقل و نصب شود.

به گفته معاون اداره میراث فرهنگی استان اصفهان کاشی‌هایی که قرار است دوباره در این بنا نصب شود همان کاشی‌های قبلی است و به هیچ عنوان دور ریخته نشده، تنها در قسمت‌هایی که کاشی کامل از بین رفته بوده و جای خالی وجود داشته، کاشی جدید جایگزین می‌شود.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری امامزاده اسماعیل اصفهان بناي تاريخي اداره اوقاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۸۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم (ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه‌ای انجام می‌شود