Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین تسنیم، وحید شیخ‌ زاده اظهار داشت: عرضه در بورس کالا مزیت‌های بی شماری دارد که به طور مثال، شرکت فکور صنعت تهران کاملاً با اختیار، خود را ملزم کرده در یک کانال شفاف و رقابتی، کنسانتره خود را عرضه کند.

به گفته او در سازوکار مبتنی بر عرضه و تقاضا در بستر بورس کالا، بازار در شرایط شفاف قرار می‌گیرد و منافع بنگاه‌ها تامین می‌‎شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال معدنی تاکید می‌کند: در بستر بورس کالا هم سیاست‌گذار می‌تواند در شرایط پیش‌بینی پذیر با رصد و بررسی عیب‌ها و کاستی‌ها، نقشه راه ارایه دهد و هم سیگنال مطلوبی به سرمایه‌گذار ارسال می‌شود که در موقعیت شفاف، با رصد وضع موجودی بازار، در پی کاهش هزینه تمام شده، فروش و درآمد بیشتر و در نهایت حاشیه سود مطمئن بروند.

مدیرعامل مهندسی فکور صنعت تهران در خصوص انتقادهایی که هرازگاهی از سوی بخش های مختلف زنجیره نسبت به قیمت محصولات مطرح می شود، تصریح کرد: در این زمینه شاید نیاز باشد وزارت صمت در مقام سیاست‌گذار در نحوه اجرا، اصلاحاتی ارایه دهد که منافع بنگاه‌ها در شرایط فعلی حفظ شود اما موضوعی که باید بر آن تاکید شود، اصل عرضه محصولات در بورس کالاست چراکه این شیوه بهترین راه برای ایجاد توازن در بازار است.

شیخ‌زاده در خصوص تشریح چالش بنگاه‌ها که باعث شده مخالفت‌هایی در رابطه با قیمت کالاها صورت گیرد، گفت: در خصوص عرضه کامل محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا، نکاتی وجود دارد که با تدبیر سیاست گذار این موارد قابل حل و مزایای این رویداد مهم عملیاتی می شود.

او گفت: برای مثال در زنجیره ارزش تامین فولاد برخی از بنگاه‌ها با هم تهاتر می‌کنند؛ این بدان معناست که برای انجام فرآیند تولیدشان به صورت تهاتر در ازای فروش کالایشان به بنگاه دیگر، کالای دیگری از آن بنگاه خریداری می‌کنند که با عرضه کامل محصولات در بورس کالا، باید تکلیف این نوع از معاملات تهاتری برای بنگاه‌ها مشخص شود که آن ها را با چالش مواجه نکند. هر چند که به مرور زمان بنگاه‌ها می توانند در مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس کالا همدیگر را پیدا کنند و نیازهای خود را هم آنجا رفع کنند.

به گفته شیخ‌زاده، بخشی از روابط تجاری فعلی بنگاه‌ها در زنجیره ارزش تامین فولاد، براساس روابط دستمزدی است، این بدان معناست که بنگاه‌ها در قبال خرید کالا با ارایه دستمزد به بنگاه‌های خصوصی دیگر، ماده اولیه یا کالای مورد نیاز خود را تامین می‌کنند که این رویه نیز در سازوکار عرضه و تقاضا در بورس کالا می تواند تعریف شود.

این فعال معدنی گفت: یکی از چالش های فولادی‌ها این است که عرضه آهن اسفنجی به میزان کافی در بازار نیست که در حوزه عرضه نیز می‌توان به مرور میزان عرضه را در بورس کالا (در وضعیت شناور) تعیین کرد تا تعادل عرضه و تقاضا هم بهم نخورد و در شرایط شفاف در بورس کالا، به مرور مشکلات ایجاد شده حل شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران تاکید دارد که همه این نکات با ارایه نسخه‌های اصلاحی و ظرافت خاصی از سوی سیاست‌گذار قابل رفع است، چرا که بورس کالا بستر شفافی است که به ما در رسیدن به یک اقتصاد رقابتی بسیار کمک می‌کند.

به گفته شیخ‌زاده، پیش‌تر برخی از بنگاه‌های خصولتی ماده اولیه برخی از دیگر بنگاه‌ها را می‌خریدند اما در پرداخت پول تعلل می‌کردند اما در شرایط فعلی با سازوکار عرضه و تقاضا در بورس کالا، علاوه بر یک وضعیت شفاف، چنین چالش‌هایی کمتر شکل می‌گیرد.

شیخ‌زاده در پایان با یادآوری اینکه کاملاً نسبت به عرضه در بورس کالا موافق و از آن حمایت می کنیم، تصریح کرد: اصل ماجرا صحیح و باید نسبت به آن خوشنود باشیم که اتفاق بسیار مُبارکی است اما وزارت صمت در مقام سیاست‌گذار باید با همفکری تولیدکنندگان و شاید اصلاح برخی روندها در اجرای سیاست صحیح عرضه در بورس کالا گام بردارد.

 

 

منبع: تسنیم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا وحید شیخ زاده عرضه و تقاضا بورس کالا سیاست گذار شیخ زاده بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۱۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند

مدیرعامل صندوق ملی مسکن از ورود به بازار خرید سیمان از طریق بورس با هدف کاهش قیمت مصالح و حذف واسطه‌ها خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مهدیار اسماعیلی اظهار کرد: در ادامه حمایت های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

وی کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمانی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده، با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی حمایت می شود.

وی یادآور شد: فولاد خریداری شده به‌زودی به پروژه های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد.

بر اساس مصوبه هیئت امنای صندوق ملی مسکن در اجرا تبصره های 1 و 2 ماده 13 قانون جهش تولید مسکن به این صندوق اجازه داده شده تا نسبت به خرید سیمان و فولاد از طریق بورس کالا یا سایر روش‌های مصوب در شورای عالی مسکن اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند