Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@16:18:40 GMT

۳ سال آینده کشور در شکر به خودکفایی می رسد

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۳۵۴۳

۳ سال آینده کشور در شکر به خودکفایی می رسد

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان حصادی عصر یکشنبه در جلسه کمیته پیگیری مسائل چغندرقند استان اظهار کرد: به ازای هر هکتار چغندرقند ۱۱ هزار متر مکعب آب مصرف و از ۲۰۰ هزار سطح زیر کشت چغندر و نیشکر در کشور، ۱۵ میلیون تن شکر تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با سطح زیر کشت ۳۴ هزار هکتار چغندر و تولید یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن، اولین و بزرگترین تولید کننده چغندر قند در کشور است، ادامه داد: بعد از استان آذربایجان غربی استان‌های خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان و لرستان در رتبه‌های بعدی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح چغندرقند کشور خاطرنشان کرد: استان آذربایجان غربی با بالاترین سطح زیر کشت چغندر قند و فراهم آوردن زمینه اشتغال، در این زمینه حائز اهمیت و الگوی کشوری است.

وی در خصوص آب بر بودن گیاه چغندرقند گفت: در کشور شش میلیون هکتار اراضی آبی وجود دارد که ۲ میلیون هکتار آن به کشت گندم و ۱۰۰ هزار هکتار آن به کشت چغندرقند اختصاص یافته است و از این ۱۰۰ هزار هکتار چغندر، تولیدی معادل تولید میزان گندم آبی و دیم کشور حاصل می‌شود که در مقایسه با سطح و میزان تولید گندم، به ازای میزان تولید ۷ میلیون تن چغندرقند آب زیادی مصرف نمی‌شود.

حصادی با بیان اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار سطح چغندرقند کشور ۴۸ هزار هکتار آن به صورت آبیاری تحت فشار میکرو و نوار تیپ است گفت: مقرر شده با استفاده از ظرفیت کارخانه‌ها و ارائه تسهیلات، ۵۲ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شوند.

وی با اشاره به اینکه سایت طراحی شود که در این سامانه میزان کود تخصصی و محصول تولیدی، پیمان‌ها و قراردادها در آن لحاظ شده باشد، گفت: با افزایش قیمت نهادها میزان مصرف کودهای شیمایی به ویژه کود فسفات و پتاس کاهش یافته و ۵۰ درصد نیاز خاک تأمین نشده است در صورتی که در کشت قراردادی باید نیاز گیاه کامل تأمین شود.

لزوم کشت ارقام چغندر قند مقاوم به کم آبی و تنش آبی در مزارع استان

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: کشاورزان در زارعت محصول چغندر قند در مزارع استان از ارقام کم آب بر و مقام به خشکی و تنش آبی استفاده کنند.

عباداله اکبری اظهار کرد: تغییر الگوی کشت با توجه به وجود خشکسالی سال‌های اخیر و بروز مشکلات در آب مصرفی کشاورزی به ویژه در شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه باید به سمت تغییر الگوی کشت محصولات با نیاز آبی کم باشد.

وی با اشاره به پیش بینی رشد توسعه ۷.۳ درصدی استان برای سال آینده افزود: سیاست دولت بر این قرار گرفته است که صندوق‌هایی را ایجاد نماید که بتوانند از طریق این صندوق‌ها در راستای توسعه استان به نحو بهینه استفاده شود.

اکبری تصریح کرد: محصولاتی از قبیل سیب و چغندر از پتانسیل‌های تولیدی کشاورزی استان بوده و علاوه بر تأمین نیاز کارخانجات به صورت مواد اولیه، پس از فرآوری نیز می‌توان از آنها در زمینه صادرات بهره جست که سبب ارزآوری و رشد اقتصادی استان شود.

۱۹ هزار هکتار از مزارع آذربایجان غربی به سیستم آبیاری نوین مجهز است

در ادامه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به ارائه گزارشی از وضعیت تولید چغندر قند در استان در سال جاری پرداخت و با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت نهایی چغندر قند در استان ۳۴ هزار هکتار بود، گفت: در مجموع یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۳۶ تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شد که توسط کارخانجات استان خریداری شده است.

جعفر وحدت با اشاره به اینکه میانگین عیار چغندر قند تولیدی استان ۱۶.۹۲ درصد ومیانگین افت ۲.۸۹ درصد است، اضافه کرد: کل بهای چغندر خریداری شده توسط کارخانجات استان ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان است که معادل ۹۵ درصد به حساب چغندرکاران استان واریزشده است و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۱۹ هزار هکتار از مزارع به سیستم ابیاری نوین مجهز است، گفت: ۵۳ درصد از مزارع سطح زیر کشت چغندر قند به صورت آبیاری بارانی، سه درصد به صورت تیپ و ۴۴ درصد از سطوح نیز به صورت نشتی آبیاری انجام شده است.

وحدت با اشاره به عدم استقبال کشاورزان شمال استان از کشت چغندرقند بعلت وجود محصولات رقیب و اقتصادی مانند کدو و آفتابگردان آجیلی و در جنوب استان نیز گسترش کشت یونجه و پیاز تصریح کرد: بالابودن دما و تنش آبی در مزارع (شمال استان قطعی مکرر برق وجنوب استان عدم تخصیص بموقع آب در اراضی پایاب سدها ونیز قطعی برق) امسال موجب کاهش عملکرد محصول در مزارع شد.

وحدت بیان‌کرد: ۵ کارخانه قند واقع در شهرستانهای ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب و پیرانشهر فعال است که با مجموع ظرفیت ۰ ۱۹۸۰ تن روزانه فعالیت می‌کنند و همچنین کارخانه قند مهاباد نیز در آستانه بهره برداری قرار دارد.

کد خبر 5435239

منبع: مهر

کلیدواژه: چغندرقند شکر ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا همدان لیگ برتر فوتبال ایران اردبیل واکسن کرونا عکس استانها خراسان رضوی گرگان جهاد تبیین سطح زیر کشت چغندر آذربایجان غربی چغندر قند هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • اختصاص ۱۱۵۰هکتار از مزارع قزوین به کشت چغندرقند
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان