Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@02:04:25 GMT

مضرات هله هوله برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۳۸۳۷

مصرف تنقلات کم ارزش به دلیل زیادی نمک، چربی و شکر باعث بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پُرفشاری خون و ... در دوران بزرگسالی می‌شوند. ناطقان: شاید شما هم عادت داشته باشید در سینماها، شهربازی‌ها و یا حتی مراسم‌های جشن تولدی که برگزار می‌شود، هله هوله بخورید. هله هوله‌ها و تنقلات اغلب شکم‌های ما را با مواد شیرینی و موادی که شاید ارزش غذایی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پر می‌کنند.

هرچند امروزه شاید به نسبت گذشته افراد بیشتر از ضرر هله هوله‌ها آگاه شده اند، اما شاید همه افراد همچنان از مضراتی که می‌توانند هله هوله‌ها و این نوع مواد غذایی ناسالم در بر داشته باشد، آگاه نباشند.

تا کنون تحقیقات زیادی منتشرشده که نشان می‌دهد شیرینی جات و غذا‌های فرآوری شده تا چه اندازه‌ای می‌توانند برای سلامتی بدن ما ضرر داشته باشند.

در این جا می‌خواهیم به ۵ تحقیق اشاره کنیم که نشان می‌دهد چرا تنقلات می‌تواند برای سلامتی شما بد باشد.
۱- تنقلات باکتری‌های سالم روده را از بین می‌برند و سبب التهاب مضر می‌شوند

تنقلات و هله هوله با از بین بردن باکتری‌های خوب، تعادل سالم روده را بر هم می‌زنند. در یک پژوهش که بر روی ۱۲۴۵ نفر به انجام رسید، دانشمندان دریافتند غذا‌های فرآوری شده با باکتری‌های مضری که در بدن تمامی شرکت کنندگان وجود داشت، در ارتباط است. این غذا‌ها شامل نوشابه‌ها و نیز غذا‌هایی می‌شود که در شاخه «غذا‌های فست فود» قرار می‌گیرند.
۲- به شکلی چشمگیر، خطر مرگ نابه‌هنگام را افزایش می‌دهد

یک پژوهشی که از سوی ایتالیایی‌ها انجام شده، هشدا شدیدیتری را به دوستداران هله هوله می‌دهد. محققان ایتالیایی می‌گویند غذا‌های فوق فرآوری شده، احتمال مرگ نابه‌هنگام را خصوصا بر اثر حمله قلبی افزایش می‌دهند.

افرادی که غذا‌های فوق فرآوری شده مانند چیپس و یا نوشابه‌های شیرین مصرف می‌کنند، بالای ۵۰ درصد در معرض احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و مرگ زودرس هستند.

هله هوله
۳- خطر بیشتر ابتلا به آروز

رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده، خطر ابتلا به آرتروز را در افراد افزایش می‌دهند. به گفته محققان، غضروف‌ها به ویژه در زانوها، به دلیل رژیم‌های پرچرب و پر کربوهیدرات، سریع‌تر از بین می‌روند.

سطوح بالای چربی اشباع شده که معمولا در افزودنی‌های غذایی مانند کره، روغن نارگیل، روغن نخل و چربی حیوانی یافت می‌شوند، باعث می‌گردند که «غضروف مفاصل» سریعتر از بین برود.
۴- هله هوله‌ها بر احتمال تصادف تأثیر می‌گذارد.

بر اساس یک پژوهش جدید، رانندگانی که رژیم غذایی آن‌ها پر از شکر، گوشت‌های فرآوری و هله هوله است، احتمال بالاتری دارد که دچار تصادف شوند.

محققان در این پژوهش، ۸۱۷ راننده استونیایی را که در رژیم غذایی خود غذا‌های سرخ شده زیادی مصرف می‌کردند، مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان می‌داد افرادی که حداقل یک بار در هفته نوشابه‌های انرژی زا می‌نوشند، دو برابر بیشتر از افرادی که این نوشیدنی‌های انرژی زا را مصرف نمی‌کردند، سرعت داشتند.

هله هوله
۵- تضعیف استخوان‌ها و جلوگیری از رشد کودکان

اگرچه هشدار‌ها در خصوص هله هوله‌ها معمولا با سلامت قلب مرتبط است، اما یک پژوهش می‌گوید تنقلات فرآوری شده و شیرین، تهدیدی جدی برای رشد استخوان‌ها در بچه‌ها به حساب می‌آید. تنقلات می‌توانند رشد اسکلتی را متوقف کرده و استخوان‌های ضعیف تری را در کودکان ایجاد کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: مضرات ، هله هوله ، سلامتی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مضرات هله هوله سلامتی هله هوله ها فرآوری شده یک پژوهش غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۳۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • (ویدئو) برداشت و فرآوری جالب هزاران تن پیاز
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)