Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعید فتحی سارانی» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار با اشاره به اینکه علل تورم در ایران چندوجهی است گفت: کسری بودجه تنها علل تورم بالای فعلی نیست، وجود انتظارات تورمی و افزایش هزینه تولید به دلیل افزایش قیمت ارز سهم بزرگتری در تورم فعلی دارند که ناشی از سیاست غلط در دولت قبل بوده است در دولت سیزدهم باید دید برای موفقیت در کاهش تورم چه برنامه‌ای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نقدی که به دولت سیزدهم وارد است که در مسئله تورم، متوازن با همه علل برخورد نمی‌شود، کسری بودجه به عنوان اولویت دولت قرار می‌گیرد و می‌خواهد بودجه را متوازن ببندند اما مباحثی از جمله خلق نقدینگی در شبکه بانکی به اندازه بودجه در اولویت قرار نمی‌گیرد.

این کارشناس، با اشاره به اینکه، قدرت خرید اقشار مختلف جامعه نسبت به تورم مسئله مهم‌تری است گفت: اگر برای همه علل به صورت هماهنگ و متوازن برنامه نداشته باشیم به طبقات ضعیف و متوسط جامعه در بحث تورم فشار وارد می‌شود.

وی افزود: اقداماتی که دولت در بودجه انجام داده، مناسب است در صورتی که در کنار این بودجه مسائل مختلفی از جمله اصلاح نظام بانکی، حذف سفته‌بازان در بازار ارز، تکمیل قانون حکمرانی ریال و تصویب و اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه را با همین فوریت و سرعت پیگیری شود.

فتحی سارانی ادامه داد: در بودجه سال ۱۴۰۱، حدود هشت درصد به حقوق کارمندان افزوده شده است در این زمینه باید به همان میزان نیز شاهد کاهش تورم باشیم و دولت با ارائه برنامه‌ها، تضمین بدهد که تورم را سال آینده به همین میزان کاهش می‌دهد تا قدرت خرید کارمندان کاهش نیابد.

وی بیان داشت: اگر در سال آینده تورم کاهش نیابد قدرت خرید سال آینده خیلی شدیدتر کاهش می‌یابد.

کارشناس اقتصادی به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: آنچه به نظر می‌رسد اینکه دولت نمی‌خواهد تمام منابع این تصمیم را بازتوزیع کند، در این صورت هزینه‌های مردم افزایش پیدا می‌کند و مهمترین اقشاری که دچار مشکل می‌شوند اقشار ضعیف و متوسط جامعه هستند.

وی افزود: تورم متغیر هدف نیست بلکه قدرت خرید مردم هدف اصلی سیاست‌گذار است.  

این کارشناس، با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در اصلاح بازار ارز گفت: دولت در این زمینه باید برنامه‌ریزی کند باید با استفاده از ابزارهای کارای در اختیار بانک مرکزی، خلق نقدینگی را کنترل کند که در حال حاضر مشخص کردن حجم اعتبارات بانکی است. ابزاری که در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توان رشد نقدینگی را کنترل کرد.

 وی بیان داشت: همچنین کنترل و هدایت اعتبارات بانکی باید در شبکه بانکی مشخص شود یعنی حجم اعتبارات بانکی را به صورت ماهانه مشخص کند و بر آن اساس بانک‌ها گزارش عملکرد ارائه کنند تا بالاتر از سقف تعیین‌شده و نقدینگی نباشد، همچنین محل اختصاص اعتبارات به طرح‌ها و اقدامات تولیدی بیان شود. کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی درصدد است تا از طریق ترازنامه بانک‌ها نقدینگی را کنترل کند که این امر به مراتب سخت است. اقداماتی از سوی بانک مرکزی در حال اجراست اما به طور قطع زمان‌بر خواهد بود.

وی با بیان اینکه تورم فعلی ۴۰ تا ۵۰ درصدی، به خاطر افزایش قیمت ارز بوده است گفت: این نوسان باعث افزایش هزینه‌های تولید و انتظارات تورمی در جامعه شده است.

فتحی سارانی تاکید کرد: اگر قیمت ارز در یک سال ثابت بماند، نرخ تورم به زیر ۲۰ درصد خواهد رسید چون هم دیگر شاهد تورم از ناحیه انتظارات و افزایش هزینه تولید به دلیل افزایش قیمت ارز نیستیم و هم به دلیل کاهش انتظارات، سرعت گردش نقدینگی کم می‌شود و امکان دارد تورم به حدود ۱۰ درصد نیز برسد همانگونه در سال ۹۳ اتفاق افتاد.

وی افزود: نوسان نرخ ارز به خاطر سیاست‌های دولت و بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ به بعد بود و این افزایش به علت تصمیم‌های اشتباه دولت قبل در بازار ارز بوده است و ربطی به تحریم‌های برجام نداشته است.

 وی خاطرنشان کرد: ترامپ روزی که اعلام کرد از برجام خارج می‌شود قیمت ارز به ۶ هزار تومان و روزی که به صورت واقعی خارج شد به ۱۴ هزار تومان رسیده بود و ربطی به برجام و تحریم‌ها نداشت.

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه در هشت سال گذشته انجام نگرفت گفت: از این رو دولت به درآمد پایدار و نظام هزینه کرد شفاف نرسید.

وی اضافه کرد: در این هشت سال باید سامانه‌هایی تکمیل می‌شود و هزینه کرد دولت مشخص می‌شد اما کارهای بسیار ساده بر روی زمین ماند و که در صورت اجرا وضعیت اقتصاد بسیار بهتر از حال حاضر می‌بود.

فتحی سارانی خاطرنشان کرد: با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه می‌شد جلوی بسیاری از مشکلات را گرفت اما وزیر مسکن دولت یازدهم این طرح را از دستور کار مجلس خارج کرد و بسیاری از طرح‌ها را جدی نگرفتند و نگذاشتند اجرایی شود. انتظار داریم که هر چه سریع‌تر در مجلس یازدهم تصویب شود و دولت نیز به صورت موازی اقدامات لازم در اجرای این طرح را انجام دهد.

برچسب‌ها مجلس یازدهم بانک ها دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس یازدهم بانک ها دولت سیزدهم مجلس یازدهم بانک ها دولت سیزدهم دولت سیزدهم بانک مرکزی قدرت خرید قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۴۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر

ایسنا/گیلان مدیرکل شیلات گیلان گفت: در سال جاری، برنامه ویژه شیلات استان در راستای توسعه آبزی پروری؛ بهره‌گیری از تکنولوژی‌های برتر و شرکت‌های دانش بنیان برای استفاده از تجهیزات و امکانات روز، جهت توسعه عمودی و استفاده از ظرفیت‌های فعلی در تولید چند برابری است.

کوروش خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین مصوبات شورای مدیران سازمان شیلات ایران در اواخر فروردین ماه سال جاری، اظهار کرد: تمام استان‌ها ملزم به هدف‌گذاری دقیق، اجرایی و عملیاتی در استفاده از تجهیزات نوین در توسعه آبزی پروری شدند و استان گیلان هم طی چند سال اخیر با استفاده از تسهیلاتی که در شبکه بانکی و بنیادهای مختلف اقتصادی داشته برای نوسازی و افزایش تجهیزات گام برداشته است.

خلیلی تصریح کرد: در همین راستا استفاده از سیستم‌های پایدارساز اکسیژن همچنین نانو حباب‌سازها برای توسعه واحدهای پرورش ماهی با ظرفیت چند برابری تولید فعلی، در حال پیگیری است از جمله مذاکراتی با چند شرکت انجام و یکی از مزارع نمونه که پیشگام در سطح کشور است و محصولات با کیفیت تولید می‌کند را وارد این قضیه کردیم.

وی با بیان اینکه در تلاشیم تا اواخر اردیبهشت ماه سال جاری بسته‌های تسهیلاتی استفاده از این تکنولوژی های نوین آماده ارائه به متقاضیان شود، افزود: پس از فراخوان، متقاضیان جهت دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌ شوند.

مدیرکل شیلات استان گیلان با تاکید بر اینکه استفاده از این تجهیزات علاوه بر افزایش کمیت؛ کیفی‌سازی تولید را به همراه دارد، گفت: با استفاده از این تکنولوژی کیفیت گوشت ماهی‌ها نیز قطعاً و مطمئناً بسیار مناسب‌تر خواهد شد و این مساله به ویژه برای فعالان عرصه پرورش ماهیان خاویاری که بازار صادرات برایشان بسیار اهمیت دارد نکته بسیار حیاتی و کلیدی است.

خلیلی با بیان اینکه پیش بینی می شود با استفاده از این روش، علاوه بر تولیدات فعلی شاهد افزایش هزار تنی در تولیدات بخش های مختلف اعم از گرم‌آبی، سردابی و خاویاری باشیم که استفاده از روش های افزاینده تولید آبزیان در واحد سطح  یکی از برنامه های عملیات اجرایی افزایش تولید در سال ۱۴۰۳ حسب دستور مقام معظم رهبری خواهد بود.

وی همچنین در خصوص راهبری تجهیزات افزاینده تولید با این تجهیزات گفت: شرکت های تامین کننده تجهیزات می‌بایست خدمات پس از فروش همچنین پشتیبانی محصول را داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • شاه کلید مهار تورم
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند