Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@17:02:25 GMT

کاهش ارزش پول ملی به‌رغم افزایش فروش نفت

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۵۴۶۷

کاهش ارزش پول ملی به‌رغم افزایش فروش نفت

یک کارشناس بازارهای مالی گفت: با وجود افزایش قیمت و نفت و افزایش میزان فروش آن که توسط مسئولان اعلام شده، ارزش پول ملی ۲۰ درصد کاهش یافته است.

علی حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: هر چند قیمت نفت افزایش یابد اما چگونگی بازگشت این درآمدها هنوز مشخص نیست. نفت ایران در مناطق آزاد کمتر از قیمت جهانی به فروش می‌رسد و دلارهای حاصل از آن هم به سختی وارد کشور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حدود نیم قرن است بودجه‌های ایران از پیش نوشته شده است و دولت‌ها فقط آن را تدوین می‌کنند. با ادامه روند فعلی مذاکرات همچنان این ابهام وجود دارد که درآمدهای نفتی چگونه وصول می‌شود.

این کارشناس بازارهای مالی گفت: مقامات جمهوری اسلامی از طریق روال قانونی بین‌المللی و همچنین فروش با کمتر از قیمت جهانی در مناطق آزاد به فروش می‌رسانند.

حیدری تاکید کرد: تیم اقتصادی دولت باید پاسخگوی این سوال باشند که اگر پول نفت‌های به فروش رسیده به کشور وارد شده چرا عملکرد دولت سیزدهم در این مدت منجر به کاهش بیش از ۲۰ درصدی ارزش پول ملی شده است.

وی تصریح کرد: اعداد و ارقام فعلی اقتصاد کشور ناشی از تورم حاصله از افزایش قیمت نفت است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مؤسسات بین‌المللی ردیابی نفتکش مدعی شدند صادرات نفت ایران در دسامبر و ژانویه به بالاترین سطح در سه سال گذشته یعنی دوره تحریم فعلی رسیده است. به گفته شرکت پترولجستیکس، ایران در دسامبر بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت فروخته اما در ژانویه با کاهش صادرات مواجه شده است. با این حال، شرکت اس‌وی‌بی گذر از مرز یک‌میلیون بشکه را در ژانویه دیده است.

با توجه به قیمت فعلی نفت و جابه‌جا شدن رکورد قیمت آن در ۱۰ سال گذشته، این انتظار وجود دارد که تأثیر افزایش درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران مشهود باشد.

کد خبر 555903

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حفظ ارزش پول ملی کاهش ارزش پول ملی افزايش فروش نفت درآمدهای نفتی درآمدهای نفتی و رشد اقتصادی تحقق درامد های نفتی نفت و انرژی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۵۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟