Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@17:02:18 GMT

۱۲ عادت غذایی که شکم را بزرگ می‌کند

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۸۱۱۱

۱۲ عادت غذایی که شکم را بزرگ می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

بسیاری از افراد که دارای شکم‌های بزرگ هستند، همیشه حس بدی دارند. آن‌ها دوست دارند که شکم لاغر و صافی داشته باشند.

چاقی و داشتن اضافه وزن به صورت کلی امر آزار دهنده‌ای است. هیچکس دوست ندارد اضافه وزن داشته باشد و چاق به نظر برسد.

با این وجود، بسیاری از افراد دچار اضافه وزن می‌شوند. اولین قسمت بدن که چربی‌ها در آن تجمع می‌کنند، شکم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تجمع چربی‌ها در این ناحیه، شکم روز به روز بزرگ می‌شود. متاسفانه شکم بدترین جایی است که چاقی آن را نمی‌توان پوشاند و پنهان کرد. زمانی که شکم بزرگ می‌شود، بدن فرم بدی به خود می‌گیرد. لباس هم دیگر به زیبایی قبل دیده نمی‌شود.

به این علت، بسیاری از افراد که دارای شکم‌های بزرگ هستند، همیشه حس بدی دارند. آن‌ها دوست دارند که شکم لاغر و صافی داشته باشند.

۱. خوردن با حواس پرتی

بهتر است موقع خوردن چیزی، فقط حواستان به آن باشد. سرتان به گوشی نباشد یا با دهان باز تلویزیون نبینید. به غذایتان توجه کنید و طعم‌ها را خوب بچشید؛ چرا که هرچه هنگام غذا خوردن متمرکز باشید، احتمال پرخوری کمتر می‌شود. پس صاف بنشینید و به غذای خود توجه کنید. با احتیاط بجوید. اجازه دهید با لذت غذا‌ها را احساس کنید. به علاوه کمرتان هم از شما تشکر خواهد کرد.

۲. دلایل افزایش چربی شکم، خیلی سریع غذا خوردن

حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا مغز شما پیام پر بودن معده را دریافت کند. اگر غذا را خیلی سریع بخورید، مغز شما پیام پر بودن و سیر شدن را دریافت نمی‌کند. به همین خاطر بیشتر به خوردن ادامه می‌دهید. افرادی که آهسته غذا می‌خورند کالری کمتری دریافت می‌کنند. این باعث می‌شود که دچار اضافه وزن نشوند.

۳. کم خوابی

در یک مطالعه، مشخص شد بزرگسالان زیر ۴۰ سال که کمتر از ۵ ساعت در شب می‌خوابیدند، چربی شکمی بیشتری داشتند. اما کسانی که به طور معمول ۸ ساعت می‌خوابیدند، چربی شکمی کم تری داشتند. پس اگر کم خواب هستید، برای اصلاح آن اقدام کنید. حداقل یک فرد سالم در یک شبانه روز باید ۸ ساعت بخوابد.

۴. دیر غذا خوردن

داشتن نظم و برنامه دقیق برای هر چیزی لازم است. به همین خاطر برای وعده‌های غذایی هم نظم و برنامه دقیق داشته باشید. وعده‌های غذایی را سر همان زمانی که مشخص کرده اید، بخورید؛ چرا که سیستم گوارشی شما نیاز به زمان برای هضم غذا دارد. زمانی که دیر غذا یا میان وعده می‌خورید، سیستم گوارشی نمی‌تواند آن محتوا را کامل بسوزاند. در نتیجه تبدیل به چربی می‌شود و شکم شما بزرگ می‌شود.

۵. دلایل افزایش چربی شکم، خوردن نان سفید

دانه‌های تصفیه شده در نان سفید و سایر غذا‌های فرآوری شده از فیبر بدترین انتخاب هستند؛ چرا که بدن شما آن را سریع‌تر هضم می‌کند و قند خون شما را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، این مسئله منجر به افزایش وزن و به ویژه چاقی شکم می‌شود؛ پس به جای آن، نان‌های سبوس دار را انتخاب کنید.

۶. نوشیدن نوشابه‌های رژیمی

ممکن است فکر کنید جایگزین کردن نوشابه‌های قندی کامل با نوع رژیمی آن، باعث چاقی نمی شود. حتی برخی‌ فکر می‌کنند که با پایین بودن کالری آن، منجر به کاهش وزن می‌شود. اما متخصصان حوزه سلامت بر این باورند که این اصلا درست نیست؛ زیرا آسپارتام، شیرین کننده مصنوعی در بسیاری از نوشابه‌های رژیمی، در واقع چربی شکم را افزایش می‌دهد. پس بهتر است که نوشابه را به طور کلی حذف کنید. به جای آن تشنگی خود را با آب رفع کنید.

۷. حذف وعده‌های غذایی

آیا می‌دانستید نخوردن صبحانه، شما را ۴.۵ برابر بیشتر در معرض چاقی قرار می‌دهد؟ بدون وعده غذایی، متابولیسم کند می‌شود. پس ممکن است بعداً وقتی گرسنه هستید، بیشتر پرخوری کنید. توصیه می‌شود، وعده‌های غذایی خود را به صورت متوسط در مواقع منظم آن مصرف کنید.

۸. خوردن غذای کم چرب یا بدون چربی

خوب است که مراقب مصرف چربی یا روغن باشید؛ اما غذا‌هایی که چربی و قند را از بین می‌برند اغلب می‌توانند کربوهیدرات بیشتری داشته باشند. غذا‌های پر کربوهیدرات می‌توانند تری گلیسیرید شما را افزایش دهند. به علاوه حساسیت به انسولین را افزایش دهند. به این ترتیب چربی میانی بدن یا شکم افزایش می‌یابد.

۹. دلایل افزایش چربی شکم، سیگار کشیدن

شما خود می‌دانید که سیگار کشیدن برای سلامتی وحشتناک است؛ اما یکی از اثرات بسیار بد سیگار کشیدن روی شکم شما است. هر چه بیشتر سیگار بکشید، بر خلاف باسن و ران، چربی بیشتری در شکم خود ذخیره می‌کنید. بهتر است برای سلامتی عمومی بدنتان و داشتن شکم صاف، سیگار را کنار بگذارید.

۱۰. خوردن غذا در بشقاب بزرگ

بله، به همین سادگی است. خوردن غذا در بشقاب بزرگ باعث افزایش وزن می‌شود. بهتر است غذای خود را در یک بشقاب کوچکتر بکشید. این طوری مغزتان را فریب دهید. بگذارید فکر کند بیشتر از آن چه لازم است، غذا خورده اید. به یاد داشته باشید که اگر یک بشقاب بزرگ انتخاب می‌کنید، ممکن است همه چیز را تمام کرده و بیش از آن چه نیاز دارید بخورید.

۱۱. به اندازه کافی تحرک نداشتن

در علم مسلم است که فعالیت بدنی کلید سلامتی است. هر روز ۳۰ دقیقه حرکات با شدت متوسط را انجام دهید. یا برای ۳۰ دقیقه یا یک ساعت پیاده روی کنید. تا دور کمر شما باریک‌تر شود و عضلات شما رشد کنند. حتی اگر وزن شما ثابت است باز هم ورزش را فراموش نکنید.

۱۲. دلایل افزایش چربی شکم، اغلب استرس داشتن

استرس هورمونی به نام کورتیزول را در بدن ترشح می‌کند. سطوح بالاتر کورتیزول می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. به خصوص وزن احشایی که در شکم ایجاد می‌شود. پس اگر می‌خواهید از شر شکم بزرگ و چاقی خلاص شوید، اول باید استرس را کنار بگذارید. برای کمک به حفظ آرامش و کاهش سطح استرس، تکنیک‌های آرام‌سازی منظم، مانند تنفس عمیق و مدیتیشن را تمرین کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: چاقی چاقی شکمی اضافه وزن سلامت دلایل افزایش چربی شکم وعده های غذایی اضافه وزن غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۸۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟

شاخص گلیسمی هندوانه ۱۰۳ و بار گلیسمی ۱۱۳۳ است. بلافاصله پس از مصرف، سطح قند افزایش می‌یابد و همچنین فیبر بسیار کمی دارد؛ بنابراین باید از لیست ترجیحات غذایی دیابتی حذف شود. در واقع از آنجایی که هندوانه دارای شاخص گلیسمی بالا، اما بار گلیسمی پایینی است، مصرف آن باید در مقادیر کم و همراه با غذا‌های حاوی چربی‌های سالم مانند دانه‌های روغنی و پروتئین باشد.

به گزارش اطلاعات آنلاین، هندوانه کم کالری، سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان به عنوان ویتامین A و C است، برای سلامت چشم ضروری است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.

بار گلیسمی هندوانه پایین است، یعنی حتی اگر قند خون شما را به سرعت نسبت به سایر غذا‌ها افزایش دهد، قند خون شما را خیلی بالا نمی‌برد. به همین دلیل، مصرف هندوانه در مقادیر متوسط و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر است.

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال