Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران با اشاره به حمله روسیه به اوکراین گفت: ایران باید خواهان نشستن طرفین پای میز مذاکره باشد و رهبران سیاسی با گفتگو و طرح مسایل دیدگاه‌های خود و با مصالحه و سازش در تامین منافع کشور خودشان قدم بردارند.

به گزارش ایسنا، الهه کولایی در همایش بین‌المللی "روابط ایران و روسیه در پرتو تحولات نوین منطقه‌ای" که روز دوشنبه به صورت آنلاین در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یکی از مهم‌ترین مسایل در حوزه اوراسیا مساله ایران و روسیه است و روابط دو کشور بعد از فروپاشی شوروی تحول پیدا کرده است و در فرایند فراز و نشیب‌های بعد از آن در کشور‌های تازه استقلال یافته و روسیه ادامه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش روسیه و سیاست این کشور در روابط ما بسیار مهم بوده است و اراده روسیه به استقلال این کشور‌ها کمک کرد که در کنار اوکراین و روسیه سفید این مجال را فراهم کند تا این کشور‌ها مستقل شوند.

وی ادامه داد: در تاریخ روابط ایران و روسیه رخداد‌های تلخی است که باعث شده بدبینی و روس هراسی در جامعه ایران بازتولید شود و ضدیت با شرق در کشور ما همواره دنبال شود با این حال ما باید با رویکرد علمی رویداد‌ها را نگاه کنیم.

کولایی خاطرنشان کرد: ما در این مرکز تلاش داریم فراتر از ملاحظات سیاسی و در چارچوب فرایندی علمی بتوانیم تصویری واقعی از تحولات در مرز‌های شمالی داشته باشیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از دوران تزاری روابط سیاسی و اقتصادی و حتی جنگ‌های ایران و روس را داشتیم و در دو دهه پیش از انقلاب در دوره پهلوی شاهد گسترش روابط هستیم که هنوز از آثار آن در صنایع ماشین سازی، ذوب آهن اصفهان و نیروگاه‌های مختلف استفاده می‌کنیم. چنین روابطی را بین شرق و غرب با شوروی کمونیست در آن زمان بعد از مصر، ایران دارد. به هر حال موقعیت ژئوپلتیک ایران باعث شد تا در آن دوران روابط سودمندی را در عین حال با شوروی با همه مشکلات داشته باشیم.

وی گفت: ایران معمولا روسیه را با نگاه غربی می‌شناسد، ما سعی کردیم نگاه به روسیه و شرق را بر نگاه خومان متمرکز کنیم و منافع متعدد و متداخل بعد از فروپاشی در روابط دو کشور وجود دارد که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. ما همواره تاکید کردیم که باید تلاش کنیم از منافع موجود با روسیه به نفع منافع خودمان استفاده کنیم. ما نیازمند یک رویکرد موازنه گرا با روسیه و اروپا و آمریکا هستیم.

کولایی حمله روسیه به اوکراین را "حیرت آور" خواند که شرایط جهان و منطقه را در حالت جدی قرار داد و افزود: ما باید جهت گیری مان بر پایه منافع ملی ایران و ارزش‌ها و منافع بر اساس استقلال کشور و منافع ملی کشور در چاچوب انقلاب اسلامی باشد. ایران باید اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین را در این چارچوب محکوم کند و خواهان نشستن طرفین پای میز مذاکره باشد و رهبران سیاسی با گفتگو و طرح مسایل دیدگاه‌های خود و با مصالحه و سازش در تامین منافع کشور خودشان قدم بردارند.

وی ادامه داد: موضع گیری‌های ما در تحولات اخیر باید به نفع مردم ایران و در جهت منافع ما باشد و باید امیدوار باشیم از تحدید‌هایی که به دنبال این مساله شکل می‌گیرد تاثیری در وین و مذاکرات هسته‌ای شاهد نباشیم و همه طرف‌ها بتوانند رفتار‌ها را کنترل کنند به نحوی که هم از حق مردم اوکراین دفاع کنیم و هم با واقعیت‌های روابط بین الملل با یک رویکرد واقع گرایانه در جهت تامین منافع خودمان برخورد کنیم و از شرایط به گونه‌ای در راستای منافع خودمان قدم برداریم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روسیه اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۸۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

حجت الاسلام رئیسی در این دیدار، نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه بر عزم مسؤلان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقا سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشور‌های آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار خوب جهت آشنایی هرچه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه روابط زیمباوه با جمهوری اسلامی ایران بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی تاکید کرد. 

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشور‌های آفریقایی را اصولی، اطمینان بخش و برآمده از ارزش‌های اعتقادی عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌های ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته آقای رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

دیگر خبرها

  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد