Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در پنجمین مجمع محیط زیست ملل متحد که در نایروبی کنیا در حال برگزاری است، دهه حاضر را دهه احیای اکوسیستم ها از طریق بازنگری، بازآفرینی و بازسازی، فرصتی برای تسریع در اجرای اهداف توسعه پایدار به ویژه اجرای مفاد اهداف ۱۱ ،۱۳ ،۱۴ و ۱۵ دانست و افزود: قطعا در این مسیر، بهره‌گیری از شواهد علمی، راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت، دانش بوم‌شناسی سنتی، اقدامات اقلیمی، توانمندی‌های جوانان و زنان و ظرفیت‌های جوامع بومی برای احیای اکوسیستم‌ها موضوعی ضروری و مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اهمیت وضعیت کنونی و متفاوت جغرافیای جهان متاثر از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین اظهارداشت: ایران به عنوان منشا بسیاری از ذخایر ارزشمند ژنتیکی جهان و منطقه اولیه و ثانویه تنوع گونه‌های مهم گیاهی و جانوری با بیش از ۲۲۰۰ گونه گیاهی اندمیک و زیستگاه های بی‌نظیر از جمله زاگرس و جنگل‌های هیرکانی، اقدامات ملی بسیاری برای حفظ تنوع زیستی غنی و ارزشمند موجود در خود و افزایش مناطق حفاظت شده، به عمل آورده است. 

سلاجقه ادامه داد: به رغم تنش‌های آبی و اقلیمی که ایران و منطقه غرب آسیا با آن روبرو است و اکوسیستم‌های تالابی را مورد هجوم خود قرار داده، حمایت از معیشت پایدار جوامع محلی حاشیه تالاب‌ها از طریق اقدامات الگوسازی و ایجاد صندوق های اعتباری خرد از دیگر تلاش های ایران برای حفظ این اکوسیستم های غنی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد:  ایران با داشتن بیشترین مساحت مرز آبی با خلیج فارس و دریای عمان، تلاش کرده با اضافه کردن سه هزار هکتار به زیستگاه‌های جنگل حرای کشور، تدوین برنامه عمل پایش، حفاظت و مدیریت فوک خزری، دلفین گوژپشت و لاک پشت دریایی، استقرار ۴۰ ایستگاه ثابت پایش مداوم زیست بوم‌های دریایی، پهنه‌بندی و تعیین محدوده استقرار قفس‌های پرورش ماهی در دریا، حفاظت گونه‌ای، حفاظت و احیای زیستگاه‌های حساس ساحلی، سازگاری با پدیده تغییر اقلیم در مناطق خشکی و ساحلی و مقابله با آلودگی های پلاستیکی و مکروپلاستیکی، گام‌های بلندی در بهبود وضعیت اکوسیستم و تنوع زیستی دریایی و کاهش فشار به منابع آبی بردارد.

وی، تهیه و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از محیط زیست دریایی در چهار حوزه اولویت‌دار تغییر اقلیم، تنوع زیستی، آلودگی های دریایی، مشارکت های مردمی و ظرفیت سازی و افزایش مناطق حفاظت شده ساحلی و دریایی را از دیگر اقدامات کشور در این زمینه برشمرد.

تشدید بحران‌های اقلیمی، ناامنی، عدم همگرایی منطقه‌ای در حل چالش‌های محیط زیستی، تحریم‌های یکجانبه سیاسی- اقتصادی ، برداشت غیرمجاز و قاچاق گونه‌های ارزشمند و در معرض خطر، خشک‌شدن تالاب‌ها و گسترش توفان‌های گرد و غبار تهدید جدی برای تنوع زیستی، زیستگاه ها و اکوسیستم‌های غنی 

سلاجقه تصریح کرد: تشدید بحران‌های اقلیمی، ناامنی، عدم همگرایی منطقه‌ای در حل چالش‌های محیط زیستی، تحریم‌های یکجانبه سیاسی- اقتصادی ، برداشت غیرمجاز و قاچاق گونه‌های ارزشمند و در معرض خطر، خشک‌شدن تالاب‌ها و گسترش توفان‌های گرد و غبار تهدید جدی برای تنوع زیستی، زیستگاه ها و اکوسیستم‌های غنی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد:  به منظور جلب مشارکت جهانی برای مقابله با توفان‌های گرد و غبار در ایران و منطقه اعلام می کنم، جمهوری اسلامی ایران از هرگونه همکاری و ابتکار عمل بین الدولی در بهره‌گیری از راه‌حل‌های پایدار و مبتنی بر طبیعت برای کاهش اثرات گرد و غبار استقبال می‌کند.

پنجمین مجمع محیط‌ زیست ملل متحد با حضور وزیران و مقامات عالی‌رتبه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۹ تا ۱۱ اسفند در نایروبی در مقر برنامه محیط‌زیست ملل متحد( UNEP ) در حال برگزاری است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست سازمان ملل متحد علی سلاجقه آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست سازمان ملل متحد علی سلاجقه سازمان حفاظت محیط زیست سازمان ملل متحد علی سلاجقه آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست اکوسیستم ها زیستگاه ها تنوع زیستی گرد و غبار ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه شنبه در نوزدهمین نشست ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار که با حضور سرتیپ مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح و جمعی از نمایندگان دستگاه های مربوطه برگزار شد، اظهار داشت: حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها است. ما باید از موازی کاری در این زمینه پرهیز کنیم و هر آنچه که در بحث اجرا به نتیجه رسیدیم با هوشمندی و اولویت بندی به حل مشکلات آن بپردازیم.

وی ضمن تبریک روزملی خلیج فارس و یادآوری عملیات افتخار آمیز وعده صادق، بیان کرد: انتظار و برآورد ما مشخص شدن درصد پیشرفت و علل عدم انجام مصوبات و بررسی مشکلات بود و با توجه به تعاملی بودن ستاد، دستگاه‌ها باید به قانون ورود پیدا کرده و به انجام وظیفه بپردازند.

سلاجقه تاکید کرد: در نظر سنجی های معتبر مشاهده شده که دیدگاه های مخالف و موافق نسبت به محیط زیست منفی است و دشمن هم مرتب در حال تهدید کشور در این زمینه است. همچنین مطالعات علمی نشان می دهد که از بین ۱۰ موضوع مهم دنیا ۶ مورد آن به محیط زیست ربط دارد و ما باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.

وی یادآور شد: با توجه به عقبه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و ظرفیت های آن و توانمندی های موجود لازم است در قالب تفاهم نامه دستگاه ها به صورت جدی پای کار باشند تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

سلاجقه همچنین در خصوص تاثیر رسانه ها بر اقدامات و فعالیت های محیط زیستی، بیان کرد: رسانه ها و به ویژه صداو سیما در حاشیه نیستند و تمام ظرفیت های خود را در اختیار کشور و محیط زیست قرار داده اند و ما باید از این ظرفیت استفاده کرده و برای مردم امیدآفرینی کنیم.

کد خبر 6093420

دیگر خبرها

  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»