Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی در همایش بین المللی "روابط ایران و روسیه در پرتو تحولات نوین منطقه‌ای"در دانشگاه تهران که به صورت آنلاین روز دوشنبه برگزار شد، گفت: ما نیازمند این هستیم که روسیه نوین را بشناسیم و یکی از ضعف‌ها این است که در داخل روسیه ایران جدید و ظرفیت های آن را کمتر می شناسند و ما هم در داخل ایران ظرفیت های روسیه جدید را نمی شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه روسیه را به چند دوره تقسیم کرد و گفت: دوره روسیه تزاری که خاطرات خوبی از آن دوران ما ایرانی ها نداریم. دوران اتحاد جماهیر شوروی و کمونیسم که بسیاری از ارتباطات میان دو کشور در آن دوره قطع شد. دوران سوم اضمحلال و فروپاشی شوروی است که می بینیم روسیه در زمان گورباچف و یلتسین سعی دارند به غرب نزدیک شوند و دوران ده ساله ای است که خود روس ها هم از آن به خوبی یاد نمی کنند و دوران چهارم دوره آقای پوتین است که از ۲۰۰۱ تا الان باید مورد توجه قرار گیرد.

سفیر ایران در مسکو تصریح کرد: ما عمدتا شاهدیم در ایران که با توسل به تاریخ و گذشته روابط در مقاطعی امروز روسیه قضاوت می‌شود در حالی که باید این مساله در ایران اصلاح شود. برخی می گویند چرا باید با روس ها روابط داشته باشیم وقتی تاریخ این چنینی با آنها داریم؟ اما باید بدانیم که در زمان شوروی شاهد جنگ بین شوروی و آلمان بودیم و روس ها می گویند ۲۵ میلیون نفر در آن جنگ کشته شدند اما می بینم که آلمان با وجود این سابقه تاریخی با روسیه روابط دارند و قرارداد نورد استریم ۲ را پیگیری کردند، از این رو معتقدم نباید در تاریخ بمانیم.

وی با طرح این سوال که نوع رویکرد ما و روسیه در مورد مدیریت جهانی چگونه است؟ به مقابله ایران و روسیه در برابر یک جانبه گرایی آمریکا و غرب اشاره کرد و افزود: ایران در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا بعد از فروپاشی شوروی ایستاد و نقش زیادی داشت در اینکه آمریکا در غرب آسیا موفق نشوند به طوری که مجبورند همین الان هم منطقه را ترک کنند. روسیه به هر دلیلی به احیای امپراطوری تزاری تلاش کرده است و سعی دارد وزن خود را بازیابی کند که این تلاش از دو دهه گذشته آغاز شده است. پوتین به بازسازی اقتصادی تلاش کرد اما در این دوران هم به نوعی نزدیکی به غرب وجود دارد و چندان نگاه تعارض و تنش میان آنها نیست. از ۲۰۰۸ با آمدن مدودف باز هم نزدیکی به غرب را شاهد هستیم اما از سوی روس ها تلقی می شد که آمریکا و غرب به دنبال تجزیه روسیه هستند. روسیه مقابل یکجانبه گرایی آمریکایی ایستاد و ائتلاف جدیدی در عرصه بین‌المللی به ویژه پس از تحولات  ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ با محوریت روسیه و چین و رویکردی که ایران پس از انقلاب اسلامی شکل داد شاهد هستیم.

جلالی اظهار کرد: در شورای امنیت سازمان ملل چین به قطعنامه علیه روسیه رای ممتنع می دهد همان طور که امارات متحده عربی و هند رای ممتنع دادند و این نشان می دهد دنیا سمت و سوی دیگری را نشان گرفته است. امروز در جهان هم افزایی در مقابل یک جابنه گرایی غربی در حال شکل گیری است و این یک اشتراک نظر در جامعه جهانی است و باید کاملا در سیاست خارجی و رسانه ای و افکار عمومی متوجه آن باشیم. متاسفانه بلوک بندی هایی در داخل ایران بدون ضابطه مندی وجود دارد که تلاش دارد بر سیاست خارجی کشور تاثیر بگذارد.

سفیر ایران در روسیه با اشاره به همکاری ایران و روسیه در عرصه منطقه ای در مبارزه با تروریسم در سوریه گفت: جریان تروریسم در سوریه عمیق بود که تلاش داشت ناامنی را در منطقه ایجاد کند. در کنار آن در قفقاز و افغانستان و غرب آسیا نیاز داریم ما و روسیه در کنار هم قرار بگیریم و همکاری داشته باشیم. طبعا هم ما و هم روس‌ها بحث گسترش ناتو به مرزهای خود در راستای منافع ملی خود نمی‌بینیم.

وی درباره همکاری‌های دو جانبه میان ایران و روسیه گفت: در دولت جدید سیاست همسایگی و تقویت همکاری ها مدنظر است که در بین همسایگان و اقتصاد آنها روسیه اقتصاد بزرگی است. از این منظر در ۲۰۲۱ ، ۲۹۳ میلیارد دلار حجم واردات روسیه بوده است و ایران باید از این بازار بزرگ سهم زیادی داشته باشد. روسیه از صادرگنندگان بزرگ انرژی است. ما در  ۲۰۲۱ که بیشترین حجم تبادلات را داشتیم برای اولین بار به ۴ میلیارد دلار رسیده است و باز برای اولین بار حجم صادرات ایران به روسیه به نزدیک یک میلیارد دلار رسیده است، اما این رقم پایینی است که باید ارتقا یابد. 

جلالی تصریح کرد: روسیه سرزمین ناشناخته‌ای است برای ایرانی‌ها. تجار ما در روسیه تصادفی حضور دارند نه آگاهانه و از روی برنامه ریزی. این بازار بزرگ در اختیار ماست و باید از آن استفاده کنیم. در بحث کریدور شمال و جنوب، ما با وجود اینکه در منطقه استراتژیک هستیم و محل اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب هستیم، اما در کریدورهای مهم در این منطقه حضور نداریم. از بندر عباس راه آهن است تا بندر سن پترزبورگ. در یک مسیر ۱۶۴ کیلومتری رشت به آستارا ما ضعف داریم که اگر این مسیر تسهیل شود ما به این کریدور وصل می شویم. بارها گفتم این خط ترانزیت از نان شب برای کشور ما واجب تر است چون سهم ترانزیتی بالایی برای ایران دارد. اگر چابهار به زاهدان متصل شود ما از چابهار به اروپا متصل می شویم. هم چنین از دریای خزر از ظرفیت هایش استفاده نکردیم. ما همسایه آبی روسیه هستیم و به لحاظ خاکی باید از کشورهای دیگر عبور کنیم پس باید به یک کریدور ترکیبی برای ترانزیت و ارتباط با روسیه فکر کنیم.

وی تاکید کرد: باید یک فرماندهی واحد برای امر صادرات داشته باشیم و در کنار آن گمرگات و ناوگان دریایی خود را تجهیز کنیم.

سفیر ایران در روسیه اظهار کرد: روابط ما سیاسی و امنیتی و دفاعی و نظامی است اما اگر پایه فرهنگی و اقتصادی نداشته باشد روابط شکننده است. سالانه ۶ میلیون روسی به ترکیه می روند و این میزان گردشگر روسی به ایران در حد چندین هزار نفر است که نشان می دهد شناخت عمیقی میان دو ملت وجود ندارد.

الهه کولایی مجری همایش در ادامه اظهار کرد: نمی توان تجاوز روسیه به اوکراین را در چارچوب سیاست خارجی ایران نادیده گرفت و باید ایران از تمام امکاناتش برای ایجاد مصالحه میان دو کشور استفاده کند و از سفارت ایران انتظار داریم از تمام تلاش خود برای پایان دادن به این مصیبت برای مردم اوکراین به خاطر رویکردهای انسانی به آن که برآمده از آموزه های دینی ما پیش آمده استفاده کند. ارزش هایی که فقط رویارویی با سیاست آمریکا نیست هر ظالمی که با حقوق ملت ها برخورد کند.

جلالی در ادامه در پاسخ خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ایران بر عزت، حکمت و مصلحت مبتنی است. جریان رسانه ای در کشور می خواهد ایران که بزرگترین دستاوردش استقلال در عرصه سیاست خارجی است آن را تضعیف کند. وقتی با چین قرارداد می بندیم این جریان رسانه ای فعال می شود و می گوید ایران می خواهد تحت تیول چین قرار گیرد و هنگامی که با روسیه ارتباط برقرار کند بلافاطه آن را مورد خدشه قرار می دهند. در همین سفر رییس جمهور کشورمان به روسیه بنده به عنوان سفیر ایران در روسیه می گویم که سفر ایشان بسیار عزت مندانه بود اما جریان رسانه ای در  کشور در آن تفرقه کرد. همه ارزش ها و اصول انسانی  هست اما سوای این است که امروز هشت سال است که مردم یمن در بدترین شرایط هستند، همین جریان رسانه ای چرا در باره یمن پررنگ نیست؛ ارزش های انسانی در داخل یمن و بحرین و افغانستان و سوریه هم باید باشد.

وی گفت: در این باره چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید. ما نوکر منافع ملی خودمان هستیم و سیاست خارجی ما در خدمت منافع ملی کشور است اما امروز باید ببینیم چه اقدامی خلاف سیاست خارجی مان انجام می شود؟ آیا ایستادگی در مقابل یک جانبه گرایی غرب که حتی چین و هند و امارات این جریان را برنمی تابند خلاف منافع ملی است. ایران تحت تیول هیچ کشوری نیست. در بیان درستی رییس جمهور گفتند حتی به دنبال شرق گرایی هم نیستیم و باید توازن باشد بین شرق و غرب.

منبع: الف

کلیدواژه: ایران و روسیه جریان رسانه ای سفیر ایران جانبه گرایی سیاست خارجی منافع ملی منطقه ای مقابل یک روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ