Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران  کاظم غریب‌آبادی در ابتدای سخنرانی خود در اجلاس شورای حقوق بشر، با تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر، بر حمایت و ارتقای این حقوق برای آحاد افراد جامعه استوار است. اعتقاد راسخ ما به حمایت از حقوق بشر هم ریشه در موازین دینی ما دارد و هم ناشی از تعهدات بین المللی است که آن ها را پذیرفته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ایمان و باور راسخ دینی، زیرساخت‌های مستحکم فرهنگی، چارچوب‌های متقن قانونی و همچنین رویکرد اصولی به حقوق بشر و صیانت از آن، رکن اصلی سبک زندگی فردی و اجتماعی را در جمهوری اسلامی ایران تشکیل می دهد؛ به گونه‌ای که در اوج همه گیری ویروس کرونا در حالی که کشورهای مدعی حقوق بشر دسترسی ملت ایران به تجهیزات مقابله با این ویروس را هدف اقدامات قهری یکجانبه قرار داده بودند، ایران با تکیه بر دانش و فناوری بومی موفق شد برخی ابزارهای لازم برای درمان این بیماری را در داخل ایجاد کند و سخاوتمندانه آن را در اختیار دیگر کشورهای نیازمند نیز قرار دهد؛ در مسیر حمایت از حقوق انسان‌ها هزینه‌های گزاف جانی و مالی را پرداخته است.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه در حال حاضر، قوای سه گانه در جمهوری اسلامی ایران، تمام تلاش و ظرفیت های خود را در جهت خدمت به مردم و حمایت و ارتقای حقوق آنان به کار گرفته‌اند، گفت: در این راستا، قوانین، سیاست‌ها و طرح‌های مختلفی بویژه در یک سال اخیر به تصویب رسیده و اجرایی شده‌اند. در همین حال، جمهوری اسلامی ایران در مسیر حمایت از حقوق انسان‌ها نیز به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته و البته، هزینه‌های گزاف جانی و مالی بویژه در مبارزه با مواد مخدر و باندهای بین‌المللی قاچاق و پذیرایی از میلیون‌ها پناهنده، پرداخته است.

غریب‌آبادی با انتقاد از مواضع دوگانه حقوق بشری توسط برخی از دولت‌ها گفت: در حالی که همگان از حقوق بشر صحبت می‌کنند و حتی گاهی برای حمایت از یک مجرم، حمایت‌های سیاسی و رسانه‌ای گسترده ای بسیج می‌شود، اما برخی‌ها عامدانه از نقض گسترده حقوق مردم ایران در اثر تحریم‌ها عبور می کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا در خط مقدم بکارگیری اقدامات قهری یکجانبه است، افزود: دولت آمریکا برای تحمیل خواسته‌های خود بر دیگر دولت‌ها، از هیچ تلاشی برای متوسل شدن به تحریم‌های تجاری، اخلال در جریان‌های سرمایه گذاری مالی و مسدود کردن دارایی‌ها دریغ نمی‌کند. این تحریم ها بویژه تحریم های اعمالی بر سیستم بانکی و مالی، بر فعالیت های انسان دوستانه نیز سختی و مشقت وارد کرده است.



آمریکا در حال پایمال کردن هرگونه هنجار بین‌المللی است


دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر این موضوع که تحریم‌ها، مانع دسترسی به محصولات ضروری دارویی و پزشکی شده و از انتقال کمک‌های انسان دوستانه در زمان بلایای طبیعی و پاندمی کرونا جلوگیری کرده‌اند، تصریح کرد: آمریکا که به عنوان پلیس خود خوانده جهانی عمل می‌کند، در حال پایمال کردن هرگونه حقوق و هنجار بین‌المللی است. این رفتار غیرقانونی، نه مشروع بوده و نه حقوقی و نباید توسط جامعه بین المللی تحمل شود. با توجه به پیامدهای قابل پیش بینی و هزینه‌مند تحریم ها، باید به آن ها به عنوان یک سلاح و ابزار تجاوز نگریست. اقدامات قهرآمیز یکجانبه اقتصادی و تجاری برخلاف اهداف و مقاصد حقوق بشری بوده و در  حقیقت، تنبیه دسته جمعی مردمان عادی هستند و باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شوند.



ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است


غریب آبادی خطاب به نمایندگان حاضر در اجلاس ۴۹ شورای حقوق بشر سازمان ملل بیان کرد: مردم ایران از پدیده شوم دیگری به نام تروریسم نیز رنج می‌برند. در طول ۴۳ سال گذشته، ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم بوده و در این مدت، هزاران انسان بیگناه به دست آن‌ها شهید و یا به شدت مجروح شده‌اند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: گروهک‌های تروریستی تمامی اقشار جامعه را از زن و مرد، کودک، پیر و دانشمند هدف قرار داده اند. در این میان، بیشترین ترورها که مصداق جنایت علیه بشریت است، توسط گروهک تروریستی منافقین در ایران انجام شده است؛ به طوری که از ۱۷ هزار شهید ترور در ایران، ۱۲۰۰۰ نفر توسط عوامل این گروهک به شهادت رسیده اند.



کشورهای اروپایی و آمریکا تبدیل به مکانی امن برای گروهک‌های تروریستی شده‌اند


غریب‌آبادی با بیان اینکه این گروهک‌های تروریستی با کارنامه سیاه خود، از همان ابتدا در برخی کشورهای اروپایی تشکیلات اداری داشته و عوامل آن‌ها، بدون هیچ محدودیت و پیگرد قضایی، آزادانه در کشورهای اروپایی و آمریکا تردد کرده و برخی از این کشورها تبدیل به مکانی امن برای آن‌ها شده‌اند، تصریح کرد: با توجه به مصونیت اعطایی از سوی کشورهای غربی به گروهک تروریستی منافقین و پهن کردن فرش قرمز برای حضور در جلسات و نشست‌های دولت و پارلمان و حمایت مادی و معنوی از آن‌ها، در کمال تاسف مدتی است شاهد آن هستیم که سران این گروهک جانی و خطرناک، چهره حقوق بشری به خود گرفته و خود را حامی حقوق بشر معرفی می‌کنند.



کشورهای اروپایی و سازمان ملل عوامل جنایتکار گروهک تروریستی به پای میز محاکمه کشانده و پاسخگو کنند



وی ادامه داد: هر انسان آزاده و پاک سرشت، این سوال اساسی و جدی به ذهنش خطور می‌کند که چگونه برخی کشورهایی که مدعی دفاع از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم هستند، گروهی که دستش به خون هزاران زن و کودک بی گناه در ایران، سوریه و عراق آلوده است، زنان را زندانی و شکنجه می‌کند، رحم‌های آنان را بیرون کشیده و عقیم می‌کند، آنان را وادار به طلاق و دختران را وادار به ازدواج اجباری می کند، مدافع حقوق بشر می نامند؟! چگونه می‌توان این تناقض را توجیه کرد؟!

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: از همین مکان از مقامات کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا و سازمان ملل و شورای حقوق بشر می‌خواهم تا با در نظر گرفتن جنایات گسترده ارتکابی توسط گروهک تروریستی منافقین، ضمن اقدام جدی برای جلوگیری از فعالیت آزادانه عناصر این گروهک تروریستی در اروپا و همچنین حضور در سازمان‌های بین‌المللی و شورای حقوق بشر تحت عناوین پوششی، سران و عوامل جنایتکار آن را به پای میز محاکمه کشانده و پاسخگو کنند.


ترور ژنرال قاسم سلیمانی توسط آمریکا هدیه ای به گروهک تروریستی داعش بود


غریب آبادی با اشاره به شهادت سپهد قاسم سلیمانی تاکید کرد: در همین چارچوب، باید به اقدام جنایتکارانه ترور ژنرال قاسم سلیمانی توسط رژیم آمریکا نیز اشاره کنم. این یک اقدام تروریسم دولتی و در نقض کامل حقوق بین الملل و هنجارهای حقوق بشری و همچنین هدیه‌ای به گروهک تروریستی داعش بود.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه  شهید سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریسم در منطقه و یک شخصیت مورد احترام بسیاری از ملت‌ها و دولت ها بود، تصریح کرد: نظام های قضایی ایران و عراق مصمم به محاکمه آمران و عاملان این جنایت هستند. قوه قضائیه ایران بزودی محاکمه تمامی عوامل دخیل در این جنایت، بویژه ترامپ، پومپئو و مک کنزی، را آغاز خواهد کرد.

غریب‌ابادی با اشاره به به اقدامات رژیم صهیونیستی اسرائیل با حمایت آمریکا در ترور پنج دانشمند هسته‌ای ایران، تاکید کرد: مرتکبان چنین اقدامات غیر انسانی و وحشیانه‌ای باید در قبال جنایت خود پاسخگو باشند.


صدور قطعنامه‌های وضعیت حقوق بشر و انتصاب گزارشگر ویژه اقدامی سیاسی و گزینشی است



دبیر ستاد حقوق بشر خطاب به رئیس اجلاس گفت: جمهوری اسلامی ایران صدور قطعنامه‌های وضعیت حقوق بشر در ایران و انتصاب گزارشگر ویژه را اقدامی سیاسی، گزینشی، غیر منصفانه و مبتنی بر معیارهای دوگانه می‌داند. چنین اقداماتی، بدون اشراف به مبانی حقوقی و خواست ملت ها و بدون اقرار به حق تعیین سرنوشت و فرهنگ ملت‌ها، با استانداردهای حقوق بشری کاملاً بیگانه است. استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر برای اعمال فشار به برخی کشورها برای حصول به اهداف سیاست خارجی و در عین حال، سکوت در برابر وضعیت‌های جدی حقوق بشری به خاطر همراهی سیاسی کشورهای مربوطه و منافع اقتصادی، باید کاملاً طرد شود.

غریب آبادی ادامه داد: از تمامی کشورهایی که عضو این شورای مهم هستند، می خواهم که مسئولیت پذیر باشند و به برنامه‌های مبتنی بر سوء نیت برخی کشورها در ارائه قطعنامه و نصب گزارشگر ویژه، که بیشتر به تقابل می انجامد و نه تعامل، نه بگویند. متاسفانه، بیشترین حامیان این برنامه‌های سیاسی، ناقضان عمده حقوق بشر در کشورهای خود و همچنین  ناقضان حقوق سایر ملت‌ها، بویژه ملت ایران، از طریق تحمیل، اشاعه، حمایت، پایبندی و پایبندی مضاعف به اقدامات قهری یکجانبه و حمایت از گروهک‌های تروریستی، هستند.



همچنان شاهد انفعال برخی کشورها در قبال جنایات رژیم صهیونیستی هستیم



غریب‌آبادی خطاب به نمایندگان حاضر در اجلاس بیان کرد: مردم مظلوم فلسطین همچنان تحت ظلم و ستم رژیم آپارتاید اسرائیل هستند و حقوق بشر آنان بطور سیستماتیک توسط این رژیم نقض می‌شود. متاسفانه، همچنان شاهد انفعال برخی کشورها در قبال جنایات رژیم صهیونیستی و بعضاً کمک و مساعدت برخی کشورها به این رژیم هستیم. وقت آن فرارسیده است تا جامعه بین‌المللی بطور متحد در کنار مردم فلسطین باشد و همبستگی خود را با آنان نشان دهد. در این راستا، آیتم دستورکار شورا در پیگیری حقوق زنان، دختران و کودکان بی‌گناه فلسطینی که توسط رژیم اسرائیل کشته شدند، حیاتی است و ما از حفظ این آیتم در دستورکار تا زمانی که مرتکبان جنایت پاسخگو شوند، حمایت می‌کنیم.



ایران از برقراری صلح و ثبات در یمن و سطح منطقه قویاً حمایت می‌کند



وی گفت: مردم مظلوم یمن نیز همچنان در رنج به سر می برند. متاسفانه، ما شاهد یک جنگ طولانی و وضعیت بحرانی انسانی در یمن هستیم که ناشی از فروش سلاح از سوی برخی کشورها به متجاوز و جلوگیری از ارسال کمک های بشر دوستانه به این کشور می‌باشد. حل و فصل منازعه یمن در گرو احترام به اراده مردم یمن در تعیین سرنوشت خود و رفع محاصره اقتصادی، انسانی، آتش بس و شروع گفتگوهای یمنی – یمنی است. جمهوری اسلامی ایران از برقراری صلح و ثبات در یمن و سطح منطقه قویاً حمایت می کند و از هیچ کوششی در این راستا فروگذار نمی‌کند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه اسلام هراسی، نژادپرستی، تروریسم، تبعیض سیستماتیک، اشکال جدید بردگی، اقدامات قهری یکجانبه و تحمیل سبک زندگی خود به دیگران، مهم ترین چالش‌ها در فراروی حمایت و ارتقای حقوق بشر هستند، گفت: برای حمایت واقعی از حقوق بشر باید به تنوع فرهنگ‌ها احترام گذاشت، رهیافت استفاده سیاسی و ابزاری از حقوق بشر را باید رها کرد و یک رویکرد متوازن در خصوص حقوق بشر اتخاذ کرد.



از تعاملات دو و چندجانبه حقوق بشری استقبال می‌کنیم



غریب‌آبادی تصریح کرد: جمهوری اسلای ایران در چارچوب اصولی مانند احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی دیگران، همواره آمادگی و تمایل خود برای تعاملات حقوق بشری با سازوکارهای حقوق بشری بین‌المللی و کشورهای علاقمند را اعلام کرده است. از اینرو، ما از تعاملات دو و چندجانبه حقوق بشری، از طریق گفتگو و همکاری به شیوه ای برابر، استقبال می کنیم.

وی بیان کرد: ایران همکاری و تعامل سازنده‌ای با سازوکارهای حقوق بشری ملل متحد، شامل دفتر کمیسرعالی و نهادهای معاهده ای داشته و با نظر مثبت، در آینده نیز به آن ادامه خواهد داد.



ایران در پاسخگویی به مکاتبات رویه‌های ویژه پیشتاز است



دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در همین رابطه، جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۷۰ درصد پاسخگویی به مکاتبات رویه‌های ویژه، در مقایسه با سایر کشورها جزو کشورهای پیشتاز است.

مایلم به اطلاع شما برسانم که برای دومین بار، جمهوری اسلامی ایران گزارش میان دوره‌ای خود را در پرتو توصیه‌های یو پی آر دور سوم در جریان این نشست شورای حقوق بشر ارائه خواهد کرد. این موضوع، حاکی از سیاست اصولی ایران در حمایت از سازوکار یو پی آر، به عنوان یک سازوکار حرفه ای و متوازن برای تمامی کشورها است.

غریب‌آبادی در پایان با بیان اینکه حقوق بشر یک اصل اساسی برای جمهوری اسلامی ایران است، تاکید کرد: ایران، تحقق خواسته‌های مردم خود در حمایت و ارتقای کرامت و حقوق بشر خود، صرف نظر از مذهب، عقیده، نژاد و جنسیت را به عنوان وظیفه اصلی خود تلقی می‌کند و در این مسیر، به تعهدات بین‌المللی خود در حوزه حمایت و ارتقای حقوق بشر نیز احترام می‌گذارد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: کاظم غریب آبادی اجلاس حقوق بشر دبیر ستاد حقوق بشر دبیر ستاد حقوق بشر اقدامات قهری یکجانبه جمهوری اسلامی ایران گروهک های تروریستی کشورهای اروپایی گروهک تروریستی شورای حقوق بشر حمایت و ارتقای بین المللی برخی کشورها حقوق بشر غریب آبادی حقوق بشری تحریم ها شده اند ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر ایران در سفر به سوریه با سفیر کشورمان دیدار و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در سفر به سوریه پس از زیارت مرقد حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) با حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت گو کرد و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر در این دیدار اظهار کرد: تا چندی قبل کشور برادر و مسلمان سوریه مورد تهاجم داعش و حامیان آن قرار داشت و ما شاهد نقض حقوق بشر در مناطق درگیری و جنگ بودیم اما با کمال تاسف مدعیان حقوق بشر غربی نه تنها کمکی به این مردم تحت ستم نکرد بلکه با معاندین آنان که بویی از حقوق بشر نبرده بودند نیز همکاری می‌نمود.

انصاری افزود: تمام دنیا شاهد اقتدار نظام الهی با تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب بودند که چگونه هیمنه استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی را در هم شکست و امیدواریم که همانگونه فرزندان غیور میهن اسلامی در دفاع از حرم اهل بیت طومار داعش را در هم پیچیدند به فضل الهی منطقه را از لوث وجود این رژیم آدم کش پاک خواهند کرد.

امروز مردم سوریه در امنیت کامل به سر می‌بردند

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر افزود: اینجانب ضمن حمد پروردگار و احترام به ساحت مقدس حضرت زینب سلام الله علیها یاد همه شهدای عزیز تأمین امنیت بویژه سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشته و از خداوند طول عمر با عزت رهبر حکیم و فرزانه انقلاب را خواستارم و ان شاءالله شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر سوریه در پرتو امنیت کامل باشیم.

در این دیدار حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: پس از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مکان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های دیپلماتیک ایران که نقض آشکار کنوانیسون‌ها و معاهدات و اصول و قوانین سازمان ملل بود بر اساس کنوانسیون 1961 وین و 1973 علیرغم اینکه خیلی بارز و روشن بود و همه جهان از جمله آمریکا مجبور شد به این حقیقت اعتراف کند و تمام اسناد حقوقی و بین المللی در این رابطه به موقع ارائه شد. ولی نفوذ کشورهایی مثل آمریکا و سه کشور اروپایی هم پیمان و تحت سلطه آمریکا اجازه نداد که سازمان ملل از حق خودش دفاع کند.

اکبری ادامه داد: در واقع این کوتاهی سازمان ملل که برای اولین بار در چنین شکلی داشت رخ می‌داد به این معناست که سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل حتی توانایی دفاع از حیثیت و اعتبار و قوانین خودش را هم ندارد.

سفیر کشورمان گفت: علاوه بر اینکه منشور سازمان ملل توسط همه اعضا امضا شده است یعنی این اقدام رژیم صهیونیستی یک بی احترامی بود و کوتاهی و ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اتخاذ تصمیم متناسب، اهانت به همه اعضای سازمان ملل که منشور ملل را امضا کردند بود.

اکبری در پایان خاطر نشان کرد که این نشان می‌دهد که شعار حقوق بشر در واقع  یک ابزاریست در دست قدرت‌هایی مثل آمریکا و هم پیمانانشان که به اقتضای منافع در هر زمان برای خودشان استفاده می‌کنند و هیچ موقع حاضر نیستند برای دیگران حقوقی قائل شوند بلکه حق مطلق را از آن خودشان می‌دانند لذا جنایت می‌کنند و معتقدند که باید حق دیگران ضایع کنند اما مطمئن هستند که شورای امنیت و سازمان‌های بین المللی هیچکدام توان اینکه بخواهد خارج از اراده آمریکا به عدالت قضاوت بکنند را ندارند.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیسفیر ایران در سوریه: سازمان ملل از اعتبار خود دفاع کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند
  • آبشار لوه این هفته برای دومین بار قربانی گرفت؛ امروز مسافر سبزواری سقوط کرد
  • غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • غریب آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان آزاد می‌شوند