Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:20:25 GMT

مبعث؛ روز مرگ خرافات و شرارت‌ها در زمین

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۴۸۵۶

مبعث؛ روز مرگ خرافات و شرارت‌ها در زمین

ایسنا/کردستان نزول آیە بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ، اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَق، بر پیامبر آغازی بود برای بیداری انسان‌ها و مرگ شقاوت‌ها و شرارت‌ها بر زمین.

در طول سال و در گذر پیچ و خم‌های تاریخ، اتفاقات و تاریخ‌های فرخندە و مبارکی نهفتە است کە لازم است دربارە آن‌ها بیندیشیم و بشر بە یمن وجود چنین اتفاقاتی در تاریخ بە شادی و پایکوبی بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تاریخ‌های فرخندە و خجستە در تاریخ بشر، برانگیختە شدن گل سرسبد بوستان هستی حضرت محمد (ص) است، روزی کە انسان از خواب جهل و ناامیدی بیدار و بە سوی حق شتافت.

در روز ۲۷ رجب المرجب، ۱۳ سال پیش از هجرت پیامبر از مکە بە مدینە بود کە حضرت محمد بە پیامبری برگزیدە شد و بعثت پیامبر (ص) آغاز راهی برای دین مبین اسلام شد.

روز مبعث، روز برچیدە شدن بساط شرک و بت‌پرستی و ویرانی بت‌خانەها و روز پیروزی خِرَد بر خرافە‌پرستی و جهل پرستی است.

در دورانی کە تاریکی مطلق حاکم بود و شرک و بت پرستی در همەجا موج می‌زد، پیامبر اندوهگین از قوم خود بە غار حرا پناە برد و هرشب در غار حرا بە راز و نیاز با خدا می‌پرداخت.

در یکی از این شب‌ها بود کە پیامبر (ص) در بیرون از مکە و در غار حرا مشغول راز و نیاز با  خدا بود کە نور و روشنایی تند و خیرە کنندەای بر او وارد شد و ندایی کە مدام طنین می‌انداخت کە اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَق، بخوان بە نام پروردگارت کە خلق کرد.

حضرت محمد مصطفی در آستانە ٤۰ سالگی خود، در غار حرا توسط جبرئیل و از سوی خدا بە پیامبری نایل آمد و ماموریت یافت تا بساط خداپرستی را بر زمین بگستراند و شرک و بت‌پرستی را از بین ببرد.

ارادت کُردها بە پیامبر اکرم اسلام (ص)

عشق و ارادت کُردها بە پیامبر (ص) زبانزد خاص و عام است و ردپای این عشق و علاقە را می‌توان در شعر شاعران کُرد و جلوە زیبای آن را در مولودی‌خوانی‌ها یافت.

هرسالە در روز بعثت پیامبر (ص)، خیابان‌ها و کوچە پس کوچەهای کردستان بە یمن وجود پیامبر (ص) چراغ‌بندی و آذین‌بندی می‌شود و مردم همدل و همراە شدە و این روز فرخندە را بە همدیگر تبریک می‌گویند.

شهرهای کردستان در روز بعثت پیامبر، هم‌نوا با طنین دف و مولودی خوانی و معراج نامە خوانی است و شور و شعفی در تکایا و مساجد استان برپا است کە در وصف نمی‌گنجد.

کردستانی‌ها معتقدند، روز معراج پیامبر تاریخ مبارکی برای وصل و پیوند و ازدواج است و هرسالە در این روز مبارک سوروسات عروسی و ازدواج بە راە است.

پخش کردن نقل و شیرینی و بە جا آوردن صلە رحم، دید و بازدید از اقوام، دستگیری از نیازمندان و انجام نزورات و قربانی کردن از دیگر رسم و رسومات کُردستانی‌ها در روز معراج پیامبر (ص) است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری بە پیامبر غار حرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین کبیریان مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران امروز در مراسم تجلیل از اساتید حوزه های علمیه خواهران استان تهران که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: اولین وحی خداوند متعال اشاره به معلم بودن خداوند دارد که نشان می دهد معلم بودن ارزش بسیار والایی دارد.

وی افزود: وقتی خداوند پیامبر را مبعوث می کند شان او را شان معلمی نشان می دهد. این جایگاه افتخار و حساسیت دارد. اگر بخواهیم جایگاه اصلی آن را در نظر بگیریم باید ببنیم خداوند و پیامبر او چگونه به تعلیم و تربیت مردم می پرداخت. اگر قرار است که شما وارث پیامبر باشید کار حساس خواهد بود.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: نرمخویی، مدارا، تواضع و غمخوار مردم بودن از خصوصیات پیامبر (ص) بود اگر قرار است که شما جانشین ایشان باشید اولین اقدام شما باید دلسوزی نسبت به کسانی باشد که در اختیار شما قرار داده شده که تربیت کنید. اگر قرار است که طلبه ای در تراز انقلاب و دین تربیت شوند باید مثل شهید مطهری نیاز شاگرد خود را پیدا کرده و برطرف کنید.

حجت الاسلام والمسلمین کبیریان بیان کرد: شهید مطهری زمانی تشخیص می دهند که باید کتاب فلسفی بنویسند و یک زمان احساس می کنند باید شبهات را پاسخ دهند کتاب عدل الهی را می نویسند، یک زمانی احساس می کنند که حقوق زن رعایت نمی شود کتاب حقوق زن را می نویسند، یک زمانی هم احساس می کنند که باید برای کودکان کتاب بنویسند آن استاد که به حق باید قلم به دست گرفته و کتاب داستان و راستان می نویسند و این نشان می دهد که ایشان برای خود شان و جایگاه قائل نیست بلکه به نیاز جامعه توجه دارند و با توجه به آن کار می کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما هم بخواهیم مثل استاد مطهری موفق و پاسخگو باشیم باید به نیاز جامعه توجه کنیم و شانی جز خدمتگزاری برای خود قائل نباشیم. اگر قرار باشد طلبه تراز تربیت کنیم باید علم خود را به روزرسانی کنیم که شبهات هر زمان را با توجه به آن زمان پاسخ دهیم. در این مسیر باید به تحقیق و پژوهش پرداخته و با جامعه در ارتباط باشیم و پاسخ های قانع کننده بدهیم. باید معارف الهی را به خوبی آموزش ببینیم و آن را به جامعه انتقال دهیم.

کد خبر 6093766 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • انحراف مینی بوس در اتوبان پیامبر اعظم تبریز ۸ نفر را مصدوم کرد
  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • خیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه محور شرارت آمریکایی-اسرائیلی
  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر