Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین جشنواره ملی «همام»، ویژه هنرمندان دارای معلولیت در آخرین روز برگزاری‌اش میزبان وزیر آموزش و پرورش و سخنگوی دولت بود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین جشنواره ملی هنری ویژه هنرمندان دارای معلولیت سراسر کشور با عنوان «همام» روز پایانی خود را پشت سر می‌گذارد. صبح امروز سه‌شنبه 10 اسفند 1400 برخی از مسئولان عالی‌رتبه‌ی دولت به دیدنِ آثار این جشنواره ملی رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمانان ویژه‌ی این نمایشگاه در صبح امروز، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش بود. نوری به این نمایشگاه آمد و تقریبا تمام آثارِ حاضر در نمایشگاه را دید. تک به تک با هنرمندان گفت‌وگوهای کوتاهی داشت و دردودلِ این هنرمندان را هم شنید.

وزیر آموزش و پرورش در پایانِ بازدید از نمایشگاه آثار تجسمی «همام» گفت: امروز عید مبعث هست و در هفته‌ی تربیت اسلامی هستیم. هدف از بعثت انبیا هم تربیت انسان بوده تا معرفت درست نسبت به خداوند را داشته باشیم. باید اطرافمان را ببینیم و با دقت نگاه کنیم و از ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم.

وی ادامه داد: این نمایشگاه بی‌نظیر است. دیدن این آثار به ما می‌گوید که معلولیت محدودیت نیست. به نظرم این هنرمندان باید برای همه‌ی ما الگو باشند. فردی با داشتنِ معلولیت، چنین آثار زیبایی را خلق می‌کند.

نوری تاکید کرد: وقتی روشندلی می‌آید و یک نقاشیِ‌ مفهومی خلق می‌کند، این نهایتِ قدرت و توکل، اراده و همتِ آن فرد است. وظیفه‌ی ما در جامعه این است که این آثار را در جامعه ببینیم. بعد از اینکه درست این آثار را دیدیم، هر جا رسیدیم، آثار هنری این عزیزان را به عنوان الگو ارائه و ترویج کنیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: با دو مجموعه‌ای که در وزارت آموزش و پرورش داریم صحبت کردم؛ اسامی این هنرمندان را به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌دهیم تا هر جا نیاز هست از این عزیزان استفاده کنیم. برنامه دیگری که ما داریم این است که هر ساله نمایشگاه‌هایی را با حضور این عزیزان و آثارشان برگزار کنیم.

وی ادامه داد: همچنین باید تاکید کنم که برخی از این عزیزان هنرمند، قابلیت جذب در مدارسِ با نیازهای ویژه (مدارس استثنایی) را دارند تا به عنوان مربی در این مدارس مشغول به کار شوند.

نوری درباره وضعیت تحصیلیِ دانش‌آموزان معلول گفت: واقعیت این است که در آموزش و پرورش باید همه‌ی دانش‌آموزان در یک فضای آموزشی باشند؛ یعنی دانش آموز عادی و دانش آموزِ با نیازهای ویژه در یک مدرسه درس بخوانند.

وی ادامه داد: اما رویه‌ی کنونی، از سال‌ها پیش شکل گرفته و باید آرام آرام این فرهنگ را تغییر داد. الان در این نمایشگاه مردم به دیدنِ آثارِ این عزیزان می‌آیند و رسانه‌ها هم هنرشان را به جامعه معرفی می‌کنند و اتفاق‌های خوبی رخ می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: معتقدم که هر دانش آموز حداقل باید با یک هنر آشنا باشد و در عین حال یک مهارت هم داشته باشد. برای اینکه به اهداف صاحت تربیتیِ هنری و زیبایی‌شناسی برسیم باید به این شعار را عملی کنیم که؛ هر دانش آموز یک هنر.

سخنگوی دولت: تازه فهمیدم ارزش اثر هنری چقدر بالاست

یکی دیگر از بازدیدکنندگانِ این نمایشگاه علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت بود. او هم تقریبا تمام آثارِ حاضر در نمایشگاه را دید و در مقابل هر اثر، شنونده‌ی توضیحات و درد و دل‌های صاحبانِ آثار هنری بود.

سخنگوی دولت پس از بازدید از این نمایشگاه آثار هنری، در جمع خبرنگاران گفت: وقتی آدمی با آثار هنری این عزیزان مواجه می‌شود، غبطه می‌خورد که هیچ چیزی مانعِ رشد و پیشرفت و شکوفاییِ استعدادهای انسان نمی‌شود. این عزیزان با وجود داشتنِ معلولیت، تبحر و تخصص‌هایی ویژه دارند. بانوی هنرمندی در اینجا هست که اثری فاخر را نقاشی کرده است. باورکردنی نیست که یک نابینا بتواند اثری را به این ظرافت خلق کند. همه این‌ها نشان می‌دهد که انسان برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید پشتکار داشته باشد.

بهادری جهرمی تاکید کرد: من درباره قیمت‌هایِ این آثار و زمانی که صرف خلق آنها می‌کنند از این هنرمندان پرسیدم که گفتند تولید هر اثر چند ماه زمان می‌برد. نمونه‌ی برخی از این آثار را ما در منزل داریم، واقعا تازه قدرِ این آثار را دانستم. امیدوارم که دولت نقش مهمتری در زمینه حمایت از این هنرمندان ایفا کند.

وی ادامه داد: یکی از محورهای حمایتی دولت کسب و کارهای خانگی است و سهولت ویژه‌ای برای صدور مجوزهای این عرصه در نظر گرفته است. حمایت‌هایی از طریق تسهیلات بانکی هم در نظر گرفته است. همچنین مجموعه‌های دولتی که می‌خواهند هدایایی تهیه  کنند، موظفند که از مجموعه‌هایی خرید داشته باشند که زیر نظر بهزیستی باشند. این باعث می‌شود که بازار اقتصادیِ بهتری برای این عزیزان فراهم شود.

سخنگوی دولت درباره نگاهِ کلی دولت به عرصه هنر گفت: کمتر از یک ماه پیش رئیس جمهوری به موزه هنرهای معاصر رفتند و با بزرگان هنرهای تجسمی کشور دیدار داشتند.

وی ادامه داد:‌در همه‌ی عرصه‌های هنری، دولت مدافع هنر و هنرمند است. زبان هنر زبانی گویا است که با آن فرهنگ و تاریخ و تمدن منتقل می‌شود. همین که رئیس جمهور در شش ماه نخست حضورش در دولت جلسه‌ای مبسوط با بزرگان هنرهای تجسمی برگزار می‌کند، نشان از رویه‌ی حمایتی دولت از هنر و هنرمند است.

همچنین برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، صبح امروز از آخرین روز برگزاری جشنواره ملی «همام» دیدن کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش نقاشی وزیر آموزش و پرورش نقاشی وزیر آموزش و پرورش جشنواره ملی سخنگوی دولت آثار هنری دانش آموز ی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۷۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی گفت: وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از این افراد، برخورد کرده و از سیستم حذف شده‌اند.

به گزارش تسنیم؛ محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی، نهاد امور تربیتی وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی به ابتکار شهیدان رجایی و باهنر این نهاد شکل گرفت، اظهار کرد: معاونت پرورشی سال ۱۳۶۳ در وزارت آموزش و پرورش ایجاد، اما در سال ۱۳۸۰ حذف شد آن هم با این منطق که معلمان در کلاس درس به جز فعالیت آموزشی باید فعالیت پرورشی و تربیتی داشته باشند.

وی افزود: انتظار اقدامات تربیتی از تمام اجزای آموزش و پرورش، صحیح است، اما این موضوع دلیل نمی‌شود که فعالیت‌های پرورشی و تربیتی تعطیل شود، سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی در مجلس به تصویب رسید و تا به امروز با گذشت ۱۸ سال، رهبر انقلاب به عدم رضایت از معاونت پرورشی اشاره دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: از معاونت پرورشی در حوزه مسائل تربیتی این انتظار وجود دارد که فرایند رشد دانش‌آموز را تسهیل کرده و سرعت دهد، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید دارد که دانش‌آموز باید در تمام ساحت‌های تربیتی رشد کند.

پورثانی با اشاره به اینکه اگر مسائل تربیتی حل شود مشکلات آموزشی دانش‌آموزان مرتفع خواهد شد، مطرح کرد: بنده زمانی که مدیر مدرسه بودم، دانش‌آموزان معدل پایین داشتند و مدرسه برای حل این موضوع کلاس فوق برنامه برگزار می‌کرد، اما بنده برای حل مسائل آموزشی، اقدامات تربیتی طراحی کردم، دانش‌آموزان را به اردو بردیم، کلاس ریاضی فوق برنامه را تعطیل و به جای آن فعالیت‌های تربیتی برگزار کردیم و در نهایت معدل مدرسه ۴ نمره افزایش یافت. وقتی دانش‌آموز از حضور در مدرسه حس خوشایند داشته باشد و برای رسیدن زنگ آخر لحظه شماری نکند، قطعاً به آموزش علاقه مند می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان گفت: دانش‌آموزی دختر از شهر میناب استان هرمزگان در این جشنواره رتبه نخست را کسب کرد، او توانسته بود بدون هیچ کلاسی استعداد شعر را در خود شناسایی کرده و رشد دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این معاونت در راستای تبیین دلایل شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل برای دانش‌آموزان عنوان کرد: کنشگری دانش‌آموزان، یکی از نکات مهم در فعالیت‌های پرورشی است و دانش‌آموز را عنصر فعال و موثر می‌دانیم، ۵۰ هزار گروه جهاد تبین دانش‌آموزی داریم و دانش‌آموزان در گروه‌های ۵ نفری و ۷ نفری، اثر تولید می‌کنند. دانش‌آموزان دختر کتاب بی پرده با حجاب و دانش‌آموزان پسران کتاب یک ون شبهه را مطالعه کرده و تولید اثر می‌کنند.

وی ادامه داد: ۳۰۰ هزار عنصر فعال در قالب بزرگترین رویداد جهاد تبیین را داریم و معتقدیم فضای دانش‌آموزی نباید به فضای تخصصی تبدیل شود، سرودی دارای اهمیت است که در کلاس درس، از محتوای کتاب درسی و توسط معلم و دانش‌آموزان کلاس، تهیه شود.

پورثانی درباره اقدامات معلم بلاگر‌ها عنوان کرد: دانش‌آموز وسیله نیست بلکه ما وسیله‌ای برای رشد دانش‌آموزان هستیم. معلم بلاگری که برای جمع کردن فالوئر در فضای مجازی، دانش‌آموز را وسیله می‌کند از تربیت هیچ چیزی دریافت نکرده و رسالت اصلی معلم و تربیت را فراموش کرده است.

وی ادامه داد: در بحث فعالیت معلم بلاگر‌ها باید در در دو حوزه فعالیت کنیم. نخست؛ حوزه سلبی که وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از افراد معلم نما به واسطه حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، برخورد کرده است و این افراد از سیستم حذف شده‌اند. برخورد با معلم بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی بوده است و با هر معلمی که شأن معلم یا همان رسالت انبیا را فراموش کند و از دانش‌آموز به عنوان وسیله استفاده کند، برخورد خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: حوزه دوم؛ اقدامات ایجابی یا فرهنگی است، باید دانش آموزان را نسبت به نقش خود در فضای مجازی آگاه کنیم و در حوزه هوش مصنوعی و سواد رسانه‌ای اطلاعات آن‌ها را افزایش دهیم تا خودشان اجازه ندهند که دستمایه این افراد شوند.

وی درباره نحوه گزینش معلمان مناسب و اینکه در برخی موارد شاهد تنبیه بدنی دانش‌آموزان به دلیل ورود معلمان نامناسب به آموزش و پرورش هستیم، گفت: ورود به آموزش و پرورش باید از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد، اما در مقطعی از زمان این دانشگاه تضعیف شد همچنین ۳۰۰ هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی و افراد حق التدریس با مصوبه مجلس بدون گذراندن یک روز آموزش وارد مدارس شدند. هم اکنون در گزینش جدید، کانون‌های ارزیابی مستقر هستند که افراد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته