Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسات قرآن و عترت در خراسان جنوبی با مشکلات زیادی نظیر نداشتن مکان مستقل، اعتبارات اندک برای فعالیت، استفاده نکردن از ظرفیت‌های این موسسات و ... روبرو هستند که نیاز است مردم و مسئولان استان توجه و حمایت بیشتری از آنها داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، موسسات قرآنی که با اهداف فرهنگی، غیرسیاسی و با رویکرد تعمیم و تعمیق ایمان، شناخت و ارتباط و انس با قرآن و تحقق آموزه‌های قرآنی در رفتارهای فردی و اجتماعی و بر اساس اهداف فرهنگی در رفتارهای فردی و اجتماعی و بر اساس اهداف فرهنگی موجود در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با التزام به رعایت مقررات موضوعه کشوری و ضوابط حاکم بر تأسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی به فعالیت می‌پردازند اما مظلوم واقع شده‌اند و برای فعالیت با چالش های بسیاری رو برو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالش‌هایی که در بیشتر مواقع تمام انرژی آنها را برای ادامه مسیر می‌گیرد و ادامه راه را برای آنها دشوار می‌کند.

خانه‌های قرآنی خانه به دوش هستند

هادی مساح یکی از فعالان حوزه قرآن و عترت با اشاره به مشکلات پیش روی فعالان این حوزه به خبرنگار خاورستان گفت: یکی از مهمترین مشکلات موسسات قرآنی نداشتن مکان است و به طور معمول مکانهای در اختیار آنها استیجاری است و با توجه به در آمد پایینی که این موسسات دارند از عهده پرداخت اجاره بها بر نمی‌آیند و بعد از مدتی مجبور می شوند که موسسه را جمع کنند.

او با تاکید بر اینکه هر چند این مشکل قابل بررسی است راهکارهای پیشنهادی را برای رفع آن بیان کرد و افزود: مساجد، هیئت‌ها یا تکایا فضاهای خالی‌شان را در اختیار این موسسات قرار دهند که این اقدام افزون بر اینکه سبب می شود درب این فضاها در طول سال هم باز باشد و فقط به دو ماه محرم منحصر نشود از طرف دیگر می‌توان از توان این موسسه در برنامه های قرآنی آن مجموعه استفاده کرد که این یک فرصت است.

به گفته وی راهکار بعدی این است که بلاخره موقوفاتی را داریم که می توانند این موقوفات را با تعرفه های پایین‌تر در اختیار موسسات قرآنی قرار دهند که آن ها هم از عهده پرداخت هزینه ها بر آیند.

وی اظهار داشت: افزون بر این آموزش و پرورش هم می تواند به کمک موسسات قرآنی بیایند با توجه به اینکه مدرسه ها فقط صبح ها شیفت های آموزشی دارد چه ایرادی دارد که بعد از ظهرها در اختیار موسسات قرآنی قرار گیرد بلاخره زیرساختی است که دولت هزینه های آن ها را داده است و در اختیار موسسه قرار گیرد و در عوض مبلغی بابت هزینه های جانبی نظیر برق از موسسه گرفته شود که مجبور نشوند مکان هایی را با اجاره های بالا اجاره کنند که از عهده آن برنیاید.

مالیات یکی از مشکلات مراکز آموزش قرآن کریم

این فعال قرآنی تصریح کرد: مشکل بعدی هم مربوط به امور مالیاتی است در شرایطی که از نظر اقتصادی با مشکلات متعددی روبرو هستیم چرا مالیات از موسساتی قرآنی که رسالت آن ها ایجاد یک فضای معنوی است و گرایش خانواده به این سمت است باید از سمت قانون گذار لحاظ شود دلیل این کار را از سوی قانون گذار متوجه نمی شویم

مساح در ادامه صحبتش مثالی زد و گفت: به عنوان مثال گفته می شود که دفتر پلمپ کنید که کف آن برای یک موسسه ۲ میلیون تومان می شود آن هم با حضور یک حسابدار در غیر این صورت که نمی توان این کار را انجام داد.

اعتبارات فرهنگی به کجا می رود؟

این فعال حوزه قرآن و عترت تاکید کرد: یکی از ایرادات دیگری که وجود دارد این است که دستگاه های اجرایی اعتبارات فرهنگی دارند که قرآن بخشی از آن است اما چرا این اعتبارات به سمت موسسات نمی آید و ما نمی توانیم در قالب تفاهم نامه این اعتبارات را در اختیار این موسسات قرار دهیم و باعث تقویت این موسسات شویم قابل پذیرش نیست و همیشه این مطالبه مطرح است که اعتبارات فرهنگی و قرآنی که در اختیار دارید در حوزه قرآن و عترت چه گونه هزینه می شود اگر متخصصین قرآنی موسسات هستند پس بقیه چه کاره اند.

مساح این سئوال را هم مطرح کرد که اگر قرار است این سرفصل های اعتباری که میاد در قالب قرارداد به بخش خصوصی داده شود پس چه گونه هزینه می شود که ما نمی فهمیم در حالی که صحبت از فعالیت بیش از ۷۵ موسسه قرانی بلقوه است تخصصشون کار قرآن و عترت است اما متاسفانه بایکوت هستند کسی به سمت آن ها نمی رود و دستگاههای اجرایی کارهای قرآنی خودشان را واگذار نمی کنند.

استفاده نشدن از توان مربی‌های قرآن

وی تاکید کرد : یکی از ایرادات دیگری که وجود دارد آموزش و پرورش هر ساله جذب مربی دارد به صورت حق التدریس اما از فعالان قرآنی کمتر بهره می برد و زمانی که به آموزش کودکان توجه شود چیزی از قرآن و مفاهیم قرانی از اطلاعتشان بیرون نمی آید چون معلم نتوانسته مسائل قرآنی خیلی فنی و تخصصی تبیین و تثبیت کند که این کار کار متخصصان قرانی است که همه آن ها در موسسات هستند.

وی تصریح کرد: در عین حال بسیاری از مربی های قرآنی که در مدرسه تدریس می کنند بچه ها شون را برای آموزش قرآنی به موسسه قرآنی می فرستند این به دان معناست که به توانایی آن مرکز پی برده اند که قوی تر کار می کنند.

وی با طرح این پرسش که چرا از توانایی این مربی های برای آموزش استفاده نمی کند که هم آن ها از بیکاری خارج شوند و هم بدنه آموزشی قرآن و عترت آموزش و پرورش رشد کند افزود: هر چند یک سری امتیازت برای تحصیل در دانشگاه و اشتغال حافظان قرآن مطرح است اما نیاز است قانون گذار امتیارات بیشتری را برای تشویق به این بخش وضع کند

ضعف در حوزه وقف های قرآنی و نیاز فراوان به فرهنگ‌سازی

فعال حوزه قرآن و عترت با اشاره به این که در خراسان جنوبی در حوزه وقف های قرآنی ضعیف هستیم افزود: موقوفات قرآنی کم داریم بسیاری از برنامه های محرم بر اساس موقوفات است از آن طرف در حوزه قرآن موقوفات کم داریم که نیازمند فرهنگ سازی است.

به گفته مساح باید موج فرهنگی ایجاد شود که اگر قرار است مکانی را وقف کنند به کاربری قرآن و عترت بدهند در حدیث ثقلین هم داریم که قرآن و عترت دو تا ثقل اکبر و اصغر دین ما هستند اما این که چرا در ابتدایی ترین این قصه  که وقف است هم موندیم نیاز به فرهنگ سازی است

وی تصریح کرد : باید این فرهنگ را به جامعه تزریق شود که ورثه یا خود افراد قبل از مرگ موقوفات خود را به نام قرآن و عترت بیاد وقف کند اگر به این نحو وقف شود هم قصه عزای امام حسین را پوشش داده اند و هم موضوع قرآن به آن پرداخته شده است و آیندگان بهره خواهند برد.

وی تاکید کرد : باید در قالب یک حرکت جهادی جامعه را درگیر این موضوع کنیم که به همان نسبت که به آموختن زبان انگلیسی و کلاس های تقویتی ریاضیات اهمیت می دهیم باید به آموزش قرآن هم اهمیت دهیم در حالی که قرآن مجموعه ای همه علوم نظیر منطق، ریاضیات ، جغرافیا، زمین شناسی و .. .است.

وی تاکید کرد: فرهنگ سازی در این بخش را می توان با همراهی رسانه ملی و نوشتاری ، تریبون های آزاد و….. ایجاد کرد و از ای جهت با افزایش متقاضیان به سمت تقویت موسسات قرآنی پیش رفت.

پالایش بیمه ای فعالان قرآنی

مرضیه صابری رئیس گروه قرآن و عترت استان هم اشاره ای به چالش های پیش روی موسسات قرآن و عترت کرد و گفت: یکی از چالش ها مربوط به بیمه فعالان این حوزه بوده است که با پیگیری هایی که در سطح کلان انجام شده قرار است با حمایت وزارت ارشاد این فعالین هم تحت پوشش صندوق اعتباری هنر قرار گیرند که پالایش فعالان قرآنی شروع شده است.

به گفته وی در راستای رفع مشکل مالیات هم در شرایط فعلی بر اساس آیین نامه های موجود موسسات قرآنی از دادن مالیات معاف هستند اما باید اظهار نامه مالیاتی را پر کنند که با توجه به هزینه بر بودن این موضوع برای فعالین قرآنی در خواست فعالین قرآنی حذف این مورد است که  راهکارهایی هم در این حوزه پیشنهاد شده است . هر چند که اداره کل امور مالیاتی در این بخش هم تعاملات بسیار خوبی با فعالین این حوزه دارند.

وی با اشاره به مشکل مکان برای موسسات قرآن و عترت از هیئت امنای مساجد استان خواست تا همراهی بیشتری با فعالان این حوزه که مهم ترین هدف آن ها آموزش قرآن و توسعه و نشر آن در جامعه است داشته باشند.

وی وضعیت استقبال شهروندان از موسسات قرآنی را در مشابه با سال های قبل بهتر بیان کرد و در عین حال بر این عقیده است که تا ایده آل فاصله زیادی داریم و نیاز است که توجه بیشتری هم از سوی مردم و هم از سوی مسئولان برای توسعه و رونق در این بخش شود.

وی بیان کرد: کرونا را در کنار آسیبهایی که برای برنامه ها و محافل قرآنی داشت و موجب تعطیلی و کمرنگ شدن اینگونه برنامه ها داشت ، فرصتی برای مربیان قرآنی بیان کرد که توانستند علاوه بر آشنایی بیشتر با فضای مجازی و آسیب‌های این حوزه فعالیت های خود را هم از طریق این فضا دنبال کنند و توقفی در بخش آموزش به وجود نیاید.

مجوز بیش از ۷۰ موسسه قرآنی

حسن سلمانی، رئیس اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به مجوز بیش از ۷۰ موسسه قرآن و عترت در استان گفت : از این تعداد حدود ۶۰ موسسه در شهرستان های مختلف فعال و پای کار هستند و تعدادی هم از طریق فضای مجازی فعالیت های خود را ادامه می دهند.

وی با اشاره به خانه به دوشی بسیاری از موسسه های قرآنی که به مهم ترین معزل پیش روی فعالان این حوزه نیز تبدیل شده است افزود : هزینه اجاره ها آن قدر افزایش داشته که روز به روز موسسه های قرانی را به حاشیه ها کشانده است طوری که فضاهای این موسسات از خیابان به کوچه و بعد هم پس کوچه قرار گرفته است.

به گفته وی پیگیری های زیادی برای رفع مشکل این موسسات را از نهادهای مختلف نظیر آموزش و پرورش و هیئت امنای مساجد، هیئت های مذهبی و تکایا داشتیم که امیدواریم با همت و تعامل آن ها بتوانیم تا حدودی مشکلات فعالان این حوزه را مرتفع کنیم .

وی ادامه داد: در کنار این موضوع هر چند شاید نتوان مشکل همه موسسات را مرتفع کرد اما همین که تعدادی از آن ها هم از خانه به دوشی خارج شوند رایزنی هایی با استانداری و راه و شهرسازی و سازمان های مربوطه داشتیم که بتوانیم از طریق آن ها زمین با کاربری فرهنگی در اختیار موسسات قرار دهیم تا آن ها از این طریق بتوانند صاحبخانه شوند که البته رفع مشکلات این موسسات نیازمند تعامل بیشتر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حوزه قرآن و عترت اعتبارات فرهنگی فعالان این حوزه آموزش و پرورش فعالان قرآنی موسسات قرآنی موسسات قرآن فرهنگ سازی آموزش قرآن برنامه ها پیش روی چالش ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۰۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، اکبر پورات در نشست با معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران که با حضور مدیر عامل و کارکنان پتروشیمی بوشهر در عسلویه برگزار شد اظهار داشت: اقدامات فرهنگی و خدمات رسانی پتروشیمی بوشهر در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، ارزشمند بوده و امروز هم تعداد ۸۸۸ بسته معیشتی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تدارک دیده اند که امیدواریم این اقدامات تداوم یابد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر تصریح کرد: ارتباط و تعامل خوبی توسط مجموعه استان بوشهر با حوزه‌های مرتبط وزارت نفت برقرار است که قطعا این سیاست گذاری‌های وزارت نفت می‌تواند در عمق بخشی به این تعاملات اثرگذار باشد.

پورات عنوان کرد: تاکنون اقدامات مناسبی در راستای مسئولیت‌های اجتماعی صورت گرفته ولی مطالبه استان بیش از این مقدار است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در بخش فرهنگی نیاز استان بیش از آن چیزی است که تاکنون محقق شده و در کنار آن تسریع در پرداخت‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

پورات خاطرنشان کرد: تعهدات وزارت نفت در بخش بهداشت و درمان و اقدامات آنان در سطح استان بوشهر نیازمند توجه اساسی و بازنگری جدی است و باید با تلاش و پیگیری ویژه در جهت ایجاد زیرساخت‌های نوین در حوزه بهداشت و درمان و ساخت مراکز درمانی وزارت نفت در استان بوشهر نقش به سزایی ایفاء کند.

وی تاکید کرد: در حوزه اشتغال نیز با توجه به پیگیری‌های مستمر کمیته جذب ۵۰ درصدی نیرو‌های بومی و تاکید رئیس جمهور بر تحقق این موضوع و تلاش‌های استاندار بوشهر، این مصوبه تاکنون محقق نشده است که وزارت نفت باید در این رابطه به تعهدات خود عمل کند.

پورات در پایان با بیان اینکه اقدامات و عملکرد پتروشیمی بوشهر قابل تقدیر است، اذعان کرد: در حال حاضر در این پتروشیمی ۷ هزار نفر مشغول به کار هستند و جایگاه پتروشیمی بوشهر در اشتغال، توسعه منطقه، ارزش آفرینی اقتصاد و اقتصاد ملی بسیار ارزشمند است که امیدواریم در ادامه در بحث مسئولیت‌های اجتماعی و اشتغال نیرو‌های بومی این روند توسعه و تداوم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • رشد ۲۰ درصدی ثبت نام قرآن آموزان البرزی در سامانه حمد
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا