Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:09:49 GMT

نفت گران قیمت یک شبه منزوی شد!

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۳۱۰۵

نفت گران قیمت یک شبه منزوی شد!

معامله گران آمریکایی با این که کاخ سفید اعلام کرد فروش نفت هدف تحریمها نیست، واردات نفت از شرکتهای روسی را محتاطانه متوقف کرده اند.

به گزارش ایسنا، تجارت نفت روسیه با اقدام تولیدکنندگان در به تعویق انداختن فروش و امتناع واردکنندگان از پذیرش کشتیهای روسی، دچار اغتشاش شد و خریداران در سراسر جهان پس از مجموعه تحریمهایی که علیه مسکو بر سر حمله به اوکراین وضع شد، در جست و جوی منابع جایگزین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای متعددی تحریمهای گسترده علیه شرکتها، بانکها و اشخاص روسی پس از حمله هفته گذشته روسیه به اوکراین وضع کردند و غولهای انرژی جهانی برنامه هایی را برای خروج از پروژه های چند میلیارد دلاری در روسیه اعلام کرده اند.

هر چند که تحریمها مستقیم تجارت نفت را هدف نگرفته اند اما خریداران نفت روسیه در آسیا، اروپا و شمال آفریقا ناپدید شده و صعود شاخصهای قیمت جهانی به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه را به دنبال داشته اند. روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت خام در جهان پس از عربستان سعودی است و چهار تا پنج میلیون بشکه در روز نفت خام و دو تا سه میلیون بشکه در روز فرآورده های نفتی صادر می کند. در شرایطی که تقاضا در دوران پساکرونا رشد چشمگیری پیدا کرده و تولیدکنندگان بزرگ قادر به همگام ماندن با تقاضای رو به رشد نیستند، بازیگران بازار از این واهمه دارند که روند رشد قیمتها ادامه پیدا کند.

تاثیر تحریمها در سراسر بازار نفت ملموس بوده است. گرید نفتی اورال روسیه بیش از ۱۸ دلار در هر بشکه ارزانتر از معاملات فیزیکی نفت برنت عرضه می شود که در دوران پس از فروپاشی شوروی بی سابقه محسوب می شود. حتی در این قیمت هم معامله گران قادر به یافتن خریدارانی که حاضر به دریافت نفت روسیه باشند، نیستند.

یک معامله گر نفت روسیه گفت: هیچ کس تمایلی به خرید، حمل یا نگهداری نفت روسیه ندارد.

معامله گران در بازارهای فیوچرز، قیمت قراردادهای جاری نفت برنت را ۱۵ دلار بالاتر از قراردادهای آتی برده اند که از هم اکنون تا شش ماه دیگر تحویل داده می شوند. این قیمت بی سابقه بوده و نشان دهنده نگرانیهای رو به رشد نسبت به عرضه محدود است.

حتی نفت غیر روسی هم با مشکلاتی روبرو شده است. پنج معامله گر که مایل نبودند نامشان فاش شود، به رویترز گفتند: خریداران از نفت خط لوله کنسرسیوم خط لوله کاسپین (CPC) برای تحویل در اواخر مارس اجتناب می کنند. خط لوله CPC نفت از بندر نووروسییسک روسیه صادر کرده و آن را با گریدهای نفتی روسیه ترکیب می کند که اکثر خریداران را از دریافت این نفت بازمی دارد و یافتن بیمه برای کشتیها را دشوار می کند.

مایک ورث، مدیرعامل شرکت شورون روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: این منبع عرضه مهمی – بیش از نیم میلیون بشکه در روز – به جهان است که در حال حاضر به عرضه نفت واقعا نیاز دارد. شورون ۱۵ درصد سهم در خط لوله CPC و ۵۰ درصد در شرکت تنگیزشوراویل سهم دارد که میادین نفتی در غرب قزاقستان را توسعه داده است.

شرکتهای انرژی بریتیش پترولیوم، اکوئینور و شل خروج خود از پروژه های چند میلیارد دلاری در روسیه را اعلام کرده اند و بریتیش پترولیوم بارگیری نفت کوره از بندر تامان روسیه در دریای سیاه را لغو کرده است. غول آمریکایی اکسون موبیل کارمندان آمریکایی خود را از روسیه خارج می کند اما هنوز توقف فعالیتهایش در این کشور را اعلام نکرده است.

خریداران در سراسر جهان به دنبال منابع دیگری برای تامین نفت مورد نیازشان هستند.  پالایشگاه هندی دولتی بهارات پترولیوم که ماهانه دو میلیون بشکه نفت اورال روسیه را خریداری می کند، به دنبال دریافت نفت بیشتری از تولیدکنندگان خاورمیانه برای آوریل است. کانادا روز دوشنبه اعلام کرد واردات نفت از روسیه را ممنوع می کند.

معامله گران آمریکایی از تجارت نفت روسیه اجتناب می کنند در حالی که خریداران آسیایی منتظر شفافیت از سوی بانکها در خصوص امکان مبادله با فروشندگان روسی هستند. دولت مالزی اعلام کرد یک نفتکش با پرچم روسیه که هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفته است، اجازه نخواهد یافت وارد بندر کوالا لینگی شود.

کشورهای اتحادیه اروپا در حال بررسی ممنوعیت ورود کشتیهای روسی به بنادر این بلوک هستند. انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد ورود کشتیهای متعلق به روسیه یا کشتیهایی که تحت اداره، کنترل، کرایه یا ثبت این کشور قرار دارند یا با پرچم روسیه حرکت می کنند را به بنادر انگلیسی ممنوع خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می رود روسیه صادرات نفت به چین را افزایش دهد. خبرگزاری تاس روسیه گزارش کرد شرکت ترانس نفت که بیش از ۸۰ درصد از نفت تولید شده در روسیه را مدیریت می کند، قصد دارد عرضه به چین را از طریق خط لوله اسپو بالا برده و از ۲.۲۲ میلیون تن در فوریه به ۲.۴۸ میلیون تن در مارس افزایش دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قيمت نفت حمله روسيه به اوكراين صادرات نفت روسیه به آمریکا معامله گران میلیون بشکه نفت روسیه خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۳۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه در شروع نخستین روز هفته با روند کاهشی بازگشایی شد. روند قیمت در بازار طلا با کاهش قابل توجه قیمت دلار همراه شد و افت میلیونی قیمت‌ها را برای بازار فلز زرد به همراه داشت.

روز شنبه افت قیمت دلار به همراه کاهش محدود اونس جهانی طلا، بازار طلا و سکه را یکدست نزولی کرد. این کاهش قیمت، مثقال طلا را بعد از گذشت بیش از یک ماه به کانال ۱۴ میلیونی برگرداند.

فعالان بازار طلا با توجه به تعطیلی بازار‌های جهانی در دو روز آینده، انتظار تغییر قیمتی خاصی را در طلای جهانی ندارند، اما معتقدند اگر مدیریت بانک مرکزی در بازار ارز ادامه داشته باشد، باید شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز باشیم.


قیمت نقره همپای طلا ارزان شد
گفتنی است انس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۸ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۲ سنت ایستاده است. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار و ۱۲۰ تومان معامله می‌شود و کاهش هزار و ۵۹۰ تومانی داشته است.


سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
قیمت سکه امامی روز شنبه ۸ اردیبهشت بیشترین کاهش قیمت در قطعات سکه را داشت. این قطعه با کاهش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی، به کانال ۴۱ میلیونی برگشت و روی رقم ۴۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی بسته شد. سکه بهار با افت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در کف کانال ۳۸ میلیونی معامله شد.


گفتنی است قیمت نیم سکه با کاهش ۶۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی معامله و قیمت ربع سکه با افت ۷۰۰ هزار تومانی روی رقم ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز شنبه ۴۰۰ هزار تومان کاهش داشت و با قیمت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه با افت قیمت همراه شد
قیمت طلا در اولین روز معاملاتی هفته کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۳۷۸ هزار تومان کاهش داشت و یک کانال عقب‌نشینی کرد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۸۹۳ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۸۵ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۳۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز روی رقم سه میلیون و ۳۹۲ هزار تومان ایستاد.

حباب سکه روز شنبه در تمام قطعات کاهش داشت. حباب سکه امامی ۵۴۵ هزارتومان، سکه بهار ۴۷۲ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۲۳ هزار تومان، ربع سکه ۵۱۲ هزار تومان و سکه گرمی ۳۰۸ هزار تومان کاهش داشت.

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • بهترین کپی ترید فارکس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ بررسی جامع
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس