Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین همدان، دکتر عباس نجفی، در کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز استان همدان، عنوان کرد: مسئله قاچاق کالا و ارز یکی از مشکلاتی است که گریبانگیر جامعه شده است که متأسفانه علی رغم تلاش‌های زیادی توسط دستگاه‌های متولی همچنان اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه اتخاذ تدبیر جامع در حوزه قاچاق می‌توان عملکرد بهتری بدست آورد، بیان کرد: در خصوص پیشگیری از پدیده‌های این چنینی تا زمانی که یک برنامه جامع و سیستماتیک در دستور کار نداشته باشیم با وجود تلاش‌های متعدد نیز نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با تأکید بر اینکه نگاه پیشگیرانه در حوزه قاچاق کالا و ارز باید در اولویت قرار بگیرد، ابراز کرد: تقویت نیروهای نظارتی و تجهیزات آنان در راستای برخورد با سودجویان و خاطیان از اهمیت زیادی برخوردار است ولی تا زمانی که سرچشمه قاچاق قطع نگردد جامعه متضمن آسیب‌ها و خسارات متعددی خواهد شد.
نجفی اضافه کرد: نباید منتظر ارائه طرح‌های کلان از مرکز باشیم بلکه دستگاه‌های متولی در مرکز استان‌ها نیز باید ایده‌ها و پیشنهادات مناسب با شرایط استان را مطرح نمایند تا علاوه بر شکل‌گیری تعامل و هماهنگی سیستمی از ظرفیت‌های هر دستگاه برای شناسایی خلاءهای استان در حوزه قاچاق نیز استفاده نمود.
وی با انتقاد به این مسئله که کالاهای قاچاق به خصوص در حوزه لوازم خانگی به راحتی در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرند، اذعان کرد: باید تمرکز دستگاه‌های اجرایی و نظارتی بر کشف شبکه‌ای قاچاق کالا وارز باشد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با اشاره به کاهش تولید گندم در سال جاری به دلیل افت بارش و نزولات آسمانی، خاطر نشان کرد: مقدار خرید گندم از کشاورزان در سال گذشته 438 هزار تن بوده که در سال جاری این عدد به 199 هزار تن تقلیل یافته است همچنین آمار میزان فروش به گندم سایر استان‌ها نیز تا کنون 51 هزارتن می‌باشد که این عدد در سال گذشته 123 هزار تن بوده است و آمار مذکور حاکی از کاهش محسوس تولید گندم در استان است.
نجفی موضوع گندم و مدیریت خرید و پیشگیری از دلالی و خرید آن را دارای اهمیت زیادی دانست و تأکید کرد: خرید منصفانه و پرداخت فوری هزینه گندم به کشاورزان یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از قاچاق گندم، حذف دلالان و سوجویان خواهد بود به همین دلیل نظارت و دقت ویژه‌ای براین موضوع را می‌طلبد.
وی با اشاره به نقش مهم اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در سطح جامعه، خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از مسئله قاچاق مردم باید پای کار بیاییند که این مسئله تنها با آگاهی‌بخشی آنان از طریق رسانه‌های جمعی، ملی و فضای مجازی میسر خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عباس نجفی قاچاق کالا همدان قاچاق کالا و ارز حوزه قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۶۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان صدور فاکتور رسمی در سامانه جامع تجارت برای تمامی فعالان صنف طلا ایجاد شده و اجرای این مسئله به‌صورت جدی توسط دولت پیگیری می‎شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، باتوجه‌به ابلاغ ضوابط اختصاصی طلا ذیل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تاریخ مرداد ماه 1401، متاسفانه اجرای این قانون به تعویق افتاده بود که با توجه به سال جهش تولید با مشارکت مردم، دولت اجرای این قانون را از ابتدای امسال برای تمامی صنف و صنعت طلا لازم الاجرا نمود.

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ازآنجایی‌که بازار طلا با مشکلاتی از قبیل فعالیت بدون دریافت مجوز، خریدوفروش با حساب‌های اجاره‌ای و فعالیت‌های ارزی برخی سودجویان به اسم طلافروش و فروش طلا با عیار پست مواجه است، این بازار نیازمند یک ساماندهی در تمامی بخش‌های صنفی و معاملاتی خود می باشد.

کلیه طلافروشان می‌بایست بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی معاملات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند که در این صورت معاملات مشکوک و فروش کالای غیراصیل و قاچاق برای دستگاه‌های نظارتی شفاف خواهد بود و می توان از ضرر مردم به دلیل خرید کالای بدون اصالت مانند سکه‌های تقلبی و طلای عیار پایین جلوگیری کرد.

بر اساس ماده 18 آئین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، وزات صمت مکلف است با همکاری بانک مرکزی امکان ثبت سیستمی معاملات طلا را در سامانه جامع تجارت فراهم نماید و فعالین صنف طلا می بایست اطلاعات معاملات خود را در این سامانه ثبت نمایند. همچنین بر اساس بند الف ماده 7 قانون مبارزه با پولشویی اشخاص، نهادها و دستگاههای مشمول این قانون (موضوع مواد 5 و 6) برحسب نوع فعالیت و ساختار سازمانی خود مکلف به احراز هویت و شناسایی مراجعان هستند.

اجرای این قانون در کنار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه طلا می‌تواند علاوه بر کاهش قاچاق طلا، مشکلات مالی بخش طلا از قبیل پول‌شویی و ارتشا را نیز شناسایی نماید تا دستگاه‌های نظارتی نسبت به مقابله با آن اقدام نمایند.

وفاق تمام دستگاه‌های حاکمیتی در اجرای ضوابط تبصره 4 طلا

باتوجه ‌به ایجاد وقفه در اجرای ضوابط تبصره 4 ماده 18 فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی جلسه ای با حضور تمامی دستگاه های تصمیم گیر در صنعت طلا وفلزات گرانبها، ضمن بررسی مجدد ابعاد طرح و نظرات اتحادیه های مربوطه، اجرای این ضوابط را برای تمامی فعالین صنف طلا از جمله طلافروشان، بنکداران، آبشده فروشان و تولیدکنندگان از 7/1/1403 الزامی کرد.

البته پیش‌ازاین مسئله ثبت اطلاعات در دو سامانه جامع تجارت و مودیان موجب نارضایتی برخی از فعالان صنف طلا و جواهر شده بود که پیگیری اخبار نشان می‎‌دهد این موضوع برطرف شده است؛ به‌طوری‌که بر اساس تبصره 3 الحاقی به ماده 5 قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی در صورت ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت با رعایت الزامات صدور صورت‌حساب الکترونیکی از سوی سازمان مالیاتی دیگر نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مودیان نبوده و اطلاعات می بایست به صورت سیستمی به این سامانه ارسال گردد.

سرپرست مرکز صنایع خلاق وزارت صمت: سامانه جامع تجارت در صنعت طلا لازم‌الاجرا است

محمدرضا زارع برزشی در جلسه روز 4/2/1403 نیز بر اجرای این قانون تأکید کرد و اجرای این قانون را در جهت حمایت از تولید لازم دانست.

ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی برخی فعالان بازار طلا

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جدید با تأکید بر اجرای قانون، از دستگاه‌های نظارتی خواست نسبت به متخلفین برخورد جدی صورت گیرد. بنا بر دستور معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز از تاریخ، 7 فروردین سال جاری در کشور الزامی شده است.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • پیشگیری از حریق در مراتع ایلام اولویت کار دستگاه‌های اجرایی باشد
  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد «خرسان ۳» است
  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد خرسان است
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • خودکفایی درتولید بذرگندم درسیستان وبلوچستان،اولویت جهادکشاورزی
  • کشف یک و نیم تن بادام قاچاق در امیدیه
  • میزان جریمه‌های تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد در فروردین اعلام شد
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد