Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرونا باعث شد مردم در دو سال گذشته به سراغ خانه تکانی نروند، اما حالا با واکسیناسیون گسترده همه تصمیم گرفته‌اند شب عید خانه تکانی کنند.

خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: زنگ تلفن قطع نمی‌شود. اولی را پاسخ نداده تلفن دوم زنگ می‌خورد. میز کناری گوشی موبایل زنگ می‌خورد و با دست به همکارش اشاره می‌کند آن را جواب دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند دقیقه یک‌بار چشم به مانیتور می‌دوزد و کارگرانی را که قرار است فردا برای نظافت بروند مشخص می‌کند. خیلی‌ها هم زنگ می‌زنند و قیمت می‌گیرند. یکی تأکید می‌کند کارگری که می‌فرستید حتماً سه دوز واکسن زده باشد. منشی سعی می‌کند مشتری را متقاعد کند، هیچ کارگری بدون تست منفی اعزام نمی‌شود. صدای مشتری دیگری آن قدر بلند است که به راحتی شنیده می‌شود. از قیمت بالای نظافت خانه‌اش شکایت دارد و می‌گوید اگر می‌دانستم ۶۰۰ هزار تومان باید بدهم خودم خانه را تمیز می‌کردم.

«کرونا دو سال مردم را از خانه تکانی شب عید دور کرد و خیلی‌ها ترجیح دادند دور نظافت و خانه تکانی و آمدن کارگر به خانه را خط بکشند. حالا با واکسیناسیون گسترده و کم شدن خطر کرونا همه تصمیم گرفته‌اند شب عید خانه تکانی حسابی کنند.» محمد، مدیر یکی از شرکت‌های خدماتی نظافتی این را می‌گوید و دفتر بزرگ روی میزش را باز می‌کند تا جمعه را برای یکی از مشتری‌ها رزرو کند: «امسال با دو سال قبل قابل مقایسه نیست. اسفند پارسال و دو سال گذشته وضعیت خوبی نداشتیم. خیلی از مردم ترجیح می‌دادند خانه‌تکانی نکنند. اسفند ۹۸ تازه یک ماه بود که کرونا جولان می‌داد و همه را به وحشت انداخته بود. خیلی از کارگران شرکت ما که همیشه ماه آخر سال برای کار می‌آمدند ترجیح دادند شهر خودشان بمانند. از آن طرف هم کسی سفارش کار نمی‌داد و تلفن‌ها شاید در روز سه یا چهار بار زنگ می‌خورد. من هم خانه تکانی نکردم و با توجه به اینکه کسی دید و بازدید عید نمی‌رفت خیلی‌ها خانه ماندند. خیلی از هم صنفی‌های من مجبور شدند شرکت‌شان را با ضرر و زیان زیاد تعطیل کنند. شرکت ما قدمت ۲۰ ساله دارد و به همین دلیل نمی‌توانستیم تعطیل کنیم. هزینه‌های دفتر را هم از جیب دادم. اسفند پارسال هم شرایط فرق چندانی نکرد. فقط کسانی که مبتلا شده بودند با تصور اینکه آنتی بادی دارند سفارش کار می‌دادند. بعضی مشتری‌ها هم خواسته‌های عجیب و غریبی داشتند. مثلاً سفارش می‌کردند کارگری که می‌فرستیم قبلاً کرونا گرفته باشد یا می‌گفتند هزینه تست پی سی آر کارگر را می‌دهیم که با تست منفی بیاید. خیلی از کارگران ما از شهرستان می‌آیند و این یکی دوماه را هم در خوابگاه می‌مانند. شرایط طوری بود که نمی‌توانستیم آن‌ها را توی خوابگاه نگه داریم و ترجیح دادیم از کارگرانی که خانه‌شان حاشیه شهر است استفاده کنیم.»

حرف‌های محمد به اسفند امسال که می‌رسد دست‌هایش را به نشانه شکر بالا می‌برد و می‌گوید: «به لطف خدا و واکسیناسیون گسترده امسال وضعیت فرق کرده و کسب و کار ما هم رونق گرفته؛ تلفن پشت تلفن. البته خیلی از این تماس‌ها برای گرفتن قیمت و مشاوره است. بعضی‌ها وقتی قیمت را می‌شنوند چانه می‌زنند یا پشیمان می‌شوند. قیمتی که ما تعیین کرده‌ایم زیر قیمت خیلی از شرکت‌های خدماتی است یعنی هر ساعت ۵۰ هزار تومان. معمولاً هم نظافت خانه، شست و شوی دیوار و شیشه‌ها و درآوردن پرده‌ها و شست و شوی سرویس بهداشتی بیشتر از ۴ ساعت زمان می‌برد. برای هر ساعت اضافه هم ۴۰ هزار تومان تعیین کرده‌ایم. این قیمت برای کارگران زن بیشتر است. آن‌ها نظافت آشپزخانه را هم انجام می‌دهند و معمولاً مشتری رضایت بیشتری از کارشان دارد. نظافتچی وی‌آی‌پی هم داریم. آن‌ها با تجربه هستند و شست و شوی مبلمان، نصب پرده و شست و شوی همه دیوار‌ها را هم انجام می‌دهند. بیشتر مشتری‌ها وقتی تماس می‌گیرند تأکید می‌کنند کارگرانی که می‌فرستیم حتماً واکسن زده باشند. خوشبختانه خیلی از کارگرانی که با ما کار می‌کنند لااقل دو دوز واکسن زده‌اند و اگر احساس کنیم علائم کرونا دارند نمی‌فرستیم. ماسک می‌زنند و نظافت می‌کنند و از مشتری هم می‌خواهیم موقع ورود کارگر ماسک بزند.»

محمود پنج سالی است برای نظافت و خانه تکانی به خانه‌های مردم می‌رود. آنقدر کارش خوب است که تا آخرین روز اسفند هم وقت خالی ندارد. می‌گوید آشنا‌ها او را به یکدیگر معرفی می‌کنند و برای نظافت خانه یا ساختمان تماس می‌گیرند. تنها کار می‌کند و سراغ شرکت خدماتی نمی‌رود: «پنج سال قبل وقتی بیکار شدم تصمیم گرفتم برای خودم کار کنم. آبدارچی بودم و خیلی از کارمندان شرکت من را می‌شناختند و چند بار هم برای نظافت خانه‌هایشان رفته بودم. بعد از اینکه بیکار شدم تماس‌ها ادامه پیدا کرد. بهمن و اسفند تماس‌ها بیشتر بود و خرج زندگی در می‌آمد و با همین کارگری برای دخترم جهیزیه گرفتم. اما با آمدن کرونا اوضاع عوض شد. شرایط سختی بود. کسی زنگ نمی‌زد و سفارش کار نمی‌داد. با چند نفر که مشتری ثابت بودند تماس گرفتم که فقط یک نفر سفارش کار داد، بقیه نگران بودند. حق هم داشتند. کرونا آن روز‌ها خیلی وحشی شده بود و از واکسن هم خبری نبود. وقتی واکسن آمد به چند مرکز واکسیناسیون رفتم و خواهش کردم واکسن من را زودتر از موعد بزنند، ولی قبول نکردند و گفتند باید گروه سنی شما اعلام شود. اصرار من به این دلیل بود که بتوانم زودتر سرکار بروم. خدا را شکر هر سه دوز واکسنم را زدم و الان با خیال راحت به خانه‌های مردم می‌روم. هیچ وقت قیمت به مشتری نمی‌دهم و خودشان هرچقدر دوست داشته باشند می‌دهند. البته کار سختی است و معمولاً برای ۴ ساعت کار ۴۰۰ هزار تومان می‌گیرم. از اول بهمن هم تقریباً هر روز برای نظافت به خانه‌های مردم می‌روم و تا آخر اسفند هم روز خالی ندارم. هرجا هم می‌روم اول کارت واکسنم را نشان می‌دهم تا صاحبخانه خیالش آسوده باشد.»

تا چند سال قبل متقاضی کار در شرکت‌های خدماتی آنقدر زیاد بود که شرکت‌ها نمی‌توانستند همه را استخدام کنند، اما آن‌طور که سارا خانعلی مدیر یکی از شرکت‌های خدماتی نظافت منزل می‌گوید اوضاع فرق کرده است. او لیست کارگران شرکت را نشان می‌دهد و می‌گوید: «نظافت خانه و یا کار‌های خدماتی فقط مربوط به پایان سال نیست. باید برای همه سال نیروی انسانی داشته باشیم تا بتوانیم سرویس بدهیم. اما کرونا و مشکلات اقتصادی باعث شد خیلی از کارگران ما از تهران کوچ کنند و به شهرستان بروند. کارگران شرکت ما تا چند سال قبل تهران زندگی می‌کردند و برای کار همیشه در دسترس بودند. بالا رفتن اجاره خانه باعث شد خیلی از آن‌ها به شهرستان کوچ کنند. الان هم کسانی که با ما کار می‌کنند حاشیه شهر زندگی می‌کنند. امروز با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم. چند بار هم آگهی دادم، ولی کارگر نیست. از آن طرف هم هزینه‌ها بالا رفته، ولی سفارش کار کم شده. نمی‌توانیم به کسانی که فقط اسفندماه برای کار می‌آیند اعتماد کنیم. باید آن‌ها را بشناسیم تا به خانه‌های مردم بفرستیم. علاوه بر آن تأمین خوابگاه برای کارگران موقت سخت است. باور کنید اگر علاقه به این کار نداشتم همان ۱۰ سال قبل شرکت را تعطیل می‌کردم. دو سال گذشته کرونا بازار ما را کساد کرد. الان هم زیاد زنگ‌خور نداریم. خیلی‌ها استعلام قیمت می‌گیرند و به بهانه اینکه بیشتر فکر کنند دیگر زنگ نمی‌زنند. نرخ خدمات ما واقعاً کمتر از شرکت‌های دیگر است؛ برای ۴ ساعت ۳۰۰ هزار تومان. این پول در برابر کار پر زحمت و سخت، زیاد نیست. هزینه ایاب و ذهاب هم به عهده کارگر است. خیلی از آن‌ها از حاشیه شهر می‌آیند و باید مسافت زیادی در رفت و آمد باشند.»

پنجره خانه باز می‌شود و مرد شروع می‌کند به تمیز کردن شیشه‌ها. همسایه طبقه بالایی هم خاک گلدان‌های بالکن را عوض می‌کند. انگار همه می‌خواهند کرونا را با گرد و غبار دوسال گذشته از خانه‌هایشان بیرون بریزند.

بیشتر بخوانید: فرمول خانه‌تکانی سریع برای زنان شاغل

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کرونا خانه تکانی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا خانه تکانی خانه های مردم خیلی از کارگران شرکت های خدماتی نظافت خانه هزار تومان خانه تکانی برای نظافت سفارش کار سال گذشته شست و شوی برای کار سال قبل خیلی ها دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۰۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس

علی جان صادق‌پور با اشاره به عملکرد این شرکت در توسعه طرح‌های فاضلاب طی دو سال اخیر گفت: بالغ بر ۲۸ هزار متر مکعب در شبانه‌روز به ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها و بیش از ۸۰ هزارمتر به خطوط انتقال و شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب اضافه شده است.

او با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه‌های خود در بخش فاضلاب را مبتنی بر افزایش سرانه بهره‌مندی از سامانه‌های جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهری و روستایی تدوین کرده است، افزود: بر همین اساس در دو سال گذشته گام‌های بسیار بلندی در حوزه بهره‌مندی مردم استان از خدمات زیست محیطی فاضلاب برداشته شده است.

صادق‌پور تصریح کرد: یکی از سیاست‌های کلان شرکت آبفا استان فارس، افزایش سرانه بهره‌مندی جوامع شهری و روستایی استان از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بود که در این راستا اقدامات مطلوبی نیز صورت پذیرفت.

مدیرعامل شرکت آبفا فارس علاوه بر اجرای طرح‌های توسعه‌ای، مرمت و نگهداری تأسیسات و همچنین ارتقای بهره‌وری آنها را از دیگر اهداف شرکت آبفا فارس در دو سال گذشته عنوان کرد و افزود: با کار کارشناسی مداوم در تأسیسات فاضلاب، بهره‌وری در بخش‌های مختلف ارتقا داده شد.

او ادامه داد: علاوه بر ارتقای کیفیت تصفیه‌خانه‌های موجود، تسریع در عملیات اجرا و بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌های ناتمام فاضلاب از مهم‌ترین اولویت‌های شرکت طی دو سال گذشته بوده است. همچنین جذب سرمایه گذار و انعقاد تفاهم نامه همکاری با بخش خصوصی و صنایع محلی در شهرستان‌های فارس به منظور اجرای طرح‌های جدید فاضلاب و همینطور فروش پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب را نیز می‌توان به عنوان گام‌های قابل توجهی در راستای گسترش سطح بهره‌مندی مردم فارس از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب و ارتقای بهداشت عمومی شهر‌ها و روستا‌های منتفع نام برد.

صادق‌پور اضافه کرد: طی دوسال گذشته تعداد ۵ تصفیه‌خانه فاضلاب، شامل تصفیه‌خانه فاضلاب شهر‌های کازرون و آباده و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب روستا‌های امیر آباد کافتر و شهر میان در شهرستان اقلید و همچنین پکیج تصفیه فاضلاب روستای شهیدآباد شهرستان خرم‌بید در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

رئیس هیئت مدیره شرکت آبفا استان فارس اضافه کرد: با گشایش این تصفیه‌خانه‌ها ۲۷هزار و ۱۰۰ متر مکعب به ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری و ۹۱۰ متر مکعب در شبانه‌روز به ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب روستایی اضافه شده است.

او با بیان اینکه در همین بازه زمانی افزون بر ۸۰ هزار متر خطوط انتقال و شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیز در شهر‌ها و روستا‌های استان اجرا شده است، افزود: تصفیه‌خانه، خطوط انتقال و شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهر داراب نیز در آینده‌ای نزدیک گشایش خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • منچستریونایتد در آستانه یک خانه تکانی بزرگ
  • منچستریونایتد حراج تابستانی راه می‌اندازد: شیاطین سرخ در آستانه یک خانه تکانی بزرگ
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • بخشش عجیب‌ در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • عجیب‌ترین بخشش در خوزستان: مقتول دستور بخشش قاتلش را داد
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد