Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، تعداد معاملات بازار مسکن در شهر تهران در بهمن سال ۱۴۰۰، به ۸٫۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۳٫۱ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۷٫۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین متوسط قیمت خرید و فروش هر متر واحد مسکونی نیز حدود ۳۳ میلیون تومان بود که به معنای افزایش ۰٫۴ درصدی نسبت به ماه قبل و ۱۶٫۴ درصدی نسبت به سال قبل است (بانک مرکزی).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بازار مسکن چه می‌گذرد؟ مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی، رکود تورمی را عامل تحولات این بازار می‌داند.

کاهش معاملات در دوران رکود تورمی

دیبا توضیح می‌دهد: کلیت بازارها در ایران در رکود تورمی هستند. پس از یک رشد بزرگ، بازارها به مرحله‌ای می‌رسند که دیگر امکان افزایش قابل توجه قیمت وجود ندارد. از طرفی تورم در اقتصاد هنوز به طور کامل از میان نرفته است، در نتیجه رکود تورمی ایجاد می‌شود.

او می‌افزاید: در این دوران، معمولا تعداد معاملات کاهش می‌یابد. در واقع اکنون بازار مانند فنری در حال جمع‌شدن است. این شرایط تا زمان صعود بعدی قیمت‌ها ادامه می‌یابد.

دیبا می‌گوید: در وضعیت تورمی، متاسفانه دهک‌های پایین توان خرید ملک را ندارند اما در کل، تعداد معاملات بیشتر می‌شود.

 بازار مسکن در آینده به چه سمتی می‌رود؟

این کارشناس بازارها، در مورد آینده کوتاه‌مدت بازار ملک توضیح می‌دهد: موضوع برجام در این مورد اهمیت دارد. در مدت اخیر دلار و طلا افت اندکی داشتند، اما در قیمت مسکن تغییر چندانی ایجاد نشد. در نتیجه افراد منتظر کاهش قیمت‌ها هستند و بازار در رکود است.

او می‌افزاید: این شرایط تا زمان چرخه بعدی تورم ادامه می‌یابد. در آن مقطع افراد با تصور جاماندگی، وارد بازار می‌شوند و معاملات افزایش می‌یابد.

یک توصیه برای خریداران مصرفی

دیبا می‌گوید: اگر در مذاکرات وین، توافق خوبی به دست بیاید، رکود تورمی در بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ ادامه می‌یابد. این شرایط بهترین فرصت خرید، برای کسانی است که می‌خواهند با هدف تامین نیاز مصرفی وارد بازار ‌شوند. در شرایط رکود و کمبود تقاضا، فروشندگان تخفیف بیشتری برای خریداران احتمالی قائل می‌شوند.

این کارشناس بازارهای مالی می‌افزاید: البته اگر همین فرایند کنونی خوف و رجا در مذاکرات ادامه یابد، باز هم در بازار مسکن رکود تورمی خواهیم داشت اما قیمت‌ها رو به بالا کشش بیشتری دارند. ممکن است ملک به متری ۴۰ میلیون تومان نیز برسد.

او در مورد آینده بلندمدت بازار مسکن می‌گوید: با توجه به شاخص‌های موجود انتظار می‌رود قیمت‌ها به ویژه از سال ۱۴۰۳ به بعد، افزایشی باشد و حتی به متری حدود ۶۰ میلیون تومان نیز برسد.

سرمایه‌گذاری در بازار مسکن

به نظر می‌رسد دو نگاه متفاوت به سرمایه‌گذاری در بازار مسکن وجود دارد؛ برخی آن را بازار مناسبی می‌دانند؛ زیرا حتی در صورت سود اندک، حداقل اصل سرمایه افراد حفظ می‌شود. اما عده‌ای معتقدند این بازار، سودهای مقعطعی بازارهای دیگر را ندارد. آیا مسکن، بازار مناسبی برای سرمایه‌گذاری است؟

دیبا توضیح می‌دهد: به صورت سنتی، بازار مسکن یکی از ایمن‌ترین بازارهاست. این بازار معمولا سرمایه افراد را حفظ می‌کند و می‌تواند برای آنها بازدهی نیز داشته باشد؛ اما شاید سودهای بزرگ را ایجاد نکند.

او می‌گوید: از نظر سوددهی، در بلندمدت بازار سهام رتبه نخست و مسکن رتبه بعدی را دارد. البته ملک، برای افراد بازار مطمئن‌تری است. آنها، حداقل از نظر ذهنی، از خرید آن احساس ضرر نمی‌کنند. اما در بازارهای مالی افراد ممکن است با نوسانات بازار، برای نگهداری یا فروش دارایی خود دچار تردید شوند.

گفتنی است، در روزهای اخیر از برجام اخبار ضد و نقیضی به گوش می‌رسد. در حالی که نمایندگان کشورهای اروپایی از اتمام کار و نردیک‌بودن توافق خبر می‌دهند، ایران و آمریکا می‌گویند برخی مسائل مهم، همچنان حل‌نشده باقی مانده است. نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌تواند روی همه بازارهای مالی و موازی، از جمله مسکن تاثیر بگذارد.

توافق در مذاکرات وین حتمی شد | توافق هسته‌ای ایران در هر لحظه ممکن است امضا شود کد خبر 661554 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین بازار مسکن مذاکرات وین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن و زمین بازار مسکن مذاکرات وین بازارهای مالی بازار مسکن رکود تورمی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۶۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟