Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@04:28:58 GMT

ائمه جمعه استان اردبیل در نمازجمعه چه گفتند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۹۳۱۶

ائمه جمعه استان اردبیل در نمازجمعه چه گفتند؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، نمازجمعه این هفته(چهاردهم اسفندماه ۱۴۰۰) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان‌ها و شهرهای مختلف استان اردبیل برگزار شد.

امام جمعه بیله سوار: تقوای الهی سبب سعادت انسان می‌شود

حجت الاسلام والمسلمین جابر عزیزی، امام جمعه بیله سوار در خطبه‌های این هفته نماز عبادی - سیاسی جمعه این شهر ضمن دعوت همگان به رعایت تقوای الهی، به تشریح ابعاد مختلف تقوا پرداخت و افزود: انسان زمانی به سعادت می‌رسد که در مسیر تقوا قرار گرفته و در آن راه ثابت قدم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بیله سوار ضمن اشاره به روز احسان و نیکوکاری، از احسان پرشور خیرین منطقه در راستای کمک به کمیته امداد امام خمینی(ره) در این ایام تقدیر و تشکر کرد.

فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل ستودنی است

وی هم چنین ضمن گرامیداشت ۱۸ اسفند سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، از تلاش‌های مدیر مسئولان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان بیله سوار به‌ویژه در کسب رتبه برتر کشوری در ارزیابی سالانه فهما تقدیر و تشکر کرده، خواستار همکاری و حمایت تمامی دستگاه‌ها از این نهاد مقدس مذهبی شد.

امام جمعه بیله سوار با اشاره به فرا رسیدن میلاد باسعادت امام حسین(ع) و روز پاسدار، سپاه را بزرگترین و قوی‌ترین اهرم صیانتی نسبت به آرمان‌های انقلاب و نظام دانسته و آن را مجاهده‌گر عرصه‌های مختلف از جمله عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و ... و در یک کلام خار چشم دشمنان قلمداد کرد.

عزیزی همچنین ضمن تبریک فرارسیدن میلاد باسعادت حضرت عباس(ع) و روز جانباز، به رشادت‌های جانبازان هشت سال دفاع مقدس و نیز مدافعان حرم اشاره نموده، از مقام و جایگاه این عزیزان و بویژه خانواده‌های آنان تقدیر و تشکر کرده، روز جانباز را به آنان تبریک گفت.

امام جمعه بیله سوار خواستار تمهیدات لازم در بحث مدیریت آب شرب و تامین آب مزارع کشاورزی شهرستان بیله سوار شد تا در موعد مقرر، مردم این منطقه محروم مرزی همانند پارسال دچار بحران نگردند.

عزیزی در ادامه از مسئولان دولتی خواست تا در برخورد با ارباب رجوع، اولویت و هدف‌شان حل مشکلات مردم باشد که بزرگترین سرمایه نظام همانا این مردم غیور هستند که همیشه در خط مقدم جبهه‌های مختلف پای کار هستند.

امام جمعه بیله سوار در ادامه به تلاش شبانه‌روزی دشمنان در جهت تحریف بیان حقایق و وارونه جلوه دادن وضعیت موجود جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: همه مسئولان کشور و نخبگان جامعه باید آستین بالا بزنند و در قالب جهاد تبیین، در صدد زدودن افکار منفی از ذهن‌های مردم باشند و به تزریق امید و ... بپردازند.

وی از مسئولان محلی خواست برای سال آینده در زمینه رونق اشتغال، تولید، جذب سرمایه‌گذار و به‌ویژه پیوست مرزی اهتمام لازم را داشته باشند تا شرمنده این مردم همیشه در صحنه نباشیم.

امام جمعه خلخال: ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری در اولویت مسئولان باشد

حجت الاسلام کریم اسدی، خطیب نماز جمعه خلخال با اشاره به اهمیت اشتغال و رفع معضل بیکاری گفت: واگذاری پروژه‌های اشتغال‌زایی به سرمایه‌گذاران با اهلیت سنجی مناسب انجام گیرد چرا که عدم اهلیت سنجی در واگذاری پروژه2های سرمایه‌گذاری مشکلاتی را در امر تولید و اشتغال به وجود می‌آورد.

وی افزود: کارخانه سیمان خلخال یکی از این پروژه‌های سرمایه‌گذاری است که بعد از سال‌ها همچنان بر زمین مانده است و مشکلات اقتصادی را برای شهرستان به دنبال داشته و رفع مشکلات آن نیازمند ورود جدی مسئولان استانی است.

امام جمعه خلخال، جنگ افروزی در دنیا و بحران‌سازی را فتنه آمریکا و استکبار عنوان کرد و گفت: در قضیه کشور اوکراین نیز به فرموده مقام معظم رهبری این کشور قربانی بحران‌سازی غرب و آمریکا است.

حجت الاسلام اسدی، به اعیاد بزرگ شعبانیه و حلول این ماه مبارک اشاره کرد و گفت: از اولین ساعات مبارک این ماه، تولد حضرت سید الشهداء، گرامیداشت روز پاسدار و ولادت با سعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز  از اعیاد مهم شعبانیه است و فضلیت عظیم این ماه  و هدیه بعثت گسترش عقل و گسترش اخلاق در جامعه است و باید با پرهیز از هوای نفس، ریاست طلبی و جاه طلبی با نبود عقلانیت مبارزه کرد.

امام جمعه مشگین شهر: شناخت امام زمان(عج) عامل هدایت بشریت است

حجت الاسلام باوقار، امام جمعه شهرستان مشگین شهر در خطبه‌های این هفته نماز جمعه ضمن تبریک به‌مناسبت اعیاد شعبانیه گفت: معرفت و رستگاری بدون شناخت امام زمان(عج) امکان پذیر نیست و شناخت امام، عامل هدایت بشریت بوده واز جاهلیت وگمراهی برحذر نموده است.

وی ماه شعبان را ماه دعا و مناجات و تهذیب نفس، ماه ورود به ماه مبارک رمضان دانسته و گفت: بهره‌گیری از فیوضات ماه شعبان، تلاشی برای جبران اعمال گذشته بوده که از طریق روزه گرفتن و ذکر و دعا پر اهمیت است.

امام جمعه شهرستان مشگین شهر ولادت امام حسین (ع) روزپاسدار و هم چنین روز جانباز را تبریک گفته و از خدمات شبانه روزی سپاه تشکر کرد.

باوقار با اشاره به ولادت حضرت امام سجاد(ع)، امامی که تندیس تقوا بوده و توجه ویژه در امر احسان و دستگیری از نیازمندان را ترویج نمودند، از مسئولان خواست گره‌های کور  اقتصادی ومعیشتی مردم را حل کنند. 

خطیب جمعه شهرستان مشگین شهر سالروز تاسیس کمیته امداد امام خمینی (ره) را تبریک گفته و از تلاش‌های بی‌منت کارکنان این اداره تشکر کرد واز مردم و نیکوکاران خواست درهفته احسان و نیکوکاری به فکر فقرا و نیازمندان باشیم چرا که یکی از راه‌های ارتباط با امام زمان کمک کردن به نیازمندان است.

امام جمعه مشگین‌شهر در خصوص تحولات اخیر در منطقه به‌خصوص اوکراین گفت: آمریکا، عامل اصلی بحران‌سازی در جهان است و ایران اسلامی همواره خواستار ایجاد صلح و دوستی در منطقه بوده و اتفاقات اخیر درس عبرتی برای دولت‌هایی است که دل در گرو آمریکا دارند.

امام جمعه شهرستان پارس آباد: پاسداران و جانبازان حماسه آفرینان دوران هشت سال دفاع مقدس هستند

حجت الاسلام علی اکبر باقری بنابی، امام جمعه شهرستان پارس آباد ضمن دعوت مردم به رعایت تقوای الهی و تبریک ماه شعبان اظهار کرد: پاسداران و جانبازان در دوران جنگ حماسه‌ای از ایثار و از خود گذشتگی  به نمایش گذاشتند و جانبازان و ایثارگران، ستارگان و حماسه آفرینان این دوران پرافتخار هستند و از همین رو باید پاسداران، جانبازان و ایثارگران در جامعه مورد تکریم همگان قرار گیرند.

وی با تشریح تحولات اخیر در اوکراین افزود: مسبب اصلی جنگ اوکراین و روسیه، آمریکا بوده و سردمداران کشور اوکراین با تکیه بر ارباب خود، یعنی آمریکا و اروپا و گسترش ناتو سبب بروز این بحران شده‌اند.

خطیب نماز جمعه پارس آباد گفت: آمریکا به عنوان عامل اصلی بحران سازی در منطقه بوده و تحولات اخیر در اوکراین نشان داد که هیچ‌گاه نباید به کشورهای غربی و استکبار جهانی اعتماد کرد.

حجت الاسلام باقری بنابی با اشاره به قطع غیرقانونی درختان در پارس آباد گفت: از دستگاه‌های ذی‌ربط می‌خواهم  با عاملین قطع غیرقانونی درختان در منطقه به‌شدت برخورد نمایند.

انتهای پیام/۳۴۶۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: ائمه جمعه اردبیل نماز جمعه نماز تقوا تحولات اوکراین روز پاسدار روز جانباز امام جمعه مشگین شهر امام جمعه خلخال امام جمعه بیله سوار امام جمعه بیله سوار امام جمعه شهرستان حجت الاسلام روز جانباز بحران سازی مشگین شهر پارس آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)

امروز، 15 شوال مصادف با سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) است. حضرت عبدالعظیم(ع) در روز پنجشنبه، چهارم ماه ربیع‌الثانی سال ۱۷۳ قمری در زمان پیشوای هفتم شیعیان امام موسی کاظم(ع) در شهر مدینه زاده شد. پدر ایشان عبدالله و مادرش فاطمه یا حیفا نام داشتند و همسر وی خدیجه دختر قاسم بن‌حسن‌بن زیدبن حسن مجتبی(ع) بود.

حضرت عبدالعظیم(ع) به دستور امام علی النقی(ع) به شهر ری وارد می‌شود و در سرداب خانه یکی از شیعیان آن شهر به زندگی پنهانی روی می‌آورد. او روزها روزه می‌گرفت و شب‌ها به نماز می‌ایستاد. گاهی پنهانی از خانه بیرون می‌آمد و قبری را که اکنون روبروی آرامگاهش است، زیارت می‌کرد. وی پس از مدتی بیمار می‌شود و چندی بعد در 79 سالگی در روز سه‌شنبه، پانزدهم شوال سال ۲۵۲ قمری در زمان پیشوای دهم شیعیان امام هادی(ع) درگذشت.

حجت‌الاسلام احمد غلامعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه با ضرورت تبدیل آستان حضرت عبدالعظیم(ع) به قطب فرهنگی در کشور اشاره و اظهار کرد: به نظر می‌رسد که توجه به حرم حضرت عبدالعظیم(ع) ویژگی خاصی دارد که شاید بسیاری از اعتاب دیگر نداشته باشد. یعنی زمانی که ما به حرم مطهر امام حسین(ع) و امام رضا(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) قدم می‌گذاریم، می‌دانیم که ایشان امام معصوم هستند و زمانی که مخاطبان به این حرم‌های مطهر مراجعه می‌کنند، آن‌ها را دارای مقام امامت می‌دانند و ایشان را به صورتی در اوج مقام معنوی و علمی می‌بینند که هیچ انسانی قادر به دست یافتن به چنین مقامی نیست که البته تا حدی نیز این مسئله صحیح است.

وی افزود: البته در رابطه با حضرت عبدالعظیم(ع) بدین صورت نیست و ایشان انسان نیکو و صالحی از نسل امام حسن(ع) بودند که به مقامات بالای فقهی و علمی دست پیدا کردند. برخی از نوادگان امام حسن(ع) حتی در برابر ائمه(ع) ایستاده و ایشان را آزار دادند اما حضرت عبدالعظیم(ع) در حالیکه شخصیتی خودساخته و عالم بودند، به مقامی می‌رسند که ائمه(ع) مانند امام جواد(ع) و امام هادی(ع) نسبت به ایشان سفارشات فراوانی می‌کنند و حتی به کسانی که برای دریافت پاسخ سؤالات خود به ائمه(ع) مراجعه می‌کردند، آن‌ها را به حضرت عبدالعظیم(ع) رجوع می‌دادند.

غلامعلی ادامه داد: امام هادی(ع) در پاسخ به ابا حماد، از شاگردان و اصحاب خود می‌فرمایند که هر زمانی که در امور دینی منطقه خود با مشکل مواجه شدی، پاسخ خود را از عبدالعظیم(ع) بپرس و سلام ما را به او برسان. اینکه امام معصوم به افراد این‌گونه می‌فرمایند که برای دریافت پاسخ خود به حضرت عبدالعظیم(ع) مراجعه کنید، نشان دهنده جایگاه والای ایشان است. اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که بقاع متبرکه باید به اقطاب فرهنگی تبدیل شود، این سؤال را پیش می‌آورد که امروز در تهران، چند نفر وجود دارند که به این مقام دست یافته باشند و امام زمان(عج) افراد را برای دریافت پاسخ خود به ایشان ارجاع دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: امروز این ظرفیت وجود دارد که با معرفی حضرت عبدالعظیم(ع) به مردم، زمینه را برای الگو شدن ایشان و قطب فرهنگی شدن آستان مقدس ایشان برای مردم فراهم کنیم. حضرت عبدالعظیم(ع) با پیروی از ائمه(ع) و علمی که داشتند، به مقامی دست پیدا کردند که امام معصوم مردم را برای حل مشکلات به ایشان ارجاع می‌دادند.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های دیگر حضرت عبدالعظیم(ع) علم ایشان است. پیش از تحریر نهج‌البلاغه از سوی سید رضی(ره)، حضرت عبدالعظیم(ع) کتابی از خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع) را گردآوری کرد و این کتاب بعدها یکی از مصادر نهج‌البلاغه شد. کتاب دیگری از احادیث امام علی(ع) وجود دارد که خوشبختانه طی سال‌های اخیر منتشر شد و این کتاب شامل احادیثی از امیرالمؤمنین(ع) است که حضرت عبدالعظیم(ع) از امام جواد(ع) نقل کرده است. این کتاب امروز در دسترس ما قرار دارد و مردم باید با آن آشنا شوند.
حرم حضرت عبدالعظیم(ع)؛ قبله تهران

غلامعلی با اشاره به اینکه حضرت عبدالعظیم(ع) زمان حیات پنج امام معصوم را درک کرده است، ‌تصریح کرد: کتاب‌های حضرت عبدالعظیم(ع) در رابطه با امیرالمؤمنین(ع) کتب بسیار گرانبهایی هستند و این مسئله نشان دهنده آن است که مردم نیز باید به تأسی از ایشان از سخنان امام علی(ع) به صورت کاربردی استفاده کنند. نکته دیگری در رابطه با بارگاه حضرت عبدالعظیم(ع) این است که به عنوان قبله تهران مطرح می‌شود، بدان معنا که قبله مردم تهران باید معنویت، زهد، علم، نور خدا و ولی خدا باشد. هدف مردم تهران باید رسیدن به نقطه کمالی باشد که در آن هم دنیا و هم آخرت را داشته باشند و بتوانند این معنویت را در زندگی خود پیاده کنند.

وی افزود: لذا حضرت عبدالعظیم(ع) صرفا یک محدث و راوی نبودند، بلکه یکی از علمای بزرگی محسوب می‌شدند که توان پاسخگویی به مسائل علمی را داشته و این توانمندی علمی را نیز امام معصوم تأیید کرده بودند. این سؤال مطرح می‌شود که امروز چه تعداد از عالمان وجود دارند که این‌گونه بوده و توان پاسخگویی به جوانان و مردم را داشته باشند؟ متأسفانه امروز حتی نمی‌توانیم پاسخ جوانان خود را به خوبی بیان کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث تصریح کرد: تأسی به سیره حضرت عبدالعظیم(ع) و اینکه بارگاه ایشان قبله تهران است، نشان می‌دهد که باید در پاسخگویی علمی و شبهات توانمند شویم. یک از ویژگی‌های حضرت عبدالعظیم(ع) عرضه دین خود به امام معصوم بود که در نهایت نیز امام هادی(ع) مهر تأییدی بر ایشان زده و فقاهت و مرجعیتشان را تأیید کردند. امروز نیز باید همگان دین و دین‌داری خود را بررسی و تحلیل کرده و آن را به قرآن و روایات اهل بیت(ع) عرضه کنند. لذا باید ظرفیت فرهنگی اعتاب مقدسه را احیا کنیم تا بتوانند قدرت و عظمت معنوی و علمی ایشان را به جامعه نشان داد.

وی با اشاره به حدیث امام هادی(ع) که فرمودند: «هر کسی عبدالعظیم(ع) را در ری زیارت کند، مانند کسی است که امام حسین(ع) را در کربلا زیارت کرده باشد» گفت: در میان ائمه(ع) برای دو امام یعنی امام حسین(ع) و امام رضا(ع) ثواب زیادی نقل شده است. اینکه زیارت یک امامزاده ثواب زیارت سیدالشهدا(ع) را داشته باشد، مسئله بسیار مهمی است که باید مورد توجه باشد. امامزادگان بسیار بزرگی وجود دارند که برای هیچ‌کدام از این شخصیت‌ها نقل نشده و یا به دست ما نرسیده که ثواب زیارت ایشان هم‌اندازه ثواب زیارت سیدالشهدا(ع) باشد.

غلامعلی تصریح کرد: در روایات آمده است که هرکسی قبر حضرت عبدالعظیم(ع) را زیارت کند، بر خدا لازم می‌شود که او را داخل بهشت کند. این مسئله نشان می‌دهد که باید از لحاظ فرهنگی به صورت خیلی دقیق و حساب شده بر روی شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع) و شناساندن آن به مردم تلاش کنیم تا زمینه برای آگاهی مردم و تبدیل بقعه ایشان به قطب فرهنگی برای مردم فراهم شود. صاحب بن عباد یکی از وزرای بزرگ آل‌بویه بود و زمانی که می‌خواست حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی می‌کند، این‌گونه بیان می‌کند که حضرت عبدالعظیم(ع) شخصی بود که ورع داشت، وارد شبهه نمی‌شد، دین‌دار بود، اهل عبادت بود، به امانت‌گویی و راستگویی شهرت داشت، به امور دینی دانا بود، توحید و عدل را باور داشت و احادیث بسیاری را از اهل بیت(ع) نقل می‌کرد.

وی اظهار کرد: آستان حضرت عبدالعظیم(ع) قبله تهران است. ایشان صاحب ورع و پرهیزکار بود. تکیه بر همین نکته از زندگی حضرت عبدالعظیم(ع) باعث می‌شود تا بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی در جامه حل شود. لذا باید بیش از پیش به شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع) بپردازیم و سیره ایشان را به عنوان الگویی تمام‌عیار به جامعه معرفی کنیم. امروز مجموعه‌ روایاتی که حضرت عبدالعظیم(ع) از ائمه(ع) نقل کرده در کتابی به نام حکمت‌نامه حضرت عبدالعظیم(ع) گردآوری شده است که حاوی نکات بسیار آموزنده در رابطه با سبک زندگی متعالی است.


روایات عبدالعظیم(ع)؛ زمینه‌ساز سبک زندگی متعالی

غلامعلی تصریح کرد: عمل به روایات و برجستگی‌های زندگی حضرت عبدالعظیم(ع) زمینه‌ساز رسیدن به سبک زندگی صحیح و متعالی است. ایشان در حدیثی از امام جواد(ع) که از امیرالمؤمنین(ع) نقل کرده‌اند این‌گونه بیان می‌کند که انسان در زیر زبان خود پنهان است. اگر فقط به همین نکته از احادیث نقل شده از حضرت عبدالعظیم(ع) تمسک کنیم، بسیاری از رفتارها و مدیریت‌های نادرست در جامعه حل شده و به تبع آن نیز مشکلات جامعه کاهش پیدا می‌کند. لذا برای اینکه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) به قطب فرهنگی در جامعه تبدیل شود، باید اخلاقیات و سیره ایشان را به مردم و جامعه شناسانده و آن‌ها را در جامعه کاربردی کنیم.     

گفت‌وگو از مجتبی افشار

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • ائمه جمعه در حفظ اتحاد و همدلی بین مردم نقش مهمی دارند
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • نماز جمعه ‌به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود
  • کشتار غیر مجاز دام در روستا‌های گردشگری اردبیل معضل جدی
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است
  • کشتار غیرمجاز دام در روستا‌های گردشگری اردبیل معضل جدی