Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزهاست دیگر مثل گذشته نیست که ندای تشنگی مردم جنوب سیستان و بلوچستان به گوش مسئولی نرسد، بلکه عزم دولت سیزدهم برای پایان دادن به تنش آبی این منطقه جزم شده و اقدام هایی در دستور قرار گرفته و در حال انجام است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ کمبود آب یکی از دغدغه های جدی است که برخی از مردم جنوب سیستان و بلوچستان طی سال های گذشته گرفتار آن بوده و هستند، اما سخت تر از آن نبود عزم جدی برای رفع این مشکل است، شرایطی که طی سال های اخیر بر کشور حاکم بود و گام مثمری از سوی مسئولان دولت روحانی برداشته نمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و مسئولانی که ثابت کردند مرد میدان هستند، نگاه ها تغییر کرد و به جای نا امیدی و انتشار اخبار تلخ، امید به جامعه تزریق شد، چراکه گام های استواری برای پایان دادن مشکلات مردم برداشته شده و اقدام های مثبتی در حال انجام است.

یکی از مشکلات جدی کمبود آب در شهر چابهار و نقاط حاشیه شهر و روستاها بود که قرار است با اجرای طرح هایی که در دستور کار قرار گرفته یا آغاز شده پایان یابد.

اجرای ۲ طرح کوتاه‌ مدت و بلند‌ مدت

علیرضا قاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: به منظور پایان دادن به کمبود آب شرب شهر چابهار و نقاط حاشیه شهر ۲ طرح کوتاه‌ مدت و بلند‌ مدت شامل افزایش ظرفیت آب‌ شیرین‌ کن به میزان ۵۰ هزار متر مکعب و تکمیل ساخت تصفیه‌خانه شهر چابهار در دست اجرا قرار دارد.

وی افزود: چابهار دارای بیش از ۲۲۰ هزار نفر جمعیت است که معادل ۱۱۵ هزار نفر ساکن شهر هستند و ۱۰۵ هزار نفر در روستاها زندگی می‌کنند، از ۲۷۶ روستای این شهرستان، ۲۰۴ روستا دارای شبکه آب شرب و ۷۲ روستا فاقد شبکه است و توسط ناوگان آبرسانی سیار به صورت سقایی آبرسانی می‌شوند.

این مقام مسئول درباره وضعیت آب شهر چابهار گفت: همه مناطق این شهر دارای شبکه توزیع آب شرب بوده که با توجه به ظرفیت محدود تامین آب به صورت جیره‌بندی توزیع آب صورت می‌ گیرد.

وی با بیان اینکه تامین آب شرب شهر چابهار در حال حاضر از طریق شیرین‌سازی آب‌ دریا در کارخانه آب شیرین‌کن صورت می‌گیرد، اظهار کرد: ظرفیت شیرین‌ سازی آب‌ شیرین‌کن با افزایش ظرفیت انجام شده طی سال‌های ۱۴۰۰-۹۹ به میزان ۴۰ هزار مترمکعب رسیده است که حدود ۷۰ درصد آن از طریق خط انتقال و پمپاژ به طول ۵۵ کیلومتر به شهر چابهار انتقال می‌یابد.

قاسمی گفت: این خط به دلیل قدمت، سایز و جنس لوله‌ها در بعضی از مواقع دچار حادثه می‌شود که برای رفع حادثه، همکاران مجبور به قطع پمپاژ آب می‌شوند و طی آن انتقال آب متوقف و تا رفع حادثه عملیات انتقال و توزیع دچار اختلال می‌شود.

وی اظها کرد: روستاهای سطح شهرستان که طی چند سال اخیر دچار بحران آب بوده‌اند، در شرایط کنونی با تکمیل خطوط انتقال زیرمجموعه سد زیردان به آب پایدار متصل شده‌اند و از مجموع ۲۷۶ روستا، تعداد ۲۰۴ روستا از آب شرب پایدار برخوردار هستند و برای روستاهای فاقد برنامه اجرایی در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزود: طرح فاضلاب شهر چابهار نیز یکی از ۵ طرح اجرایی فاضلاب استان است که تاکنون به طور متوسط ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به تناسب ابلاغ اعتبارات عملیات اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب و احداث ایستگاه‌های پمپاژ مورد نیاز انجام خواهد شد.
 
طرح‌های مهم آبرسانی در شهرستان چابهار

وی با اشاره به طرح‌های مهم آبرسانی در شهرستان چابهار گفت: ۶ طرح شاخص شامل، آبرسانی به شهر چابهار از سد زیردان، آبرسانی به مجتمع تَلَنگ پُلان و پیرسهراب، آبرسانی به روستاهای دهستان کَمبَل‌سلیمان، آبرسانی به مجتمع تیس‌کوپان، فاز ۳ شیرین‌سازی آب دریا و اجرای شبکه آب شرب روستاهای حاشیه شهر چابهار در قالب طرح محرومیت‌زدایی، در دستور کار این شرکت قرار دارد.

قاسمی با اشاره به طرح آبرسانی به شهر چابهار از سد زیردان، گفت: برای این طرح مجوز تخصیص آنی به میزان ۱۸.۸ میلیون متر مکعب در سال از وزارت نیرو اخذ شده است، که با اجرای خط انتقال به طول ۸۸ کیلومتر و احداث تصفیه‌خانه در محل سه‌راهی پلیس راه، تأمین آب شهر چابهار در بلند مدت را عهده‌دار است و تاکنون به طور متوسط ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی از اتصال ۳۰۰ روستا به سد زیردان خبر داد و گفت: طرح آبرسانی به مجتمع تَلَنگ، پُلان و پیرسهراب با ۲۷۵ روستای تحت پوشش واقع در دهستان‌های تلنگ (قصرقند)، پلان و پیرسهراب است که کلیه روستاهای هدف، با استفاده از خطوط انتقال جدید و قدیمی و همچنین تعداد ۲۵ روستای مجموعه دلگان‌ها از شهرستان دشتیاری نیز به سد زیردان متصل شده‌اند.

قاسمی ادامه داد: عملیات تکمیلی طرح شامل وارد مدار کردن خطوط انتقال جدید در دستور کار قرار دارد و همچنین با توجه به اینکه در شرایط فعلی تصفیه آب توسط پکیج صورت می‌گیرد، از سال آینده با توجه به اعتبارات ابلاغی احداث تصفیه‌خانه اصلی طرح با ظرفیت تصفیه آب به میزان۵۲۰ لیتر در ثانیه در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول درباره وضعیت طرح آبرسانی به روستاهای دهستان‌ کمبل سلیمان گفت: برنامه آبرسانی به این روستاها که در بخش مرکزی شهرستان چابهار قرار دارند به صورت بلند‌مدت و از سد زیردان بوده، اما با توجه به اینکه اجرای خطوط انتقال این مجموعه مستلزم زمان است، شرکت آب و فاضلاب اجرای خط انتقال از لاتیدان و اتصال روستاهای فوق به سد زیردان را در برنامه پروژه‌های اجرایی خود قرار داده است و در حال حاضر پیمانکار خط انتقال انتخاب و مراحل خرید لوله در حال طی فرایند برگزاری مناقصه خرید است.

وی با اشاره به طرح آبرسانی به مجتمع تیس‌کوپان ابراز امیدواری کرد: با اعتبار مناسب در سال ۱۴۰۱ طرح تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری شود.

آخرین جزییات طرح شیرین سازی آب دریا

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان درباره طرح شیرین‌سازی آب دریا اظهار کرد: پیرو سفر ریاست جمهور به استان و ابلاغ مصوبات سفر، شیرین‌سازی آب شرب به میزان ۵۰ هزار مترمکعب از آب دریا برای شهرها و روستاهای نوار ساحلی به این شرکت ابلاغ شد.

وی در ادامه گفت: بر این اساس مقرر شد در مرحله نخست ۲۵ هزار مترمکعب شیرین‌سازی صورت پذیرد که کلیه مراحل اداری و فرایند‌های انتخاب سرمایه‌گذار در بازه زمانی کوتاه انجام شد و در قالب الحاقیه به سرمایه‌گذار موجود، اجرای طرح واگذار شده و در حال تجهیز کارگاه عملیات اجرایی و خرید تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز است.

وی افزود: با توجه به برنامه زمان‌بندی مقرر است شیرین‌سازی آب طی بازه زمانی یک‌ ساله صورت پذیرد و با احداث واحدهای جدید وارد مدار بهره‌برداری قرار گیرد.

قاسمی خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب همزمان با شیرین‌سازی آب دریا، اجرای خط انتقال جدید را نیز در دستور کار دارد که این افزایش حجم تولید آب به شهر چابهار انتقال می‌یابد و به این منظور ضروری است خط انتقال جدید از محل آب‌شیرین‌کن تا سه راهی پلیس‌راه تأمین اعتبار شود.

وی با اشاره به مکاتبات و برگزاری جلسات متعدد با همکاران در وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه گفت: قول مساعد برای تأمین اعتبار اخذ شده و پیش‌بینی می‌شود عملیات اجرایی در ابتدای سال ۱۴۰۱ شروع شود.

این مقام مسئول درباره اجرای شبکه آب شرب روستاهای حاشیه شهر چابهار نیز گفت: این طرح که مطالعه و نقشه آن تهیه شده و در قالب طرح محرومیت‌زدایی اجرا می‌شود و مقرر است بر اساس یک برنامه زمان‌بندی شده از محل این اعتبارات که خوشبختانه با نظر مساعد مجلس و دولت در سال جاری و سال‌های آینده به صورت ویژه ابلاغ خواهد شد، اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: کمبود آب در شهرستان چابهار در صورت تخصیص اعتبارات تا سال ۱۴۰۲رفع می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شیرین سازی آب دریا سیستان و بلوچستان دستور کار قرار آبرسانی به مجتمع شرکت آب و فاضلاب شهرستان چابهار طرح آبرسانی شهر چابهار شهر چابهار خطوط انتقال انتقال جدید پایان دادن سد زیردان خط انتقال حاشیه شهر اجرای خط کمبود آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی از پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خبر داد و گفت: باید تنش آبی را مدیریت کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مهدی رشیدی امروز _ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در کار گروه تنش آبی خراسان شمالی اظهار کرد: پروژه‌ی آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه تکمیل شد.

وی با اشاره به تاکید ریاست جمهوری در خصوص تنش آبی و رفع آن گفت: در حوزه آب شرب روستایی دارای تنش آبی هستیم که باید با حمایت مناسب، این تنش آبی مدیریت شود.

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در این استان در دست اقدام دارد رفع تنش آبی است که در چهار مجتمع روستایی در حال اجراست.

رشیدی گفت: مقرر شد کمیته فنی استان تشکیل و پروژه‌های تنش آبی مورد ارزیابی قرار گیرد و بعد از جمع بندی کمیته فنی و برآورد هزینه، دستگاه‌های متولی و تخصصی به دنبال جذب اعتبارات مورد نیاز باشند تا در اجرای پروژه‌ها تسریع شود.

سردار مجید رضا حسن زاده، جانشین فرمانده قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) نیز در این جلسه به سختی کار در استان خراسان شمالی اشاره داشت و گفت: با وجود همه مشکلات تلاش‌های خوبی انجام شد و امیدواریم امسال با انجام اقدامات نهایی بهره‌مندی مردم در حوزه آب صورت گرفته و روستا به روستا وارد مدار پایدار آب شده و تنش آبی برطرف شود.

کد خبر 750194

دیگر خبرها

  • مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا: بعضی از وزرای رئیسی پشیمانند، برای پایان دولت لحظه‌شماری می‌کنند!
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • افزایش ۸ برابری اعتبارات طرح آبرسانی به کلاله
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی
  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد