Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@13:17:49 GMT

قم در معرض خطر افزایش عرصه‌های بیابانی قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۶۲۴۵

قم در معرض خطر افزایش عرصه‌های بیابانی قرار گرفت

گروه استان‌ها ـ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: ریز گردها سبب مشکلات زیادی برای شهروندان شده و موضوع بیابانی شدن استان قم باید موردتوجه مسئولان باشد، خیران به این موضوع ورود پیدا کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمد شعاعی ظهر امروز هم‌زمان با آغاز هفته منابع طبیعی در جمع خبرنگاران استان اظهار داشت: شعار امسال درختکاری برای ایران سرسبز و ایران قوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برنامه‌های هفته منابع طبیعی در استان افزود: نصب بیلبورد در اتوبان قم تهران، پخش کلیپ دودقیقه‌ای در راستای شناسایی منابع طبیعی استان، سفر مسئولان منابع طبیعی کشور به استان قم، غبارروبی مزار شهدا، میز خدمت، غرس نهال در محیط مصلی ازجمله برنامه‌های هفته منابع طبیعی در قم است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم بیان کرد: روز یکشنبه از ساعت 6/30 الی 8 صبح برنامه‌ای با موضوع درختکاری پخش می‌شود و ساعت 13 نیز مراسم درختکاری در محوطه سپاه استان انجام می‌شود، روز دوشنبه نیز نهال‌کاری در منطقه قم رود با حضور اقشار مختلف مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد انجام می‌شود.

ضرر 3000 میلیارد تومانی بیابان‌زایی به اقتصاد ایران در 1 سال/ آب را مدیریت نکردیمدستورالعمل‌های فنی بیابان‌زدایی در کشور اصلاح شود

شعاعی عنوان کرد: رژه خودروی یگان حافظت استان و دیدار با فرمانده نیروی انتظامی استان و همچنین تقدیر از فعالان مبارزه با قاچاق چوب ازجمله برنامه‌های روز سه‌شنبه است و همچنین نهال‌کاری روحانیون و روز پنج‌شنبه جلسه با مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و بازدید از منابع آبخیزداری ازجمله برنامه‌های هفته منابع طبیعی است.

وی بابیان اینکه قم در معرض خطر افزایش عرصه‌های بیابانی است، تصریح کرد: ریز گردها سبب مشکلات زیادی برای شهروندان شده و موضوع بیابانی شدن استان قم باید موردتوجه مسئولان باشد، خیران به این موضوع توجه کنند که اهمیت بیابان‌زدایی بسیار زیاد است و بر زندگی مردم تأثیرمی گذارد و در این زمینه ورود پیدا کنند.

مرتضی داودی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان قم نیز در این نشست عنوان کرد: بخش فنی در سه بخش جنگل، مرتع و بیابان فعالیت می‌کند.

وی افزود: 420 هزار هکتار در استان در معرض بیابان شدن قرار دارد و 105 هکتار در استان کانون بحران فرسایش و گردوخاک است، حسین‌آباد میش مست ، منطقه مسیله ، اطراف شهر قم و کوه نمک ازجمله 4 کابوس بحران استان هستند.

همچنین هادی دهقانی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی قم در این نشست اظهار داشت: 40 درصد بارندگی استان به‌صورت روان آب در دسترس ما است که با عملیات آبخیزداری تلاش می‌شود از آن استفاده شود و ممکن است این روان آب تبدیل به سیلاب شود و خطرات برای جامعه داشته باشد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی قم بیان کرد: 629 میلیون مترمکعب می‌توانیم در استان روان آب داشته باشیم که بخشی روان آب شهری و بخش دیگر خارج شهر است، قم استانی است که در منطقه گرم و خشک قرار دارد و این سطح بارش به‌صورت متوسط داریم، با توجه به شرایطی که داریم باید بیشترین استفاده را از بارندگی داشته باشیم

وی عنوان کرد: در آبخیزداری تلاش می‌کنیم استفاده بهینه از روان آب داشته باشیم و از خطرات احتمالی این روان آب جلوگیری کنیم، با توجه به اهمیت بخش آبخیزداری از صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای حوزه آبخیزداری به‌کل کشور اختصاص پیداکرده است که حدود 37 میلیارد تومان اعتبارات در این 3 سال برای استان داشتیم.

دهقانی خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی که امسال در نظر گرفته شد چند هدف را دنبال می‌کند که اولویت را به درخواست‌های مردمی گذاشته‌ایم چون مردم با مشکل خشک‌سالی و سیل مواجه هستند و 15سال است که کشورمان شرایط خشک‌سالی را تجربه می‌کند.

انتهای پیام/452/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هفته منابع طبیعی کل منابع طبیعی استان قم روان آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی